FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Saturday, 31 October 2015

Ena Mencari 10 Blogger Bertuah Di aeinnamusa.com



Assalamualaikum semua.

Tak lama lagi nak masuk Nov dah kan. Ena mencari 10 blogger bertuah untuk ena senaraikan dalam blog list di  blog ena aeinnamusa.com


Cara-cara nak join MUDAH sangat.

Hanya perlu copy banner di atas , dan buat satu entry bertajuk:

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

Tamat pada 31 October 2015.

Tenkiu supporT ena.

SIAPA YG JOIN TINGGALKAN LINK DI KOMEN YE.

Muahciked!!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Ena Mencari 10 Blogger Bertuah Di aeinnamusa.com.

Friday, 30 October 2015

Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan



1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"



2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :



Follow Blog

Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah



Follow Instagram

Nurfuzie ,
Lisa Hlovate ,
Along ,
Shad ,
KhalidKyle ,
Athirah Diyana ,
Ejulz ,
Nik Ainaa ,
KawaidesuConcept ,
Nona ,
Emy Amelia ,
Marsha
farprettybylh



Follow Twitter







Follow Google+







Masukkan Dalam Bloglist

Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah



Fanpage




Nurfuzie.com

Along Maisuri

Shad

Ejulz

Farprettybylh

Kawaidesu Concept

Sayidah Napisah

Emy Amelia

Carehappytips

Jeragat LESS? Seronok


Follow


Cahaya Farah


Irrayan




3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja



Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000.

Promosi Nasi Arab Sehingga 40%, Sempena Pembukaan Restoren Baru





Assalamualaikum


CALLING FOR PENGGEMAR NASI ARAB SEDUNIA!!!



Tu dia, sakit telinga tak dengar ena jerit, mih mih mih



Actualy, ena nak jemput anda semua ke pembukaan restoren milik adik ipar ena , Muhammad Ayedh dan isterinya Siti Farhani yang akan diadakan pada hujung minggu ini. 





Sempena pembukaan restoren baru ini, owner berbesar hati nak bagi PROMOSI sehingga 40% untuk setiap hidangan. Banyak tuu, dah hampir half price dah;)



Details Lokasi dan Cara Hubungi Hadramawt Gulf Restaurant 





Details lokasi restoren adalah seperti berikut:

Hadramawt Gulf Restaurant
No 19, Jalan Menara Gading 1, 
Taman Cannaught
56000 Cheras,
Kuala Lumpur

Tel: +603 9101 1192
Mobile:+6011 1192 9773
Facebook:Hadramawt Gulf Restaurant  
Email: hgrsdnbhd@gmail.com



Promosi Khas Sempena Pembukaan Baru






DISKAUN 30% - dari jam 11 pagi sehingga 6 petang

DISKAUN 40% - dari jam 6 petang sehingga 12 malam

hanya untuk 2 HARI SAHAJA iaitu pada :


31 OCT - 1 NOV 2015!!!!








ok nak belanja uols wajah manis dan handsome pemilik Hadramawt Gulf Restaurant ni. Kalau terserempak kt restoren atau kt luar ke, jangan malu segan tegur tau! Mana tahu boleh makan nasi arab yaman FREE. ekeke.

Owner of Hadramawt Gulf Restaurant 


Jemput LIKE & SHARE fan page Hadramawt Gulf Restaurant 









thank you sooo much!

ingat tarikh dating kita tau,
jumpa di sana! 
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi Nasi Arab Sehingga 40%, Sempena Pembukaan Restoren Baru.

Thursday, 29 October 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]




Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang



Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih.

11 Kelebihan Lynk.my Yang Mengujakan! (REVIEW CONTEST LINK.MY 2015 & HADIAH BERNILAI RM4000!)

Assalamualaikum



Sedang asyik ena bloghoping menyebarkan peluang untuk grab PROMOSI HEBAT OKTOBER 2015 yang bakal berakhir 3 hari sahaja lagi, ena terjumpa satu contest yang super menarik di blog Lyssa iaitu:




So, sukacita nya ena nak share dengan anda semua, contest ini best sangat sebab hadiah nya sampai ribu riban dan kelebihan yang tawarkan oleh lynk.my . Jom kita berkenalan dulu dengan link.my dan sistem nya. Hujung entry ni ena akan explain pasal contest ni pulak , so baca sampai habis tau. Stay tuned k!



Apa itu lynk.my


Link.my merupakan URL shortener. Maksudnya, satu website yang memendekkan url. Sesetengah media sosial seperti instagram mengehadkan jumlah perkataan dalam sesuatu post, jadi ini lah gunanya URL shortener;)


contohnya, kita pendekkan URL ni :




selepas dipendekkan di lynk.my, URL baru :

(cuba klik, dapat tak tengok?)




Haa, pendek betul kan, so tak la serabut sangat posting kita tu kan..tampak lebih kemas dan profesional!



Sebarang update terkini dan info lanjut mengenai Lynk.my, anda boleh follow dengan cara tekan butang LIKE Laman Facebook link.my dan website lynkmysupport.


11 Kelebihan lynk.my Yang Mengujakan!


Sebelum ni ena selalu juga menggunakan URL shortener ni seperti tinurl dan bitly. Melihat kelebihan lynk.my yang superb ni, haruslah kita bertukar terus pada lynk.my ni kan;)



Apa yang perlu anda tahu mengenai Lynk.my?





  1. Syarikat yang diuruskan oleh orang Malaysia sendiri dan targetnya untuk rakyat Malaysia (dot my)
  2. Pendaftaran sangat mudah dan PERCUMA.
  3. Link URL yang panjang akan jadi super PENDEK! mudah nak ingat kot2 nak bukak dari device lain;)
  4. Kita dibayar apabila berkongsi link dari lynk.my
  5. Salah satu platform untuk kita MENJANA PENDAPATAN sampingan.
  6. Pembayaran dari lynk.my terus ke akaun bank kita
  7. Bagi usahawan online, pendaftaran untuk iklan promosi di lynk.my adalah PERCUMA 
  8. Usahawan online boleh iklankan produk/servis anda di lynk.my dengan caj serendah RM10
  9. Menerima pembayaran dari hampir seluruh agensi perbankan di Malaysia (online banking)
  10. Menggunakan sistem Mr Bot Bot ( Smart filtering) di mana pengiklan akan rasa tidak rugi mengiklan kan produk di lynk.my. berbaloi-baloi!
  11. Menyediakan statistik URL dari pelawat di mana kita boleh track balik pautan dari negeri mana dan ini penting bagi pengiklan yang membuat advertorial post.



Cara Menyertai Lynk.my


Bagaimana untuk menyertai Lynk.my mudah sangat. Ikuti cara-caranya seperti berikut:



  • Klik " Join Now " di bahagian bawah laman web kami.
  • Anda perlu mengisi maklumat yang diperlukan.
  • Jika anda memilih "Auto Choose", ia akan mendaftarkan anda sebagai Publisher. Don't worry k, anda boleh tukar kepada Advertiser pada bila-bila masa anda suka selepas pendaftaran ni (Klik je anak panah merah pada gambar di bawah). 
  • Apabila anda telah selesai , klik pada "I Want to Join Lynk!".
  • Anda diminta untuk membuat pengesahan/ 'verify' pendaftaran anda di email.
  • Done!


Publisher = Guna url shortener dari lynk.my dan sebarkan seluasnya ke media-media sosial. Makin ramai yang klik, makin tinggi pendapatan publisher! FREE JE;)



Advertiser = Untuk usahawan yang ingin iklankan product mereka di lynk.my. Daftar FREE dan bayar yuran pengiklanan serendah rm10 sahaja!




Paparan menu 'create links' pada akaun ena di lynk.my.

Untuk tukar dari Publisher ke Advertiser atau sebaliknya, anda hanya perlu klik je pada kotak anak panah merah seperti dalam gambar di atas.



Ini pula paparan menu 'dashboard' akaun ena. Ada rekod jumlah pendapatan dan statistik visitor lagi tau!

cool sangat kan;)





Lepas dah sahkan email tu, boleh la guna link shortener dari lynk.my ni untuk disebarkan ke media-media sosial seperti facebook, instagram, email, whatsapp, telegram, twitter dan macam2 lagi.  Lagi ramai orang yang klik link anda tu, lagi TINGGI la pendapatatan yang anda boleh jana.




Ini merupakan peluang terbaik untuk kita semua, tak kira la kita seorang suami, isteri, surirumah, pelajar, penganggur, penjawat awam mahupun swasta kerana di zaman ekonomi Malaysia yang boleh dikatakan hampir terumbang ambing dan taraf hidup makin meningkat, molek kiranya kita seisi keluarga berhijrah menjana pendapatan kedua atau ketiga. Hasilnya boleh lah menampung perbelanjaan harian, at least dapat cover minyak kereta, tol, barang dapur atau 'diapers' anak-anak pon dah kira ok sangat  kan.



ok, jom jerit kuat-kuat,


Video Comel Mengenai Link.my


ok jom layan video kreatif & comel ni untuk lebih faham mengenai sistem Lynk.my ni










Seronok bukan! ( ok, ena yang terlebih teruja sebenarnya. hoho..sebab selama ni selalu tepek link entry blog aeinnamusa.com di facebook grup dan media-media sosial lain)


ok, step-by-step cara yang betul untuk JANA PENDAPATAN dari lynk.my boleh rujuk di bawah ni ye. Jangan kata hakak tak payung! hihi

Cara Menjana Pendapatan dari Lynk.my






HADIAH RM4000 DITAWARKAN DI CONTEST WRITE A REVIEW LYNK.MY 2015 







Ok, ini pula berita gembira buat sahabat-sahabat blogger ena. Peluang untuk kita menang hadiah dalam bentuk CASH. Jumlah hadiah yang ditawarkan rm4000!.. banyak kan??;)


3 Kategori Yang Dipertandingkan



TOP SEO 
TOP CREATIVE
TOP lynkUNDI


Hadiah Pertandingan


· TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


· TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


· TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


· Giveaway penyertaan ( sponsored by ikedaikami )

50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com



ok jom lah jadi 50 peserta terawal CONTEST WRITE A REVIEW LINK.MY 2015, dan menangi hadiah gajet PERCUMA sponsored by ikedaikami.com.




Tarikh Tutup


27 Disember 2015

Lambat lagi , lebih kurang 2 bulan lagi..Contest ni baru je berlangsung 2 hari. 

Untuk info lanjut mengenai contest ni , sila klik je  sini CONTEST WRITE A REVIEW LINK.MY 2015



ok , apa tunggu lagi, jom laju2 tulis review contest ni dan mula sebarkan URL dari lynk.my seluasnya!


goodluck uols!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 11 Kelebihan Lynk.my Yang Mengujakan! (REVIEW CONTEST LINK.MY 2015 & HADIAH BERNILAI RM4000!).

Wednesday, 28 October 2015

Rahsia Menggalakkan Perkembangan Mata dan Otak Bayi Dalam Kandungan




Assalamualaikum


Banyak kajian saintifik yang membuktikan kaitan perkembangan mata dan otak bayi dengan pengambilan asid lemak Omega-3 oleh ibu hamil dan menyusu ( rujuk di sinisini, sini dan sini). Ok, cukup 4 kajian je ena sediakan, kang tak ter baca lak uols..hee.



Jom layan video di bawah ni pulak. Memang teruja dengar Dr Sears ni cakap mengenai Kelebihan Asid Lemak Omega-3 ni. Ena duk ulang2 banyak kali..mujurlah seminit lebih je durasi video ni.. Kalau tak , tak jadi keje lain lain jawabnya..hehe.


Antara point penting yang ditekankan oleh Dr Sears adalah:


- Omega 3 is head-to-toe supliment!
-Its no 1 scientifically research supliment
-Good for brain and eye. Top/main fat in Brain and eye's retina is omega 3 







Jom kita lihat testimoni dari seorang pengguna tegar omega 3 shaklee iaitu Omega Guard,




Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad untuk perkembangan otak dan mata baby.


Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.


Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.


Then tahun lepas Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee. Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)


Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

-Puan Nadiah Suhaidi-


Baca : Sumber Omega-3 dari Minyak Ikan Terbaik di Dunia


Nak Cuba Minyak Ikan Omega Guard dari Shaklee?


<<PROMOSI TERKINI>>


Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Menggalakkan Perkembangan Mata dan Otak Bayi Dalam Kandungan.

Oktober - Bulan Terakhir Promo FREE Multivitamin Vita lea






Assalamualaikum



Sukacita ena nak maklumkan bahawa promosi untuk mendapatkan FREE VITA LEA, multivitamin pertama di dunia ni akan tinggal 4 hari saja lagi!




27 FUNGSI DAN MANFAAT VITA-LEA® IRON FORMULA SHAKLEE

1. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

2. Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu.

3. Sumber kalsium pembina tulang.

4. Bekalan harian untuk vitamin B.

5. Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan
pembinaan tisu.

6. Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

7. Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata.

8. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.

9. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

10.Meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan.

11.Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan.

12.Membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan.

13.Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan.

14.Memberikan perlindungan kepada badan bagi menentang kerosakan akibat serangan radikal bebas.

15.Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

16.Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara
menyeluruh.

17.Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.

18.Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat.

19.Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.

20.Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.

21.Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.

22.Mencegah penyakit beguk (tirod).

23.Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak).

24.Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.

25.Membantu meningkatkan kecerdasan minda.

26.Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

27.Membantu penyerapan zat dari makanan.


So, macam mana cara untuk dapatkan FREE vitamin ni?




mudah aje,


Anda hanya perlu beli at least 1 product shaklee (product paling murah hanya rm 20+ sahaja) dan DAFTAR SEBAGAI AHLI SAH, maka anda layak  dapat multivitamin yang berumur 100 tahun di dunia ini. Harga multivitamin ni hampir rm100 tau, pengambilan untuk 4 bulan!


jimat sangat kan. berbaloi2 wang kita!





Nak FREE multivitamin?




Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Oktober - Bulan Terakhir Promo FREE Multivitamin Vita lea .

5 Promosi Hebat Oktober 2015





Assalamualaikum

Pagi-pagi lagi my regular customer dah mesej tanya apa promo bulan ni . Tak sabar nak beli katanya.

Alhamdulillah..macam tu la kita sebagai pengguna, untung jika membeli pada waktu promo kerana dapat menikmati PENJIMATAN yang berganda.


PROMOSI #1  -  OMEGA GUARD


Klik gambar untuk lebih info Omega Guard



Beli 1 RM 136
Beli 2 RM 258.40 (jimat 5%!)
Nak jimat lagi?
Jadi ahli, dan dapatkan FREE MULTIVITAMIN yang berharga rm94 sebotol! caranya klik sini.

Promosi #1.1  BUY 6 FREE 1 Omegaguard.

Beli 6 FREE 1!
FREE Membership! (Beli dengan harga ahli)
FREE Vitalea Iron Formula!
CASHBACK RM 32.70


Promosi #1.2  BUY 2 Omegaguard GET 5% OFF.



PROMOSI #2  - GLA COMPLEX

Klik gambar untuk info GLA Complex


Promosi #2.1  BUY 6 FREE 1 GLA Complex.

Beli 1 RM91.25Beli 2 RM 173.38 (jimat 5%!)Beli 6 FREE 1!

Nak jimat lagi?
Jadi ahli, dan dapatkan FREE MULTIVITAMIN yang berharga rm94 sebotol! caranya klik sini.

Promosi #2.2  BUY 2 GLA Complex GET 5% OFF.



PROMOSI #3  - BUY 2 VIVIX GET 5% OFF



Promosi september, beli 2 botol vivix dengan DISKAUN 5%




Promosi #3 ialah BELI 2 Vivix, dapat DISKAUN 5% . 


Apa lagi yang anda dapat?




  • TOTAL PENJIMATAN  untuk set  promosi ni ialah RM 400 lebih!
  • Diskaun 5% setiap botol vivix ( dikira dari harga ahli tau!..so set lagi murah dari harga member)
  • Harga set ini ialah RM 956.65 (harga runcit/harga bukan ahli)
  • Layak menikmati HARGA AHLI iaitu 20-30% DISKAUN per item.
  • CASH REBATE bernilai hampir  RM 40! akan dikreditkan terus ke akaun milik anda;)
  • FREE postage ke seluruh negeri di Malaysia
  • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
  •  Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)

    PROMOSI #4 - stock clearance BUY 1 FREE 1 Vita E Complex



    Klik gambar untuk info Vita E Complex


    Promosi #4 ialah BELI 1 VITA E PERCUMA 1 

     ( BAYAR UNTUK 1, TAPI DAPAT 2 BOTOL!) 


    PROMOSI #5 BUY 3  FREE 1 VITA LEA FOR CHILDREN




    Promosi  Shaklee,  beli 3  dapat 4 botol Vita Lea  for Children




    Promosi #5 ialah BELI 3, DAPAT 4 botol Vita Lea for Children . 


    Apa lagi yang anda dapat?



    • Set promosi ni JIMAT sehingga RM188 !

    • Dapat FREE  1 botol Vita Lea for Children yang berharga  RM 117.66 sebotol
    • 1 botol tahan sehingga 2 bulan!
    • Harga set ini ialah RM 352.98 (harga runcit/harga bukan ahli)

    • Daftar sebagai ahli dan total PENJIMATAN untuk set ini ialah RM282!
    • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
    • Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)





    BESTNYEEEE PROMO BULAN NI!! 



    Aah, best sangat2 kan.tengok tang PENJIMATAN tu tak tahan tu..yela, kita nak sihat..pada masa yang sama nk BERJIMAT juga kan..


    So, uols better GRAB  promo bulan ni cepat2.  kesihatan MAHAL harganya..jangan sambil lewa atau berkira bab kesihatan diri,ibu bapa dan anak2 tau!







    kalau nk tanya apa2 atau tempahan set promo terJIMAT ni, pm je ena k.



    kalau nak berjinak2 dengan bisnes pon boleh pm ena..sama2 kita menjana income sampingan at least 4 angka sebulan..



    KLIK untuk PROMOSI berganda sehingga October 2015



    Your Health & Beauty Consultant


    013 357 3153

    013 357 3153

    013 357 3153

      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca 5 Promosi Hebat Oktober 2015.

      Tuesday, 27 October 2015

      Tutorial : Cara Letak Page FB Di Blog

      Assalamualaikum

      bagi peniaga online , dah tentu nak letak link FB page masing-masing di blog kan. Meh ena tunjukkan caranya. Orang boleh like fb page anda directly tanpa perlu tinggalkan blog anda.

      STEP #1

      Dapatkan URL fb page anda seperti di bawah:

      copy URL seperti di dalam arrow berwara merah

      STEP #2



      Kemudian paste URL fb pages anda di  SINI (rujuk gambar di bawah)

      Setelah selesai set up di sini, klik GET CODE.


      Ini Setting fb page ena yang di masukkan ke aeinnamusa.com


      STEP #3


      Copy kedua-dua link ini dan paste di html/javascript dan klik SAVE!


      DASH BOARD/DESIGN >>  LAYOUT >> ADD GADGET >> HTML/JAVA SCRIPT


      Copy kedua-dua code dan paste di html/javascript blog anda.

      STEP #4


      Preview dulu, kalau puas hati , boleh la SAVE ARRANGEMENT!

      selamat mencuba!

      kalau menjadi atau sebaliknya, tinggalkan komen di bawah ye.


      have a nice day ahead!
      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Letak Page FB Di Blog.

      Tutorial : Disable Right Click


      Assalamualaikum


      ena nak ajar cara nak selamatkan hasil kerja kita darpada di copy cat oleh mereka yang tidak bertanggungjawab;)

      maksudnya, tak bagi orang copy anything dari blog kita. Ena pon google je cara ni,,dan ena dah try, memang menjadi. credits.

      caranya mudah sangat-sangat:


      klik DESIGN/DASHBOARD >> LAYOUT >> ADD GADGET >> HTML/JAVA SCRIPT


      kemudian, masukkan code di bawah ni di bahagian CONTENT tetingkap html/javascript tu , kemudian klik SAVE.


      Copy code kat bawah ni:





      <script language="javascript">
      <!--

      //Disable right mouse click Script
      //By RG
      //source code,  http://aeinnamusa.com

      var message="Terima kasih sudi singgah blog Ena;)do contact me (Aeinna Musa) for info/order 013 357 3153";

      ///////////////////////////////////
      function clickIE4(){
      if (event.button==2){
      alert(message);
      return false;
      }
      }

      function clickNS4(e){
      if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
      if (e.which==2||e.which==3){
      alert(message);
      return false;
      }
      }
      }

      if (document.layers){
      document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
      document.onmousedown=clickNS4;
      }
      else if (document.all&&!document.getElementById){
      document.onmousedown=clickIE4;
      }

      document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

      // -->
      </script>






      **tulisan merah atas tu, anda boleh tukar pada ayat sendiri ye

      ok, dah berjaya buat tak?

      nanti rupanya akan jadi macam gambar bawah ni:


      Cara Elak entry blog di copy tanpa izin. Ruang title tu biar kosong je k.


      selamat mencuba!

      kalau tak berjaya atau berjaya buat, jemput la tinggalkan komen ye;)

      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Disable Right Click.

      Saturday, 24 October 2015

      Dapat FREE 44 Resepi Berpantang Dari Sahabat FB



      Assalamualaikum


      Baru sempat bukak email dan blog.hehe..bersawang dah blog ena


      Alhamdulillah, sudah lebih 2 minggu ena menerima lagi permata dari syurga. Rasa kekok lagi nak urus dua anak sekaligus ni, hehe..belom betul2 biasa lagi.


      Sekarang ni, dua-dua anak syurga ena ketiduran, sempat la mama bukak blog sat..hihi.


      Email dari Puan Ayu;)


      5 Oktober tarikh keramat kelahiran anak kedua ena, pada tarikh ni juga ena menerima hadiah dari Puan Anys Idayu Zakaria. Tapi baru harini ena sempat donwnload, dah siap print dah..hehe



      Penyertaan ena di wall Fb Puan Ayu. Alhamdulillah ena terpilih sebagai pemenang.





      Ena dah review 44 resepi tu, mudah2 sangat, insyaALLAh dah rasa sihat sikit ni boleh la masak sendiri;) Dah 20 hari suami tolong masakkan , Kesian juga. Urus anak2 lagi.


      THANK YOU PUAN ANYS IDAYU!



      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Dapat FREE 44 Resepi Berpantang Dari Sahabat FB.

      Friday, 23 October 2015

      Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


      Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

      Syarat-syaratnya :
      1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
      2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
      3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
      4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
      Senang dan mudah bukan?


      12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

      tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com.

      Friday, 9 October 2015

      Sunnah Jumaat



      Jom sama2 kita amalkan
      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Sunnah Jumaat.

      Friday, 2 October 2015

      Solat Dhuha 12 Rakaat?




      Assalamualaikum.



      Ilmu yang bermanfaat yang ena rasa patot untuk disebarkan. Semoga ia bermanfaat kepada kita semua.



      Nak kongsi satu amalan menjemput rezeki iaitu mengamalkan solat sunat Dhuha.



      Al-Jumu`ah:11 : - 

      Dan apabila mereka mengetahui kedatangan barang-barang dagangan (yang baharu tiba) atau (mendengar) sesuatu hiburan, mereka bersurai (lalu pergi) kepadanya dengan meninggalkan engkau berdiri (di atas mimbar - berkhutbah). Katakanlah (wahai Muhammad:" Pahala - balasan) yang ada di sisi Allah, lebih baik dari hiburan dan barang-barang dagangan itu; dan Allah sebaik-baik pemberi rezeki.



      Perkongsian dari kawan positif :

      ***

      Ini mungkin membantu anda untuk buat Duha 12 rakaat.


      #1. Kelebihan




      Pengalaman saya 12 rakaat Duha memang super power. Memang dapat feel rezeki datang mengejar kita. Takkan dapat rasa kalau tak buat!


      Confident dalam buat apa perkara. Dapat ilmu baru dengan pantas dan inshaAllah dapat partner yang tepat.


      .

      #2 Cara saya buat



      - Seawal pagi kira-kira 100 minit selepas masuknya waktu subuh atau 15 minit selepas syuruk atau saat anda lihat matahari pagi sedang menyala masuk ke celah-celah ruang rumah.



      Biasa ambil masa dalam 15 minit. Tak lama mana pun. Kalau kita boleh layan wasap sampai 1,2 jam takkan 15 minit untuk tarik rezeki kita tak bole buat. Kan? (Nak buat 2 rakaat tak masalah tapi feel dia tak sama langsung dengan 12 rakaat + awal pagi)



      12 rakaat sama macam buat solat tarawih. setiap 2 rakaat 1 salam. Bermakna ada 6 salam.



      - Rakaat pertama surah Ad Duha dan rakaat kedua surah Al Asr 


      Rakaat ketiga sampai rakaat ke 12 baca surah Al Fiil menurun sampai ke An Nas. Saya buat begini supaya saya tidak lupa bilangan rakaat yang saya buat (saya juga insan yg lalai dalam solat)




      Sujud akhir (rakaat ke 12) saya baca Al Wahab 40x (rujukan daripada kitab Hisni Hasin) fadhilatnya Allah akan beri rezeki dari sumber yang tak disangka-sangka.



      Habis solat saya istighfar 3x dan baca Al Basit 10x kemudian sapukan pada wajah (juga rujukan kitab Hisni Hasin) dan disambung dengan doa solat Duha.



      #3 Doa saya



      InshaAllah ini perkongsian saya. Mudah-mudah anda yang membaca dapat amal dan sampaikan. Saya akan doakan anda dalam Duha saya menjadi orang yang penuh keberkatan, kekayaan dan kebaikan.



      Share & sebarkan manfaat.

      -Kredit-Inchek Zarepp

      ***


      Al-Jumu`ah:10 : - 

      Kemudian setelah selesai sembahyang, maka bertebaranlah kamu di muka bumi (untuk menjalankan urusan masing-masing), dan carilah apa yang kamu hajati dari limpah kurnia Allah, serta ingatlah akan Allah banyak-banyak (dalam segala keadaan), supaya kamu berjaya (di dunia dan di akhirat).
      Read More »
      Terima kasih kerana sudi membaca Solat Dhuha 12 Rakaat? .

      DISCLAIMER

      Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

      111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

      111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
      Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah