Tuesday, 8 December 2015

Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website


Assalamualaikum


Ena nak share ilmu baru dan ilmu ni ena kira sangat berbaloi terutama untuk mereka yang menajalankan perniagaan dari rumah iaitu cara print consignment note pos laju dari website.



Apa tujuan nak print consignment note pos laju sendiri?



1) Jika kita menggunakan khidmat pos laju on-demand-pick up (ODP) , iaitu salah satu khidmat yang pos laju tawarkan . Pengalaman ena, jika takde slip CN ni, posmen yang ditugaskan untuk pick up barang tak akan ambil barang kita


2) Menjimatkan masa ketika berada di pos laju, so that tak perlu berlama2 di pos laju ,nak menulis alamat customer di sana makan masa juga kan. Boleh siap2 tulis dari rumah. Terutama jika bawak anak ke pos laju kan, kalut juga kan  nak tulis alamat lagi nak control anak lagi..hihi



Cara-cara nak print consignment note pos laju


1) Buka website POS LAJU

2) Klik 'Track & Trace'

3) Pilih 'Create Consignment Note'





4) Kemudian akan keluar paparan dan ruang untuk tulis alamat pengirim dan penerima

5) Selepas isi borang alamat pengirim dan penerima, klik 'Create Consignment Note'

6) Kemudian PRINT!

7) SIAP!

8) Jangan lupa bagi satu (1) salinan slip ni pada posmen yang datang collect barang tu ye





Consignment note pos laju yang ena print sendiri dari website

Senang je kan.

semoga bermanfaat!

-ENA-


P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website.

1 comment:

  1. Salam alaik sis. Nk tanya, print CN tu guna A4 paper je kan ? Then, pegi pos laju just bayar dan tak perlu isi apa apa borang kan ?

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah