Monday, 6 November 2017

Promosi November 2017



Promosi November  2017












Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi November 2017.

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!.

Saturday, 21 October 2017

Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja


Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja


Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja



Promosi Ostematrix Buy 3 Less 5%😍


Buy 1 = RM 61.25


Buy 3 = RM 170 (jimat RM 13.75)


Terhad 3 hari sahaja!

(18-20 Oct 2017)




Jangan lepaskan promosi Ostematrix Shaklee, grab laju2 ye!




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja.

Tuesday, 17 October 2017

Pengedar Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2



Pengedar Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2



Pengedar Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2



Pengedar Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2


HP: 019-2064714


IG: @wiah_beautysupplement




Hubungi Wiah untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2, dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Wiah untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 


Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.


Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Seremban / Seremban 2.

Pengedar Vivix Shaklee Ampang/ Kuala Lumpur


Pengedar Vivix Shaklee Ampang/ Kuala Lumpur



 Pengedar Vivix Shaklee Ampang/ Kuala Lumpur



Pengedar Shaklee Ampang/ Kuala Lumpur


HP: 018-2449656


IG : @naturalbeauty_byfelly




Hubungi Felly untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee  Ampang/ Kuala Lumpur , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Felly untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 


Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.


Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Ampang/ Kuala Lumpur.

Monday, 16 October 2017

Pengedar Vivix Shaklee Bandar Penawar/Pengerang/Johor



 Pengedar Vivix Shaklee Bandar Penawar/Pengerang/Johor




 Pengedar Vivix Shaklee Bandar Penawar/Pengerang/Johor





 Pengedar Vivix Shaklee Bandar Penawar/Pengerang/Johor



Pengedar Shaklee Bandar Penawar





IG : @beauty.bywawa

Website: vitaminwawa.com



Hubungi Wawa untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Bandar Penawar Pengerang Johor , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau




Sertai Team Vitamin Wawa untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 


Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.


Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Bandar Penawar/Pengerang/Johor.

Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi





Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi



Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi


Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi



Pengedar Shaklee Aktif Putrajaya

HP: www.wasap.my/013-3507996

FB Page: Norhidayah My 



Hubungi Dayah Sprinter untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Putrajaya , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Dayah untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki.   

Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.

Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.

Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .

Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!

love.







Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi.

Sunday, 15 October 2017

Pengedar Vivix Shaklee Puchong



Pengedar Vivix Shaklee Puchong 





Pengedar Vivix Shaklee Puchong 






Pengedar Vivix Shaklee Puchong 



HP: 013-9212767


IG : @vitaminsihat_bysyida / @vitaminsihat.bysyida





Hubungi Syida untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Puchong , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau



Sertai Team Syida untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 


Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.


Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Puchong .

Pengedar Vivix Shaklee Bandar Baru Bangi / Kajang / Putrajaya




Pengedar Vivix Shaklee Bandar Baru Bangi / Kajang / Putrajaya




Pengedar Vivix Shaklee Bandar Baru Bangi / Kajang / Putrajaya






Fb Page: Aeinna Musa

IG: @sihatcantik_byena / @sirap_ajaib






Hubungi Kekna untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Bandar Penawar Pengerang Johor , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Kekna untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 


Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.


Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Bandar Baru Bangi / Kajang / Putrajaya.

Saturday, 14 October 2017

Pengedar Vivix Shaklee Nilai / USIM / Kajang / Bangi




Pengedar Vivix Shaklee Nilai / USIM / Kajang / Bangi 








HP: 018-7684817

FB Page: Vitamin Syaza

IG: @vitaminsyaza





Hubungi Syaza untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Puchong , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Syaza untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki. 



Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.



Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.


Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .


Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!


love.



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengedar Vivix Shaklee Nilai / USIM / Kajang / Bangi .

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

ESP Shaklee pilihan sumber protein terbaik dan berkualiti tinggi di Malaysia


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan | Assalamaualaikum . daalm entry ini insyaAllah. 

Topik yang akan dikupas dalam entry ini:


1. Apa itu ESP Shaklee?
2. Apa fungsi ESP?
3. Simptom kekurangan Protein?
4. Sumber makanan Protein?
5. Siapa yang perlukan ESP?
6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?
7. Sejauh mana ESP perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?
8. Kalau tak amik ESP?


Pendahuluan 

Suplimen memerlukan 4-6 bulan secara konsisten untuk betul betul memberi kesan yang terbaik . Bergantung pada badan masing2 juga dan diet pemakan harian . Jika seseorang individu mengamalkan diet yang sihat, insyaALLAH suplimen ESP Shaklee boleh memberi kesan yang cepat.

Jika budaya pemakanan yang tidak sihat seperti fast food setiap hari, tinggi garam, tinggi MSG, jadi ESP Shaklee akan membantu membaiki  sel sel yg rosak, dan membina semua sel sel yang baru. dulu. Perlu diingatkan, suplimen bukan bertindak secara mendadak tapi secara steady dan  tempoh keberkesanan bergantung pada setiap individu


1. Apa itu ESP ?


ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee adalah serbuk protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO)


Lagi info ESP Shaklee  di SINI


2. Apa fungsi ESP?



Fungsi UTAMA protein ada untuk membina sel. Jadi bila sel (basic unit) sihat makan organ dan sistem badan seterusnya keseluruhan badan kita juga akan sihat.

Selepas 21 hari pada muka , sel badan kita akan mati. JIka kekurangan protein sel sel baru takdapat dihasilkan dengan baik dan akibatnya kulit menadi kusam, mudah berjeragat, berjerawat dan pelbagai masalah2 kulit wajah yang lain

Sel di bahagain lain selain muka pula akan mati selepas 90 hari. Jadi protein sangat penting pada semua sel pada tubuh badan  kita


Fungsi Protein :
  • OTOT. Protein penting untuk pergerakkan otot. setiap pergerakkan termasuk kelip mata   dibantu oleh otot. Di mana ada otot disitulah perlunya protein. 

  • Neurotransmitter iaitu sel saraf yg menghubungkan antara sel dan  menyampaikan maklumat dari sel ke sel. Di luar setiap sel ada reseptor protein dan fungsi protein di lapisan luar sel membantu salurkan mesej ke dalam sel. Jadi protien sangat penting untuk pastikan mesej atau maklumat dapat dihantar dari satu sel ke sel yang lain. Jadi sel boleh diperbaiki dan sel baru  juga boleh dihasilkan

  • Antibodi.  Antibodi adalah sejenis protein yang membantu membina penghalang kepada penyakit terkena pada badan. Antibodi lemah tanda kekurangan protein dalam badan

  • Kuku dan rambut. Protein pada kuku dan rambut dipanggil aLPha keratin yang mana sangat penting untuk pertumbuhan kuku yang sihat dan cantik

  • Darah. Protein pembawa yang bertanggungjawab mengangkut oksigen ke seluruh badan iaitu haemoglobin (sel darah merah) sangat penting untuk memastikan seluruh sel di tubuh badan kita mendapat oksigen dengan cukup dan dapat menjalankan fungsi sel dengan baik. Protein plasma juga adalah salah satu protein   dalam plasma darah yang berfungsi untuk pengaturan tekanan osmotik tubuh.

  • Otak dan saraf, fungsinya disokong oleh protein. Sel sel otak memerlukan protein untuk bantu menyampaikan signal dan matlumat dari otak kepada sel saraf.

  • Enzim juga sejenis protein yang bantu pencernaan makanan, penyerapan nutrisi dari makanan yang kita ambil dan cepatkan proses penghadaman dengan baik

  • Sel secara keseluruhan memerlukan sel baru dan protein penting untuk pembianaan sel baru dengan sihat dan dapat berfungsi dengan baik

Lagi 33 Manfaat dan Kelebihan ESP Shaklee di SINI


3. Simptom kekurangan Protein?


  • Metabolisme badan menjadi sangat perlahan
  • Masalah kehilangan berat badan
  • Masalah membina otot jisim
  • Tahap tenaga yang rendah dan keletihan
  • Kurang tumpuan dan pembelajaran masalah
  • Emosi tidak Stabil
  • Sakit Otot, tulang dan sendi
  • Perubahan gula darah yang boleh menyebabkan diabetes
  • Penyembuhan luka perlahan
  • Imuniti rendah

5. Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

4. Sumber makanan Protein?


Terdapat 2 sumber protein iaitu Tumbuhan dan haiwan.


Produk haiwan (makanan) adalah sumber protein yang kaya. Daging, susu dan produk susu, telur, ayam, dan ikan, mengandungi tahap asid amino yang seimbang. Protein juga boleh diperolehi dari bahan makanan tumbuhan (sayuran) seperti kekacang (kacang soya dan sebagainya) .

Kacang Soya adalah sumber protein paling tinggi menyamai kandungan protein dari haiwan berbanding dari tumbuhan lain. namun, protein dari haiwan mengandungi kolesterol yang lebih tinggi sebab tu prein tumbuhan adalah pilihan terbaik


Sumber protein dari haiwan


Sumber Protein dari Tumbuhan

Protein Tumbuhan

Protein tumbuhan pilihan yang bijak untuk di amalkan setiap hari



6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?


  • 14g protein berkualiti tinggi dalam satu hidangan

  • Tanpa kolesterol

  • Tiada gula tambahan

  • Sangat Rendah lemak

  • Non GMO iaitu tidak diubah suai secara genetik di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).. Tiada hormon tumbesaran digunakan

  • ESP dihasilkan di bawah Pemantauan Identiti. Penanaman dan pemprosesan kacang soya sangat dipantau secara ketat dalam usaha untuk menghasilkan susu soya yang berkualiti tinggi

  • Lengkap dengan semua 9 jenis amino asid yang perlu yang diperlukan oleh badan tapi badan tak dapat hasilkan sendiri. Jadi kita perlu ambil dari sumber luar. Protein soya ESP adalah sumber tebaik. Amino asid perlu sangat perlu untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik

  • Protein yang sangat berkualiti tinggi 

  • Skor penghadaman Protein kepada amino asid (PDCAAS-Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) yang TINGGI iaitu 1.0. Skor ini menunjukkan ukuran manfaat yang diberikan oleh amino asid, iaitu kemampuan untuk leraikan protein kepada unit lebih kecil iaitu 9 jenis amino asid .  

  • Mengekalkan isoflavon yang terdapat dalam soya kerana menggunakan air dalam proses ekstrak protein soya dari kacang soya, dan bukannya alkohol

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Glisemik Index yang rendah. ESP bagi tenaga dalam jangka yang panjang tanpa bagi kesan pada darah. Jadi pesakit diabetes juga sangat sesuai untuk ambil ESP shaklee


Lagi keunikkan ESP Shaklee di SINI



7. Sejauh mana ESP Shaklee perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?

Pengambilan protein Shaklee atau ESP Shaklee bersama dengan vitamin shaklee yang lain sangat penting kerana protein bertanggungjawab pada enzim percernaan dan penyerapan

Enzim tu sendiri adalah sejenis protein. Bayangkan jika protein tak cukup, enzime tidak dapat menjalankan fungsi nya dan terganggulah sistem perncernaan badan kita serta terganggu juga sistem penyerapan dari nutrisi vitamin/suplimen atau nutrisi dari makanan yang kita ambil seharian.

Di bawah ini cadangan ESP Shaklee shaklee untuk di ambil bersama dengan vitamin lain dalam shaklee agar kesihatan kita berada di tahap optima



Cadangan set ESP Shaklee . Protein sangat penting dalam semua set kesihatan 


8. Kalau tak amik ESP Shaklee?


Boleh ambil dari sumber protien  (haiwan /tumbuhan) yg lain tapi cabarannya kualiti yang tak sama dgn ESP shaklee dan ber risiko mengalami gejala kekurangan protien seeprti yang kekna sebut di atas.






Dapatkan 22 Idea menarik bancuh ESP Shaklee dengan sedap lazat lagi berkhasiat di SINI

Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee

BUY 4 LESS 5% !




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan.

Friday, 13 October 2017

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!


Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!



Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya! |  Kisah saya, alhamdulillah dengan izin Allah saya beri vivix pada anak saya ketika itu sudah 3 tahun lebih hyperactive, sedikit autisme dan lambat bercakap. 

Akhirnya usaha untuk bagi anak bercakap membuahkan hasil.

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk anak nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit 


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2


=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

  • 👍FREE membership
  • 👍FREE postage
  • 👍CASH rebate rm36
  • 👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix  di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!.

Selepas 6 tahun, Penantian Wanita PCOS Untuk Hamil Akhirnya Menjadi Kenyataan

Selepas 6 tahun, Penantian Wanita PCOS Untuk Hamil Akhirnya Menjadi Kenyataan | Saya makan vivix untuk masalah PCOS saya dan untuk hamil. Selama 6 tahun saya mencuba pelbagai cara untuk hamil.

Akhirnya saya mencuba vivix secara konsistant selama 3 bulan tanpa miss.

Setelah saya ambil secara konsistant, period saya Alhamdulillah teratur setiap bulan.

Sebelum ni period saya kurang teratur kerana PCOS saya. Dan ia menyebabkan ketidaksuburan dan susah hamil.

Alhamdulillah, dengan izin Allah saya serasi dengan vivix dan setelah penantian selama 6 tahun kami dapat menimang anak.

Alhamdulillah saya sudah habis berpantang dan gembira bersama suami dan anak. Dengan kehadiran si kecil ni, meyerikan rumah tangga kami.

Untuk cerita lebih lanjut, saya ada bercerita di blog saya.

Terima kasih Puan Nadia memberi kebenaran untuk kami berkongsi kisah puan ;)

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol (bahan dalam vivix)  bantu atasi pcos pada wanita



Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk tingkatkan tahap kesihatan diri


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

😉
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

👍FREE membership
👍FREE postage
👍CASH rebate rm36
👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix   di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Selepas 6 tahun, Penantian Wanita PCOS Untuk Hamil Akhirnya Menjadi Kenyataan.

Thursday, 12 October 2017

22 Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat !


Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat .





Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat  | Assalamualaikum , alhamdulillah ESP shaklee sentiasa high demand, hot selling  dan BEST SELLER. 

  ESP shaklee ni Top 2 dalam senarai product terlaris di Shaklee Malaysia


Video kat atas ni kekna  share resepi ESP shaklee yang sangat sedap yang uol boleh cuba. Bukan sahaja sedap tau, tapi menyihatkan . Tu yang penting sebenarnya tau, sihat kan MAHAL;) tengok sampai habis tau video tu, insyaALLAH bagi idea baru untuk kita cuba minum ESP Shaklee dengan lebih sedap dan sihat lagi 


Kat bawah ni lak cara bancuhan atau resepi ESP Shaklee yang kekna selalu buat sendiri kat rumah:




1) ESP + Air Suam (walaupun simple dimple pimple eh pimple tu jerawat haha, tapi, fuhhhhh merecik jugak tau ;)




2) ESP+ Susu Segar Farm Fresh (klik SINI untuk lihat video )


 3) ESP + Performance Drink Orange  + Ais


5) ESP + Sunquick  Oren  + AIS  ( klik SINI untuk lihat video ) 




6) ESP + Collagen Shaklee Powder ( klik SINI untuk lihat video)

7) ESP Shaklee + Pisang + Salad + Performance Drink Orange+ Ais  (blend sekaligus), sedap!
8) ESP Shaklee + Epal Merah + Air Nabeez + Ais  

9) ESP Shaklee + Air Nabeez + Ais

10) ESP Shaklee +Epal Merah + Ais  

** Air Nabeez ada lah air rendaman kurma/kismis overnight

Lagi cara bancuhan yang kekna boleh suggest untuk uol adalah (share dari blog kawan2 juga ni):



11) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Air Suam + Ais

Tak boleh bancuh dengan air panas ye sebab protein sifatnya akan ternyah asli (rosak fungsinya) pada suhu lebih 60 degree C, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya. letak 2-3 ketul Ais, memang best amat



12) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung- terpulang nak guna brand apa di pasaran , Dutch Lady ke apa2 lah. kekna pilih farm fresh sebab takde gula dan pengawet


13) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Milo

14) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee+ Twister Oren

15) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

16) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Ribena

17) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nesvita 3 in 1

18) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Susu Anmum

19) 1 sudu bancuhan ESPShaklee  + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)

20) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Horlicks


21) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nestle Bliss

22) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda  atau buah buahan





Kenapa ramai sangat suka , of course sebab keunikkan yang ada pada ESP Shaklee tu sendiri ;)


9 Manfaat ESP Shaklee yang uol perlu tahu:



1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda

3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih

4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat

5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam

6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Sangat banyak kan manfaat dari hanya 1 tong ESP Shaklee.


Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee


BUY 4 LESS 5% !





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 22 Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat !.

111 Formula Tarik Rezeki - Pakej Premium FTR

111 Formula Tarik Rezeki  - Pakej Premium FTR


111 Formula Tarik Rezeki  - Pakej Premium FTR



111 Formula Tarik Rezeki  - Pakej Premium FTR | Assalamualaikum | Petang ni kekna nak rekemen satu buku yang sangat best iaitu 111 Formula Tarik Rezeki    

Banyakkkk sangat Testimoni power dari pembaca yang dah baca dan hadam buku ni 

Uol boleh baca kat SINI ye


dan, satu lagi Pakej Premium Harga TERmurah ni dah tak banyak tau, penulis nya , Puan Nora Yusof  dah announce kat fb milik beliau



Makluman!
.
.
Dua hari lepas Stok FTR 600 unit sahaja lagi tinggal untuk harga panggilan akhir 60% diskaun dari harga asal.
.
Sekarang selepas dua hari total stok tinggal lagi 400++ sahaja lagi.
.
Lepas ni anda takkan dapat lagi dah harga Diskaun RM199 (6 in 1) ni. Sebab habis je stok 400++ ni saya tutup dan naikkan harga Rm200++
.
.
Harap maklum.
.
Sesiapa yang nak order mohon direct website ni




Harga buku sangat murah berbanding ilmu yang terkandung di dalam nya
kalau amalkan betul2 ilmunya, berganda2 lagi dapat pulangan 

Tak kira siapa kita, seorang anak ke seorang peniaga ke, seorang pekerja, seorang majikan atau seorang pemimpin negeri atau negara sekalipon

  


Ustaz Miftahur Rahman mengatakan, ada beberapa ungkapan terlarang yang harus dihindari.
Contohnya: "Mahalnya barang ni! Semua pun dah naik harga la sekarang!"

Jangan terlalu sering mengatakan begitu.


Kenapa?

Ia hanya menunjukkan ketidakmampuan kita menyikapi keadaan dengan bijak.

Saat harga barang tiba-tiba melonjak tinggi, kita tidak perlu marah-marah sampai menyumpah seranah.

Biar mahal, tapi yang paling penting kita masih mampu beli dan masih ada wang nya. Betul kan?

Kalau kita marah-marah pun, itu takkan membuatkan harga barang menjadi murah.

Jadi, jangan jatuhkan harga diri kita dengan ucapan kelemahan.

Jika selalu disebut begitu, dalam minda bawah sedar nanti tertanam doktrin yang kita ini miskin.
Jika belum mampu beli, berdoa sahaja;

"Ya Allah, berilah saya rezeki yang banyak sehingga tidak ada sesuatu yang mahal bagiku kerana Engkau Tuhan yang Maha Kaya dan Maha Mencukupkan"

Dari wall FB: Nadiah Azaman Ppk



Klik Gambar untuk baca testimoni hebat mereka yang dah pon dapatkan FTR





Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 111 Formula Tarik Rezeki - Pakej Premium FTR.

Wednesday, 11 October 2017

Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)



Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)


Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)






Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl) |  2 hari lepas Hari Posmen Sedunia. Smalam Hari Doktor Sedunia. Hari ni hari kanak kanak perempuan sedunia lak.

Hee banyak hari sedunia.

Tenkiu my biz mate yang buatkan poster cantik ni;)

Semoga anak2 perempuan kita semua dirahmati, dilindungi dan diberkati Allah selamanya





Anak Bijak, Mommy Cantik ! '',



Cadangan Set Suplimen Kesihatan Kanak Kanak di SINI, insyaALLAH mommy boleh lah cuba untuk bantu tingkatkan imunisasi anak2 solehah kita ye


Untuk anak bijak ada, untuk mommy cantik pon ada tau, Set Cantik Shaklee untuk mommy hebat di SINI






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia











Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl).

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'