Monday, 24 November 2014

KENAPA ENA BEGITU SERIUS BERNIAGA?

Assalamualaikum.Bismillah..

apa khabar semua.

alhamdulillah hari ni hari isnin..ena sukaaaaa sangat2 hari isnin,sebab tak sabar2 nk kembali BEKERJA setelah 2 hari focus kepada famili ( wiken) yg kedua hari kesukaan ena ialah hari jumaat..yg ketiga adalah hari yg lain2.hihi.

antara aktiviti weekend kami:


Melawat mommy aeisya ( makcik susuan aeisya) di HUKM


Melawat 'baby shaklee' di Bandar Baru Bangi



baiklah...


apa yang ena nak katakan di sini ialah...ena nk share satu artikel yg DAO email pada ena pagi tadi. pagi isnin semangat buka email.hehe

.

mengenai SERUAN BERNIAGA.




-------------------------

http://azizanosman.com/wp-content/uploads/2014/11/kuasa_tindakan.jpg

Alhamdulillah kita semua telah memasuki bulan ke 11 untuk 2014 dan bulan pertama untuk tahun baru Islam. 14 haribulan ini maka genaplah umur saya 40-tahun. Alhamdulillah terlalu banyak nikmat yang diberi olehNya dan malu saya dengan Allah swt kerana Dia Sangat Baik kepada saya.

.


Saya amat bersyukur kerana baru-baru ini kami menyambut tahun baru hijrah minggu lepas, di mana saya kali ini Alhamdulillah dapat berkumpul bersama hampir 4,000 orang peserta ketika program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) di Mines Convention Center bersama membaca doa hujung tahun dan awal tahun serta solat bersama. Nikmat, nikmat! Syukur Alhamdulillah.

.


Selepas tamat program 4-hari IMKK minggu lepas, saya banyak berada di pejabat minggu lepas kerana kami sedang membuat persediaan bajet syarikat serta perancangan organisasi menjelang 2015-2017, ia adalah sebahagian daripada perancangan organisasi dibawah sasaran matlamat Richworks 2021.

.


Ibu saya admitted hari Rabu lepas kerana masalah kuman di paru-paru, tapi Alhamdulillah semakin pulih.

Alhamdulillah Jumaat lepas, saya dapat bertemu hampir 2,000 peserta di Johor Bahru untuk program Klinik Usahawan & Pelaburan Dr Azizan Osman - Mudahnya Berniaga. Dan Ahad pagi hari ini pula, saya berpeluang bersama hampir 2,000 peserta di Berjaya Times Square KL pula untuk program yang sama.

..

Semalam saya berpeluang menghadiri mesyuarat agung tahun pertama Koperasi Permodalan Usahawan Selangor Berhad, ia merupakan sebuah koperasi yang diasaskan oleh saya sendiri lebih setahun yang lalu di dalam usaha saya membantu anak bangsa saya khususnya anak murid saya agar mereka dapat bersama-sama melabur serta mempunyai pegangan saham di dalam pelaburan hartanah terutamanya hartanah lelong yang amat berleluasa sekarang ini.

.


Di setiap sesi perkongsian saya minggu ini, banyak perkara yang saya kongsikan tetapi mainly saya berkongsi tentang cabaran ekonomi & kewangan global yang sedang berlaku serta cabaran lebih dahsyat menjelang 2015 hingga sekurang-kurangnya 2017. Saya telah lama menjangkakan "ecomomic bubble" bakal meletus seantero dunia dengan kadar inflasi yang tidak diumumkan adalah sangat tinggi terutamanya di kawasan bandaraya. Itu bermaksud, kemampuan kuasa membeli mereka yang berada di kawasan bandar akan semakin susut. Maksudnya juga, jika pendapatan anda di bawah RM3,500 sebulan di bandar, anda adalah kategori miskin bandar.

.


Perjuangan saya sejak 6 tahun lepas adalah mengajak anak bangsa saya berniaga melalui perkongsian ilmu dan pengalaman bagaimana Richworks membina organisasi kami serta bagaimana saya terlibat membantu banyak syarikat kecil, sederhana dan besar sejak tahun 2001 di dalam pelbagai industri untuk meningkatkan jualan syarikat mereka. Pengalaman 14 tahun di dalam industri pengiklanan dan pemasaran strategik serta memiliki syarikat agensi pengiklanan berakreditasi banyak memberikan saya "hands-on" experience membina jenama serta peningkatan jualan untuk pelbagai jenis produk dan brand.

.

Tahun 2015, saya melihat keadaan ekonomi yang lebih mencabar terutamanya buat mereka yang berpendapatan tetap serta rendah atau sederhana. Cabaran melangsaikan hutang-hutang di insitusi kewangan serta non-performing loan untuk kereta, kad kredit serta hartanah juga akan meningkat.

.

Polisi kerajaan di dalam melaksanakan GST akan memberikan sedikit bahang di dalam senario ekonomi kepada masyarakat secara umumnya walaupun ianya bagus untuk Malaysia menjadi sebuah negara maju sedikit masa lagi.


.


Polisi PTPTN yang bakal mengetatkan syarat pembayaran semula pula akan memberikan cabaran berat terutamanya kepada 2/3 peminjam yang rata-ratanya anak bangsa saya.

.

Saya selalu sebutkan di dalam kelas-kelas perniagaan saya, jika kita tidak bertindak merubah keadaan ekonomi kita dengan berniaga serta meningkatkan pendapatan kita dengan segera, suka atau tidak, kita akan menghadapi tekanan ekonomi yang mampu memberi kesan kepada banyak perkara. Kesan kepada perhubungan rumahtangga, kesan kepada anak-anak serta peningkatan kadar stress.

.


Duit memang bukan segala-galanya, tetapi duit adalah alat yang bagus jika digunakan dengan baik. Ia dapat memberikan manfaat kepada ramai orang untuk kejayaan dunia dan akhirat.

.

Bila saya kata, jom berniaga, ramai yang kata saya poyo! Anda nak tahu saya poyo atau tidak, anda tunggulah sedikit masa lagi, bila segala kos harga barang meningkat tetapi gaji anda tidak meningkat, bila kadar pinjaman meningkat, bila kos hartanah meningkat lagi, bila sewa rumah meningkat lagi, bila kos isi minyak meningkat lagi, bila kos nak kahwin meningkat lagi..... Masa itu kita tengok siapa poyo.

.


Sesiapa yang pernah hadir ke Klinik Usahawan yang kami adakan pasti tahu, apa yang saya kongsikan tentang ilmu dan pengalaman saya membina perniagaan saya serta bagaimana saya membantu beribu-ribu anak murid saya Alhamdulillah telah banyak membuka minda ramai untuk meningkatkan pendapatan mereka dengan memulakan perniagaan sehingga ramai yang telah membuat beberapa juta ringgit setahun dalam pelbagai bisnes.

.

Bukan semua orang faham apa yang saya cuba kongsikan di sini. Siapa yang faham dan bertindak, Insya Allah akan nampak peluang yang akan wujud di sebalik cabaran ekonomi yang lebih dahsyat nanti.

.

Akhir kata, saya selalu sebutkan perkara ini, jika kita mati esok hari, tidak banyak isu yang kita perlu fikirkan tetapi jika belum sampai masanya, suka atau tidak, kita mesti melakukan persediaan. Nak hidup pun kena bersedia di samping bersedia dengan kematian.

.

Apa sahaja yang saya kongsikan di sini adalah mengikut ilmu dan pengalaman saya berniaga serta menghadapi pelbagai cabaran ekonomi sejak 1995.

.

Jika anda merasakan yang anda ingin lebih memahami dan ingin belajar bagaimana memulakan perniagaan, saya mencadangkan agar anda buat tindakan segera untuk mencari ilmu berniaga.



---------------------------------------

apa yang ena boleh nasihatkan ialah:

berniaga la secara PART TIME/ FULL TIME. dan berniat la untuk full time bisnes suatu hari nanti kerana Nabi kita berniaga secara full time ( its sunnah!)


.


ada benarnya apa yang DAO katakan.. sebenarnya sedikit sebanyak keadaan ekonomi dan  politik di Malaysia sedikit sebanyak mempengaruhi kewangan pribadi dan keluarga setiap rakyat samada yang tinggal di bandar atau kampung!

.

mana ena tahu?

.



kerana saban hari ena menerima pm/email dari penjawat awam/swasta/surirumah/penganggur malah student yang mengadu keadaan kewangan mereka yang mana dah mula effect pada hubungan kekeluargaan. yang mengejutkan ena, ada antara pengadu, berpangkat pegawai kerajaan yang berkelulusan Master dan PHD!


rasa berdosa jika tidak kongsikan dengan anda yang ena dah anggap seperti keluarga sendiri.

.

pendek kata....BERNIAGALAH..yang dah mula, BE KONSISTEN..yg belom, MULA KAN SEKARANG..nak bina kredibility sendiri perlukan masa juga. so, BERTINDAK la secepat yang mungkin.


FAST ACTION FAST RESULT!

kredit to: http://azizanosman.com/kunci-kejayaan-perniagaan-adalah-ilmu-kuasa-tindakan/

--------------------------

anda ingin BERNIAGA tapi tidak tahu BAGAIMANA untuk bermula ?

ena sedia membantu!

jana pendapatan sambilan HANYA  dari rumah.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca KENAPA ENA BEGITU SERIUS BERNIAGA?.

Sunday, 9 November 2014

Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah

Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


Cerita semalam, kami menerima tetamu VVIP dari Bintulu, Sarawak.





Mereka ialah keluarga angkat ena selama 6 tahun ena Bintulu dulu. Sungguh, sayang ena pada mereka sama seperti sayang ena pada keluarga sendiri dan keluarga mertua.




Sempena perkahwinan Edai dan Achik pada 1 November 2014 baru2 ini, kami keluarga di Bangi belanja pengantin baru dan keluarga Bintulu makan malam di restoren special iaitu Restoren Mr Kabab yang bertempat di Putrajaya.



Bergambar bersama tetamu kehormat dari Bintulu, Sarawak

Dari kiri: Edai dan Achik Adik angkat ( Pengantin Baru), Mak angkat, Nina Adik Angkat, Abah Angkat, Abah Mertua, Ma mertua, Tie adik ipar , ena, aeisya dan suami tercinta, kamal.



Yang lucunya tengok la 'dress up' ena dan ma mertua ena..98% SAMA.. hehehe...jubah hitam dan tudung terqoise ( tak reti eje color ni..hihi). Maksudnya apa tu...we ols SEHATI SEJIWA gitu... pls jangan jeles ye..hoho.



Jom layan beberapa gambar menarik di sekitar tempat kejadian.hii



Aeisya di riba oleh Atuk Bintulu


Mama Aeisya tukang amek gambar


Tu diaaa , bersilang2 tangan memasing..sedap sangat kan..



Ni dia tukang amek gambar..tudung kelihatan senget disitu. Akibat tudung bawal dijadikan shawl, senget pon senget lah! hoho




Belanja selfus lagi. with Achik si pengantin baru dan Adik yang speknya lawa sgt, Nina.



Edai, Achik, Mak, Ena dan Aeisya..

Aeisya ni baru belajar nk buat 'peace'  tapi tak reti tu,sudahnya jadi 1 Malaysia..mama pon ikut skali.hihi



Depan restoren Mr Kabab..sesi bersalaman.ma abah bintulu nak balik dahh..sob sob sob..nanges dalam hati je. tak mahu nangesss sebab ena tahu kami akan berjumpa lagi nanti..insyaALLAH tahun depan plak.


OK, dah layan semua gambar kan...Ada sesuatu ena nak share dengan sahabat yang sudi singgah di blog ena ni. 


Abah Angkat dan Ma mertua ena berkongsi bagaimana sendi2 tangan mereka yang dah lama sakit, hilang selepas konsisten mangambil Ostematrik


Kata abah angkat ena sambil tunjukkan sendi tangan beliau dan buat gaya badan segar (gerak2kan bahu) smalam:

'Ena, sendi abah dah takde sakit . abah makan 4 biji ostematrik tu sebelum tidur.. bangun pagi hilang lenguh2 dan segar sangat rasa badan'



Ma mertua ena dengar juga perkongsian dari abah angkat sambil berkata ( sambil tunjukkan ibu jari dan jari telunjuk kanan) ;

'haaa, kita pon sama lah..setiap malam makan ostematrik 2 biji. ena lah yang bagi. dulu 2 jari kanan ni memang susah nak digerakkan terutama waktu bangun pagi. lepas tu kann sekarang dah ok dah 2 jari ni . tak sedar pulak bila hilang yang pasti pagi2 dah takde rasa tersekat2 pada sendi 2 jari ni. hairan juga tapi rasanya sebab ostematrik tu la

lama juga 2 jari ni susah digerakkan. sejak muda lagi'




Mak angkat ena pon share juga pengalaman dia menggunakan shaklee supliment:

'Mak pon makan dua  tu ( sambil tunjuk ke arah botol ostematrik dan Omegaguard) yang ena bawa sekali malam tadi..dah abes dah mak makan, angah la yang belikan' 
---------------------------------


waaahhhhhhhhhhhhh gitu... ena kat tepi tersengih2 macam kerang busuk la apa lagi . haha..sebenarnya hati berbunga2 tau bila orang tersayang dapat rasa kebaikkan product shaklee. Sambil control 'cun' (hihi), ena pon explain la bagaiman ostematrik bertindak melegakan sendi2 Ma dan Abah.

Alhamdulillah...tiada ungkapan yang lebih bermakna melihat kebahagian dan keceriaan di wajah2 yang tersayang selain ALHAMDULILLAH..



 
Inilah rupa Ostematrix Shaklee

120 biji, tahan 1-2 bulan




 

        
Ini pula OmegaGuard Shaklee

90 biji , tahan 2-3 bulan



KLIK DI SINI untuk mendapatkan Omega Guard dengan harga Promosi terhad untuk belian November 2014 sahaja.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah.

Sunday, 2 November 2014

PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014

Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Setiap bulan, shaklee akan mengadakan promosi unutk produk yang berlainan untuk menghargai pelanggan-pelanggan kami.




OMEGA GUARD PROMOTION

BUY 6 GET FREE 1!
BUY 2 GET 5% OFF!



Bulan november  ini ada promosi istimewa untuk peminat2 omega guard dimana ada dua jenis promosi iaitu:-

  1. Beli 6 botol PERCUMA 1botol
  2. Beli 2 botol dapat DISKAUN 5%


Sejak ena join shaklee, tak pernah lagi shaklee buat promosi sebegini, jadi ini dah kira rezeki kita ni. Jangan lepaskan peluang ye.


So apa yang kita dapat bila beli 1 set promo iaitu 6 botol Omega Guard?


Banyakkkk sangat2, meh ena senaraikan satu persatu ye:

  • PERCUMA 1 botol yang berharga  RM 136
  • PERCUMA keahlian dengan shaklee SEUMUR HIDUP
  • PERCUMA memberkit Shaklee yang berharga RM 75 ( semenanjung Malaysia), RM 85 ( Sabah & Sarawak)
  • PERCUMA konsultasi seumur hidup secara ekslusive dari ena
  • PERCUMA support group yang AKTIF dan bimbimngan step-by-step jika anda ingin menjana income sehingga 4 atau 5 angka dengan shaklee

  • Mendapat ' cash rebate' yang akan didepositkan terus ke dalam akaun bank anda
  • JIMAT  sehingga rm XXX

BESTNYAA!! Banyak sangat kelebihan yang dapat. Apa tunggu lagi? orang yang Cerdik adalah orang yang pandai mengambil peluang keemasan dan menikmati penjimatan berganda2 !

HEALTH IS WEALTH!


Anda berminat untuk menjana pendapatan sampingan sehingga 4-5 angka sebulan?

Dapatkan sentuhan mentor-mentor hebat dari group kami sekarang!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014 .

    Sunday, 26 October 2014

    Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

    As-salam


    Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



    Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

    Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

    Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

    Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih ..

    Friday, 24 October 2014

    5 Cara Pilih Taska Terbaik Untuk Anak.








    HOW TO CHOOSE THE BEST PRESCHOOL/TADIKA/KINDERGARTEN for your CHILD?

    Bismillah
    Assalamualaikum. apa khabar sahabat2 syurga ena. tadi semasa fbwalking ena terjumpa satu artikel yang sangat best di sini Meet: Afzan Maria - The Early Childhood Practitioner.

    Ena nak abadikan di blog ena ni bagi manfaat pada orang lain juga. Maklumlah aeisya dah 2 tahun ni..plan ena nk hantar aeisya ke taska pada umur dia 4 tahun. insyaALLAH.

    Jom kita baca perkongsian cara memilih taska terbaik, dari pakar ni;)

    Sangat MUDAH!!!

    1. Borak-borak dengan OWNER -

     Adakah mereka passionate dalam bidang awal kanak2? Atau sekadar hendak menjalankan BUSINESS? Jika PASSIONATE, insyaALLAH you are in good hands. Jangan mudah terpedaya dengan hebatnya BRANDING atau MARKETING.



    2. Borak-borak dengan TEACHERS -

     Samada semua cikgu2 disitu ada sifat penyayang? dan PASSIONATE dalam awal kanak2, atau sekadar NAK KERJA MAKAN GAJI, MUKA MASAM ATAU GARANG SEMACAM. Boleh semak bidang pengajian mereka. Sebab, by 2020, semua yang terlibat dalam awal kanak-kanak perlu ada sekurang2nya DIPLOMA dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak, jika hendak terus berkhidmat dalam bidang ini.



    3. Borak-borak dengan TEACHERS -

     Samada mereka ini ada ILMU atau tidak berkenaan awal kanak2. You can test by asking many things... paling mudah, how would they handle misbehaviour? Tapi again, tidak semua yang ada Degree awal kanak-kanak ada passion dalam bidang ini. Jadi, masih perlu test their level of passions.



    4. Pilih Tadika yang menjalankan PLAY BASED LEARNING.

    Tadika yang hanya ACADEMIC Oriented hanya menekankan 2 Multiple Intelligence. Play based learning should cover most of the time your child is in the kindy, and while playing, anak-anak ini peroleh pelbagai jenis ilmu. Dalam erti kata lain, ianya mengamalkan konsep integrasi semua matapelajaran. Play Based Learning juga adalah lebih kepada Child Led Learning, bukan semata-mata CIKGU TEKO yang lebih kepada Adult Centered dan hanya menggunakan workbook semata2.



    5. FINALLY, boleh test anak anda ke TASTER SESSION,

     jika mereka HAPPY --> Tadika itu sesuai untuk anak anda. Jika mereka TIDAK SUKA KE TADIKA --> berkemungkinan besar, ada sesuatu yang berlaku, dan ianya tidak sesuai dengan mereka. Boleh juga cuba untuk sebulan yang pertama.



    Selamat memilih TADIKA yang sesuai...

    Maaf TADIKA OWNERS - it's a HIGH TIME for all of you to REVIEW your CURRICULUM.. Because EARLY CHILDHOOD is really becoming a HOT STUFF, everyone is looking into it.

    Maaf WORKBOOK Publishers - yes, it is your business, but maybe, do something that could be used in a PLAY BASED LEARNING environment. I don't like workbooks, sebab teachers tend to LEAN so much on it, that they have become SOOOO UNCREATIVE..

    Psst: Am starting to get invites to review kindergartens in Malaysia. Thank you for having me in your mind.

    ------------

    ena berdoa agar tuan puan semua dapat manfaat dari setiap perkongsian ena.


    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca 5 Cara Pilih Taska Terbaik Untuk Anak..

    Wednesday, 22 October 2014

    Tips: Kegilaan 'Blogwalking'

    Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
    Apa khabar?


    Pernah dengar perkataan ini? BLOGWALKING - ena baru je reti berblog ni..baru sangat2.. kalau tengok blog ni ditubuhkan since tahun lepas..tapi masyaAllah tak ada hati langsung nak bukak apatah lagi updates blog. kalau tak percaya boleh la tengok history blog ni..hihi..

    tapi,

    Sejak akhir2 ini dah menjadi kegilaan plak singgah menyinggah ke blog lain selepas membuat sedikit kajian mengenai kepentingan blogwalking dan tips blogging di beberapa blog antaranya:

    1. Hafizrahim.com
    2. Hasrolhassan.com
    3. Hanifidrus.blogspot.com
    Ini semua salah my mentor la Master Nadiah Suhaidi .. Dia yang memulakan segalanya..Dia yang bertanggungjawab mencetuskan 'kegilaan' ini. hihihi...dari blog yang hambar, bertukar jadi ceria dan informatif. Uniknya, ena belajar step by step bina blog sehinggalah cara nak naikkan ranking di carian google hanya melalui medium ONLINE iaitu wassap. 

    Di malam yang hening ni, inilah antara blog2 yang telah berjaya di blogwaking kan. maaf bahasa baru agaknya ni.hihi

    1. Blogger terkenal redmummy.com
    2. Rahsia surah Al waqiah dari kakjah.com
    3. Cara pastikan post keluar di Newsfeed oleh firdausazizi.my
    4. Kenapa saya belajar blog dan pinggirkan Fb oleh firdausazizi.my
    5. kisah blogwalking cikgu ieta di blogieta.com
    6. segmen naikkan follower by wawaabbdulhadi.blogspot.com
    7. Otai Copy writer Aqif azizan dan nasihatniaga.com
    8. 'Buat Bisnes Online Tapi Belum Ada Blog Atau Website? Anda Dalam Bahaya!' ditulis oleh firdaus azizi.
    9. Suffian Salahuddin, Safuan Borhan, Raja Kamil
    10. kebakaran di kilang emas http://iskandarx.com/
    11. Doa pengampunan dosa sebelum tidur di blog otai Copy writing aqifazizan.com
    12. tips blogwalking http://diaryofmuhammad.com


    Apa yang bestnya blogwalking ialah ILMU yang dicedok dari blog2 yang kita lawati. MasyaAllah benarlah zaman sekarang semua di hujung jadi. Lambakan ilmu2 akademik, resepi memasak, ilmu rumahtangga, ibubapaan, kesihatan, bisnes dan juga agama boleh ditimba hanya dengan menaip di carian2 seperti google. 


    SERONOKKKK sangat..selain dapat ilmu, dapat ukhuwah juga!

    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Tips: Kegilaan 'Blogwalking'.

    Tuesday, 21 October 2014

    Boikot Shaklee?

    Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena

    Apa khabar?

    Mengenai isu peperangan di Palestin dan Boikot barangan Israel.


    Ye, kami sangat sensitif dengan isu semasa yang berlaku di Semenanjung Gaza, Palestin dan kami Support apa jua bentuk usaha yang membantu rakyat yang tertindas di sana.


    Namun, ada segelintir pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk mengempen boikot product shaklee kerana shaklee berasal dari US.



    Untuk makluman, ada satu badan yang telah membuat kajian TERPERINCI sebelum megeluarkan list product / syarikat yang MESTI  kita semua boikot iaitu INMINDS. boleh rujuk di link SINI untuk membaca lanjut mengenai inminds dan senarai product yang jelas memberi sumbangan kepada Zionis.





    Ini pula ena kongsikan pengakuan salah seorang yang telah menyesal kerana boikot shaklee secara membuta tuli.. beliau merupakan sahabat kepada pemilik fb Zura Betty.


    Dan ini pula adalah status fb Zura Betty:



    'Malam kelmarin ada seorang sahabat lama PM.. Dulu dia pengguna tegar ESP.. Tapi tiba-tiba dia ter"boikot" Shaklee sama.. Kunun dok percaya yang Shaklee ni Israel Amareka kijam punya.. Lama dah dia tak membeli tau..

    Tiba-tiba dia PM saya malam tadi..

    "Beb, aku mintak maaf laa.. ari tu ku dok bising pasal isu boikot ni.. lepas aku baca sendiri aku kaji.. Baru aku tau.. Kebetulan raya haji ari tu.. aku jumpa cousin aku.. dia ade join sama masa kau g US ari tu.. Dia cerita dah semua..

    Sampai kat sana dorang siapkan tempat solat untuk orang islam kan.. Hebat la.. ku dulu buat #%*3@ kadang masa solat pun kelaut.. Tiba-tiba aku malu dengan apa aku tulis kat wall dulu..

    Sorry laa beb kalau kau terasa dulu.. tapi memang aku percaya Shaklee ni bagus.. beza sangat masa aku amik ESP dengan tak"

    Maka berlangsung laa perbualan selanjutnya.. then bila saya bagi tau bulan ni promo ESP n ade offer special.. terus dia ambil 3 sekali..

    Alhamdulillah.. kebenaran akhirnya terbukti.. Uols mau PROMO ESP ni..?  Best ok..!

    Pss: Bila benci.. jangan benci sangat.. Bahaya..!


    ---------------


    Sebab itu lah, apa sahaja yang kita buat, BUAT LA dengan ILMU. ilmu yang membezakan  tahap pemikiran seseorang dengan seseorang yang lain.

    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Boikot Shaklee?.

    Sunday, 19 October 2014

    Rahsia La Haula Wala Quwwata Illa Billah

    Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
    Apa khabar?


    La Haula Wala Quwwata Illa Billah - Tanaman Syurga

    Entry kali ini ena ingin kongsikan Rahsia di sebalik bacaan  La Haula Wala Quwwata Illa Billah... ena pasti , tidak kira siapa kita, seorang guru, ibu, bapa, pelajar, usahawan, bos di institusi kerajaan atau bos di institusi swasta, kita tidak terlepas dari berdepan dengan perasaan marah, bimbang, takut, tidak tenang dan pelbagai lagi penyakit hati.


    Rasulullah s.a.w. bersabda :

    “Perbanyakkanlah membaca La Haula Wala Quwwata Illa Billah kerana sesungguhnya bacaan ini adalah ubat bagi 99 penyakit, yang mana penyakit paling ringan adalah kebimbangan”

    (Riwayat Al-Uqaili melalui jabir r.a.)


    La Haula Wala Quwwata Illa Billah bermaksud tidak ada daya dan kekuatan kecuali kekuatan Allah.

    RAHSIA BACAAN La Haula Wala Quwwata Illa Billah 


    • Boleh mengubati penyakit lupa. Syaitan juga memainkan peranan dalam membuatkan manusia lupa. Berzikirlah untuk mengingati Allah, ucaplah kalimah La Haula Wala Quwwata Illa Billah agar Allah melindungi kita daripada gangguan syaitan yang menyebabkan kita lupa.


     PERISTIWA ISRA' MI'RAJ DAN BACAAN La Haula Wala Quwwata Illa Billah 




    Semasa peristiwa Israk Mikraj, kepada Rasulullah S.A.W., Nabi Ibrahim A.S. bersabda,
    “Engkau akan berjumpa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha’if, maka berdoalah untuk umatmu.

    Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH."

    Bahkan Allah jugalah yang memperjalankan Rasulullah s.a.w. pada malam itu. Tidak ada daya dan kekuatan melainkan daripadaNYa.

    Isra Maha Suci Allah yang telah menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidilharam (di Mekah) ke Masjid Al-Aqsa (di Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya, untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.

    Semasa menjawab azan, pada perkataan hayya alas-solah (marilah mengerjakan sembahyang), maka pada kalimah ini, hendaklah kita mengatakan “la haula wala quwwata illa billah”(tiada daya dan upaya melainkan dengan izin Allah). Orang yang mendengar azan pun tidak mampu ke masjid sekiranya tidak ada pertolongan dari Allah. Oleh itu mintalah pertolongan darinya dengan menyebut “la hau la wala quwwata illa billah..

    KAITANNYA DENGAN USAHAWAN MODEN

    Perasaan takut, bimbang, sedihn adalah normal dalam menharugi cabaran sebagai seorang usahawan sama ada kita bisnes fulltime atau part time.

    Dengan memahami makna bacaan yang mulia ini, ena seru sahabat usahawan sekalian untuk rutinkan bacaan "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH". pada setiap hari.

    sekurang kurangnya 100 kali sehari. boleh ke boleh?
    anda mahu sahut cabaran dan seruan ena?


    Tasbih Digital

    Sedikit tips dari ena untuk kita sama2 rutinkan dan jadikan bacaan ini sebagai zikir harian kita.


    • Gunakan TASBIH DIGITAL yang boleh disarungkan pada jari. Mudah dan seronok berzikir dengan e-counter ini. Hati2 kerana anda pasti 'addicted' dengan tasbih ni. tak boleh stop berzikir tau..hihi. Bagus kan?


    Selamat beramal;)

    Assalamualaikum.

    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar


    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia La Haula Wala Quwwata Illa Billah.

    Friday, 17 October 2014

    Misteri Sedekah dan Kisah Ena




    Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
    Apa khabar hari ini.
    Salam jumaat yang  mulia dari ena


    Hasil dari blogwalking pagi ni, ena terpanggil nak kongsikan satu KISAH BENAR impak dari bersedekah.



    Kizi JasmineJun 28, 2014, 10:32:00 PM
    Assalamualaikum. ..The power of Sedekah..saya sangat percaya tu...pada dua bulan lepas iaitu bulan Mei 2014. Saya mendapat musibah..sakit secara tiba tiba.sehingga solat mengunakan isyarat mata.bayangkan! Di saat itu..nyawa memang di hujung kerongkong..ketika sihat sikit .saya gagah diri untuk ke Maybank Solaris Mont Kiara.pada tengah hari Ahad tu..Ada pak cik meminta derma untuk sekolah Tahfiz..sewaktu saya berjln memang penuh kepayahan...sakit tenat...selepas saya menghulur derma dan berdoa di dalam hati. Ya Allah..sembuhkan sakit misteri ku ini..dan aku ingin merasai nikmat solat yg normal semula...Subahanllah.sebaik saya bergerak dari pakcik itu dan dia seperti mendoakan saya..secara tiba tiba sakit seluruh sendi..dada dan perit daging di hiris itu hilang..demi Allah..inilah kisah yang pertama berlaku..dan saya sembuh sakit . Alhamdullillah. .duhai rakan semua..bersedekahlah ketika sakit..sedih..kepapaan.dan apa jua keadaan..pasti ada ganjaran kerana Allah









    'Berinfaq lah wahai anak Adam, nescaya Aku akan memberi infaq kepadamu' 
    ( hadis Qudsi riwayat Bukhari)


    Nah, sahabat syurga sekalian, bagaimana? mahukah kita praktikkan sedekah SETIAP HARI selepas ini? Di dalam buku Mini Mudahnya Mejemput Rezeki, ada penulis ilhamkan SISTEM SEDEKAH RM1 selama 40 hari berturut2. 

    Dan harini ( 17/10/2014) adalah hari pertama ena sahut cabaran ini.


    Buku Mini Mudah Menjemput Rezeki

    MENAKJUBKAN!

    Baru hari pertama latihan ena. Ena sedekah ( transfer melalui cimb online banking) RM 1 ke akaun si  X pada jam 8:24:05 pagi, dan pada 8:25 pagi ( 55 saat lepas tu) ena dapat wassap dari si X minta no akaun ena kerana beliau ingin membeli barang dagangan ena!

    ALLAHUAKBAR!

    ====
    ini kisah ena sendiri. bukan orang lain..tujuan ena ceritakan di sini adalah untuk sama2 mengajak anda semua supaya bersedekah bersedekah bersedekah di kala senang, di kala susah, di kala sakit, di kala gembira, di kala sedih. pendek kata, rutin kan ia pada BILA2 MASA SAHAJA.
    ====


    Pada yang ingin bercakap dengan ena atas apa saja urusan, ena boleh dihubungi di no telefon seperti di bawah:

    nak share cerita sedekah anda pon boleh .apa saja;)

    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar


    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Misteri Sedekah dan Kisah Ena.

    Wednesday, 15 October 2014

    Status Halal Produk Shaklee 2014

    Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
    Apa khabar?

    Isu halal merupakan isu yang sensitif di kalangan Muslim diseluruh dunia.  ini kerana kita sebagai umat Islam hanya akan consume product yang betul2 halalan toyyiban dan juga diiktiraf oleh badan yang kita yakini.



    Sijil halal rangkaian produk Shaklee 2014


    Alhamdulillah, pihak shaklee mengeluarkan produk yang menepati keperluan umat Islam. 

    Sijil Halal Shaklee disahkan oleh Islamic Service of America (ISA) dan badan ini pula telah mendapat pengiktirafan dari pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), boleh rujuk Senarai Badan Islam Yang diiiktiraf JAKIM di Portal Rasmi Halal Malaysia ye dan juga di sini Halal Accreditation (ISA) .

    JELAS KAN?

    Kalau ragu2 STATUS HALAL nya, ena pon tak makan.hihi

    So, boleh ambil produk shaklee tanpa was was lagi ye. 

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Status Halal Produk Shaklee 2014.

    Tuesday, 14 October 2014

    Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

    Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
    Apa khabar?

    Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

    Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




    Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


    Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


    Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



    Shaklee Effect Light Post Sign



    Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








    Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

    -Meal Shakes
    -Chewable Vita-C Plus
    -Omega Guard

    Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

    -kurma
    -kismis
    -madu
    -cashew nut


    Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


    Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

    Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


    Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




    Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


     tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




    Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
    .....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




    Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

    dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


    Aeisya 1 tahun 8 bulan



    Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




    Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



    Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


    • TIDAK PERNAH SEMBELIT

    • SELERA MAKAN BERTAMBAH

    • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

    • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

    • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

    • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

    ======
    TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
    ======

    Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

    1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
    2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
    3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
    • 1 sachet Nutriferon, 
    • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
    • 1 sudu besar Vivix
    Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




    im happy, im a shaklee kids now!






    LETS JOIN US TODAY!


    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes.

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

    111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

    111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
    Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah