FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Sunday, 26 July 2015

11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix

Assalamualaikum

cakap pasal diet ni semua orang nk diet kan.


semuaaa orang nk kurus


tak kira lelaki ke perempuan.


kali ni ena nak share , kisah2 dari pengguna dan juga mereka ni juga pengedar shaklee dalam team besar ena.


Mereka dah jatuh hati dengan product, berkongsi kebaikkan dan seterusnya MENJANA INCOME dari perkongsian telus dari hati ini..seronok tau..


Nak share testimoni HEBAT mereka yang kurus dengan TONIK AJAIB-VIVIX..jom layann kisah dorang.


KISAH KURUS #1

 Kisah customer ena sendiri dan kini beliau adalah rakan niaga dalam team ena.






Cik M ni pada mulanya ambil vivix sebab nak try je, ramai kata bagus katanya.


pada mulanya beliau kurang suka rasa vivix tp disebabkan quality dan effect nya yang bagus, beliau KONSISTEN ambil vivix setiap hari

selepas KONSISTEN, perubahan yang beliau rasa ialah BADAN LEBIH BERTENAGA ( tidak cepat penat seperti selalu)


dan kawan beliau yang juga mencuba vivix dengan konsisten pula mengaku RASA KENYANG lama dan berat pon dah turun 2kg!




Akuinya lagi, rasa nk bagi vivix kat seluruh family. Ibunya juga pengamal vivix dan ibu dah TAK LETIH dah walaupun banyak buat kerja di rumah.

suka sangat vivix katanya!

KISAH KURUS #2

Testimoni dari mentor bisnes ena, Puan Maria;)

Hebat kan..sebulan je, berbeza sangat2 kedua-dua gambar ni



Testimoni dari Puan Maria: 


[SAME BODY WEIGHT BUT 2 DIFFERENT LOOKS]


Honestly, saya bukanlah seorang yg disiplin dalam bab makan supplement.


I might eat 10-15 tabs of supplement a day, lepas tu the next day I eat only 3 tabs a day. Or maybe the next day I dont eat anything at all.


But I 'know' how my body 'works' and I know very very well how Shaklee's vitamins work.


Saya tahu bila saya detox usus saya, vitamins and supplements lebih cepat menyerap dan memberi kesan pada badan saya.


SAYA TAK DIET. I did not cut down my food intake. In fact, I eat 3-4 plates of RICE a day!


Saya memang tak boleh hidup tanpa nasi. Takde lauk takpe, janji ada nasi. Nasi dengan ikan kering pun cukuplah. Tapi nasi wajib ada. Dan jarang orang akan nampak saya makan 1 pinggan nasi je. Selalunya mesti lebih dan bertambah-tambah. Beras kat rumah memang cepat habis ;))

--------------------------------------------------

Gambar kiri:
- 2 Januari 2015
- Pick up hubby kat KLIA

Gambar kanan:
- 3 Mei 2015
- Nak promote tudung sebenarnya


Tengah-tengah nak clearkan photo album kat dalam hp ni, tiba-tiba ternampak gambar kat airport tu. Terus compare ngan gambar latest (ahad lepas). Kebetulan pulak saya pakai baju yg sama!

Ada beza tak? ;))

--------------------------------------------------

Apa yg saya jarang miss:
- Alfalfa
- Omega
- Lecithin
- ESP
- Cinch

Apa yg saya selalu add on:
- Vitamin C
- DTX Complex
- Ostematrix
- Vivix


Within 4 months, gambar kiri bertukar menjadi gambar kanan wink emoticon


Itupun sebab tak disiplin. Kalau DISIPLIN betul-betul, makan supplement ikut JADUAL, minum AIR banyak-banyak, KURANGKAN makan nasi, I am sure you can get even FASTER result! Within SEBULAN pun boleh insyaAllah.


----------------------------------------------------

And believe it or not, berat saya sebenarnya maintain je 72kg. Gambar kiri 72kg, gambar kanan pun 72kg. Tapi SAIZ YG BERBEZA.


Itulah yg ditekankan dalam Shaklee. INCH-LOSS, not weight-loss.


Tak perlu timbang berat badan setiap hari, sebab anda akan kecewa. Kalau turun pun, maybe 2-3 kg je. Tapi.....insyaAllah anda boleh pakai balik baju-baju lama anda!


----------------------------------------------------

How Shaklee Works?

1. Omega MENCAIRKAN lemak-lemak di dalam badan kita

2. Alfalfa pula bawa lemak-lemak tu KELUAR dari badan

3. ESP BINA otot kita supaya tak menggeleber selepas kita kurus


VIVIX PULA MERUPAKAN EJEN DETOX YANG SANGAT POWER!
bagi memastikan keberkesanan penyerapan suplimen2 kurus yang diambil oleh Puan Maria.

-----------------------------------------------------

Best ke best?

Macam mana lah saya tak sayang Shaklee kan kan kan ;))







KISAH KURUS #3


Ini pula kisah salah seorang rakan niaga dalam team besar kami iaitu Team Jutawan.


Testimoni dari Puan Nana:






Tengok lah di atas ni.. Ni kisah benar yang terjadi kepada nana sendiri okey.. Bayangkan sebulat bulat tomato mukaku, finally boleh jadi normal balik huhuhu :')



Actually lepas kawen haritu nana memang alami masalah naik berat badan yang melampau.. Tapi tak pulak nana rasa nak ambil supplement untuk kurus.. Sebabnya suka kot badan gemok.. Masa sekolah dulu sekeping macam papan.. So bila badan naik sikit rasa seronok lah..



Tapi rupanya nana syok sendiri Tsskk :'(

Ku sangkakan comel lah badan montel sebegitu.. Tapi rupanya susahhhh weihhhh..

Baju pakai semua ketat.. Dah macam hape je berdiri sebelah suami yang selim river seperti itu dengan badan montel macam ni..

Bila tangkap gambar then tengok balik baru sedar diri..

Sebab tu orang suru CERMIN DIRI selalu!! Supaya tak syok sendiri eheh



Then nak dijadikan cerita, waktu jumpa dengan kakak2 S2U Masters nana, ramai yang bagi tips ambil vivix untuk kesihatan.. Sebelum ni ambil jugak vivix tapi tak konsisten pun..



Nana lebih kepada supplement nak cantik je sebelum ni.. Macam Vitamin C, Vitamin E dan Kolagen serta ESp.. Vivix vivix ni cheq tak layan.. haha










And suprisingly, after two weeks berturut-turut nana makan vivix secara konsisten, antara kesan yang nana dapat ialah



1) Berat badan turun 6kg! TEngok perbandingan dalam gambar di atas



2) Kulit semakin LICIN dan FLAWLESSS.. Ramai tegur kulit nana nampak makin glowing mowing especially bila jumpa dekat luar.. Sampai tak keruan jadinya tau.. *gediks tampo kang*



3) Kulit semakin CERAH SEKATA dan TEGANG.. Well you ollsss.. Vivix ni anti-aging TERBAIK satu dunia.. Memang TAK MUNGKIN lah kalau vivix tak dapat membantu anda untuk dapatkan kulit yang cantik ye..



4) Muka semakin RUNCING.. Yang ni memang ketara.. Ramai yang beritahu nana sebelum ni nana nampak kurus kat badan *ilusi optik..mereka tertipu* tapi muka je bulat tembam.. Haha! Actually nana suka je muka tembam macam ni.. Nampak comel sikit hahahktui Tapi kalau dah itu kesan yang ku terima selepas makan vivix, daku relakan sajooo.. 


So hampa yang muka TEMBAM and hampa tak suka tu, sila lah ambil vivix ye!




Ini pula gambar terbaru Puan Nana..walaupun sedang pregnant tapi cun melecun dan slim menawan gitu.

Power sangat vivix kan?

KISAH KURUS #4





Suami ambil vivix untuk resdung kronik dan hampir2 kene minor strok. Kesannya:

Suami makin sihat
Kulit makin cerah
100% stop smoking!
Berat turun 12kg!


 tu diaaaa...12 kg tau bukan 2 kg....banyak ke banyak??



KISAH KURUS #5




Selepas ambil vivix,  rasa best sebab kurang selera makan. 

Makan sekali je rasa kenyang!

kulit muka dan bibir yang kering pon dah lembap;)


waaahhh, best sangat berganda2 bonu dia dapat..kalau dah kurang selera makan tu memang kurus lah impaknya ye dak....jeles ke jeles?


KISAH KURUS #6




Kata Puan Diana, adik lelaki nya sebelum ni buncit macam orang mengandung 9 bulan (haha) tapi now dah KURUS


baju yang ketat semua boleh pakai balik


Asalnya disuruh adiknya tu ambil vivix sebab kencing manis dah sampai tahap kabur mata.


bacaan gula dari 27, turun ke 15 selepas 1 minggu je.

terus beliau nak repeat BELI VIVIX LAGI!


alhmdulillah, vivix ni sebagai asbab je..yang penting beliau dan adik beliau ikhtiar untuk hidup dengan LEBIH SIHAT!

KISAH KURUS #7




Suami kepada Puan Zetty dah amalkan vivix selama setahun. Antara kesan yang dialami/ dirasai suami beliau ialah:


  • wajah yang semakin muda dari usia- 10 tahun lebih muda tau!
  • kulit muka fresh, merah dan tidak pucat lagi
  • pori2 wajah mengecil
  • tiada lagi perut buncit-dah makin kurus
  • pulih dari kecederaan tisu otot
  • lebih BERTENAGA dan kekal aktif



KISAH KURUS #8



Berat Puan Nana turun dari 52kg kepada 47kg, selepas mengamalkan vivix elama 2 bulan!


KISAH KURUS #9




Puan Aswana mengakui, Vivix best , badan boleh MAINTAIN KURUS


Puan Oli pula dah stop ambil set kurus sejak ambil vivix sebab BERAT MAINTAIN. makan macam2 pon berat tak naik. best vivix!


KISAH KURUS #10



Berbeza sangat2 kan gambar sebelum (juna 2014)  dan selepas (Jan 2015)  di atas ni.


Gambar kanan (selepas mengambil vivix dan collagen) dah macam anak dara balik.


So siapa yang nak kembali kan wajah dan body anak dara, sila lah ambil vivix dengan konsisten;)



KISAH KURUS #11




Wajah makin flawless dan RUNCING selepas pengambilan vivix dan collagen.


bentuk wajah mainkan peranan penting...kalau badan biasa, wajah pula terlalu tembam , orang tengok pasti akan kata kita GEMUK betul tak.


wajah yang runcing tampak si pemiliknya LEBIH KURUS gitu..

setuju ke setuju;)?

ada yang stress wajah tembam tak?  haaa.. ni la solusinya, vivix si tonik ajaib punye kerja lah ni!









KLIK SINI untuk mengetahui 3 cara bagaimana vivix membantu anda KURUS


KLIK SINI untuk tips DIET dengan vivix





Berikan peluang pada diri anda untuk menikmati hari2 mendatang dengan lebih SLIM dan SIHAT!



untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153





Terima kasih kerana sudi membaca 11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix.

3 comments:

  1. Replies
    1. Best la..semua orang nk kurus...maria nk gemuk pula ye.

      Mudah aje, mkan banyak dan amek vita lea meal shakee shaklee utk lengkapkan nutrusi san bantu sel2 badan dapat nutrisi lengkap dan dpt menjalankan aktiviti sel dgn betul.

      Delete
  2. Look Beautiful... Awesome pic ^_^ Instagram is readying a new feature that will let users combat harassment or inappropriate content in their comment feeds.

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah