Sunday, 24 September 2017

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar


Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar | Assalamualaikum, kekna nak share feedback customer kami ,fresh from oven ๐Ÿ˜‹

Customer ni  consume


  • B complex


Since end of april this year

Hari nie contact semula sebab nak bgtau jerawat badan dah hilang.

Dan alhamdulillah close deal ESP sekali. ๐Ÿ˜‹
❤️







Cuba dan beli sendiri Set Cantik Shaklee anda di SINI atau untuk hadiahkan Set CAntik Shaklee  pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar.

Friday, 22 September 2017

Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H


Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H

BULAN MUHARRAM




MUHARAM adalah bulan pertama dalam Sistem Kalendar Islam (Hijriah). Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah.

Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91).

Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan. Rasulullah s.a.w telah menamakan bulan Muharam sebagai bulan Allah (shahrullahi).

Sandaran yang dilakukan oleh Baginda s.a.w kepada Allah s.w.t lantaran kemuliaan dan kelebihan bulan ini kerana sesungguhnya Allah s.w.t tidak merujukkan kepadaNya melainkan oleh golongan khowas (terkhas) di kalangan makhluk - makhlukNya.

Daripada Al-Hassan Al-Basri rahimahumullah sesungguhnya Allah s.w.t telah membuka lembaran tahun baru di dalam takwim Islam dengan bulan Muharram. Tidaklah kedapatan bulan yang lebih mulia dalam takwim Islam di sisi Allah s.w.t itu selepas bulan Ramadhan melainkan bulan Muharam. Ianya dinamakan bulan Allah yang khas disebabkan besarnya kehormatannya.

Selamat menyambut Tahun Baru Islam. Salam Maal Hijrah 2017 / 1438H


Salam Sayang,


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H.

Thursday, 21 September 2017

Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia


Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia









Shaklee Collagen Powder





Kod Produk: 11000 (15 sachets)

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.




Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.




Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.




Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*




Tahukan Anda?


Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit.


Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!


Nutritional Facts



Saiz Hidangan: 5 g (1 Pek)

Hidangan setiap pek: 75 g (15 Pek)





RamuanSetiap 100 gSetiap Hidangan (5g/1Pek)
Tenaga380 kcal (1596 kJ)19 kcal (80 kJ)
Karbohidrat18.0 g0.9 g
Jumlah Gula< 10.0 g< 0.5 g
Protein80.0 g4.0 g
Lemak0.0 g0.0 g
Sodium600 mg30 mg
Vitamin C2000 mg100 mg
Ekstrak biji Tsubaki Camellia Japonica)1000 mg50 mg
Ekstrak Pfaffia1000 mg50 mg
Kolagen Ikan80000 mg4000 mg
Vitamin B620.0 mg1.0 mg
Vitamin B212.0 mg0.6 mg

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Harga Shaklee Collagen Powder di SINI


Beli sendiri Shaklee Collagen Powder di SINI atau untuk hadiahkan Shaklee Collagen Powder pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia.

Wednesday, 20 September 2017

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat






Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*



Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g0.0 g


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Testimoni Vivix dari pengguna termasuk pesakit kanser di SINI


Harga runcit untuk Vivix di SINI 


Kekna cadangakan grab terus 2 botol Vivix untuk dapatkan Harga Jimat keseluruhan lebih rm200, beli dengan arga harga ahli, cash rebate RM36 dan  penghantaran PERCUMA terus ke tempat anda!



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat.

Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2


Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

Testimoni fresh dari oven ni dikongsikan oleh Doctor Ain ,

'Pesakit kanser payudara stage 2, buat chemo 1st cycle, lepas chemo muntah setiap  hari (chemo buat 13/9). start vivix 18/9. semalam 19/9, anak dia mesej ni'



Testimoni Vivix dan Kanser Payudara




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk ibu nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit kanser untuk lebih bertenaga especially those yang dah menjalani kimoterapi


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

๐Ÿ˜‰
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

๐Ÿ‘FREE membership
๐Ÿ‘FREE postage
๐Ÿ‘CASH rebate rm36
๐Ÿ‘JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix Menjadi Pilihan Pesakit Kanser di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2 .

Tuesday, 19 September 2017

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee




Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan



Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama


Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.


KeISTIMEWAAN Shaklee


  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

  • Membekalkan 9 asid amino.

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.



Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 28 g (3 sudu besar)

Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap HidanganSetiap 100 g



Tenaga
105 Kcal
369.7 Kcal
Carbohydrate
10 g
35.2 g
Gula
9 g
31.7 g
Protein
14 g
49.3 g
Lemak
1 g
3.5 g
Lemak Tepu
0.2 g
0.7 g
Lemak Trans
0.0 g
0.0 g
Lemak Monotaktepu
0.1 g
0.4 g
Lemak Monotaktepu
0.5 g
1.8 g
Kolesterol
0 mg
0.0 mg
Fosforus
250 mg
880.3 mg
Kalsium
500 mg
1760.6 mg
Sodium
170 mg
598.6 mg
Niasin
10 mg
35.2 mg
Asid Pantotenik
2 mg
7.0 mg
Tiamin
2 mg
7.0 mg
Riboflavin
2 mg
7.0 mg
Zat Besi
3 mg
10.6 mg
Vitamin B6
0.5 mg
1.8 mg






Gambarajah menunjukkan ESP 




Indeks Glisemik (GI) 


Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.


Makanan Protein Soya Segera jenama lain  juga mempunyai tindak balas “turun-naik” sebegini

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah seperti ESP Shaklee membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.*






Saranan penggunaan:

Campurkan 28g atau 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas susu, jus, air atau minuman kegemaran anda.

Pilihan: Tambahkan buah dan kisar.


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



ORDER ESP ANDA DI SINI  atau terus hubungi kami untuk info:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Energizing Soy Protein- ESP Shaklee.

Penghantaran VIVIX




Terharuuuuuuu sampai cemburu sangat tadi jumpa my regular customer๐Ÿ˜

Kak R dah 2 tahun ambil vivix


Serius kalau uol jumpa Kak R ni mesti ingat umur 30 . Mudah lebih 10 tahun tau umur dia
Kekna sendiri terkejut sikit lagi nak fengsannn (hehe) bila tahu anak sulong dia dah lepas SPM & anak bongsu umur 12 tahun

Kekna duk ingat la sebaya kekna or muda lagi. Rupanye sangkaan ku MELECETTTT☺️☺️

'Ena vivix akak dah 2 hari tau abes. Akak goncang2 dengan air kosong pastu tuang dalam gelas. Gelas tu pon lepas minum akak goncang lagi skali dengan air . Sayang titisan vivix tu'


Waahh gittewww skali syg kat titisan emas sirap ajaib ni kan

Sama kekna pon sama 2X5 spuluh๐Ÿ˜„


Mesti 3 kali rinse -macam basuh alat radas kat makmal waktu Uni dlu. Tapi takde lah guna distilled water hihi๐Ÿ˜†


Punye lah gigih nak pastikan betul betul betul kosong botol vivix tu
Kata Kak R lagi,


' akak tak boleh tinggal vivix ni .kalau dulu memang letih sokmo kat ofis .balik rumah nak urus rumah & anak2 lagi, so sangat2 penting wanita bekerjaya macam akak amek vivix & shaklee suplimen . Kalau tak memang melepek je lepas waktu kerja '

Selain Vivix Kak R sangat3 konsisten ESP, lecithin , ostematrix dan omega guard


Kekna,
Bukan Jual Roti๐Ÿ˜ hehe




KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Penghantaran VIVIX .

Monday, 18 September 2017

Maestro Leader Meeting Penyuntik Semangat untuk Pecut September!

Maestro Leader Meeting | Alhamdulillah semalam selesai meeting untuk Bisnes Leader team kami iaitu Maestro


Seronok sangat yang penting mentor dah bakar kami sampai rentung dan remind balik segala ilmu basic 

Baru nampak jalan  lebih luas insyaALLAH lebih mudah nak memecut dan bantu lebih ramai efektif leader dalam OPE, team kekna sendiri

Siapa yang berhajat nak menjana income part time atau full time , meh kekna bantu .

yang penting skali MODAL diri sendiri

daoat rm1000-2000 untung bersih sebulan ok lah kan, sape nk bagi banyak tu 

ok mohler layan gambar gamabr kami ;)



Antara Leader yang hadir


Wakil OPE, Dayah Sprinter yang always semangat dan berdesup sales setiap bulan

ceria dan cantik dorang kan . kekna tumpang bangga!

tengok tu kekna, orang duk diskas, kita amek pekuang selfie hehe

master nad sedang dengar sharing, isu berbangkit dan cabaran dari salah seorang leader, Madam Farah seorang Pensyarah Universiti

Dayah sprinter sharing dan beri pendapat

antara hadiah yang kekna dapat, coklat Langkawi dari Master Nad dan Dayah Sprinter. 


Bergambar gaya sama dengan topi Maestro yang sangat cantik ni, cewah kekna kemain dia ootd sangat kau! haha





Jumpa lagi di next entry


Kekna Yang Happy dan Enjoy buat Bisnes dari rumah,

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Maestro Leader Meeting Penyuntik Semangat untuk Pecut September!.

7 Tips Ringankan Sakaratul Maut



Sejak berita kematian anak2 syurga akibat tragedi Pusat Tahfiz Terbakar tu,
Hampir setiap hari kekna dengar berita kematian (antara nya anak kawan, family customer, colleague di ofis bangkamal ,jemaah haji etc)


Setiap malam sebelum tidur rasa sangat risau dlm hati ,camne kalau esok pagi kita tak bangun.


Banyak dosa
Banyak sangat


Hari ni ,kekna nak share tazkirah Ustaz Dusuki. Best ustaz ni banyak cerita bab bab kematian


Kata ustaz , orang yang waras akan merasa kematian tu lebih indah dari dunia

Sebab banyak kelebihan yg Allah sediakan di alam barzahk sebenarnya
Tugas kita , BE PREPARED


Dengan ILMU of course

Kita takut sebab tiada ILMU

Follow ustaz Dusuki tau untuk ilmu2 alam akhirat
Dan pagi ni kekna nak share tips ni supaya , kita tak sia siakan hari kita .


7 Tips Ringankan sakaratul maut


7 Tips Ringankan sakaratul maut


1-banyak zikrullah cth nya doa nabi yunus
2-banyakkan taubat (istighfar)
3-banyakkan selawat
4-sambung silaturrahim ,ziarah dan kenal balik sanak saudara yg lama x jumpa
5-ramaikan zuriat termasuk anak tiri,anak angkat ,cari anak2 tahfiz dan taja mereka belajar-supaya lebih ramai doakan kita
6-banyakkan sedekah
7-usaha usir dunia dari hati (biar rasa quran tu lebih nikmat dr baca wassap)


Boleh #share untuk sebarkan kebaikan๐Ÿ‘





Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 7 Tips Ringankan Sakaratul Maut.

Sunday, 17 September 2017

Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!

Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!

5 Kebenaran Tentang Sosej ini :


1) Mengandungi Bahan-Bahan kimia ‘deadly’ Dangerous seperti :

· - Nitrite

· - Heterocyclic Amines (HCAs)

· - Starch

· - Various types of meat!

· - High Salts

· - High Fructose Syrup

· - High MSG

· - Artificial colouring ( Supaya warna hot dog jadi pinkish!)

· - Perservatives

2) 7000 kajian saintifik telah membuktikan bahawa Sosej yang mengandungi bahan-bahan di atas sangat berkait rapat dengan Kanser!

3) Kanak-kanak yang makan lebih 12 batang Sosej sebulan mempunyai risiko 9 kali lebih tinggi untuk mendapat Leukaemia.

4) Ibu mengandung yang makan Sosej lebih 1 batang Hot dog setiap minggu akan meningkatkan risiko bayi untuk mendapat Barah otak!

5) Sosej meningkatkan risiko Kanser :

· Kanser Usus – 50%

· Kanser Pundi Kencing – 59%

· Kanser Perut – 38%

· Pankreas – 67%

Ini bukan Fakta yang di reka – Tapi adalah Fakta sebenar yang menunjukkan betapa pengguna di manipulasi oleh Food Industries!

Kalau boleh jauhkan ataupun jarang-jarangkan makan tapi lebih elok kalau ‘Haram’ kan ia dari anak-anak kita!


Jom kita sama saam ubah diet dan midnset orang sekarang

kita mula dari rumah kita dulu

insyaAllah kita boleh ubah masyarakat





Kekna ajar anak2, sosej not good, not healthy

Kat rumah pon ktorang TAK PERNAH beli letak dalam peti ais

Start ajar waktu kaklong pandai makan

ada cubaan ahli keluarga lain yang offer sosej kat kaklong tapi syukur tak berjaya ☺️☺️

Alhamdulillah so far doble ecah x suka & x makan sosej

Kaklong Ecah kata kat school ada cikgu bagi tapi kaklong tak makan

Betul ke tidak dia x makan kat school tu tak tahu lah๐Ÿ˜… harapnya betul lah.bersangka baikkk

Apa2 pon didikan bermula dari rumah

Kita nak makan & beri anak2 makan 100% makanan sihat & bebas pengawet harini dah hampir hampir mustahil sesangat betul x

Tapi kita boleh CUBA dan BERUSAHA

#sisCuba #broCuba #cubaLahDulu

At least ada niat untuk beri makanan TERBAIK (halalan toyyiban iaitu halal dan selamat ) untuk kesihatan minda ,tubuh badan ,rohani dan jasmani anak2 syurga

Kekna,
Bukan Doktor

Sharing is Caring


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!.

Resepi Macaroni Goreng Berkuah Sedap dan Sihat!

Resepi Macaroni Goreng Berkuah Sedap dan Sihat!





MACARONI GORENG BERKUAH

#healthyStyle


Bahan2 kekna guna:


Macaroni (rebus siap2 sampai lembut-ktorang tak suka al dante,suke lembut lembik hihi)
Bawang besar holland 1, tomato masak ranum 2, bawang putih 3 ulas (blend skali)
air asam jawa ,
isi ayam (blend hancur),
garam bukit,
gula merah.
Bay leave 2
Serbuk origano
Rosemary leaves
Basil leave


Cara2:
Panaskan sikit minyak kelapa sawit, goreng dulu ayam yANg di blend . Ayam dah masak baru masukkan bawang bawang yang diblend bersama tomato tAadi

Letak air tapis sikit pastu masukkan macaroni & air asam jawa.air asam ni fungsi nak hilangkan bau bawang & stabilkan rasa .kalau ada tomato puree lagi cantikkk,xyah letak air adam jawa dah , color pon menarik sikit rasanya nanti .


Pastu tabur daun ros mary ,basil  , daun bay  , oregano ground

Letak garam bukit & gula merah , siap!!

Tak menarik langsung color dia kan

Tapi kaklong Ecah kata 'special nya mama masak!

Percubaan dia nak tambah kali ke 4, mama tak benarkan hehe



mama Ecah,



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Resepi Macaroni Goreng Berkuah Sedap dan Sihat!.

Promosi Jatuh Gaung Sempena Hari Malaysia 2017






PERHATIAN, DI SINI ADA BERITA BAIKKKKK!!!

PROMOSI HARI MALAYSIA -SATU HARI SAHAJA๐Ÿ™‹

Dah lamaa sangat regular customer kekna tunggu promosi vivix ni.

Dorang siap catu lagi stok sebab nak tunggu promosi punye pasal๐Ÿ˜…

Dan alhamdulillah harini dapat berita baik dari Shaklee Malaysia,

Pembelian 2 botol vivix dapat DISKAUN 5%

Ok tak sabar ni nak inform waiting list regular customer yang tunggu promo vivix tu

Uol jangan terlepas lagi tau. kekna samapi dah tak tahu nk cakap apa kalau customer tanya vivix ada promo ke tak

Shaklee dah lama tak buat promo potongan HARGA macam ni sebab nak banteras kes2 pengedar yang 'buang harga'

Tapi khas untuk Hari Malaysia 2017, shaklee bagi peluang kita 'merasa' DISKAUN HEBAT ni lagi skali๐Ÿ˜

harini ku sendiri teruja sampai rasa nak melompat ni๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

Yang best nye kali ni, ada LUCKY DRAW lagi
Tengok poster, menarikk sesangattt hadiah2 untuk lucky draw ni๐Ÿ˜

Untuk belian lebih 200uv pon layak join lucky draw jugak๐Ÿ’ƒ๐Ÿฝ๐Ÿ’ƒ๐Ÿฝ๐Ÿ’ƒ๐Ÿฝ hip hip hoorayy!

Promosi satu hari je tau iaitu pada 16hb Sept
Promosi satu hari je tau iaitu pada 16hb Sept
Promosi satu hari je tau iaitu pada 16hb Sept

Dah boleh start fikir sekarang & collect order dengan kawan2 sampai cukup 200uv


KESIMPULANNYA   ada 2 jenis promo untuk 16 Sept 2017 ni ye:



PROMOSI 1

  • *Twin Pack Vivix* 
  • Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40) 
  • FREE Membership (Jimat RM 69) 5% 
  • Cash Bonus (Extra RM 30+) 
  • FREE Postage (Jimat RM 10) 
  • 1x Lucky Dip (Peluang Hadiah sehingga RM 250++)  
  • Beli Harga Pasaran : RM 950 
  •  Beli dgn FREE Membership : RM806
  • Untung Daftar : RM 144 + Jimat (16 Sept) : RM 150
  • *Jumlah Untung Besar : RM 294!*



PROMOSI 2


  • Beli mana2 product shaklee sehingga 200uv dan anda layak FREE MEMBERSHIP (worth RM80), 
  • 1X Lucky Dip (Peluang Hadiah sehingga RM 250++)
  • Peluang untuk beli dengan harga ahli (jimat 30%)
  • Join support group yang sangat awesome yang banyak sangat tips2 kesihatan dan peluang menjana income secara full time mahupon part time





For info/order meh lelaju picit sini:

http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my/
Atau

http://Kekna.wasap.my/
http://Kekna.wasap.my/
http://Kekna.wasap.my/
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi Jatuh Gaung Sempena Hari Malaysia 2017.

Saturday, 16 September 2017

Syoknya Dapat Cabutan Bertuah Promosi Hari Malaysia


Syoknya Dapat Cabutan Bertuah Promosi Hari Malaysia


Ok nak left grup sekarang jugakk hahaha


Memasing duk hapdet dapat lucky draw Vita C lah ,Phytocol lah, Balancing moisturiser lah, Cooler Bag lah

Ada yang dapat vivix , collagen & nutriferon jugakkk. For FREE tau๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Aduh ,

Hakak taaa kuaddd


OPE baru submit 6 botol vivix
InsyaAllah lagi 16 botol lagi kita aim harini๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Ok2,


awak yg booking 2 botol vivix setiap org or order worth 200uv tu meh payment sebelum jam 10 mlm ni tau


Free membership✅
Cash rebate rm36✅
Free postage ✅
Lucky dip! ✅
Jimat dalam rm300✅
Jangan lambat sangat tau bukan apa takut hadiah lucky dip yang best abes kena sapu ja๐Ÿ˜œ




Jom layan hadiah lucky dip team kami:



ni ha hadiah lucky dip yang kekna beli under ID kekna 960982 










KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Syoknya Dapat Cabutan Bertuah Promosi Hari Malaysia.

Kajian Telomere VIVIX Shaklee

Kajian Telomere VIVIX Shaklee








Kekna terbaca sharing Master Farah Wahida ,one of Shaklee master bawah team besar kami.
Sharing dia panjang


Memang panjang๐Ÿ˜…

Tp mudah nak faham , maklong lahhh kajian2 saintifik ni tak shah kalau tak guna word bombastik๐Ÿ˜…
So kita rakyat marhein ni amek masa sikit nak hadam๐Ÿ˜…

Kalau Nak tambah lagi ilmu boleh google je word ' Shaklee Telomere Study' takpon taip je bhs Melayu kita ni haaa --' Kajian telomere shaklee'


Nak remind sahabat kekna,
Nak consume apa2 especially bab2 suplimen yg masuk dlm badan yg jadi DARAH DAGING kita, nak bagi anak suami isteri mak ayah makan, jangan ambil mudah, STUDY dulu sampai akar tunjang apa bahan2 dan sejauh mana keberkesanan serta tahap keselamatan suplimen utk jangka panjang☝️☝️

Ok here we go, ni perkongsian dari Master Fara yg cantik ๐Ÿ‘‡ (baca sampai abes tau๐Ÿ˜˜)
****


Ok..bawak bertenang. Farah bukan nak gebeng cerita picisan. Ini kajian KHAS. Bukan experiment sejam dua jam.


FARAH GERENTI ANDA TIDAK MENYESAL BACA POST INI SAMPAI HABIS .


Untuk pengetahuan semua, VIVIX SHAKLEE ada landmark study. Atau kita kenali sebagai TELOMERES STUDY.


Jadi, first of all..korang boleh erase dalam kepala VIVIX SHAKLEE produk biasa-biasa. VIVIX sangat premium. Istimewa sangat. Tok sah duk gandingkan dengan jus jus lain.


Saintis DR ELIZABETH BLACKBURN, yang Farah kenalkan kat post sebelum ini. Dia ni genius yang terima anugerah nobel dalam perubatan pada tahun 2009.

Good news !!!

Beliau adalah penasihat kepada LANDMARK STUDY : TELOMERES STUDY yang Shaklee buat ke atas VIVIX.


Gila ke apa Shaklee nak study sampai DNA bagai ?


Haa memang gila. Roger Barnet memang suka buka kerja gila all out. Kita tak main cakap aje. Kita kasi test terus. Nak bukti macam mana lagi ?


Apa itu TELOMERES ?


Seperti yang Farah cerita sebelum ini, TELOMERES ini pelindung pada rantaian DNA kita.
“PROTECTIVE CAP” Penutup yang memberi perlindungan kepada DNA yang berada di hujung kromosom.


(Kalau uol nAk bayangkan camne penutup ni, boleh bayangkan seolah2 bahagian plastik pada hujung tali kasut kita tu.๐Ÿ˜ƒ)

Bila makin berusia, secara semulajadi TELOMERES kita akan banyak yang tidak berfungsi. Akan banyak yang memendek.

Bila pendek TELOMERES ia akan bersamaan dengan musnahnya DNA.

Dari sini maknanya, orang yang mempunyai telomeres yang panjang, maksudnya selnya dilindungi.

Orang yang mempunyai TELOMERES yang pendek, maksudnya baanvak DNA yang dah rosak

Ok ni part paling syok nak tahu. Apa jadi pada orang yang amal VIVIX. Bagus sangat keww ? ๐Ÿ˜‰☺️
Readddyyy ?


HASIL KAJIAN ( rujuk graf dalam gambar )

Line Biru - Pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX lebih dari 5 tahun
Line Grey- Control group (Tidak mengambil VIVIX)


"Pengguna VIVIX SHAKLEE berusia 80 tahun, mempunyai kepanjangan TELOMERES sama macam umur 41 tahun orang yang tidak ambil VIVIX".


Mana nak tahu kromosom kita panjang ke pendek ?


Test ini bukan guna darah. TAPI guna sel. Sel badan. Nak periksa tu kena guna peralatan yang high tech.


Bila kita bandingkan kepanjangan TELOMERES pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX.
TELOMERES dia lebih panjang 11% dibandingkan dengan control group (orang yang tidak mengambil VIVIX).

Ok gini..Bayangkan Farah sudah umur 80 tahun. Farah sudah ambik VIVIX 5 tahun. Shaklee ambik sel dari badan Farah, untuk tengok kepanjangan telomeres.


Lepas tu Shaklee ambik sel orang yang tidak ambik VIVIX. Orang tu umur 41 tahun.
Skali tengok, ehhh sama panjang. Padahal Farah jauh lebih tua dari orang tu.


Haaaa nampak ke nampak? Wow best nya ! Ini yang makin semangat nak ambil VIVIX. Tak mahu skip !

Best kan minta Allah bagi panjang umur. Tapi even sudah 80 masih gagah sihat. Pepandai la guna usia tu untuk ibadah. Tu sendiri kena ingat lah..

Jadiiiii....


Ini membuktikan bahan antioksidan yang tinggi yang ada dalam VIVIX, mampu untuk memberi perlindungan kepada DNA anda dan memperlambatkan proses penuaan diperingkat sel.


Sebenarnya dalam VIVIX ni mengandungi 16 jenis poliphenol termasuk RESVERATROL. Bahan daripada tumbuh-tumbuhan sahaja.


Mempunyai antioksidan yang membantu untuk mencegah kerosakan sel.
Beri perlindungan pada sel badan.


Bila sel badan kita terlindung, bukan setakat penyakit dapat dielakkan. Tapi juga, antioksidan yang tinggi juga mampu mengekalkan kolagen.


Maksudnya, kalau kita ada antioksidan yang tinggi, kerosakan kolagen akan perlahan daripada biasa. Sebab itu dimaksudkan anti penuaan ada dalam VIVIX SHAKLEE.


Haaaa....macam mana? Farah makin sayanggg dengan VIVIX ni. Korang bila lagi.
Ehemm...nak harga murah, VIVIX ada promo HARI MALAYSIA. Esok sahaja taw. Meh-meh bisik kat Farah.


******


Tu diaaa panjang lebaq Kak Farah kita eksplen.
Baca abes tak tu๐Ÿ˜


Buleh hadam ka?hihi


Btw, ingat satu ja #SIHATtuJIHAD ,memang soal hidup mati sakit sihat tu kat 'tangan ' Allah tapi kita memang dituntut untuk BERDOA & BERUSAHA ke arah healthy lifestyle & kekalkan tahap kesihatan di tahap terbaikkkkkk๐Ÿ‘


Sihat tu satu PELABURAN bukan perbelanjaan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’š


๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡
Kalau rasa 1 botol vivix mahal,
Boleh grab 2 botol vivix sebab boleh jimat hampir RM300 utk twinpack!
Promo Harini ini sahaja! (16 Sept 2017)
๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡






KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kajian Telomere VIVIX Shaklee.

Friday, 15 September 2017

Nephrotic Syndrome dan Perawatan

Nephrotic Syndrome dan Perawatan

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,

Ada seorang pembaca yang bertanya mengenai Nephrotic Syndrome di dalam ruangan chat baru-baru ini (Puan Haza).

Kemungkinan ramai di kalangan kita yang tidak tahu apa itu nephrotic syndrome dan mungkin berminat untuk mengetahuinya. Oleh kerana saya pernah bertugas di bahagian Nephrology selama beberapa bulan di HKL beberapa tahun yang lalu, mungkin saya boleh mencuba menjawab soalan ini. Saya harap artikel ini mendapat manfaat dan menambah pengetahuan kita bersama, InsyaAllah.

DEFINISI

Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk yang menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.

Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.


PENYEBAB?

Nephrotic syndrome lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbanding orang dewasa. Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit nephrotic syndrome kebanyakannya tidak diketahui (idiopathic).

Ada juga disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease dan Kencing manis.

PATHOPHYSIOLOGY

Pengeluaran protein melalui air kencing atau PROTEINURIA menyebabkan badan akan kehilangan banyak protein dari dalam darah atau HYPOALBUMINEMIA.


Kekurangan protein di dalam salur darah menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badan. Ini menyebabkan kebengkakan muka, tangan dan kaki yang dipanggil EDEMA atau bengkak air. Hati juga mula menghasilkan lebih banyak lemak di dalam darah sebagai reaksi kehilangan protein maka terjadilah HYPERLIPIDEMIA atau lemak berlebihan di dalam darah.

GEJALA?


Nephrotic syndrome menyebabkan pengidapnya menjadi lemah dan tidak bermaya. Kencing mereka menjadi berbuih-buih. Mata dan muka kelihatan bengkak pada waktu pagi setelah bangun dari tidur dan kaki kelihatan bengkak pada waktu petang akibat berdiri. Perut kembung, sakit perut dan cirit-birit juga boleh berlaku.


sumber


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Nephrotic Syndrome dan Perawatan.

Mohon Sumbangan Ikhlas

Assalamualaikum

Memohon sumbangan ikhlas untuk sahabat Nur Basyirah yang kini beliau sekeluarga di uji Allah
Anak Syirah, Adik Sabreena (3tahun) mengidap Nephrotic Syndrom sejak beberapa bulan lepas dan kini masih dalam rawatan di Hospital Besar Terengganu
Beliau seorang surirumah sepenuh masa dan suami belom dapat focus pada kerja lagi
Jadi , semoga sumbangan dari kita semua dapat bantu sedikit sebanyak ringankan perbelanjaan beliau sekeluarga

(Dengan kebenaran syirah) kekna sertakan beberapa keping gambar anak beliau





ini gambar ketika Adik Sabreena sihat


*******

Sumbangan boleh dibuat ke akaun kekna :
562834629650
(MAYBANK AEIFADZ TRADING)

Email: aeinnamusa@gmail.com
Hp: 0177172868

Pm ena jika anda buat transaksi ye atau tulis je word 'SUMBANGAN' pada ruang nota sewaktu transfer nanti

Jangan takut harta berkurang jika memberi
Allah janjikan ,harta yang kita sedekah Allah gantikkan 700 kali ganda lagi (dalam bentuk pelbagai jenis rezeki,tak semestinya rezeki tu duit shj-kesihatan,kebahagiaan,ketenangan,kasih sayang,masa lapang utk buat ibadah dgn khusyuk juga rezeki! )
( semasa sedekah: bertawassul iaitu berdoa memohon hajat pada Allah,atas rahmatNYA agar asbab dr sedekah kita ini adik Sabreena kembali sihat seperti sedia kala!

******
SOLAT HAJAT BERAMAI2 untuk Adik Sabreena
Lagi satu,
Kekna nk mohon dan ajak diri sendrii dan semua sahabat agar luangkan masa selepas Magrib qtau bila2 masa yg kita free , beramai2 tunaikan solat hajat 2 rakaat khas untuk mohon dr Allah supaya kurniakan kesembuhan pada adik Sabreena
Ena percaya pada kuasa DOA dan kuasa tindakan secara berjemaah
InsyaAllah Allah Maha Mendengar rayun rintihan dan DOA kita semua


Lokasi solat hajat: dari tempat masing2

Waktu: bila2 masa

Bagi yang tak boleh solat ,boleh lah berdoa dengan spesific.

Berdoa lah agar adik sabreena kembali ceria tersenyum ketawa dan bermain macam anak2 kita,macam kanak lain juga๐Ÿ˜ฃ
Baarokaahufiikum
Semoga Allah balas jasa baik kalian dan semoga Allah perkenan kan doa2 kita
Aameen Ya Robb!

#tolong sebarkan ,insyaAllah dengan asbab awak share ada yg menderma dan sama2 dapat pahala #MLMpahala



salam jumaat!


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Mohon Sumbangan Ikhlas.

Thursday, 14 September 2017

Kisah Ayah Ikhtiar VIvix untuk Glaukoma, Mata Makin Sihat dan Rambut Tumbuh Lebat

Kisah Ayah Ikhtiar VIvix untuk Glaukoma, Mata Makin Sihat dan Rambut Tumbuh Lebat | Jom ikuti kisah seorang ayah ini



DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.




.
Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 ๐Ÿ˜œ)
.
Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!
.
Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.
.
Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.
.
Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...
.
Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! ๐Ÿ˜ฑ
.
Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.
.
Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... ๐Ÿ˜œ
.
Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.
.
Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi ๐Ÿ˜œ
.
-Puan Ainniah Zulkifli




Terima Kasih Puan Doctor Ain sahabat kekna sendiri, yang sudi berkongsi pengalaman ayah beliau pada kami



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kisah Ayah Ikhtiar VIvix untuk Glaukoma, Mata Makin Sihat dan Rambut Tumbuh Lebat.

2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017!

2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017! | VIVIX ON SALE



Twinpack Vivix Shaklee, diskaun 5% hanya pada 16 September 2017 sahaja


(16 Sept 2017!)

Jangan lepas kan peluang ni ye

Peluang keemasan untuk anda RESTOCK vivix untuk bekalan keluarga atau mak ayah

Peluang keemasan juga buat mereka BARU nak cuba dan rasai kehebatan produk kami yg premium lagi exclusive ni


************
INFO PRODUK:

Apa itu vivix?


Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. rujuk link ini bahan2 dlm Vivix


Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat bestt.?


Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


>>Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...


Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser


.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),
___________________________________________

Tahukah anda... jika nak dibandingkan dgn minuman jus lain seperti M****, Ta*** dan X***..hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC). Ini baru dinamakan kualiti setanding dgn duit yg dispend
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods
__________________________
*Tidak sesuai utk yg mengandung atau ibu menyusu
No automatic alt text available.


Hadiah2 cabutan bertuah sempena hari malaysia 2017



Satu lagi yang superb best nye Promosi Hari Malaysia 2017 ni, adalah lucky dip atau cabutan bertuah.


Fuhhh, dapat peluang menangi hadiah bernilai RM250 tau! memang merecikkk hehe





KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017!.

Wednesday, 13 September 2017

Testimoni Pesakit Diabetes yang Menggunakan Vivix






Testimoni Pesakit Diabetes yang Menggunakan Vivix |  Sebelum Vivix:

Diabetes 6.3
ECG tak cantik
Darah ke hati 93

Selepas sebotol Vivix (1 bulan):
Diabetes 5.2
ECG normal
Darah ke hati 44

Doc happy ๐Ÿ˜

Tenkiu Nadiah Suhaidi kongsikan pengalaman customer beliau ๐Ÿ˜˜

Real testimoni๐Ÿ‘

Disclaimer: semua product shaklee bukan utk diagnose atau merawat penyakit . Sila berjumpa doctor jika anda perlukan nasihat perubatan . Shaklee suplimen sebagai alternative sahaja dan ramaiii mereka yg dah cuba vivix, kongsikan feedback positive dengan kami . Thank you! Semoga lebih sihat lagi dari hari ke hari.




KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Pesakit Diabetes yang Menggunakan Vivix.

Tips Kebersihan Yang Sangat Mudah , Jom Appy Di Rumah Kita!

Tips Kebersihan Yang Sangat Mudah , Jom Appy Di Rumah Kita! | Tips khas buat mommies yang suka kan kebersihan. Kebersihan sebahagian dari iman tau;)

Kongsikan ye!










Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Kebersihan Yang Sangat Mudah , Jom Appy Di Rumah Kita!.

Monday, 11 September 2017

Buah Pinggang Abah Makin Teruk, Hari hari Cakap Nak Mati, Mujur Cepat ikhtiar Dengan ...

Buah Pinggang Abah Makin Teruk, Hari hari Cakap Nak Mati, Mujur Cepat ikhtiar Dengan ...

[BACAAN BP ABAH TIDAK PERNAH NORMAL DARI 2015 ! 2017 BACAAN BUAH PINGGANG PULAK SEMAKIN TERUK]

Assammualaikum . Hari ni saya ikhlas nak share testimoni abah saya sendiri lepas consume vivix selama sebulan dari April 2017 . Ya, testimoni fresh ni, masih baru lagi .

Last month, abah saya mengadu bacaan buah pinggangnya makin teruk . Nampak sangat abah down . Asyik termenung asyik risau lepas balik check up April lepas .

Hari2 cakap nak mati . Hari2 mengadu badan letih . Hari2 membebel cakap umur dah tak panjang . Siap bayangkan lagi hidupnya dihabiskan di hospital semata-mata selepas ini .

Saya sebagai anak tipu la kalau tak sedih tengok abah saya mcm tu . Selalu rajin berkebun . Makin lama makin hilang semangat dan asyik terbaring .

Saya kongsikan manfaat vivix pada abah dan abah terus consume dengan konsisten setiap hari tanpa skip! Berdebar katanya nak pergi check lagi sekali 25 Mei nanti (yang lepas).

Sebelum pergi check up lagi abah dah kata badan dah ringan,dah bertenaga tak macam dulu

Guess what ?! Tepat pada 25 Mei 2017, saya dapat call dari abah . Allahuakbar . Bacaan blood pressure abah yang selama ni tak pernah normal kembali normal ! Dan saya bersyukur bila abah kata bacaan buah pinggang pon dah normal .

Nak tahu apa abah kata?

" Terima kasih dik, abah senyum sampai telinga hari ni!"

Bukan abah je sebenarnya, saya juga . Syukur Allah beri kesembuhan buat abah . Dan moga abah terus sihat dan bahagia dunia akhirat .

Sy lampirkan sekali gambar report bacaan blood pressure dan buah pinggang abah di bawah . Moga ada rezeki abah untuk dapat vivix percuma dan terus senyum sampai telinga lagi hari2 ! Hehe



Bacaan report kesihaan buah pinggang kembali normal asbab ikhtiar dengan vivix






Perkongsian dari Puan Norhashima Md Tahir . Tenkiu Puan sudi berkongsi kisah benar penglaman penggunaan vivix pada kami



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia








Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Buah Pinggang Abah Makin Teruk, Hari hari Cakap Nak Mati, Mujur Cepat ikhtiar Dengan ... .

Friday, 8 September 2017

Pengalaman Ngeri Bersalin Czer



Pengalaman Ngeri Bersalin Czer  |  Ini adalah pengalaman kisah benar yang diceritakan sendiri oleh Puan Nisak Abu Hassan.

Kali pertama bersalin secara czer memang mengerikan. Pedih, ngilu, perit semaunya terpaksa ditelan.

Nampak mudah kerana tak perlu lalui proses meneran. Hanya perlu menunggu ubat bius meresap, perut siap sedia ditoreh 7 lapisan. Allahuakbar, nebess rasa macam nak pengsan.

Tapi, ia satu anugerah terindah buat insan-insan terpilih yang tak boleh bersalin secara normal. Kurang dari 15 minit, suara tangisan bayi berbunyi menghilangkan resah di hati.

Namun, kesan selepas operation sangat menyakitkan dan perlukan penjagaan rapi. 6 jam selepas operation, ibu perlu cuba untuk bangun sendiri. Demi tuntutan menyusukan anak, segala sakit dan beban ditolak tepi. Peritnya jika diingat kembali.

Itu cerita sebelum saya kenal Vivix Shaklee. Kali kedua ceaser, saya dah standby sesiap. Sebab dah niat awal, taknak susahkan suami. Anak sulung yang ditinggalkan lebih perlukan abahnya disisi. Dalam masa yang sama, tiada sesiapa yang boleh menjaga di wad nanti.

Seawal hari kedua, saya mintak suami bawakan Vivix ke wad. Saya perlukan extra energy untuk bergerak. Berbeza dengan rakan-rakan lain dalam 1 bilik. Mereka ada pembantu yang menguruskan si kecil cilik.

Kesan Vivix sangatlahh best. Rakan-rakan sebilik mula tegur kecergasan saya. Begitu juga saudara-mara yang datang melawat bersama. Disaat mereka terbaring kelesuan, saya pantas ke bilik air tanpa bantuan sesiapa. Memang betul-betul menguji hati yang duka lara. Allah, nikmatnyaa tak terkata. Pujian dari Doktor dan nurse melengkap rasa.

10 hari berlalu, luka ceaser perlu di "check up" kembali di hospital. Allangkah bahagianya, bilamana saya konfiden berjalan tanpa menggunakan kerusi roda. Berbeza sekali masa berpantang kali pertama.

Lagi terkejut, bila berjumpa rakan sebilik di wad hari tu. Ketiga-tiga mereka ditolak atas kerusi roda. Saya siap boleh senyum manis bersira bila disapa.

Alhamdulillah, nurse cakap luka ceaser bercantum elok. Paling bestnya, bila terlalu cergas hinggakan lupa diri tengah berpantang. Tak boleh nak duduk diam, kemas rumah menyapu seperti biasa tanpa rasa sakit pinggang. Terus rasa nak lompat bintang. Sampaikan mak dah mula membebel panjang.

Berganda-ganda seronoknya, susu ibu juga banyak dan melimpah ruah ditambah dengan set berpantang shaklee yang lain. Penuh 1 freezer stok EBM sepanjang cuti bersalin. Bonus pula bila ambil Vivix ni, perasan kulit muka tak kusam macam dolu-dolu, berseri-seri bak pengantin.

Haish, memang rasa berbaloi walaupun memikirkan harganya yang sedikit mahal. Apa lahh sangat jika saya dapat uruskan bermacam-macam hal. Allah, berbunga-bunga keceriaan bilamana dapat melayan suami dan anak-anak tanpa rasa bebal.

Bukankah itu nikmat yang tak boleh lagi disangkal?


Thanx  Puan Nisak sudi berkongsi



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia









Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengalaman Ngeri Bersalin Czer.

Thursday, 7 September 2017

Combo ASB GENIUS dan Tip Pelaburan Hartanah 2017

Combo ASB GENIUS dan Tip Pelaburan Hartanah 2017 |   PERHATIAN!!!
ILMU NI BERNILAI RM30 JE TAPI BERPELUANG MILIKI SEBUAH MOTORSIKAL YAHAMA EGO AVANTIZ 125 SECARA PERCUMA ๐Ÿ˜ฑ

(LAST DAY!)

Sungguh ku jeles tahap langit ke 7
Sebabnya dah beli ebook ni tahun lepas dengan rm60

Ulang suara, RM60 tau , 2kali ganda tuu๐Ÿ˜…

Dh la dapat beberapa keping ebook je masa tu dan nanhado cabutan bertuah GRAND MERDEKA superb best macam sekarang

Ingat nak beli lagi skali tp rupanya once dah beli sampai bila2 kita akan dapat UPDATE FREE dan kekna dapat excess kesemua promo kali ni

Yep yep hoorayy..best best besttt!!

Cumaaaa,
Tak dapet lerr join cabutan bertuah ni sobs sobs

So ni peluang utk uol tau

Dah pandai buat duit banyak2 dari bisnes online kan, haa ini dia ILMU WAJIB uol& team uol mesti ada

Kalau nak tahu cara nak dapat MOTOR FREE, baca sampai habes naa..

Share & tag kawan2 lain jugak

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Cabutan Grand Merdeka 2.0
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖








Untuk mereka yang melanggan Set Combo Ebook kewangan & hartanah atau buku Pendekar Keyboard bermula
(1 Julai 2017 - 7 Sept 2017)

1. Sebuah Motorsikal Yamaha Ego Avantiz 125 untuk Satu pelanggan bertuah.

Cabutan akan dibuat secara live pada 15 September 2017.
.
.
Cabutan Grand Genius 1.0 , 2.0 , 3.0 berlalu sudah dan mereka yang bertuah telah memilikinya . Kini tiba masanya untuk :-
.
.
Cabutan Grand Genius 4.0
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Untuk mereka yang melanggan Set Combo Ebook kewangan & hartanah atau buku Pendekar Keyboard bermula
(1 Julai 2017 - 31 Disember 2017)

1. Sebuah Motorsikal Yamaha NVX 155 untuk 1 pelanggan bertuah

Cabutan Grand 4.0 akan diadakan secara live pada 15 Januari 2018.

(Semua Hadiah adalah sumbangan dari Jentayu Services Sdn Bhd & Key Empires Consultancy)

________________________________________
Berikut adalah detail bagi harga produk yang diterbitkan dalam set combo ini . Penulis-penulis Ebook ini juga bukan nama-nama asing dalam industri hartanah & di media sosial
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1.Ebook 'ASBGenius 2 -LATEST VERSION- (RM35)
Khairul Ezuwan
✒️mendedahkan pelbagai teknik-teknik yang digunakan dalam ASB Financing mengikut kesesuaian setiap individu mengikut potensi mereka sendiri untuk mendapatkan profit yang maksima.

2.9 'Video Digital ASBGenius' (berdurasi 1 jam 20 minit) (RM99)
Khairul Ezuwan
✒️9 Video tutorial ASBGenius yang menggalakkan kefahaman yang lebih jelas dalam pelbagai teknik yang digunakan melalui ASB Financing .

3.Ebook 'Pencen Mewah Dengan Hartanah' (RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️Bagaimana hartanah sebagai Alat untuk mendapatkan pasif income untuk berpencen awal dan selesa. Pelajari langkah dari pengalaman penulis yang berpencen seawal umur 38 tahun Hasil dari membina pelaburan hartanah

4.Ebook 'Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot' (RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️pelaburan shop lot adalah pelaburan yang berisiko tinggi, namun dengan langkah yang betul & tepat, boleh bina keuntungan yang berganda. Ikuti pengalaman penulis dalam memiliki shop lot yang berkualiti untuk pelaburan.

5.Ebook 'Tips Rumah Pertama'
(RM35)
Dr Azizul Azli Ahmad
✒️Rumah pertama adalah asset yang terpenting bagi menentukan pelaburan-pelaburan hartanah yang seterusnya. Jangan tersalah langkah. Belajar dari pengalaman luas penulis yang memiliki 16 hartanah dalam tempoh yang singkat.

6. Ebook 'Buta IT Celik Kewangan'
(RM35)
Meor Zaidee @ Abang Ensem
✒️ilmu kewangan adalah ilmu yang sangat penting dalam melalui kehidupan yang sentiasa berubah. 14 hartanah dimiliki berasaskan dari ilmu kewangan di peringkat awal .

7.Ebook 'Aku Tuan Rumah'
(RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️belajar menguruskan rumah sewa dengan cara yang efektif dan tersusun,

8.Ebook 'Buat Duit Dengan Rumah Tamu'
(RM35)
Syahnaz Akhtar Mat Ali
✒️Buat Rumah Tamu Salah Satu cabang membina cash flow yang besar dalam pelaburan hartanah . Tapi Jangan buat tanpa ilmu. Belajar dari asas melalui Ebook ini hingga anda mampu jadi pemilik rumah tamu yang berkualiti tinggi .

9.Ebook '99 Tips Hartanah Mudah'
(RM35)
Dr Azizul Azli Ahmad
✒️menghuraikan 99 tips mudah dalam pemilikan Hartanah .

10.Ebook 'Bank Tolong Aku'
(RM25)
Mior Hafis Mior Ahmad (Melastik Bintang)
✒️Rujukan dan panduan dalam membuat pembiayaan Hartanah dengan bank

11.BONUS: format Dokumen (Microsoft word)
i) Tenancy Agreement
ii) Sublet Agreement

*Akan datang , Video ASB Genius 2.0

harga sebenar semua item ini sahaja = RM404.00

----------------------------------------------

Sekarang Anda boleh dapatkan semua 11 item ini dengan harga promosi RM30✔Sahaja untuk combo semua item di atas . Tak percaya ?

[WAJIBBB ] Klik link disini untuk langganan mudah sekarang.

http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480
http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480
http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480

Pembayaran RM30 ✔️ boleh dibuat ke akaun Maybank:

JENTAYU SERVICES: 564397112487

Email address: asbgenius7@gmail.com

Boleh Whatapps bukti bayaran atau sebarang pertanyaan ke:

wasap.my/60177165344 (admin)

wasap.my/60177172868

(Ini adalah EBOOK & VIDEO DIGITAL TAU)




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Combo ASB GENIUS dan Tip Pelaburan Hartanah 2017.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah