FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Thursday, 30 July 2015

7 Bulan dah Pakai, Tak Habis-habis lagi ke?!

Assalamualaikum 


Nak cerita pasal pencuci muka feveret ena sekarang iaitu Purifying Cleansing Gel (enfusselle). Sebelum ni ena pakai pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser (nutriwhite) which is very very very good and super best!



Reason ena bertukar pencuci muka ni ( brand masih sama iaitu shaklee, tukar jenis je) sebabnya muka ena tiba2 jadi sensitif sangat. banyak jerawat jeluar terutama di dahi.



Menurut doctor, ia disebabkan perubahan hormon kehamilan. teringat jugak masa preggy ke aeisya dulu pon camtu gak..tapi dulu lagi la teruk..sekarang ok sikit sebab ena KONSISTEN ambil vitamin2 ketika hamil.




Ena mula ambil purifying cleanser ni sejak 7 bulan lepas! tengok tu masih tak habis2  lagi kan




Disebabkan tak sabar2, maka nya ena pon beli  ENFUSELLE PURIFYING CLEANSING GEL yang baru terus di SINI


Mudah sangat2. Klik2 je..semua di hujung jari..tup2 abg posmen dah hantar depan pagar rumah;)



Ni gambar compare yang bar dengan yang belom habis tu..ni ena snap 3 hari lepas..sampai harini belom juga habis..haha..punyo la tahan lama kannnn




ENFUSELLE PURIFYING CLEANSING GEL 


Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.



Kelebihan:



  • Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik




Harganya?



Hanya RM 80  ( belom termasuk postage).

jom buat kira2 sikit.. rm80 bahagi 7 bulan, kita hanya spend RM11.40 sebulan!

lebih kurang RM 2.85 sahaja seminggu!

tolongggg, awat murah sangat!!!!


tak boleh jadi, ena, saya nak jugak pencuci muka,
ENFUSELLE PURIFYING CLEANSING GEL 

ok, anda boleh direct hubungi ena 013 357 3153 atau order sendiri je di SINI


hanya TICK  je pada product yang kita nak tu..mudah sangat2!


your health & beauty Consultant:



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 7 Bulan dah Pakai, Tak Habis-habis lagi ke?!.

"Topup Mini Giveaway By Cik Mimie"



Assalamualaikum

jom ramai2 meriahkan n join mini giveaway by mimi.

klik je banner di atas untuk JOIN ye,

pemenang nanti dapat topup FREE;)

sapo nk bagi kannn.mana tahu ada rezeki

yang dah join jemputla tinggalkan URL anda di bahagian komen ye..


tqsm!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca "Topup Mini Giveaway By Cik Mimie".

Tips Blogging- Apa Perlu Dibuat Sebelum Mula Berblog





Assalamualaikum..tips blogging ni ena 'ceduk' dari blog Guru Blog, Hasrul Hasan.


Susulan dari Cabaran 90 hari aktif kan blog yang ena lancarkan di group rahsia ena, mulai harini ena akan sama2 guide mereka dengan tips2 blogging untuk memudahkan mereka untuk membina blog yang kompetetif dan informatif.


Kebanyakkan mereka yang menyertai cabaran ini berstatus BARU BERMULA dalam dunia blogging. So support dari otai2 yang sudi singgah ke blog ena ni sangat la diperlukan. (later ena akan publish senarai nama blog2 yang menyertai cabaran ini)



'Sebelum anda membuat blog sendiri, anda kena tanya perkara-perkara berikut:

  1. Kenapa saya ingin ada blog sendiri?
  2. Apakah misi serta tujuan untuk saya mempunyai blog sendiri?
  3. Sampai bila saya mahu menulis blog?
  4. Adakah blog satu kerjaya buat saya atau hanya menulis blog untuk masa lapang?
  5. Apa yang ingin saya tulis atau sampaikan menerusi blog saya?
  6. Sejauh mana komitmen saya untuk menulis blog?
  7. Platform mana untuk saya tulis blog sendiri?
  8. Blog untuk bisnes atau personal?'
 -Harul Hassan-

 Baca lanjut di: Perkara penting sebelum buat BLOG SENDIRI


 haa... jawab dulu soalan2 yang 8 di atas.

insyaALLAH matlamat kita berblog akan lebih JELAS dan kita tidak mudah tersasar dari target sebenar;)

semoga bermanfaat!



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Blogging- Apa Perlu Dibuat Sebelum Mula Berblog.

Tips Pengurusan Masa- Supaya Sentiasa Rasa Terurus dan Cukup Sepanjang Hari



Assalamualaikum



Sebelum ini ena perah kongsikan Tips Panjnagkan Masa, kali ini ena nk berkongsi pula tips pengurusan masa.



Tips ni berguna bagi mereka yang sangat2 sibuk..sering mengadu TAK CUKUP MASA untuk melakukan segala tugas2 yang telah di listkan.



Bukan sahaja pegawai pejabat malah mereka yang bekerja sendiri ataupun surirumah juga boleh amala tips ini,


Baiklah, tips nya adalah SOLAT DHUHA.





Abu Hurairah pernah berkata: “Rasulullah SAW berwasiat kepadaku tiga perkara agar jangan ditinggalkan puasa tiga hari tiap bulan, dua raka’at Dhuha dan Witir sebelum tidur.”


Daripada Abu Dzar r.a., Rasulullah SAW bersabda: “Hendaklah masing-masing di antara kamu setiap pagi bersedekah untuk setiap ruas tulang badanmu. Maka tiap kali bacaan tasbih adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah, dan setiap takbir adalah sedekah. Menyuruh kebaikan adalah sedekah, mencegah keburukan juga adalah sedekah. Dan sebagai ganti daripada itu semua, cukuplah mengamalkan dua rakaat solat Dhuha.” (HR Ahmad, Muslim dan Abu Daud)


MasyaALLAH banyaknya kelebihan solat sunnat dhuha ni.


Fadhilat Solat Dhuha


Selain ia sunnah dan mendapat pahala mengamalkan sunnah dan pahala bersedekah kepada siapa yang mengamalkan nya, menurut sabda Nabi Muhammad lagi, SEGALA KEPERLUAN HARIAN KITA AKAN DI CUKUPKAN dengan hanya solat 4 rakaat dhuha,


Nabi Muhammad SAW bersabda: “Wahai anak Adam! Janganlah sekali-kali kamu malas mengerjakan empat rakaat solat Dhuha, maka akan aku cukupkan keperluanmu sehingga waktu petang.” (HR Al-Hakim dan At-Tabrani)


Nah, ini la RAHSIA BESARNYA.... kita duk kata tak cukup masa bagai . Rasulullah dah tunjukkan FORMULA bukan saje boleh cukupkan masa kita dalam sehari malah segala KEPERLUAN lain turut akan dicukupkan oleh Allah..




Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda: “Sesiapa Yang mengerjakan solat Dhuha dengan istiqamah nescaya akan diampuni dosanya olleh Allah sekalipun dosa itu sebanyak buih di lautan.”





Rasulullah SAW bersabda: “Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan ‘Dhuha’. Maka apabila tiba hari kiamat kelak, berserulah (malaikat) penyeru: “Manakah orang-orang yang telah mengamalkan solat Dhuha; Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam syurga dengan Rahmat Allah.” (HR At-Tabrani)



so nak buat tak solat dhuha ni?


jom konsisten buat!


mula dengan sikit2 dulu..mula dengan 2 rakaat dahulu.

buat hari2 selama 44 hari..insyaALLAH akan jadi habit yg susah nk tinggal;)

selamat beramal



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Pengurusan Masa- Supaya Sentiasa Rasa Terurus dan Cukup Sepanjang Hari.

Wednesday, 29 July 2015

10 Tips Mudah Bersalin


TIPS MUDAH HAMIL





1- Sibukkan diri dengan kerja rumah

2- Tenangkan fikiran

3- Suami maafkanlah segala dosa isteri

4- Bersetubuh dengan kerap di akhir2 kehamilan

5- Banyakkan berjalan selagi larat


6- Gunakan teknik hypnobirthing. Berbual dengan bayi dan diri sendiri agar mudah bersalin.

7- Amalkan Air kelapa atau minyak kelapa dara

8- Baca al Quran dengan kerap atau sekurangnya ucap SUBHANALLAH banyak2 kali.

9Cuba buang air kecil dengan kerap



10- Gunakan teknik meneran yang betul.

semoga bermanfaat




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 10 Tips Mudah Bersalin.

4 Bonus Berhenti Merokok!



Assalamualaikum

ada yang sedang berusaha untuk berhenti merokok tak?

jangan putus asa tau!

teruskan niat murni anda

beritahu pasangan dan keluarga tentang niat anda..insyaALLAH dipermudahkan dan mendapat sokongan dari orang2 sekeliling


jom lihat apa BONUS sekiranya berhenti merokok.


ena dapat info ni dari FB page Kementerian Kesihatan Malaysia




Selepas 20 minit.


Tekanan darah dan kadar denyutan nadi kembali ke paras biasa


Selepas 8 jam.


Paras Karbon Monoksida kembali ke p[aras normal

Paras oksigen kembali normal




Selepas 24 jam.

Risiko serangan jantung menurun



Selepas 48 jam.


Saraf mula mengalami pemulihan

Deria rasa dan hidu mula pulih



Selepas 2 minggu-3 bulan


Peredaran darah bertambah baik

Fungsi paru-paru bertambah baik sebanyak 30%



CARA-CARA BERHENTI MEROKOK DENGAN SELAMAT



Klik vedio untuk tonton




Saya Uzir, saya merokok sejak umur 14 tahun dengan serius

saya tak pernah ada penyakit tapi saya rasa NAK BERHENTI MEROKOK

3-4 kali ke klinik BERJUMPA DOCTOR semata untuk berhenti merokok serta cuba macam2 product untuk berhenti merokok tapi TAK BERJAYA!

sehingga suatu hari isteri perkenalkan vivix shaklee, saya cuba dan saya rasa ROKOK TAWAR

alhmdulillah KINI dah setahun saya TIDAK MEROKOK!

Alhamdulillah syukur..ikhtiar Encik Uzir untuk tidak lagi 'menyentuh' benda haram itu. klik SINI untuk melihat fatwa haram mengeani merokok yang dikeluarkan oleh Fatwa Kebangsaan Malaysia.


 Jika ada yang ingin mencuba VIVIX SHAKLEE, boleh la hubungi ena.


Konsultasi percuma sepanjang hayat!



013 357 3153
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 4 Bonus Berhenti Merokok!.

FREE JONGKONG EMAS TULEN 999.9- Cabaran 90 hari Update blog!



Assalamualaikum


Demi menghargai rakan niaga,


Dengan rasa rendah hati, ena ingin menawarkan JONGKONG EMAS 1 gram berketulenan 999.9 kepada rakan niaga ena yang memenuhi syarat2 berikut:


-Terbuka kepada semua OPEIANs sahaja ( ahli yang berdaftar di bawah group kelolaan ena)


-UPDATE 1 entry blog berkenaan bisnes, setiap hari selama 3bulan berturut-turut



-Blogwalking 10 blog sahaja SETIAP HARI.


-Mula pada 1 Ogos 2015, tamat pada 30 November 2015




**********

itu sahaja syaratnya..mudah kannn


1 gram emas TULEN ni jangan bukan murah harganya. kalau nak tahu, boleh rujuk harga di SINI..almost  RM 200 tau!


sapo nk bagi FREE2 gitu je.


ha, meh doket, ena nk bagi ni. tak payah buat sale bagai..update blog aje...ish...tolongggg mudah sangat ni kenapa?


disebabkan ini adalah offer TERTUTUP ( yang bertuah sahaja layak menyertainya)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
rujuk group rahsia kita (OPE) untuk update selanjutnya ye.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

selamat berusaha!



*anda minat untuk bisnes?
Jangan biarkan ketakutan menyelubungi diri anda,
berubah la demi masa depan keluarga!


AYUH, hubungi ena untuk bimbingan perniagaan PERCUMA!

FOUNDER OF OUR PRECIOUS EMPIRE:


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca FREE JONGKONG EMAS TULEN 999.9- Cabaran 90 hari Update blog!.

Tuesday, 28 July 2015

Entry ke 100 Blog Ena-Impian Hidup


Assalamualaikum


Alhmdulillah..baru 2 bulan ena serius blogging..tak sangka makim cepat blog ini dikenali ,siap menang 2 segmen lg dr 2 blogger femes. Alhmdulillah.



Ena nk buat entry spesel skit kali ni sempena entry ke 100, total page review dah melebih 10 000 dan visitor blog ena dari malaysia dah capai 1000.


Entry ni berkenaan impian, harapan dan target ena dalam hidup

PERIBADI



Target peribadi ena:


-langsaikan hutang PTPTN yang berbaki lagi rm8k by Jun 2016


-langsaikan hutang personal by Disember 2016


-langsaikan hutang kereta saga by Jan 2018 ( kini adik yang pakai)..beli sebab nak bagi family guna, pakai statement bonus shaklee je;) thank you shaklee!


-bagi duit belanja ma abah dan mertua rm200 setiap orang setiap bulan


-bayar Zakat rm200 setiap bulan 


-sedekah rm100 setiap bulan

-saving peribadi rm200 setiap bulan


FAMILY





Terima kasih keluarga bahagia aka keluarga jannah ena, suami Kamal Fadzli dan anak solehah Aeisya Humaira serta 7mo+ baby masih kat 'dalam' tummy mama;) 


Semoga keluarga kita menjadi keluarga ahli syurga Allah.


Kepada tulang belakangku, SUAMI: tiada apa lagi B nak request. Terima kasih kerana menyokong segala usaha B mengejar impian B yang tinggi bak gunung everest itu;)


Sila lah bertabah dengan kerenah isterimu yang kadang2 macam2 juga.hihi.





We complete each other!



ANAK 






So far, 5 tahun kawen, baru anak sorang..insyaAllah bulan october ni dua orang la;)



Impian nak anak ramai.hee...seramai boleh yang Allah kurniakan..sebab tu dari awal kami menolak sebarang pil2 perancang yang doctor/nurse suggest..tapi rezeki anak semua tu kerje dan urusan Allah belaka..kami terima dengan tangan yang terbuka dan berlapang dada



Nak didik dan bimbing menjadi seorang yang beriman walau apa pon profesion (kerjaya) yang mereka nak pilih kelak. nak SEMUA anak manjadi hafiz/hafizah.. Besar kan cita citaku..hihi..tapi ena YAKIN tiada yang mustahil yang ada ialah POSSIBLE BELAKA.  yang penting NIAT dulu;)




InsyaAllah impian yang ena benar2 nak buat untuk family :


-bawak ma abah dan mertua serta suami dan anak jejakkan kaki ke Mekah by Jan 2017.

-simpanan pendidikan aeisya sebanyak 100g emas by disember 2017

-beli rumah banglo di Bandar Baru Bangi depan Tasik Cempaka by May 2017

-

BISNES



Secret group di bawah kelolaan ena di Fb


Target dan Harapan dalam bisnes memang banyak. Buat masa ni ena focus pada empayar shaklee bisnes ena iaitu OUR PRECIOUS EMPIRE yang juga 



Pada yang mengenali ena, sebelum ni ena bermula dgn pelbagai jenis bisnes termasuk bisnes emas, buku fizikal , tasbih digital dan bisnes servis iaitu tuition..kelam kabut jadinya. Semua pon ena nk buat.haha..alhmdulillah dilorongkan hati utk FOKUS pada yang 1 dlu buat masa sekarang.



InsyaAllah, target bisnes ena:

-penyertaan dari rakan niaga baru dan aktif meningkat sebanyak 100 orang by Disember 2015


-melahirkan 15 bisnes leader ( at least, Supervisor) by May 2016


-menyebarkan manfaat suplimen shaklee yang natural, halal dan selamat seluas2 nya di medium online dan offline pada setiap hari.


-membantu 25 orang surirumah/ orang yang dah bekerja (kerajaan/swasta) menjana income sampingan at least 4 angka sebulan by Jun 2016


-meluaskan empayar shaklee ke negara jiran ( indonesia, singapore dan brunei) dengan 10 penyertaan yang aktif bisnes by May 2016


KEROHANIAN


Target dan harapan untuk meningkatkan 'kesihatan rohani' :

-solat di awal waktu

-mengaji al quran setiap hari

-mangajarkan Al Quran pada orang lain iaitu anak anak sendiri

-Zakat dan bersedekah setiap bulan

-bangun tahajud sekurangnya 3 kali seminggu

-solat sunat Dhuha setiap hari

-banyak MEMBERI (senyuman, pertolongan, wang dan ilmu)

************************


ena ada senarai 100 impian ena untuk jangka pendek dan panjang..yang itu lebih spesifik. 

insyaALLAH setiap impian yang tertulis bakal menjadi KENYATAAN yang penting kita sendiri mesti lah YAKIN dan BERSANGKA BAIK dan Allah Maha Pemurah serta Kaya..tiada yang mustahil bagiNya;)


terima kasih atas sokongan family, rakan niaga serta pelanggan setia ena semua


Big Dream Chaser:






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Entry ke 100 Blog Ena-Impian Hidup.

Pesan Imam Hasan Al Bashri

Assalamualaikum


Pagi ni ena nak share kata2 nasihat oleh Imam Hasan Al Bashri .


Nasihat ni dapat di group family belah suami, yang diforward  oleh FIL ( father in law) ena



******

KATA IMAM HASAN AL-BASHRI رحمه الله :

" SESUNGGUHNYA , yang dinamakan dunia itu hanyalah mimpi , dan akhirat itulah sebenarnya waktu terjaga .

DAN mati itu , pengantara akan kedua-duanya dan kita pula berada dalam mimpi-mimpi kosong .

Sesiapa yang sentiasa membuat perhitungan dirinya pastinya dia beruntung dan , sesiapa yang leka tentu sekali dia akan rugi .

Sesiapa yang merenung kesan akibat balasan dia akan terselamat dan seterusnya sesiapa yang taat akan hawa nafsunya pastinya dia tersesat .

Sesiapa yang tergelincir cepatlah kembali dan , apabila menyesal segera angkat tinggalkan dan apabila terasa jahil maka bertanyalah dan apabila anda dikuasai perasaan marah , pantas menahannya .

SEDARILAH ! ,

Sebaik-baik amalan , perkara yang tidak disukai nafsu ".

******


Semoga bermanfaat

Jom sebarkan kebaikan!


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pesan Imam Hasan Al Bashri.

Monday, 27 July 2015

100 Tahun Bertapak di Pasaran Dunia!






Shaklee Excellence!
---------

Tahukah anda produk dan inovasi Shaklee sudah berada di dunia selama 100tahun???


Produk yang bertahan 100tahun ni bermula dgn Multivitamin pertama dunia iaitu Multivitamin Shaklee : Vitalea dan disokong dgn RnD serta improvement dr hari ke hari tahun ke tahun untuk memastikan Shaklee sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam dan setiap penggunanya dapat manfaat maksimum dr Shaklee!


klik SINI untuk dapatkan FREE VITA LEA


Secara purata, setiap pengguna Shaklee akan konsisten consume Shaklee untuk 17-18 tahun dan merasai perbezaannya


Tak salah untuk bertukar ke Shaklee kerana pilihan kt semestinya terbaik 😊


Yang penting kita tau apa kita consume

Shaklee Excellence
Feel the Difference


Bestkan???

Sentiasa selamat
Sentiasa berkesan
Sentiasa mesra alam
Sentiasa Shaklee


Your health consultant:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 100 Tahun Bertapak di Pasaran Dunia!.

Hakikat Ilmu




Assalamualaikum

Ilmu itu didapati dengan lidah yang gemar bertanya dan akal yang suka berfikir.


Dan ketahuilah, ilmu yang kita peroleh hanya BERMANFAAT sekiranya di SEBAR dan di AMALKAN


Ikhlas,
Ena
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Hakikat Ilmu.

Anak solehah Mama dah Pandai Snap picture!

Assalamualaikum

Nak share beberapa gambar yang  di ambil oleh anak syurga kami -Aeisya Humaira.


tak sangka aeisya sah pandai tangkap gambar. Bersungguh2 pulak tu dia snap..nak tergelak je ktorang




Mama nampak pendek Walaupun tengah duduk..haha


Beriya tunduk takut kang kepala x masuk gambar..aeisya kan kecik lagi, rendah je dia pegang fon papa dia masa ni tu yg ktorang bersungguh2 tunduk..hihi




Pandai pulak aeisya snap angle tepi camni..



Full pic! Tq aeisya 😘


Ni pic wefie;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Anak solehah Mama dah Pandai Snap picture!.

Sunday, 26 July 2015

2 Tips Diet dengan VIVIX



Assalamualaikum

nak share tip simple tapi power untuk KURUS.


1) ambil 3 sudu teh VIVIX sehari SEELOKNYA sebelum TIDUR atau awal pagi sebelum sarapan

2) Senaman 30 minit sama ada jogging, walking , naik turun tangga atau pon buat kerja rumah. kalau ena pilih untuk buat kerja rumah.. rumah bersih, peluh pon keluar kan;)


KLIK SINI untuk mengetahui bagaimana vivix membantu anda kurus dalam 3 cara.

KLIK SINI untuk testimoni hebat mereka yang DAH KURUS dengan vivix!





untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 2 Tips Diet dengan VIVIX.

11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix

Assalamualaikum

cakap pasal diet ni semua orang nk diet kan.


semuaaa orang nk kurus


tak kira lelaki ke perempuan.


kali ni ena nak share , kisah2 dari pengguna dan juga mereka ni juga pengedar shaklee dalam team besar ena.


Mereka dah jatuh hati dengan product, berkongsi kebaikkan dan seterusnya MENJANA INCOME dari perkongsian telus dari hati ini..seronok tau..


Nak share testimoni HEBAT mereka yang kurus dengan TONIK AJAIB-VIVIX..jom layann kisah dorang.


KISAH KURUS #1

 Kisah customer ena sendiri dan kini beliau adalah rakan niaga dalam team ena.






Cik M ni pada mulanya ambil vivix sebab nak try je, ramai kata bagus katanya.


pada mulanya beliau kurang suka rasa vivix tp disebabkan quality dan effect nya yang bagus, beliau KONSISTEN ambil vivix setiap hari

selepas KONSISTEN, perubahan yang beliau rasa ialah BADAN LEBIH BERTENAGA ( tidak cepat penat seperti selalu)


dan kawan beliau yang juga mencuba vivix dengan konsisten pula mengaku RASA KENYANG lama dan berat pon dah turun 2kg!




Akuinya lagi, rasa nk bagi vivix kat seluruh family. Ibunya juga pengamal vivix dan ibu dah TAK LETIH dah walaupun banyak buat kerja di rumah.

suka sangat vivix katanya!

KISAH KURUS #2

Testimoni dari mentor bisnes ena, Puan Maria;)

Hebat kan..sebulan je, berbeza sangat2 kedua-dua gambar ni



Testimoni dari Puan Maria: 


[SAME BODY WEIGHT BUT 2 DIFFERENT LOOKS]


Honestly, saya bukanlah seorang yg disiplin dalam bab makan supplement.


I might eat 10-15 tabs of supplement a day, lepas tu the next day I eat only 3 tabs a day. Or maybe the next day I dont eat anything at all.


But I 'know' how my body 'works' and I know very very well how Shaklee's vitamins work.


Saya tahu bila saya detox usus saya, vitamins and supplements lebih cepat menyerap dan memberi kesan pada badan saya.


SAYA TAK DIET. I did not cut down my food intake. In fact, I eat 3-4 plates of RICE a day!


Saya memang tak boleh hidup tanpa nasi. Takde lauk takpe, janji ada nasi. Nasi dengan ikan kering pun cukuplah. Tapi nasi wajib ada. Dan jarang orang akan nampak saya makan 1 pinggan nasi je. Selalunya mesti lebih dan bertambah-tambah. Beras kat rumah memang cepat habis ;))

--------------------------------------------------

Gambar kiri:
- 2 Januari 2015
- Pick up hubby kat KLIA

Gambar kanan:
- 3 Mei 2015
- Nak promote tudung sebenarnya


Tengah-tengah nak clearkan photo album kat dalam hp ni, tiba-tiba ternampak gambar kat airport tu. Terus compare ngan gambar latest (ahad lepas). Kebetulan pulak saya pakai baju yg sama!

Ada beza tak? ;))

--------------------------------------------------

Apa yg saya jarang miss:
- Alfalfa
- Omega
- Lecithin
- ESP
- Cinch

Apa yg saya selalu add on:
- Vitamin C
- DTX Complex
- Ostematrix
- Vivix


Within 4 months, gambar kiri bertukar menjadi gambar kanan wink emoticon


Itupun sebab tak disiplin. Kalau DISIPLIN betul-betul, makan supplement ikut JADUAL, minum AIR banyak-banyak, KURANGKAN makan nasi, I am sure you can get even FASTER result! Within SEBULAN pun boleh insyaAllah.


----------------------------------------------------

And believe it or not, berat saya sebenarnya maintain je 72kg. Gambar kiri 72kg, gambar kanan pun 72kg. Tapi SAIZ YG BERBEZA.


Itulah yg ditekankan dalam Shaklee. INCH-LOSS, not weight-loss.


Tak perlu timbang berat badan setiap hari, sebab anda akan kecewa. Kalau turun pun, maybe 2-3 kg je. Tapi.....insyaAllah anda boleh pakai balik baju-baju lama anda!


----------------------------------------------------

How Shaklee Works?

1. Omega MENCAIRKAN lemak-lemak di dalam badan kita

2. Alfalfa pula bawa lemak-lemak tu KELUAR dari badan

3. ESP BINA otot kita supaya tak menggeleber selepas kita kurus


VIVIX PULA MERUPAKAN EJEN DETOX YANG SANGAT POWER!
bagi memastikan keberkesanan penyerapan suplimen2 kurus yang diambil oleh Puan Maria.

-----------------------------------------------------

Best ke best?

Macam mana lah saya tak sayang Shaklee kan kan kan ;))







KISAH KURUS #3


Ini pula kisah salah seorang rakan niaga dalam team besar kami iaitu Team Jutawan.


Testimoni dari Puan Nana:






Tengok lah di atas ni.. Ni kisah benar yang terjadi kepada nana sendiri okey.. Bayangkan sebulat bulat tomato mukaku, finally boleh jadi normal balik huhuhu :')



Actually lepas kawen haritu nana memang alami masalah naik berat badan yang melampau.. Tapi tak pulak nana rasa nak ambil supplement untuk kurus.. Sebabnya suka kot badan gemok.. Masa sekolah dulu sekeping macam papan.. So bila badan naik sikit rasa seronok lah..



Tapi rupanya nana syok sendiri Tsskk :'(

Ku sangkakan comel lah badan montel sebegitu.. Tapi rupanya susahhhh weihhhh..

Baju pakai semua ketat.. Dah macam hape je berdiri sebelah suami yang selim river seperti itu dengan badan montel macam ni..

Bila tangkap gambar then tengok balik baru sedar diri..

Sebab tu orang suru CERMIN DIRI selalu!! Supaya tak syok sendiri eheh



Then nak dijadikan cerita, waktu jumpa dengan kakak2 S2U Masters nana, ramai yang bagi tips ambil vivix untuk kesihatan.. Sebelum ni ambil jugak vivix tapi tak konsisten pun..



Nana lebih kepada supplement nak cantik je sebelum ni.. Macam Vitamin C, Vitamin E dan Kolagen serta ESp.. Vivix vivix ni cheq tak layan.. haha










And suprisingly, after two weeks berturut-turut nana makan vivix secara konsisten, antara kesan yang nana dapat ialah



1) Berat badan turun 6kg! TEngok perbandingan dalam gambar di atas



2) Kulit semakin LICIN dan FLAWLESSS.. Ramai tegur kulit nana nampak makin glowing mowing especially bila jumpa dekat luar.. Sampai tak keruan jadinya tau.. *gediks tampo kang*



3) Kulit semakin CERAH SEKATA dan TEGANG.. Well you ollsss.. Vivix ni anti-aging TERBAIK satu dunia.. Memang TAK MUNGKIN lah kalau vivix tak dapat membantu anda untuk dapatkan kulit yang cantik ye..



4) Muka semakin RUNCING.. Yang ni memang ketara.. Ramai yang beritahu nana sebelum ni nana nampak kurus kat badan *ilusi optik..mereka tertipu* tapi muka je bulat tembam.. Haha! Actually nana suka je muka tembam macam ni.. Nampak comel sikit hahahktui Tapi kalau dah itu kesan yang ku terima selepas makan vivix, daku relakan sajooo.. 


So hampa yang muka TEMBAM and hampa tak suka tu, sila lah ambil vivix ye!




Ini pula gambar terbaru Puan Nana..walaupun sedang pregnant tapi cun melecun dan slim menawan gitu.

Power sangat vivix kan?

KISAH KURUS #4





Suami ambil vivix untuk resdung kronik dan hampir2 kene minor strok. Kesannya:

Suami makin sihat
Kulit makin cerah
100% stop smoking!
Berat turun 12kg!


 tu diaaaa...12 kg tau bukan 2 kg....banyak ke banyak??



KISAH KURUS #5




Selepas ambil vivix,  rasa best sebab kurang selera makan. 

Makan sekali je rasa kenyang!

kulit muka dan bibir yang kering pon dah lembap;)


waaahhh, best sangat berganda2 bonu dia dapat..kalau dah kurang selera makan tu memang kurus lah impaknya ye dak....jeles ke jeles?


KISAH KURUS #6




Kata Puan Diana, adik lelaki nya sebelum ni buncit macam orang mengandung 9 bulan (haha) tapi now dah KURUS


baju yang ketat semua boleh pakai balik


Asalnya disuruh adiknya tu ambil vivix sebab kencing manis dah sampai tahap kabur mata.


bacaan gula dari 27, turun ke 15 selepas 1 minggu je.

terus beliau nak repeat BELI VIVIX LAGI!


alhmdulillah, vivix ni sebagai asbab je..yang penting beliau dan adik beliau ikhtiar untuk hidup dengan LEBIH SIHAT!

KISAH KURUS #7




Suami kepada Puan Zetty dah amalkan vivix selama setahun. Antara kesan yang dialami/ dirasai suami beliau ialah:


  • wajah yang semakin muda dari usia- 10 tahun lebih muda tau!
  • kulit muka fresh, merah dan tidak pucat lagi
  • pori2 wajah mengecil
  • tiada lagi perut buncit-dah makin kurus
  • pulih dari kecederaan tisu otot
  • lebih BERTENAGA dan kekal aktif



KISAH KURUS #8



Berat Puan Nana turun dari 52kg kepada 47kg, selepas mengamalkan vivix elama 2 bulan!


KISAH KURUS #9




Puan Aswana mengakui, Vivix best , badan boleh MAINTAIN KURUS


Puan Oli pula dah stop ambil set kurus sejak ambil vivix sebab BERAT MAINTAIN. makan macam2 pon berat tak naik. best vivix!


KISAH KURUS #10



Berbeza sangat2 kan gambar sebelum (juna 2014)  dan selepas (Jan 2015)  di atas ni.


Gambar kanan (selepas mengambil vivix dan collagen) dah macam anak dara balik.


So siapa yang nak kembali kan wajah dan body anak dara, sila lah ambil vivix dengan konsisten;)



KISAH KURUS #11




Wajah makin flawless dan RUNCING selepas pengambilan vivix dan collagen.


bentuk wajah mainkan peranan penting...kalau badan biasa, wajah pula terlalu tembam , orang tengok pasti akan kata kita GEMUK betul tak.


wajah yang runcing tampak si pemiliknya LEBIH KURUS gitu..

setuju ke setuju;)?

ada yang stress wajah tembam tak?  haaa.. ni la solusinya, vivix si tonik ajaib punye kerja lah ni!









KLIK SINI untuk mengetahui 3 cara bagaimana vivix membantu anda KURUS


KLIK SINI untuk tips DIET dengan vivix





Berikan peluang pada diri anda untuk menikmati hari2 mendatang dengan lebih SLIM dan SIHAT!



untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah