Monday, 31 August 2015

Reply PM Sampai Kejung Tangan-Penangan Hari Closing Bisnes;)


TANGAN DAH KEJUNG , BATERY FON DAH KONG KiNG KONG (hihi)
=====================

.
assalamualaikum semua..
.

aktiviti dari smalam, entertain customer dan new customer dan regular yang nak GRAB PROMO BULAN NI...best wooo dapat vitamin FREE...

.

ada yang marah2 sebab tak perasan promo ni sedangkan ena dah war war di grup khas kami..alahai, comey je customerku..hihi

.

ada yang kata ' ish menyesal ni kalau tak daftar ahli bulan ni'..
haaa..cepat2 daftar..wasap je laju2 k 013 357 3153

.

ada yang asalnya ahli biasa, dah mula berjinak2 nak JANA INCOME dari shaklee biz, studen lagi tau!..kerlas kau jahhhh

.

ada sorang tu, ' tak best la beli dari orang lain..dengan kak ena jugak best..hihi malu cheqq

.

yang sorang lagi. kak ena, nak tukar upline boleh ke. macam mana prosedure.. hee, tak boleh syg, ada prosedure tapi rumit sikit;)
.

********************************************
yang belom ahli, beli 1 item je dah boleh dapat FREE MEMBERSHIP..kalau dulu kene beli sehingga rm800 untuk dapat FREE MEMBERSHIP ni.
********************************************
.

haaaa.. best ke best?

.

**pssstt:

untuk ahli berdaftar SAHAJA, bulan ni ada peluang dapat FREE ZINC COMPLEX (salah satu item dalam set berpantang ni)..apa yang bestnya zinc ni percepatkan PENYEMBUHAN luka dalaman dan luaran selpas bersalin..tak kira normal atau czer;) so tak lalu nk makan ikan haruan pon xpe..amek zinc je.

.

****pssstttt lagi:

untuk yang BELOM DAFTAR, dapatkan set berpantang ni atau mana2 product shaklee, daftar ahli dan anda LAYAK dapat FREE VITA LEA (multivitamin untuk seisi keluarga...




 SET BERPANTANG SHAKLEE ena..tak sabar nk guna;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Reply PM Sampai Kejung Tangan-Penangan Hari Closing Bisnes;).

Ramai nya Peminat Dia Ni


Assalamualaikum



RUPANYA RAMAIII PEMINATNYA YE;
=================

pagi ni je beberapa customer bertanya vitamin yang boleh turunkan paras KORLESTEROL JAHAT..

.

ena sugget omega guard untuk turunkan koleterol yang DAH LAMA 'diternak secara jayanya' dalam badan kita.

.

untuk lelemak baru di makan pula, ena suggest PHYTOCOL....haaa..yg ni lagi BISA ni...langsung TAK BENARKAN kolesterol jahat 'melepasi sempadan' dari usu kecil kita, masuk ke dlm salur darah kita.

.

Banyak lagi khasiat lain tau omega ni...ena sendiri ambil sewaktu 3rd trimester kehamilan..untuk baby brain development dan kawal tekanan darah dan juga kawal gula dalam darah (sebab ena makan banyakkkk sgt waktu preggy ni..hihi)

.

berminat nak dapatkan omega guard?


013 357 3153
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Ramai nya Peminat Dia Ni.

Pencarian Bloglist September 2015 di Blog Lyssasecret.Com

http://www.lyssasecret.com/2015/08/pencarian-bloglist-september-2015-di.html#.VePpdJcprWl 


Assalamualaikum


entry khas untuk masuk bloglist blogger femes si kecil molek kita ni , Cik Lyssa ;)



3 entry dari blog Lyssa yang menarik perhatian ena:






.

uols nk join, KLIK JE BANNER di atas ye

goodluck!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pencarian Bloglist September 2015 di Blog Lyssasecret.Com.

Herbal Blend Pilihan Ibu-ibu dan Bayi Ruam dan Eczema



Assalamualaikum

.

HERBAL BLEND: cream multipurpose, adalah antara hot item di kalangan customer ena. kami sekeluarga memang guna ni..aeisya untuk eczema nya.memang banyakkkkkk sangat perubahan. to bah aeisya pon dah tegur aeiya dah kurang menggaru2;)

.

terbaru, anak buah ena yang masih dlm tempoh maknya berpantang..ada ruam2 kecil pada wajah dan lengan ..ruam susu+cuaca panas kat malaysia ni kan..sapuan nipisss je kat tempat ruam si comel anda..alhamdulillah comey lotey dah anak buah ku, dah la memang comey doh..hihi

.

TESTIMONI HERBAL BLEND- BAYI RUAM




Baby ada eczema, lepas sapu Herbal Blend,Eenergizing soy protein dan basic H,  kemerahan pada muka dah hilang.


Since saya masih breastfeeding, saya sendiri ambil Energizing Soy Protein, Vitamin C dan Alfalfa sebagai ikhtiar untuk baby sembuh dari ruam


***



Kulit anak mudah alahan. getah tepi lampin pakai buang pon boleh jadi punca kepada ruam kronik anak saya.

Dah bawa pergi klinik, krim yang doctor bagi tak berkesan.

Saya guna Herbal Blend, 2 hari je eczema kering!

chicken pox anak pon 3 hari je kering lepas guna herbal blend.

***





Sangat berbaloi beli Herbal blend..Eczema teruk, combine dengan Basic H


Krim ni sangat best, saya guna untuk anak saya yang ruam, memang marbeles!


ye, berkesan. Baby saya pakai sekali je pagi. hari ke 3 dah takde ruam. Magic Cream!


 Saya letak kat tumit kaki sebab pecah2. Saya consume Zinc Complex juga..tumit dah tak pecah, i like!

Customer saya guna untuk ruam susu abbynya, 2 hari je dah hilang dah;)


***



KOmbinasi Herbal Blend dan Chewable Vitamin C mengurangkan ruam kemerahan di wajah anak.

***


HErbal Blend, Vitamin E, Basic H dan Chewable Vita C mengurangkan eczema di telinga si comel Zahin.

.
 

ena pula, pakai sapu kat baby bump..maklumlah makyong tak mahu STRETCH MARK bertempek2 kat perut lepas bersalin nanti kannn;) so kita CEGAH awal2.. mak2 pon nak gojes mojes juga tau..tak gituuu?

.

so sape yang hamil tu..by 3rd trimester dah boleh sapu herbal blend kat tempat2 yang biasa 'diserang' stretch mark ni..biasa peha dan perut kan..dan juga lengan;)


.

ok jom lihat apa lagi bestnye herbal blend ni:

 



Melembutkan kulit kasar & tumit pecah

Menghilangkan Parut termasuk campak & chicken pox

Menyelesaikan masalah kulit gatal

Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam

Menghilangkan ruam pada bayi

Sebagai losyen kegunaan harian 



BESTNYE..ena, saya nak lah satu;)


bolehh, hubungi ena untuk penghantaran pantas! 


013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Herbal Blend Pilihan Ibu-ibu dan Bayi Ruam dan Eczema.

Alternatif Penawar Kanser

Assalamualaikum


Allahu.

terharu rasa dapat BANTU seorang pesakit kanser yang BERIKHTIAR untuk sembuh dari kanser yang beliau hidapi.

.

kita ikhtiar pelbagai cara..selebihnya serah pada Allah yang Maha Menyembuhkan.

.

nama terpaksa ena rahsiakan...

.

terima kasih kerana memilih vivix..beliau grab 2 botol terus.
.

vivix insyaALLAH bantu kurangkan simptom yang di hadapi oleh pesakit kanser dan kurangkan impak atau kesan dari kimoterapi

.



sebarang pertanyaan dan tempahan,


0133573153

 
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Alternatif Penawar Kanser.

Sunday, 30 August 2015

Stress : Nak Mengadu Pada Siapa?



Assalamualaikum

Ramai mengadu stress.
Ramai mengadu letih
Ramai mengadu tak cukup masa
Ramai mengadu tak cukup wang!
Ramai mengadu banyak hutang
Ramai mengadu anak degil
Ramai mengadu tak ada anak


.
Hakikatnya stiap apa yg berlaku adalah datang dari KITA SENDIRI..kita yg zalim pada diri sendiri.


.
'Dan apa jua yg menimpa kamu dari sesuatu kesusahan (atau bala bencana) maka ia adalah disebabkan oleh apa yang kamu lakukan (perbuatan salah dan dosa) dan (dalam pada itu) Allah memaafkan sebahagiam daripada dosa kamu'
(surah asy-syura 42: ayat 30)


.
====
Rezeki pagi ni , dapat ilmu dari bacaan buku yang sgt2 awesome ni....mesti abeskan baca secepat mungkin..dan yg penting TERUS PRAKTIK dan SEBARKAN ilmu yg dapat .
====
.


Bila bercerita kat orang..mengadu kat orang 24 jam..pasti orang rimas kan..try la cerita kat mak 24 jam..try la cerita mengadu kt suami 24 jam..try la 24jam cerita mengadu pada kawan baik.....24 jam ye bukan 22 jam bukan 20 jam;)rasa ena kalau kata kita mengadu 10 jam nonstop pon orang dah panas dh dgn kita kan.. x reti nak stop ke..hihi


.
Sudahnya...orang akan sakit hati dgn kita..lebih teruk kalau jadi berbalahan pula di akhirnya.

.
BERBEZA sekali jika mengadu pada Allah..Allah sentiaaaasa bersedia mendengar setiap luahan hati kita..malah, lepas 'mengadu' HATI KITA PULA JADI TENANG.



Hebat bukan?


.
Jadi, apa saje kesulitan, masalah..ADU KAN pada Yang Maha Kuasa..bukan pada manusia.
ALLAH DAHULU...di awal dan juga di akhir.


.
Pesan ustaz ena di kelas..biasakan yang betul, betulkan yang biasa;)



;)
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Stress : Nak Mengadu Pada Siapa?.

Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang



Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang .

Dah Sampai Buku B.A.D. , Yeay!!



Assalamualaikum

Alhmdulillah dah sampai buku yang ditunggu tunggu.


B.A.D. = BERTANYA ALLAH DAHULU


Buku ni ena pernah baca online je..versi  ebook..tapi tak habiskan pon..lagipon versi ebook tu sebahagian je.yang versi buku fizikal ni lagi tebal, banyak lagi inputnya.


Tak sabar nak baca!


Uols dah baca ke? Kalau dah, jemput la share pengalaman dna perasaan buku ni dengan ena;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Dah Sampai Buku B.A.D. , Yeay!!.

Senarai Peserta Giveaway 1.0 by ENA

Assalamualaikum


ena letakkan link senarai peserta 1st GA ena di sini ye


anda belom join GA ena tu? ok , KLIK SINI untuk JOIN ye..


tenkiu tau support ena...


jemput la blogwalking mengeratkan ukhuwah serta mengeratkan silaturrahim ye;)












10) http://pemilikcintahati.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

11) http://hikayathidupseorangaku.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

12) http://jombercontest.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

13) http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

14) http://famf-tower.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

15) http://nurulsyahidaali.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

16) http://www.yayacendana.com/2015/08/bagi-sokongan-giveaway-10-by-ena.html

17) http://dielacraft.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

18) http://zarachingu.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

19) http://cowament.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

20) http://merosnordn.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

21) http://perducinta.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

22) http://kampung-kameq.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

23) http://ketelabi.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

24) http://sihatsegarbahagia.blogspot.com/2015/08/give-away-10-by-ena.html

25) http://iamaniece-ayna.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

26) http://mardiahdiana.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

27) http://eda83.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

28) http://theyanaonly.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

29) http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

30) http://www.kakgojes.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

31) http://nonasani.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

32) http://juraidahrahman.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

33) http://cikcoklat1235.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

34) http://nrhzm.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

35) http://zzqil.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

36) http://adna2029.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

37) http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

38) http://www.syahidahfadilah.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

39) http://khatyaiman.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

40) http://mrsyatie.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

41) http://ibunoey.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

42) http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html 

43) http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html 

44) http://betapunyadunia.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

45) http://bungakayangan.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

46) http://www.ajuyarashid.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

47) http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

48) http://hanimlaoshi.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

49) http://radinaden.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

50) http://misszyaroses.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

51) http://www.anggunjelitasihat2014.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

52) http://contengan-rasa.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

53) http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

54) http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

55) http://giveawayblog2015.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

56) http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

57) http://fififizahresepi.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

58) http://cahayakukasih.blogspot.my/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

59) http://norshamimi.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

60) http://www.nurfuzie.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

61) http://prettycosmos.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

62) http://www.kisahpondokkecil.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

63) http://gurlgemini.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

64) http://www.azhafizah.com/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

65) http://harumankasehvee.blogspot.com/2015/08/giveaway-10-by-ena.html

66) http://darihati-yatiefizzy.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

67) http://hanismasturina.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

68) http://kupukupupurple.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

69) http://sovitamin.com/giveaway-1-0-by-ena/

70) http://vitaminkesihatansejagat.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

71) http://missdae.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

72) http://dsupermama.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

73) http://blogfiefi.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-by-ena.html

74) http://ahlamsjourney.blogspot.my/2015/09/giveaway-01-by-ena.html

75) YOU





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Senarai Peserta Giveaway 1.0 by ENA.

Total Pageview Blog Ena Dah 20,000!



Assalamualaikum


alhmdulillah...total pageview blog ena dah capai 20 000!


dan entry bulan ni pon meningkat LEBIH  dua kali GANDA dari bulan lepas.


syukur sgt ..satu pencapaian yang puas hati juga la..bermula 3 bulan lepas bila ena decide untuk SERIUS berkongsi kebaikan dan manfaat dari  beberapa titis ilmu yang ena ada ni....terutama dalam ilmu parenting,kehamilan, berpantang, manfaat produk kesihatan serta kesihatan berasaskan bahan semulajadi dan peluang bisnes shaklee


 uols tengok je blog ena wujud since 2014 tapi sebenarnya baru 3 bulan ni je ena bersungguh sungguh belajar sendiri dan amek kelas online dan offline berkenaan ilmu blogging ni.


yang penting..KESUNGGUHAN dan NEKAD dalam membuat sesuatu dan mencapai TARGET.. bagi ena, tiada usaha yang sia2...Allah kan dah janji, MAN JADDA WA JADA..siapa yang berusaha , dia BERJAYA!


GAMBATEH ENA!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Total Pageview Blog Ena Dah 20,000!.

Friday, 28 August 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015





Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 


Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |


2. Wajib Like Fanpage Sponsor















3. Follow  Instagram Sponsor


5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015.

Giveaway Wallet By Opzzpinky



Assalamualaikum


rasa macam dah 18 tahu je tak beli wallet..hahaha..


so dengan itu, ena join la Giveaway Wallet ni..


jom sama2 meriahkan dan support blogger;)



dah ramai join tau, so jom BW sampai pengsan!

kalau x silap dah lebih 100 penyertaan;)



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Wallet By Opzzpinky.

Thursday, 27 August 2015

Kita Hanya Menumpang Hidup Di Bumi...


Assalamualaikum semua

Buat apa tu.

Dah baca Al quran harini?

Dah baca TERJEMAHAN AQ?

Peringatan untuk diri ena juga ni, dalam sehari..WAJIBKAN diri untuk baca AQ walau 1 ayat , beserta TERJEMAHAN.


Berpuluh tahun kita ngaji AQ tapi tak faham makna...sebab tu hidup ni asyik kejar dunia..sebab tak faham ISI AQ. Padahal Allah dah kata, kejar akhirat, maka dunia mengejar mu.jika kejar dunia, akhirat jauhhhh meninggalkan mu.


Sama2 kita praktikkan ye..


****

Ena baru je sampai rumah..lepas buat pengeposan barang yang di order customer harini di postlaju  , then laju2 makan and now attend online kelas.



Malam ni topik berkenaan blog..seronok sgt2 kelas santai2 gini..samapi golek2 kat katil je..sambil BF anak syurga ,pon boleh menimba ilmu;)



Yg penting adalah KEMAHUAN DIRI SENDIRI;)




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kita Hanya Menumpang Hidup Di Bumi....

Merdeka Giveaway Dari Kasutkaca15

KLIK BANNER UNTUK JOIN!



Assalamualaikum


Jom meriahkan give away dari rakan blogger ni, sama2 support, sama2 naikkan traffic blog kita semua


klik je banner untuk join k.


tarikh tutup: 31 Ogos 2015!


' saya join Merdeka Giveaway Dari Kasutkaca15. Semoga murah rezeki saya'



****

jom follow blog  ENA

jom like page ENA



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Merdeka Giveaway Dari Kasutkaca15.

Rahsia 'White Head' Menghilangkan Diri Hampir Setahun! :)


Assalamualaikum


happynya tadi dapat SMS seperti di bawah,

RM0.00 Shaklee: Place your order NOW. The NW Gentle Action Makeup Remover(14580) is now available at our branches & online at Shaklee2u. TQ



 Suka2!

sebabnya, tahun ni dah 2 kali tau Mekeup Remover dalam rangkaian product Nutriwhite Shaklee yang awesome ni OOS (out of stock).



Antara Product Jenama Nutriwhite Shaklee


Jom kita tengok Fungsi-fungsi Gentle Action Makeup Remover Nutriwhite:



Kod Produk:14580 (150ml)


-Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda

-Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit

-Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit

-Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan



ok pengalaman ena sendiri ye, ena dah pakai almot 1 year.. yang pelik nya tak habis2 lagi..haha..ena beli bulan 12 tahun lepas (2014)..now dah Ogos 2015...masih berat tau, tiada tanda2 nak habis lagi..hihi...


pakai sikiiiiiit je, hujung jari je..tak payah picit banyak2, membazir je.


apa kesannya pada ena?


ena ni bukan jenis suka makeup tebal2..even foundation pon tak pakai, apatah lagi maskara, eye shadow dan serba mak nenek make up tu.


nama je MAKE UP REMOVER..tapi sangat sesuai digunakan setiap hari walaupun tak pakai make up!


ena selalu pakai sebelum tidur, untuk remove minyak2 pada wajah .


memang terasa BERSIH je muka, LICIN dan SEGAR! 


bukan lepaS pakai je tau, tapi sampai esok pagi..BESTTT KAN;)


dulu muka ena mmg banyak sangat white head terutama area hidung..yang besar, yang kecik..yang hitam pon ada!..haru2


..TAPI KAN... suami pon perasan, dah takde dah semua tu..ada juga beberapa kawan yang mengakui perkara yang sama...


haaaa..SAH LAH! ni keje si NUTRIWHITE GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER ni;)


so siapa yang ada prob white head area hidung atau mana2 bahagian wajah, ena suggest guna lah makeup remover ni..


kalau tak percaya juga, GUNA dan CUBA lah sendiri;)


kalau nak cuba, jangan malu segan untuk HUBUNGI ENA k



your health and beauty consultant:


013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia 'White Head' Menghilangkan Diri Hampir Setahun! :).

Mudahnya Bisnes Dari Rumah

Antara order harini, terima kasih wakil ena yang bersusah payah membantu ena dari awal penglibatan ena dalam shaklee bisnes ni.

Assalamualaikum


alhamdulillah hari yang sungguh bahagia..


mungkin sebab hari gaji, so order masuk pon bertalu2. hehe


alhmdulillah berjodoh dengan bisnes yang MUDAH ni, hanya beroperasi dari rumah..maa yang fleksibel dan yang penting , anak depan mata.


now anak tengah tidur tu..memang ena akui jika ank tak tidur memang kurang mudah la nk buat kerja2 di SOHO (small office home office) ni..tapi semua tu bergantung pada NEKAD dan KESUNGGUHAN kita


mana ada kerja mudah kat dunia ni. melainkan awak anak sultan atau perdana menteri..hihi..





ini lah barang nya yang dalam plastik atas tu;)..semua orang punya tu termasuk BEG MEMBERKIT TU (..kecuali meal shakes dan ostematrix tu stok untuk aeisya dan ena sendiri. 


makyong tak boleh hidup bila kehabisan stok ostematrix..hihi


MEMBERKIT BAG tu kepunyaan salah seorang student di IPTA di Selangor. Beliau merupakan regular customer ena, tapi kali ini beliau decide nak DAFTAR AHLI sebab ada offer FREE VITA LEA (multivitamin) yang berharga rm94, tahan 4 bulan tu!


untung kannnnn studen tu ;)






Anda edang tercari2 bisnes yang sesuai untuk dibuat secara PART TIME/FULL TIME di kala ekonomi gawat sekarang?


jawapannya ada di SINI. 


hubungi ENA sekarang juga


FAST ACTION
FAST RESULT!


013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Mudahnya Bisnes Dari Rumah.

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com





Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.





Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.



nak join giveaway ini, sila klik pada banner..



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com.

Rahsia Kecantikkan Norjuma


Assalamualaikum, wanita cantik dan laki-laki handsome;)


teruja tak tengok Norjuma..cantikkan dia..memang memberi inspirasi buat wanita2 untuk kelihatan cantik seperti beliau.


jom ena share RAHSIA beliau..


B COMPLEX menjadi amalan beliau setiap pagi. Jom tengok apa kata beliau:


Less is more, tak perlu make up lebih-lebih. Saya dididik sejak dari kecil sentiasa mengambil supplemen seperti vitamin B-Complex selepas bersarapan pagi. Juma turut mengakui bahawa pengambilan air suam sekurang-kurangnya 2 Liter sehari adalah amalan wajibnya bagi menjamin kesihatan badan dan agar kulit tidak menjadi kering



berminat untuk bercantik dengan Vitamin B - Complex shaklee?

Hubungi Ena segera,

013 357 3153





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Kecantikkan Norjuma.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'