Thursday, 29 October 2015

11 Kelebihan Lynk.my Yang Mengujakan! (REVIEW CONTEST LINK.MY 2015 & HADIAH BERNILAI RM4000!)

Assalamualaikum



Sedang asyik ena bloghoping menyebarkan peluang untuk grab PROMOSI HEBAT OKTOBER 2015 yang bakal berakhir 3 hari sahaja lagi, ena terjumpa satu contest yang super menarik di blog Lyssa iaitu:




So, sukacita nya ena nak share dengan anda semua, contest ini best sangat sebab hadiah nya sampai ribu riban dan kelebihan yang tawarkan oleh lynk.my . Jom kita berkenalan dulu dengan link.my dan sistem nya. Hujung entry ni ena akan explain pasal contest ni pulak , so baca sampai habis tau. Stay tuned k!



Apa itu lynk.my


Link.my merupakan URL shortener. Maksudnya, satu website yang memendekkan url. Sesetengah media sosial seperti instagram mengehadkan jumlah perkataan dalam sesuatu post, jadi ini lah gunanya URL shortener;)


contohnya, kita pendekkan URL ni :




selepas dipendekkan di lynk.my, URL baru :

(cuba klik, dapat tak tengok?)




Haa, pendek betul kan, so tak la serabut sangat posting kita tu kan..tampak lebih kemas dan profesional!



Sebarang update terkini dan info lanjut mengenai Lynk.my, anda boleh follow dengan cara tekan butang LIKE Laman Facebook link.my dan website lynkmysupport.


11 Kelebihan lynk.my Yang Mengujakan!


Sebelum ni ena selalu juga menggunakan URL shortener ni seperti tinurl dan bitly. Melihat kelebihan lynk.my yang superb ni, haruslah kita bertukar terus pada lynk.my ni kan;)



Apa yang perlu anda tahu mengenai Lynk.my?





  1. Syarikat yang diuruskan oleh orang Malaysia sendiri dan targetnya untuk rakyat Malaysia (dot my)
  2. Pendaftaran sangat mudah dan PERCUMA.
  3. Link URL yang panjang akan jadi super PENDEK! mudah nak ingat kot2 nak bukak dari device lain;)
  4. Kita dibayar apabila berkongsi link dari lynk.my
  5. Salah satu platform untuk kita MENJANA PENDAPATAN sampingan.
  6. Pembayaran dari lynk.my terus ke akaun bank kita
  7. Bagi usahawan online, pendaftaran untuk iklan promosi di lynk.my adalah PERCUMA 
  8. Usahawan online boleh iklankan produk/servis anda di lynk.my dengan caj serendah RM10
  9. Menerima pembayaran dari hampir seluruh agensi perbankan di Malaysia (online banking)
  10. Menggunakan sistem Mr Bot Bot ( Smart filtering) di mana pengiklan akan rasa tidak rugi mengiklan kan produk di lynk.my. berbaloi-baloi!
  11. Menyediakan statistik URL dari pelawat di mana kita boleh track balik pautan dari negeri mana dan ini penting bagi pengiklan yang membuat advertorial post.



Cara Menyertai Lynk.my


Bagaimana untuk menyertai Lynk.my mudah sangat. Ikuti cara-caranya seperti berikut:



  • Klik " Join Now " di bahagian bawah laman web kami.
  • Anda perlu mengisi maklumat yang diperlukan.
  • Jika anda memilih "Auto Choose", ia akan mendaftarkan anda sebagai Publisher. Don't worry k, anda boleh tukar kepada Advertiser pada bila-bila masa anda suka selepas pendaftaran ni (Klik je anak panah merah pada gambar di bawah). 
  • Apabila anda telah selesai , klik pada "I Want to Join Lynk!".
  • Anda diminta untuk membuat pengesahan/ 'verify' pendaftaran anda di email.
  • Done!


Publisher = Guna url shortener dari lynk.my dan sebarkan seluasnya ke media-media sosial. Makin ramai yang klik, makin tinggi pendapatan publisher! FREE JE;)



Advertiser = Untuk usahawan yang ingin iklankan product mereka di lynk.my. Daftar FREE dan bayar yuran pengiklanan serendah rm10 sahaja!




Paparan menu 'create links' pada akaun ena di lynk.my.

Untuk tukar dari Publisher ke Advertiser atau sebaliknya, anda hanya perlu klik je pada kotak anak panah merah seperti dalam gambar di atas.



Ini pula paparan menu 'dashboard' akaun ena. Ada rekod jumlah pendapatan dan statistik visitor lagi tau!

cool sangat kan;)





Lepas dah sahkan email tu, boleh la guna link shortener dari lynk.my ni untuk disebarkan ke media-media sosial seperti facebook, instagram, email, whatsapp, telegram, twitter dan macam2 lagi.  Lagi ramai orang yang klik link anda tu, lagi TINGGI la pendapatatan yang anda boleh jana.




Ini merupakan peluang terbaik untuk kita semua, tak kira la kita seorang suami, isteri, surirumah, pelajar, penganggur, penjawat awam mahupun swasta kerana di zaman ekonomi Malaysia yang boleh dikatakan hampir terumbang ambing dan taraf hidup makin meningkat, molek kiranya kita seisi keluarga berhijrah menjana pendapatan kedua atau ketiga. Hasilnya boleh lah menampung perbelanjaan harian, at least dapat cover minyak kereta, tol, barang dapur atau 'diapers' anak-anak pon dah kira ok sangat  kan.



ok, jom jerit kuat-kuat,


Video Comel Mengenai Link.my


ok jom layan video kreatif & comel ni untuk lebih faham mengenai sistem Lynk.my ni










Seronok bukan! ( ok, ena yang terlebih teruja sebenarnya. hoho..sebab selama ni selalu tepek link entry blog aeinnamusa.com di facebook grup dan media-media sosial lain)


ok, step-by-step cara yang betul untuk JANA PENDAPATAN dari lynk.my boleh rujuk di bawah ni ye. Jangan kata hakak tak payung! hihi

Cara Menjana Pendapatan dari Lynk.my






HADIAH RM4000 DITAWARKAN DI CONTEST WRITE A REVIEW LYNK.MY 2015 







Ok, ini pula berita gembira buat sahabat-sahabat blogger ena. Peluang untuk kita menang hadiah dalam bentuk CASH. Jumlah hadiah yang ditawarkan rm4000!.. banyak kan??;)


3 Kategori Yang Dipertandingkan



TOP SEO 
TOP CREATIVE
TOP lynkUNDI


Hadiah Pertandingan


· TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


· TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


· TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


· Giveaway penyertaan ( sponsored by ikedaikami )

50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com



ok jom lah jadi 50 peserta terawal CONTEST WRITE A REVIEW LINK.MY 2015, dan menangi hadiah gajet PERCUMA sponsored by ikedaikami.com.




Tarikh Tutup


27 Disember 2015

Lambat lagi , lebih kurang 2 bulan lagi..Contest ni baru je berlangsung 2 hari. 

Untuk info lanjut mengenai contest ni , sila klik je  sini CONTEST WRITE A REVIEW LINK.MY 2015



ok , apa tunggu lagi, jom laju2 tulis review contest ni dan mula sebarkan URL dari lynk.my seluasnya!


goodluck uols!
Terima kasih kerana sudi membaca 11 Kelebihan Lynk.my Yang Mengujakan! (REVIEW CONTEST LINK.MY 2015 & HADIAH BERNILAI RM4000!).

21 comments:

  1. Salam buat Aeina Musa..... Semoga berjaya dalam contest review lynk.my 2015.

    ReplyDelete
  2. Contest Lynk.my ini memang lumayan. Semoga anda terpilih menjadi salah seorang pemenang

    ReplyDelete
  3. Artikel yang menarik.. Gud luck :)
    Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

    ReplyDelete
  4. good sharing :)

    http://dexandralovers.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. wahhhh! semoga murah rezeki nak menang ye!

    ReplyDelete
  6. Semoga berjaya Sis..

    Aya pun baru join juga.. :)

    Boleh jenguk di sini: http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

    ReplyDelete
  7. salam... singgah n vote sis.... gd luck yer... :)

    ReplyDelete
  8. Hai...semoga berjaya..ya untuk contest review Lynk.my 2015.

    ReplyDelete
  9. salam, semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  10. Kak Ena ,, boleh tengok tutorial ini untuk Instagram :

    http://www.lyssasecret.com/2016/06/tutorial-letak-slideshow-instagram-di.html

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'