Tuesday, 8 December 2015

Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website


Assalamualaikum


Ena nak share ilmu baru dan ilmu ni ena kira sangat berbaloi terutama untuk mereka yang menajalankan perniagaan dari rumah iaitu cara print consignment note pos laju dari website.



Apa tujuan nak print consignment note pos laju sendiri?



1) Jika kita menggunakan khidmat pos laju on-demand-pick up (ODP) , iaitu salah satu khidmat yang pos laju tawarkan . Pengalaman ena, jika takde slip CN ni, posmen yang ditugaskan untuk pick up barang tak akan ambil barang kita


2) Menjimatkan masa ketika berada di pos laju, so that tak perlu berlama2 di pos laju ,nak menulis alamat customer di sana makan masa juga kan. Boleh siap2 tulis dari rumah. Terutama jika bawak anak ke pos laju kan, kalut juga kan  nak tulis alamat lagi nak control anak lagi..hihi



Cara-cara nak print consignment note pos laju


1) Buka website POS LAJU

2) Klik 'Track & Trace'

3) Pilih 'Create Consignment Note'





4) Kemudian akan keluar paparan dan ruang untuk tulis alamat pengirim dan penerima

5) Selepas isi borang alamat pengirim dan penerima, klik 'Create Consignment Note'

6) Kemudian PRINT!

7) SIAP!

8) Jangan lupa bagi satu (1) salinan slip ni pada posmen yang datang collect barang tu ye





Consignment note pos laju yang ena print sendiri dari website

Senang je kan.

semoga bermanfaat!

-ENA-


Your Certified Shaklee Product Consultant:
 Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap : http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website.

Friday, 4 December 2015

''Bila Tengok Wife Makan Vitamin C Hari-hari Tengok Makin Cantik Je.."


KREDIT PIC : PAPAGLAMZ




Testimoni PAPAGLAMZ ..


"bila tengok wife makan vitamin C hari-hari tengok makin cantik je.."


Kalini Testimoni dari kaca mata seorang lelaki yang wifenya makan vit shaklee.uoll mana2 yg dlm ni seorang wife.. amalkanlah vitamin shaklee ni... hhihiih.JOOM BACA
----------------------------------



"kali ni Papaglamz nak sharing testimoni Shaklee. Ni testi wife sendiri la. Senang. Depan mata kita nampak. Nak tipu pun buat ape kan? Bukan dapat manfaat. Lagi berdosa ade la kn kn kn kn.. Hehehe..



Papaglamz start kenal Shaklee ni dari kawan. Masa tu wife nak bersalin anak kami yang sulung. Nak tunjuk keROMANTISAN diri la kononnye cari kan Shaklee.



Sebab ramai org cakap terbaek, terelok kau memang da bomb Shaklee ni. So, dapat la Papaglamz beli FULL set berpantang. Full set okay. Nampak tak Papaglamz sayang wife ketat-ketat. Hahaha.




Full set tu ade la ENERGIZING SOY PROTEIN, Vitamin C, B-complex, Vita-lea, Zinc, dan Alfalfa. Lepas je bersalin wife Papaglamz pun makan la kesemua Vitamin yang Papaglamz belikan tu. Ni Papaglamz nak cerita.



First week lepas consume semua tu, tetibe mak bidan yang mengurut wife Papaglamz tu puji yang rahim wife cepatnye mengecut. Yela die bidan kan die tau la macam mana rahim kecut atau pun tak kan? Siap gurau-gurau manje lagi dengan Papaglamz



 "UNTUNG KO FAIZAL RAHIM CEPAT KECUT". 



Ok kat sini Papaglamz terkesima. Kenapakah aku yang beruntung? (Budget-budget otak ni suci murni kan). Hehehehe. Bila dah abes pantang baru Papaglamz faham. 



Ni tips, kalau nak bagi wife tu sihat sepenuhnya anda ayah-ayah sila la berpantang juga selama 100 hari. Faham bagus, tak faham dah. Hahahaha Ok habis bab ni.



Ni pasal penyusuan. Alhamdulillah anak Papaglamz dah berumur 8 bulan masih lagi menysu ibu die. Rezeki die tuhan nak bagi kan. Walaupun wife Papaglamz tu kurus. Boleh bayangkan beratnya cuma 38, dah la tak duduk sama ngan Papaglamz.



 Bila tak duduk sama ni macam-macam la emosi ibu ni. Dengan tak lalu nak makanye la, makan yang tak tetap. Ditambah ngan kerja lagi. Haa kat sini peranan suami tu penting. Bagi support yang terbaik. Papaglamz suruh teruskan makan Shaklee. Dan Alhamdulillah. Die dapat menempuh hidup bersama anak walau jauh di sisi Papaglamz.



Ni lagi Papaglamz nak cerita. Pasal anak pulak. Yela, bila baby minum susu ibu ni, ape yang ibu tu makan for sure la kan baby akan makan sekali. 


Haaa ni nak habaq mai. Selama umur 8 bulan ni Alhamdulillah sehat. Demam sekali je masa tu umur 7 bulan sebab ibu die makan seafood banyak sangat then alah merah-merah sampai demam. Nasib baik time tu tengah cuti sekolah, wife bercuti duduk dengan Papaglamz.


 Mungkin vitamin yang wife Papaglamz makan tu Imtiyaz pun dapat jugak tu yang sistem pertahanan badan die pun kuat.



Haaa ni last, bila tgk wife makan vitamin C hari-hari tengok makin cantik je Papaglamz tengok.



So, Papaglamz pun curi-curi makan jugakz. Sekarang ni Papaglamz makan Vitamin C, Alfalfa dan ESP. Alhamdulillah. Hidung tak la gatal-gatal. Dah jarang. "Performance" dengan wife pun subhanallah Allah sahaja yang tahu. Hehehe.



Jadi, kami sekeluarga masih lagi mengamalkan pengambilan vitamin dari Shaklee ni. Di tambah pula Papaglamz sekarang ni jadi SID, tiap2 bulan la usha-usha vitamin ape yang nak di beli. Sebab murah beb..!!! 


Hahaha. Ok itu sahaja.


HIDUP SIHAT IBADAH CEMERLANG


-sekian-
------------------------------------------------------------


tu sharing testimoni dari kaca mata seorang lelaki yang wifenya makan vit shaklee. haaaaaa mahaii tu.. uoll mana2 yg dlm ni seorang wife.. amalkanlah vitamin shaklee ni... hhihiih.. tq papaglamz for sharing



alhamdulillah

seronok kan bila suami sendiri dapat lihat dan rasa perubahan POSITIF pada kesihatan  isterinya

anda mahu isteri anda cuba set berpantang shaklee?

insyaALLAH ena boleh bantu yang terbaik

Your Health & Beauty Consultant,
-ENA-
013 357 3153


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca ''Bila Tengok Wife Makan Vitamin C Hari-hari Tengok Makin Cantik Je..".

Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser.

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih



Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih.

Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau.



Assalamualaikum pengunjung blog ena semua


semalam ena buat masker, so ena nak share

Bahan masker :


Vita E complex

Cara2:

❤cucuk kapsul vita E dengan jarum , picit keluarkan vita e dan sapu rata pada wajah.
❤masaj wajah dalam urutan membulat menggunakan 2 jari shj ( jari hantu dan jari manis)
❤lepas 10-15minit, cuci menggunakan GENTLE ACTION MEKUP REMOVER ( tanpa air)
❤masaj membulat juga sehingga hilang kesan minyak
❤ kemudian cuci wajah dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER..
❤ lap wajah dengan kain bersih
❤ lastly, sapu SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER...sapuan nipis je..sejukkkk n soft je rasa muka..terus senyummm lebar2..yang dah kawen boleh la minta hubby rasa pipi uols gebu ke gebu..😝..hihi..yang tak kawen lagi jangan suruh boifren / tunang lak ye..suruh la mak uols or kawan pempuan ..hee

.
Kesannya rasa SEGARR , LICINN n GEBUU je kulit muka ni haa..ni effect serta merta...efek jangka panjang kalau siapa yang rajin buat masker ni:


❤kulit lebih cerah
❤hilangkan sunburn
❤kulit lebih halus mulus gebu
❤kulit lebih sihat dan lembap
❤pudarkan parut jerawat
❤menambah keyakinan diri


Untuk kesan yang lebih anjal dan pudarkan jeragat, boleh lah ADD collagen powder..ok esok masker collagen plak.yahuuu


🙋ada yang nak join ena main spa spa kat rumah?
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau. .

Thursday, 19 November 2015

Hiduplah Untuk Memberi!!!


what you give, you get back!


Sudahkah kita MEMBERI hari ini?


Beri ilmu, wang (sedekah), masa yang berkualiti, dan perhatian dari hati ke hati terutama kepada orang yang tersayang.





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Hiduplah Untuk Memberi!!!.

Wednesday, 18 November 2015

Cara Hidup Kita, Pilihan Kita


Assalamualaikum.

Masa blogwalking tadi ena terjumpa ayat yang betul betul terkesan di hati ena.



Kesibukan ini adalah pilihan aku sendiri untuk berkongsi sedikit ilmu kepada rakan-rakan yang perlu bantuan. Teringat kata Robert T Kiyosaki bisnis abad sekarang banyakkan memberi khidmat membantu manusia lain dan akhirnya duit akan datang dengan banyak tanpa diundang. -Denaihati



Ena setuju sangat dengan kata kata penulis denaihati.com dan robert kiyosaki dan ena kaitkan dengan perniagaan online yang ena sedang usahakan ni. Beri manfaat kepada orang lain dulu barulah kita akan rasa kenikmatan memberi tu.. insyaALLAH , the more you give, the more you get.




Always do your best.
What yoiu plant now, you will harvest later

Tindakan harini menentukan kejayaan esok hari!

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Cara Hidup Kita, Pilihan Kita.

Monday, 16 November 2015

12 Perbezaan Ubat Dan Suplimen Yang Anda Wajib Tahu



Assalamualaikum


Pagi tadi sempat ena membuat sedikit kajian di internet mengenai perbezaan ubat dan suplimen. Ena agak skeptikal dengan ubat ubatan. Bukan bermakna tak pernah amek ubat tapi jika kurang sihat, ubat menjadi pilihan terakhir ena.



Ubat yang paling common di kalangan masyarakat kita harini iaitu panadol, ena sendiri terlupa bila last ambil panadol ni. Suami salu cakap kat ena, yang ena dah berpuluh2 tahun tak amek panadol..haha hyperbola je tu.Sebab hubby pon perasan juga, ena jarang ambil/mintak panadol tu.



 Mana ada puluh2 tahun,masa dekat U dulu selalu kene senggugut  , sah2 setiap bulan amek menstrual pil...waaaa..banyaknya toksik dalam badan ku!..so skang memang hari2 detoks dengan shaklee suplimen.


Cadangan Suplimen untuk detoks:

VIVIX
ALFALFA
HERB LAX
OSTEMATRIX
ENERGIZING SOY PROTEIN
PEPPERMINT GINGER PLUS
DTX COMPLEX


( please dont simply google and buy..nti salah makan, brand shaklee juga yang dipersalahkan...tanya ena apa yang sesuai untuk anda..ena komited untuk membantu.talian hayat dibuka 24 jam, hee : 013 357 3153)




Entry sebelum ni ena pernah mengulas mengenai perbezaan vitamin sintetik dan semulajadi..jangan main2 tau, walaupun both dipanggil vitamin/suplimen tapi perbezaan nya memamg banyakkk.



For sure, natural suplimen manjadi pilihan kita kan.


Jom kita lihat apa perbezaan vitamin / suplimen dengan ubat pula ni..



NoUbatVitamin  (Food supplement)
1Ubat merupakan bahan yang asing dalam tubuh kita, ia bukan sebahagian daripada tisu-tisu badan kita dan tidak juga menyumbang kepada pembinaan sel badan.Bahan berkhasiat, semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan alami beberapa kelemahan dan kegagalan fungsi organ
2Merupakan ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi badan dengan mengganggu tindakan biokimia dan proses-proses enzimBahan berkhasiat ini membantu tindakan biokimia dan proses enzim dalam tubuh kita
3Boleh menyebabkan kesan sampingan, kebanyakannya boleh kekal dalam badan. Aspirin contohnya boleh menyebabkan gangguan dalam perut, loya, gangguan penglihatan, telinga berdengung, bintik merah, gangguan penghadaman dan sebagainyaTidak menimbulkan kesan sampingan. Jika terlebih dos hanya menyebabkan gangguan sementara sahaja. Oleh kerana badan membina sistem enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ia juga bersedia menghadapi keadaan terlebih dos
4Perlu pengawasan rapi bagi mengelakkan `overdose’Ia bertindak lebih baik secara bersatu di antara satu sama lain ibarat rantaian. Malah kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik
5Baik dimakan biasanya di antara dua waktu makan bagi mengelakkan kesan saling mempengaruhi di antara satu sama lain.Boleh diambil bersama makanan. Ia lebih berkesan menyerap bersama makanan dan meningkatkan kesan penghadaman makanan
6Berkemungkinan mengakibatkan maut jika diguna secara berlebihanSelamat diambil, tiada risiko maut
7Menghasilkan kesan kepada setiap orangTidak menghasilkan kesan kepada tubuh, kecuali jika tubuh kita mengalami kekurangan vitamin tersebut.
8Bertindak cepat, secara agresif dan kita akan nampak kesan tindakan ubat dalam masa beberapa minit atau jamBertindak secara perlahan, mengambil masa yang lama untuk memberi kesan baik kepada tubuh
9Merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukan merawat punca sakit. Ia hanya menutupi kesakitan, bukan memulihkannyaMerawat terhadap punca penyakit
10Merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukan merawat punca sakit. Ia hanya menutupi kesakitan, bukan memulihkannyaTidak perlu pengawasan rapi. Badan boleh menerima bekalan vitamin secara terhad, jika bekalan mencukupi maka ia tidak akan menerimanya lagi
11Perlu pengawasan rapi bagi mengelakkan `overdose’Orang tua perlukan lebih banyak sukatan vitamin kerana faktor kekurangan yang berlarutan serta sistem penghadaman yang semakin lemah
12Orang lebih tua perlukan ubat dalam sukatan lebih rendah kerana mereka mudah mendapat kesan sampingan yang lebih serius berbanding orang mudaVitamin mengawal badan dari terkena penyakit dengan menguatkan sel-sel dari serangan kuman bakteria dan virus serta melambatkan proses kemerosotan fungsi organ badan



Seronok tak dah tahu beza antara suplimen semulajadi  dan ubat..so lepas ni dah boleh decide kan nak makan ubat ke suplimen.



Satu ena suka nak pesan...ubat ni di ambil ketika sakit....suplimen pula PERSEDIAAN untuk KEKAL lebih sihat..bermakna di ambil SEBELUM jatuh sakit lagi.



Ena selalu ingatkan suami, kesihatan kita ni mahal harganya..tak ternilai..tapi kita tak perasan pon kan..sehinggalah kita jatuh sakit.. tak payah tunggu sakit berat2..demam je pon dah rasa beremosi dan tak best nak buat apa keje kan.nak makan pon tak lalu!



Untuk yang selalu demam dan jatuh sakit, boleh cuba nutriferon dan vitamin C shaklee..insyaAllah ena ceritakan di lain entry, pengalaman ena KONSISTEN nutriferon dan Vitamin C ni ye.


Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada anda 


Till then ;)

Tq for reading!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 12 Perbezaan Ubat Dan Suplimen Yang Anda Wajib Tahu.

Saturday, 14 November 2015

Korang Tahu Tak #7 : Siapa Doktor Pertama Yang Berjaya Membawa Pesakit Menggunakan Pesawat?



Korang Tau Tak?


Dr Shaklee menjadi Dr pertama yang menerbangkan pesawat bagi merawat pesakit dengan jarak 100 batu radius di United State.


Apa yang membuatkan beliau begitu tabah dan menghabiskan banyak duit untuk membantu lebih ramai orang? Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana IMPIAN beliau membantu lebih ramai pesakit untuk lebih SIHAT.



Insyaallah, kita juga mampu mencontohi usaha beliau sebagai seorang umat Islam yang berjaya di dunia dan akhirat. Jom sebarkan manfaat ke serata alam!





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Korang Tahu Tak #7 : Siapa Doktor Pertama Yang Berjaya Membawa Pesakit Menggunakan Pesawat?.

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!




MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!.

Milk Booster Terhebat Di Dunia?


Assalamualaikum


Biasa kita dengar dan memang semua orang tahu, collagen sinonim dengan kecantikkan kulit kan

TAPI,

Tahukah anda collagen juga merupakan salah satu milk booster atau penggalak susu ibu.


Bukan ena suka-suka je clain tau, ini berdasarkan testimoni dari seorang pengguna. Jom kita ikuti apa kata beliau


Shaklee Collagen Powder sebagai milk booster



Banyak-banyak milk booster dalam dunia penyusuan saya, Shaklee Collagen Powder terbukti hebat. 


Kebanyakkan yang dijual secara online ifa dah cuba. Jalan buntu ditemui. Tapi dengan Shaklee Collagen Powder, seawal 5 hari dah nampak kesan.


Kalau yang dalam pantang of course lagi cepat kesannya. Saya cuba semasa baby dah 5 bulan.


-Puan Mazlifah-


Selain sebagai milk booster, gabungan Vita C dan Vita E serta Collagen Powder memberi effect yang superb kepada kecantikkan wajah dari dalam dan luar.

Alhamdulillah

ena kira, ini berita gembira buat ibu-ibu yang mencari solusi untuk ikhtiar menambah susu badan buat anak-anak tercinta.


nak cuba Shaklee Collagen Powder hari ini?

insyaALLAH ena bantu dan bimbing anda,

ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Milk Booster Terhebat Di Dunia?.

Friday, 13 November 2015

Dari Universiti Jalanan ke Planet Jutawan

Koleksi Terbaru Buku Motivasi Bisnes

Assalamualaikum


Alhmdulillah syukur, hari ni teruji..Allah ujia kita untuk naikkan tahao keimanan kita tapi dengan syarat kita redha dan sabar hadapi ujian;)

Tak ada lah ujian apa pon,  terasa kalut sikit je harini.. maklumlah anak baru masuk dua ni tak berapa manageable lagi masa..hehe.

Tapi apa pon, hidup mesti diteruskan...fighting!


Diap dapat kad ucapan dan signature dan nama penuh ena lagi

Mood bertukar jadi super happy apabila bahan bacaan ena ni sampai tadi..


Alhmdulillah..yang lebih mengujakan, siap ada kad ucapan terima kasih atas sokongan, signature penulis dan nama penuh ena  tertera di helaian pertama buku hebat ini.



Bestkan..signature ni sebagai kenang kenangan ;)




Kad ucapan dari penulis

Bahagian belakang kad ucapan




Tu saje nak kongsi kali ini.

Kalau berminat nak beli boleh la hubungi fb  Mohd Nor Hafiz atau Hajar Yahya ye


Dah lama sangat tak membaca sejak anak dua ni..hee.


;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Dari Universiti Jalanan ke Planet Jutawan.

Sahihkah Apa Yang Kita Sebarkan?

Dapatkan kepastian sebelum sebarkan

Assalamualaikum.

Alhmdulillah  syukur hari ini masih diberi kesempatan untuk menikmati hari yang super positif.

Apa yang ena nak kongsi dalam entry kali ini adalah berhati hati menyebarkan berita.

Di facebook misalnya terlalu banyak fitnah tersebar...ada fitnah, ada umpatan, ada yg buka aib sendiri, ada yg bukak aib suami dan keluarga..Allahuakbar...tu semua ada bahagian saham akhiratm tak takut ke??

Walaupun kita rasa sesuatu berita tu seolah2  betul...seolah2 je..pada fikiran kita yang terbatas ni..macam logik je..macam betul je..

No no no k
A BIG NO!

Dapatkan kepastian dari orang yang sebarkan atau dari ilmuwan yang kita kenal.

Alhmdulillah, ena berkesempatan menghubungi salah seorang anak murid Tn Guru  Harun Din untuk bertanya kesahihan doa ketika sakit seperti di screenshot di atas.

Ingat ye,

Bertanya sebelum sebarkan.

Semoga bermanfaat!


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Sahihkah Apa Yang Kita Sebarkan?.

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Simple by cik akak & sponser.

Thursday, 12 November 2015

Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!





Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.



Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.



Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.



Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.



Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.



Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.



Inilah yang dinamakan #shakleeeffect!


-Encik Hafez-



Shaklee Effect daripada Vivix dan Shaklee Collagen Powder kepada Encik Hafez:



  • Kulit lembab dan berseri. 
  • Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. 
  • Garis halus kat bibir dah kurang,
  • Pipi saya nampak lebih anjal.
  • Kulit tampak halus,
  • Kulit wajah menawan dengan cara yang sihat








Alhamdulillah, memiliki kulit wajah yang cantik menawan sihat dan berseri bukan sahaja idaman perempuan tetapi juga lelaki.


Namun, suka ena nak ingatkan, dalam keterujaan kita untuk tampak cantik menawan dalam masa yang pendek, janganlah mengambil jalan mudah dengan memilih produk-produk yang mempunyai bahan yang merbahaya yang akhirnya merosakkan kulit wajah dalam jangka panjang.


jom cantik dan menawan dengan suplimen semulajadi Vivix dan Shaklee Collagen Powder


hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atupon order ye


Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!.

Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu

Diabetes cepat sembuh dengan asbab Vivix



Assalamualaikum


Nak share satu testimoni yang ena fikir sangat berguna terutama masalah diabetes sangat meruncing
di Malaysia ni.

***

Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..


yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!


(Rujuk gambar di atas)


Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..



Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...



Untuk mereka yang ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..



Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!



-Puan Oyun-

***


Testimoni Vivix kepada pengidap diabetes ini iaitu saudara Puan Oyun,

  • Luka lambat sembuh iaitu 2 bulan,
  • Selepas mengambil Vivix, alhamdulillah  hanya SEMINGGU sahaja luka SEMBUH!



alhmdulillah Vivix sebagai asbab yang MEMBANTU mempercepatkan proses penyembuhan luka diabetes.

anda ingin mencuba Vivix?


atau ingin menghadiahkan kepada orang tersayang yang mengidap diabetes?


insyaALLAH ena boleh bantu konsultasi pengambilan yang BETUL.


hubungi ENA untuk pertanyaan atau tempahan,

Your Health Consultant
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu.

Rahsia Kulit Cerah dan Tona Sekata Dengan Cepat





---------------------------
Bertalu talu WhatsApp dari kengkawan tanya soalan paling femes harini.


"VIVIX tu rasa dia camne? Best ke?"


Jawapannyaaaa...ialah....Of coz BEST! Rasa cam mix berry anggur. Kadang kadang rasa cam Ribena pun ye jugak. Sebab tu tak kisah makan camtu je. Ada certain orang campurkan sesudu VIVIX dalam air masak. Naddy lagi suka telan camtu je. Huhu


"Berapa lama tahan??"


Kalau ikut pengambilan sesudu kecil sehari VIVIX sebotol boleh tahan 2 bulan.


"Sure ke elok untuk badan?"


Lepas start consume VIVIX, badan rasa segar semacam tau. Takde lesu lesu badan. Plus tona kulit bertambah sekata and cerah dengan cepat! Lagi cepat effect dari #ESP (but still my favorite gak!)..Kalau agak tak berkesan I takmau share ngan korangg tauu. And ada banyak testimonials customer yg ade penyakit kronik macam stroke and kencing manis dah dapat result yang memberangsangkan lepas amalkan Vivix tau..


Ape lagi. Rugi sape pikir panjang..bek try dulu

-Nurul Nadia-



Kesan Puan Nurul Nadia selepas menagmbil Vivix:



  • Badan rasa segar 
  • Badan cergas
  • Tona kulit bertambah sekata 
  • Kulit cerah dengan cepat
  • Ikhtiar alternatif kepada pesakit kronik dan kencing manis




Alhamdulillah, Puan Nurul Nadia dah merasai kesan hebat dari Vivix



Anda mahu cuba?

atau mahu hadiahkan pada yang tersayang?

insyaALLAH, ena boleh membantu

jangan segan silu hubungi ena tau



Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Kulit Cerah dan Tona Sekata Dengan Cepat.

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi





Assalamualaikum

apa yang ena suka pada blog Afidah Azmi adalah header blog beliau. Suka sangat color header tu;) Tenang dan sejuk je tengok.




KLIK BANNER UNTUK JOIN YE.

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi.

Wednesday, 11 November 2015

Segmen Tambah Follower Instagram



Assalamualaikum

siapa ada INSTAGRAM angkat tangan sikit.

ok good, 

kalau ada, jemput la FOLLOW IG ena..klik je badge di bawah ni ye:


Instagram




tenkiu sudi jadi my fren di blog dan IG,

salam ukhuwah dari ena ;)


now, jom meriahkan GA ni, caranya, KLIK JE BANNER DI ATAS.






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Tambah Follower Instagram.

Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik

Assalamualaikum


Antara tips SEO yang biasa digunakan di kebanyakkan blogger adalah meletakkan URL di akhir setiap entri blog.



Link tajuk entri keluar secara automatik pada setiap post.



Cara traditional atau cara biasa adalah menaip semula tajuk entri dan linkkan secara manual .


Meh ena tunjukkan cara mudah nak letak link tajuk entri di setiap entri secara automatik atau tanpa menaip nya semula.


STEP 1


klik DASHBOARD >> TEMPLATE >> EDIT HTML >>   (klik cursor dalam template html dan tekan keypad 'ctrl' dan 'F' secara serentak) taip/copy je  '<data:post.body/>' kemudian paste di dalam kotak search pada template html .


STEP 2


Copy & Paste kod di bawah selepas word  ....photo floats -->


Terima kasih kerana membaca <a expr:href='data:post.href' expr:title='data:post.title'><data:post.title/></a>.



Follow Step 1 and 2 ye.


Klik PREVIEW TEMPLATE, bila dah puas hati, boleh lah SAVE TEMPLATE ye


kalau jadi, sila lah letak link pada komen dan jemput share untuk manfaat kawan-kawan blogger lain.

dan kalau tak jadi, tinggalkan komen juga . Kita sama-sama buat trouble shoot;)



Selamat mencuba!





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'