Showing posts with label Set Kurus Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Kurus Shaklee. Show all posts

Wednesday, 4 August 2021

Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa


Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa. Bismillahi MasyaAllah. Assalamualaikum . Pada entry kali ni ena kongsikan pada ibu-ibu semua Set Kurus Shaklee khas buat ibu-ibu selepas bersalin atau melahirkan samada ada secara ceaser/czer atau pon normal. Belom terlambat ena nak ucapkan tahniah pada kalian yang telah dikurniakan zuriat permata dunia akhirat waris kita yang soleh solehah kesemuanya insyaAllah. Syukur selalu.


Kami sediakan 5 jenis set kurus khas buat ibu-ibu yang baru atau sudah lama melahirkan anak. Kesemua set kurus ni di buat berdasarkan bajet dan kalau tanya ena set mana yang paling berkesan tentulah set premium, diikuti set optimum kemudian set popular dan terakhir set basic (paling bajet). 

Setiap produk dalam set memainkan peranan yang tertentu untuk memastikan 

Manfaat Set kurus untuk ibu-ibu baru lepas bersalin:

Jom kita lihat bagaimana setiap produk kami membantu ibu-ibu selepas bersalin kurus semula.


Vivix

Vivix adalah minuman dari campuran botani semula jadi yang mengandungi sumber polifenol yang paling tinggi di dunia. Sifat antioksidan vivix telah dibuktikn dalam kajian makmal, dapat mengaktifkan pertahanan sel badan dan melindungi daripada kerosakan sel. 

Kajian menunjukkan bahawa makanan yang tinggi polifenol membantu menurunkan berat badan. Pada tahun 2011, keputusan daripada satu kajian mendapati polifenol bertindakbalas dengan enzim di dalam usus untuk menyokong proses mennurunkan berat badan terutama nya apabila digabungkan bersama diet  rendah probiotik.

Selalunya obesiti atau kegemukkan dikaitkan dengan lemak berlebihan dalam badan. Kalau nak tahu, kandungan polifenol dalam diet juga membantu meningkatkan lipid metabolisma seterusnya menggalakkan penurunan berat badan yang sihat dan ideal. 



Vivix Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Vivix Shaklee

Manfaat Vivix


  • Membantu meningkatkan tenaga dalam badan
  • Membantu mengawal gula dalam darah
  • Membantu melindungi sel badan
  • Membantu mengawal berat badan
  • Menyokong kesihatan minda
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Menyokong kesihatan jantung
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Melambatkan proses penuaan




Kajian terkini pada tahun 2017 menunjukkan bahawa diet kaya polifenol dalam jangka masa yang panjang menyumbang kepada penurunan berat badan, serta sekaligus dapat memberikan perlindungan dari beberapa penyakit kronik. Jom kita amalkan diet polifenol untuk turunkan berat badan yang ideal dan sihat, dapat bonus badan sihat dan terhindar dari penyakit kronik. 

Vivix ni produk paling premium dalam shaklee kerana ia mampu bertindak dari peringkat DNA sel. DNA sel ni kira macam otak kepada sel, yang memberi arahan dan mengawal aktiviti sel. Jadi buat mereka yang sedang diet untuk kurus dengan sihat, sila lah consider vivix sebagai produk utama untuk membantu anda mencapai berat badan impian!



ESP


Badan tak dapat membakar atau menukarkan lemak kepada tenaga dengan berkesan tanpa karbohidrat atau protein. Mereka yang mengamalkan diet rendah protein berisiko kehilangan jisim otot akibatnya, badan kurus menggelebeh dan tidak cantik serta tidak  bertenaga!


Protein mengaktifkan isyarat (signal) dalam tubuh  yang mengurangkan selera makan dan mengurangkan keinginan makan berlebihan seterunya membuatkan kita rasa kenyang lebih lama . Seacara saintifik, ini berlaku kerana penurunan ghrelin hormon kelaparan dan kenaikan peptida, GLP-1, cholecystokinin dan YY - hormon kenyang. MasyaAllah taabarokallah.


Lebih-lebih lagi pengambilan protein semasa sarapan dapat membantu anda mengurangkan lemak perut. Protein dari sumber makanan didapati berkadar tidak langsung dengan lemak perut. Ini bermakna semakin banyak makanan berprotein yang anda makan, semakin rendah lemak perut anda. Kajian mendapati bahawa makan protein untuk sarapan dapat membantu menurunkan berat badan, terutama pada mereka berat badan yang berlebihan atau obesiti.


ESP atau Energizing Soy Protein adalah protein terbaik berasaskan tumbuhan iaitu soya.



ESP ENERGIZING SOY PROTEIN Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
ESP Shaklee


Manfaat Energizing Soy Protein ESP Shaklee


  • Memberi tenaga berterusan
  • Membantu menurunkan berat badan berlebihan
  • Memberikan rasa kenyang lebih lama
  • Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran
  • Membantu mengatasi gastrik angin
  • Meningkatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu
  • Menguatkan pertumbuhan bayi dalam rahim
  • Mempercepatkan penyembuhan luka
  • Menghaluskan dan mencerahkan kulit 
  • Mencantikkan rambut dan kuku

Alfalfa

Daun Alfalfa sangat berkhasiat dan mempunyai banyak vitamin, mineral, klorofil dan enzim yang diperlukan untuk pencernaan. Alfalfa juga menggalakkan penghasilan susu badan jadi ibu-ibu selepas bersalin jangan risau untuk amalkan alfalfa untuk tujuan menurunkan berat badan. 

Nilai nutriennya yang tinggi menjadikan alfalfa berguna dalam meningkatkan kesihatan tubuh selepas pembedahan atau sakit. Alfalfa juga sangat membantu kesihatan usus di mana mereka yang mengamalkan alfalfa sangat lawas dan tidak mengalami masalah sembelit. Ini membantu proses penurunan berat badan. 

Alfalfa juga bersifat alkali di mana sangat penting untuk meneutralkan badan kita yang sentiasa berasid. Selain itu, Alfalfa membantu membersih dan membuang segala toksin (detok) dalam hati  dan badan. Jika badan ibu-ibu jenis berangin, alfalfa membantu menghilangkan perut kembung dan gas berlebihan dalam badan. Bagus sangat kan!



Alfalfa Complex Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Alfalfa complex Shaklee

Manfaat Alfalfa Complex Shaklee


  1. Membantu mengurangkan berat badan
  2. Membantu membuang angin dalam badan
  3. Mengawal gula dalam darah
  4. Membantu mengurangkan masalah bau badan
  5. Membantu menurunkan kadar kolesterol yang tingii
  6. Menggalakkan penghasilan susu badan bagi ibu menyusu
  7. Mengurangkan simptom menopause
  8. Membantu pengecutan rahim
  9. Membantu mengurangkan gatal-gatal pada kulit
  10. Membantu masalah keputihan dan kegatalan pada faraj

Cinch Tea Mix

Gabungan teh hijau, putih dan merah yang eksklusif, serta taurin, secara semula jadi meningkatkan tenaga anda dan meningkatkan metabolisme badan ibu-ibu yang baru sahaja melahirkan.  Selalu nya ramai  ibu-ibu mengalami perubahan dari segi metabolisme yang makin rendah selepas bersalin mengakibatkan berat badan sukar turun.

Jadi, ena sangat rekemen anda untuk consider ambil Cinch Tea Mix sebagai produk yang membantu anda membakar kalori badan dengan cepat dan berkesan.



Cinch Tea Mix Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Cinch Tea Mix Shaklee 



Manfaat Cinch Tea Mix Shaklee 


  1. Membantu proses penurunan berat badan
  2. Membantu membakar lemak berlebihan
  3. Mengandungi polifenol yang menghalang sel badan rosak daripada radikal bebas
  4. Membantu proses detok
  5. Membantu membakar kalori dengan lebih cepat ketika bersenam
  6. Membantu memberi tenaga dan kecergasan berpanjangan
  7. Membantu meningkatkan metabolisme
  8. Mengandungi antioksidan yang tinggi


Pilihan Pekej dan Set Kurus Berdasarkan Keperluan dan Bajet




Set Kurus Selepas berpantang shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Premium


Set Kurus Selepas Bersalin (Premium)

  1. Vivix
  2. ESP
  3. Omega Guard
  4. Alfalfa Complex
  5. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 769 
  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM236

Harga Retail RM 960





Set kurus selepas melahirkan shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Optimum



Set Kurus Selepas Bersalin (Optimum)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
  4. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 389

  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM141

Harga Retail RM 485




set kurus selepas bersalin shaklee popular dan murah shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Popular

Set Kurus Selepas Bersalin (Popular)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 389
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 485




Set Kurus Selepas bersalin Shaklee bajet dan murah aeinna musa shaklee putyrajaya
Set Kurus Selepas Bersalin Basic

Set Kurus Selepas Bersalin (Basic)


Basic A

  1. ESP
  2. Omega Guard
Harga Ahli RM 248
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 307

 

Basic B

  1. ESP
  2. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 185
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 228


Basic C

  1. Omega Guard
  2. Alfalfa Complex

Harga Retail RM 213
Harga Ahli RM 165

  • Jumlah Penjimatan RM 70


TESTIMONI SET KURUS SELEPAS BERSALIN SHAKLEE



SET KURUS SELEPAS BERSALIN AEINNA MUSA PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA
Aeinna Musa, saya sendiri kurus selepas bersalin dengan Set Kurus Selepas Bersalin Shaklee yang berkesan dan selamat 



Atul Hamid kurus selepas bersalin shaklee. shaklee putrajaya
Atul Hamid Kurus dengan Set Kurus Shaklee yang berkesan untuk golongan ibu



Azura Abdullah PCOS fighter kurus selepas bersalin shaklee. shaklee putrajaya
Azura Abdullah, ahli shaklee di bawah naungan ena sendiri juga kurus dengan Set Kurus Shaklee yang berkesan






Berita Baik!


Ena nak berikan discount sehingga 20% kepada anda dan anda berpeluang menikmati cash rebate bulanan sepanjang hayat!


Claim diskaun!




pengedar shaklee putrajaya bangi dan kajang vitamin aeinna musa Shaklee harga ahli


Nak Set Kurus Selepas Bersalin!


Terima kasih kerana membaca Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa. Baarokallahufiikum.



Continue Reading

Thursday, 26 May 2016

Kesan Detox 9/18 : Ibu Menyusu Detox Cara Sihat



Kesan Detox- Ibu menyusukan bayi juga detox juga


Kesan Detox 9/18 : Ibu Menyusu Detox Cara Sihat | Assalamualaikum. Ni testimoni dari ena sendiri. ena berkongsi dengan eluruh ahli group rahsia yang sama sama menyahut cabaran detox. Syok tau kalau buat sesuatu sama sama. Ada support group ni tak de la tersasar dari landasan orang kata. Always ada orang yang akan nasihatkan dan keep bagi semangat setiap masa. ahli group pon hampir cecah 500 orang. ramai kan. tu lagi syok tu. 


Sehingga barisan ini ditulis, ena masih menyusukan kedua dua anak solehah ena iaitu Aeisya Humaira 3 tahun 7 bulan dan Aeisya safiyya 7 bulan. Alhamdulillah, sepajang detox, dipermudahkan untuk ena. anak2 ok sangat , lawas skali. which is good sign. sebab sebelum ena join cabaran detox ni, baby hanya poo poo 3-4 hari sekali. Husband ena memang risau kalau kami tak poo poo. katanya nanti toksin dalam badan makin banyak dan banyak sampai sampai kepala dan penyakit penyakit lain pon menyusul. allahu, mintak jauh la kan.


Pasal ruam tu, ena tak risau pon sebab ada Herbal Cream yang magic tu kan. hihi




Alhamdulillah ;)



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


                                                    Baca : 9 Tips Kurus secara Alami


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus !

Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus!


Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus ! Assalamualaikum. Kesan dari program detox Shaklee kepada Puan Fiza dan Puan Aini:


  • Badan rasa steady(serasi) dengan meal plan yang disediakan 
  • Badan rasa lebih Sihat
  • Badan dah kurus!




Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Wednesday, 25 May 2016

Kesan Detox 7/18 : Buang Angin Lawas Tanda Detox

kesan detox- lawas

Kesan Detox 7/18 : Buang Angin Lawas Tanda Detox | Assalamalaikum. Petanda badan dan sistem dalaman Puan Nurul Huda sudah mengalami proses detox apabila beliau rasa lawas membuang angin dan tiada bau. yala, sayur dan buah je makan, tiada minyak dan sumber karbohidrat yang membuatkan perut tak selesa dan kentut berbau .



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Kesan Detox 6/18 : Badan Ringan, Bertenaga dan Makan Terkawal


Kesan Detox 6/18 : Badan Ringan, Bertenaga dan Makan Terkawal | Assalamualaikum. Bestnya Puan Rohaiza ni. Selepas melepasi cabaran detox 7 hari pertama tu, beliau dapat rasa perbezaan seperti:

  • badan terasan ringan
  • lebih bertenaga
  • dapat kawal makan
  • berat 
  • turun



Seronoknya kan;)

Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Kesan Detox 5/18 : Follow Program Detox, Gastrik Pon Hilang Sekali !





Kesan Detox 5/18 : Follow Program Detox, Gastrik Pon Hilang Sekali ! Assalamualaikum. Akui Fiza yang selama ini beliau mengidap gastrik. Walaupun bersahur makan nasi, gastrik tetap menyerang. 


Setelah amalkan Cara Detox  shaklee khusus untuk berpuasa, secara jujur beliau :

  • tak lapar sangat (tidak Gastrik)
  • kurang penat walaupun buat dua kerja (meniaga dan mengajar)
  • terasa perbezaan yang positif



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Tuesday, 24 May 2016

Kesan Detox 4/18 : Tiada Lagi Perut Buncit


Kesan Detox- tiada lagi perut buncit



Kesan Detox 4/18 : Tiada Lagi Perut Buncit | Assalamualaikum. Perkongsian pengalaman detox oleh Puan Noridzilina yang mana jubahnya jatuh meleret akibat dah kurus kesan dari detox. Puan Echa Usman pula mengaku perut dah tak buncit selepas amalkan detox shaklee way.


Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Kesan Detox 3/18 : Buang Toksin Secara Selamat dan Sihat

Kesan detox- buang toksin secara sihat




Kesan Detox 3/18 : Buang Toksin Secara Selamat dan Sihat ! | Assalamualaikum.  Ena kongsikan pengalaman Siti Firdaus yang join cabaran detox hari ke 4 beliau dah mula rasa kelainan hasil dari guideline dan menu detox yang disediakan di grup rahsia kami. 3-4 kali 'flush' toksin melalui proses detox semulajadi iaitu buang air besar. 


Ena pernah ada kawan perempuan yang sampai 2 minggu tak 'membuang' bayangkan bagaimana sarat dan letihnya sistem pencernaan dan organ hati beliau nak tapis toksin yang berkitar dalam badan berkali2 sehingga 2 minggu tu. Allahu. Jangan sampai timbul penyakit baru kita sibuk dan mengubat pula padahal diri sendiri yang mengundang penyakit. CEGAH lah dari sekarang. Macam macam tau penyakit boleh datang akibat tokin terkumpul dalam badan.


so, nasihat ena sertai kempen detox kami dan rasai perubahan . Eat well, live healthily.


Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Monday, 23 May 2016

9 Tips Kurus Secara Semulajadi dan Alami. Anda Pasti Nak Cuba!


7 Tips Kurus Secara Semulajadi dan Alami | Assalamualaikum. Cara menurunkan berat badan dengan cepat. Salah satu kunci menurunkan berat badan dalam waktu cepat dan alami adalah dengan diet (pemakanan yang seimbang) dan senaman.


Selain senaman dan mengawal pemakanan ada beberapa hal yang berperanan dalam menurunkan berat badan, seperti: metabolisme, karbohidrat, lemak, dan bakteria.


Kajian mendapati mereka yang memiliki bakteria yang baik di dalam usus boleh membakar kalori lebih banyak pada malam hari tanpa senaman yang berjam jam, diet ketat, dan sebagainya.


Studi yang dilakukan oleh University of Lowa di Amerika Serikat tersebut membuktikan apabila bakteria di dalam usus tidak sihat, akan menyebabkan berat badan mudah bertambah.


Untuk menjaga bakteria baik di dalam usus supaya dapat bekerja dengan maksima, berikut adalah beberapa aktiviti yang dianjurkan:


1-Makan Malam Lebih Awal


Makan lebih awal, iaitu sebelum pukul 07.00 malam.

Selain itu, daging juga dipercayai salah satu makanan yang dapat membantu tidur seseorang lebih baik . Namun ingat, makanlah dalam jumlah yang tidak terlalu banyak. Kalau terlebih nanti susah nak tidur pula. Lagipun, waktu malam kita tak buat banyak aktiviti, jika makan banyak nanti akan disimpan sebagai lemak dalam badan kita. Kan bahaya tu.

2-Perbanyakkan Mengambil Protein


Daging adalah sumber protein yang paling mudah diserap oleh tubuh. Kita juga boleh mendapatkan protein dari beberapa makanan lain seperti: beras merah, bayam, kacang kedelai, kacang hijau, kentang, dan brokoli. Ikan tuna dan susu rendah lemak banyak mengandungi protein.




Mengambil protein pada malam hari sebelum tidur dapat membantu meningkatkan metabolisme di dalam tubuh kita. Jadi, tidak ada salahnya untuk makan beberapa jenis kekacang untuk mendapat khasiat protein serta pencernaan yang lancar.

Selain bakteria baik di dalam usus sihat, kita juga perlu mengambil  berat faktor lain untuk mendapat berat badan yang ideal. Antaranya adalah:

3- Banyak minum air putih




Minum air putih setidaknya 8 gelas sehari dapat membantu mengeluarkan racun atau toksin dari dalam tubuh. Minum satu atau dua gelas air putih sebelum makan juga dapat membantu menurunkan nafsu makan sehingga . Dan meminum air koson juga dapat membantu membakar kalori sebanyak 24%-30% selepas 1 jam minum.


Dengan begitu, berat badan tidak akan naik dan justru sebaliknya, akan lebih mudah turun. 

Cubalah menghindari sumber makanan dengan karbohidrat sederhana, dan gantilah dengan makanan yang banyak mengandung karbohidrat kompleks. supaya kenyang lebih lama.

Beberapa makanan yang mengandung karbohidrat kompleks diantaranya adalah: jagung, kentang, apel, beras merah, brokoli, dan berbagai jenis sayur-sayuran.

4- Jangan lupa bersenam


Olahraga seperti senam aerobik, berlari, main sepak bola, berenang, atau bahkan, bermain dengan anak-anak bisa bermanfaat untuk membakar lemak.

Berolahraga setidaknya 5 jam dalam seminggu akan membantu kita menjaga berat badan ideal jika diimbangi dengan diet sehat.

Salah satu jenis olahraga yang paling mudah membakar lemak adalah cardio. Salah satu bentuk dari kardio adalah berlari.

5-Amalkan Gaya Hidup Sihat


Membiasakan diri menjalani gaya hidup sehat merupakan rahsia menurunkan berat badan dengan cepat tanpa capek.Di bawah ini adalah beberapa gaya hidup sehat yang perlu kita amalkan secara istiqomah atau konsisten jika ingin menurunkan berat badan tanpa diet.

6- Tidur lebih awal 

Begadang atau sering terlambat tidur pada malam hari dapat menyebabkan kita sering merasa lapar di malam hari sehingga cenderung untuk mengkonsumsi cemilan atau memakan sesuatu. Ini adalah awal mula mengapa tubuh kita mudah menjadi gemuk.

Agar tidak sering merasa kelaparan di malam hari, ada baiknya kamu tidur lebih awal, misalnya 21.00 atau paling terlambat pukul 22.00. Selain bisa membuatmu bangun lebih awal, tidur lebih awal akan membantumu menjaga agar tubuh tetap sehat dan berat badan tidak bertambah.

Beberapa penelitian menunjukkan bahwa tidur nyenyak bisa membantu kita menekan rasa lapar. Sebaliknya, mereka yang tidur namun sering terbangun di malam hari lebih cenderung mudah stres dan makan berlebihan pada saat sarapan.

Jadi, cobalah membiasakan diri untuk tidur nyenyak dengan mematikan gadget yang sering mengganggu atau dengan menonaktifkan notifikasi, serta menghindari berbagai gangguan lain.

7- Tidak mengambil junk food

Yang dikategorikan sebagai junk food adalah makanan yang tinggi kalori tapi rendah gizi. Beberapa diantaranya adalah makanan bertepung yang kaya karbohidrat namun tidak memiliki vitamin.

8- Tidak terlalu banyak duduk

Kurangnya aktivitas yang kita lakukan, menyebabkan metabolisme menurun dan lemak ditubuh pun tidak terbakar.

Jika kamu terlalu banyak duduk, entah itu menonton TV, duduk di kantor, mulailah membiasakan diri untuk setidaknya bergerak dan berjalan-jalan setiap 1 jam sekali. Entah itu untuk mengambil minuman, untuk melakukan sesuatu, atau untuk sekedar menggerakkan badanmu. Bahkan, dengan berdiri saja, kita bisa membakar lemak ditubuh.

9- Tidak Skip Sarapan

Tidak suka sarapan adalah salah satu penyebab mengapa berat badan naik. Karena pada siang hari biasanya kita akan sangat lapar sehingga makan terlalu banyak. Dampaknya tidak hanya menyebabkan kita mengantuk, namun lemak pun akan bertambah.

Jadi, membiasakan diri mengkonsumsi sarapan sehat di pagi hari akan membantu menurunkan berat badan dan menjaga berat badan tetap ideal


Tips di sunting dari Sini. Kredit.


Selain mengamalkan diet seimbang dan exercise (senaman), sangat peting untuk kita mengambil suplimen untuk menyokong tenaga yang optimum sepanjang proses menurunkan berat badan. 3 set cadangan Slim di Hari Raya tahun ini insyaALLAH dapat membantu anda merealisasikan impian anda untuk bergaya, ceria dan bahagia di hari raya.


CADANGAN SET SLIM RAYA



(A). Bajet



🌾Lecithin

Melarutkan lemak di dalam salur darah.

☘Herblax

Membersihkan usus. Usus yang bersih menjamin penyerapan nutrien dengan baik. Juga membuang toksin di dalam tubuh.



(B). Optimum



🌾Lecithin

Melarutkan lemak di dalam salur darah.

☘Herblax

Membersihkan usus. Usus yang bersih menjamin penyerapan nutrien dengan baik. Juga membuang toksin di dalam tubuh.

🏋🏻Cinch Shake

Protein shake yang membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa berasa kenyang dan puas semasa mengurangkan berat badan. Mengandungi 24g protein. Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting. Pilihan perisa Vanilla / Chocolate / Cafe Latte.


(C). Premium✅



🌾Lecithin

Melarutkan lemak di dalam salur darah.

☘Herblax

Membersihkan usus. Usus yang bersih menjamin penyerapan nutrien dengan baik. Juga membuang toksin di dalam tubuh.

🏋🏻Cinch Shake

Protein shake yang membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa berasa kenyang dan puas semasa mengurangkan berat badan. Mengandungi 24g protein. Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting. Pilihan perisa Vanilla / Chocolate / Cafe Latte.

🐬Omega Guard

Minyak ikan Omega-3 tulen berkepekatan tinggi yang membantu mengurangkan lemak di sekitar organ penting di dalam tubuh (visceral fat), mempercepatkan pembakaran lemak.


Nak cuba Kurus dengan semulajadi ? hubungi ena untuk tempahan dan konsultasi lanjut ye.

Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading