FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Sunday, 26 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih ..

Friday, 24 October 2014

5 Cara Pilih Taska Terbaik Untuk Anak.








HOW TO CHOOSE THE BEST PRESCHOOL/TADIKA/KINDERGARTEN for your CHILD?

Bismillah
Assalamualaikum. apa khabar sahabat2 syurga ena. tadi semasa fbwalking ena terjumpa satu artikel yang sangat best di sini Meet: Afzan Maria - The Early Childhood Practitioner.

Ena nak abadikan di blog ena ni bagi manfaat pada orang lain juga. Maklumlah aeisya dah 2 tahun ni..plan ena nk hantar aeisya ke taska pada umur dia 4 tahun. insyaALLAH.

Jom kita baca perkongsian cara memilih taska terbaik, dari pakar ni;)

Sangat MUDAH!!!

1. Borak-borak dengan OWNER -

 Adakah mereka passionate dalam bidang awal kanak2? Atau sekadar hendak menjalankan BUSINESS? Jika PASSIONATE, insyaALLAH you are in good hands. Jangan mudah terpedaya dengan hebatnya BRANDING atau MARKETING.



2. Borak-borak dengan TEACHERS -

 Samada semua cikgu2 disitu ada sifat penyayang? dan PASSIONATE dalam awal kanak2, atau sekadar NAK KERJA MAKAN GAJI, MUKA MASAM ATAU GARANG SEMACAM. Boleh semak bidang pengajian mereka. Sebab, by 2020, semua yang terlibat dalam awal kanak-kanak perlu ada sekurang2nya DIPLOMA dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak, jika hendak terus berkhidmat dalam bidang ini.



3. Borak-borak dengan TEACHERS -

 Samada mereka ini ada ILMU atau tidak berkenaan awal kanak2. You can test by asking many things... paling mudah, how would they handle misbehaviour? Tapi again, tidak semua yang ada Degree awal kanak-kanak ada passion dalam bidang ini. Jadi, masih perlu test their level of passions.



4. Pilih Tadika yang menjalankan PLAY BASED LEARNING.

Tadika yang hanya ACADEMIC Oriented hanya menekankan 2 Multiple Intelligence. Play based learning should cover most of the time your child is in the kindy, and while playing, anak-anak ini peroleh pelbagai jenis ilmu. Dalam erti kata lain, ianya mengamalkan konsep integrasi semua matapelajaran. Play Based Learning juga adalah lebih kepada Child Led Learning, bukan semata-mata CIKGU TEKO yang lebih kepada Adult Centered dan hanya menggunakan workbook semata2.



5. FINALLY, boleh test anak anda ke TASTER SESSION,

 jika mereka HAPPY --> Tadika itu sesuai untuk anak anda. Jika mereka TIDAK SUKA KE TADIKA --> berkemungkinan besar, ada sesuatu yang berlaku, dan ianya tidak sesuai dengan mereka. Boleh juga cuba untuk sebulan yang pertama.



Selamat memilih TADIKA yang sesuai...

Maaf TADIKA OWNERS - it's a HIGH TIME for all of you to REVIEW your CURRICULUM.. Because EARLY CHILDHOOD is really becoming a HOT STUFF, everyone is looking into it.

Maaf WORKBOOK Publishers - yes, it is your business, but maybe, do something that could be used in a PLAY BASED LEARNING environment. I don't like workbooks, sebab teachers tend to LEAN so much on it, that they have become SOOOO UNCREATIVE..

Psst: Am starting to get invites to review kindergartens in Malaysia. Thank you for having me in your mind.

------------

ena berdoa agar tuan puan semua dapat manfaat dari setiap perkongsian ena.


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 5 Cara Pilih Taska Terbaik Untuk Anak..

Wednesday, 22 October 2014

Tips: Kegilaan 'Blogwalking'

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
Apa khabar?


Pernah dengar perkataan ini? BLOGWALKING - ena baru je reti berblog ni..baru sangat2.. kalau tengok blog ni ditubuhkan since tahun lepas..tapi masyaAllah tak ada hati langsung nak bukak apatah lagi updates blog. kalau tak percaya boleh la tengok history blog ni..hihi..

tapi,

Sejak akhir2 ini dah menjadi kegilaan plak singgah menyinggah ke blog lain selepas membuat sedikit kajian mengenai kepentingan blogwalking dan tips blogging di beberapa blog antaranya:

  1. Hafizrahim.com
  2. Hasrolhassan.com
  3. Hanifidrus.blogspot.com
Ini semua salah my mentor la Master Nadiah Suhaidi .. Dia yang memulakan segalanya..Dia yang bertanggungjawab mencetuskan 'kegilaan' ini. hihihi...dari blog yang hambar, bertukar jadi ceria dan informatif. Uniknya, ena belajar step by step bina blog sehinggalah cara nak naikkan ranking di carian google hanya melalui medium ONLINE iaitu wassap. 

Di malam yang hening ni, inilah antara blog2 yang telah berjaya di blogwaking kan. maaf bahasa baru agaknya ni.hihi

  1. Blogger terkenal redmummy.com
  2. Rahsia surah Al waqiah dari kakjah.com
  3. Cara pastikan post keluar di Newsfeed oleh firdausazizi.my
  4. Kenapa saya belajar blog dan pinggirkan Fb oleh firdausazizi.my
  5. kisah blogwalking cikgu ieta di blogieta.com
  6. segmen naikkan follower by wawaabbdulhadi.blogspot.com
  7. Otai Copy writer Aqif azizan dan nasihatniaga.com
  8. 'Buat Bisnes Online Tapi Belum Ada Blog Atau Website? Anda Dalam Bahaya!' ditulis oleh firdaus azizi.
  9. Suffian Salahuddin, Safuan Borhan, Raja Kamil
  10. kebakaran di kilang emas http://iskandarx.com/
  11. Doa pengampunan dosa sebelum tidur di blog otai Copy writing aqifazizan.com
  12. tips blogwalking http://diaryofmuhammad.com


Apa yang bestnya blogwalking ialah ILMU yang dicedok dari blog2 yang kita lawati. MasyaAllah benarlah zaman sekarang semua di hujung jadi. Lambakan ilmu2 akademik, resepi memasak, ilmu rumahtangga, ibubapaan, kesihatan, bisnes dan juga agama boleh ditimba hanya dengan menaip di carian2 seperti google. 


SERONOKKKK sangat..selain dapat ilmu, dapat ukhuwah juga!

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips: Kegilaan 'Blogwalking'.

Tuesday, 21 October 2014

Boikot Shaklee?

Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena

Apa khabar?

Mengenai isu peperangan di Palestin dan Boikot barangan Israel.


Ye, kami sangat sensitif dengan isu semasa yang berlaku di Semenanjung Gaza, Palestin dan kami Support apa jua bentuk usaha yang membantu rakyat yang tertindas di sana.


Namun, ada segelintir pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk mengempen boikot product shaklee kerana shaklee berasal dari US.



Untuk makluman, ada satu badan yang telah membuat kajian TERPERINCI sebelum megeluarkan list product / syarikat yang MESTI  kita semua boikot iaitu INMINDS. boleh rujuk di link SINI untuk membaca lanjut mengenai inminds dan senarai product yang jelas memberi sumbangan kepada Zionis.





Ini pula ena kongsikan pengakuan salah seorang yang telah menyesal kerana boikot shaklee secara membuta tuli.. beliau merupakan sahabat kepada pemilik fb Zura Betty.


Dan ini pula adalah status fb Zura Betty:



'Malam kelmarin ada seorang sahabat lama PM.. Dulu dia pengguna tegar ESP.. Tapi tiba-tiba dia ter"boikot" Shaklee sama.. Kunun dok percaya yang Shaklee ni Israel Amareka kijam punya.. Lama dah dia tak membeli tau..

Tiba-tiba dia PM saya malam tadi..

"Beb, aku mintak maaf laa.. ari tu ku dok bising pasal isu boikot ni.. lepas aku baca sendiri aku kaji.. Baru aku tau.. Kebetulan raya haji ari tu.. aku jumpa cousin aku.. dia ade join sama masa kau g US ari tu.. Dia cerita dah semua..

Sampai kat sana dorang siapkan tempat solat untuk orang islam kan.. Hebat la.. ku dulu buat #%*3@ kadang masa solat pun kelaut.. Tiba-tiba aku malu dengan apa aku tulis kat wall dulu..

Sorry laa beb kalau kau terasa dulu.. tapi memang aku percaya Shaklee ni bagus.. beza sangat masa aku amik ESP dengan tak"

Maka berlangsung laa perbualan selanjutnya.. then bila saya bagi tau bulan ni promo ESP n ade offer special.. terus dia ambil 3 sekali..

Alhamdulillah.. kebenaran akhirnya terbukti.. Uols mau PROMO ESP ni..?  Best ok..!

Pss: Bila benci.. jangan benci sangat.. Bahaya..!


---------------


Sebab itu lah, apa sahaja yang kita buat, BUAT LA dengan ILMU. ilmu yang membezakan  tahap pemikiran seseorang dengan seseorang yang lain.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Boikot Shaklee?.

Sunday, 19 October 2014

Rahsia La Haula Wala Quwwata Illa Billah

Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


La Haula Wala Quwwata Illa Billah - Tanaman Syurga

Entry kali ini ena ingin kongsikan Rahsia di sebalik bacaan  La Haula Wala Quwwata Illa Billah... ena pasti , tidak kira siapa kita, seorang guru, ibu, bapa, pelajar, usahawan, bos di institusi kerajaan atau bos di institusi swasta, kita tidak terlepas dari berdepan dengan perasaan marah, bimbang, takut, tidak tenang dan pelbagai lagi penyakit hati.


Rasulullah s.a.w. bersabda :

“Perbanyakkanlah membaca La Haula Wala Quwwata Illa Billah kerana sesungguhnya bacaan ini adalah ubat bagi 99 penyakit, yang mana penyakit paling ringan adalah kebimbangan”

(Riwayat Al-Uqaili melalui jabir r.a.)


La Haula Wala Quwwata Illa Billah bermaksud tidak ada daya dan kekuatan kecuali kekuatan Allah.

RAHSIA BACAAN La Haula Wala Quwwata Illa Billah 


  • Boleh mengubati penyakit lupa. Syaitan juga memainkan peranan dalam membuatkan manusia lupa. Berzikirlah untuk mengingati Allah, ucaplah kalimah La Haula Wala Quwwata Illa Billah agar Allah melindungi kita daripada gangguan syaitan yang menyebabkan kita lupa.


 PERISTIWA ISRA' MI'RAJ DAN BACAAN La Haula Wala Quwwata Illa Billah 




Semasa peristiwa Israk Mikraj, kepada Rasulullah S.A.W., Nabi Ibrahim A.S. bersabda,
“Engkau akan berjumpa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha’if, maka berdoalah untuk umatmu.

Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH."

Bahkan Allah jugalah yang memperjalankan Rasulullah s.a.w. pada malam itu. Tidak ada daya dan kekuatan melainkan daripadaNYa.

Isra Maha Suci Allah yang telah menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidilharam (di Mekah) ke Masjid Al-Aqsa (di Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya, untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.

Semasa menjawab azan, pada perkataan hayya alas-solah (marilah mengerjakan sembahyang), maka pada kalimah ini, hendaklah kita mengatakan “la haula wala quwwata illa billah”(tiada daya dan upaya melainkan dengan izin Allah). Orang yang mendengar azan pun tidak mampu ke masjid sekiranya tidak ada pertolongan dari Allah. Oleh itu mintalah pertolongan darinya dengan menyebut “la hau la wala quwwata illa billah..

KAITANNYA DENGAN USAHAWAN MODEN

Perasaan takut, bimbang, sedihn adalah normal dalam menharugi cabaran sebagai seorang usahawan sama ada kita bisnes fulltime atau part time.

Dengan memahami makna bacaan yang mulia ini, ena seru sahabat usahawan sekalian untuk rutinkan bacaan "LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH". pada setiap hari.

sekurang kurangnya 100 kali sehari. boleh ke boleh?
anda mahu sahut cabaran dan seruan ena?


Tasbih Digital

Sedikit tips dari ena untuk kita sama2 rutinkan dan jadikan bacaan ini sebagai zikir harian kita.


  • Gunakan TASBIH DIGITAL yang boleh disarungkan pada jari. Mudah dan seronok berzikir dengan e-counter ini. Hati2 kerana anda pasti 'addicted' dengan tasbih ni. tak boleh stop berzikir tau..hihi. Bagus kan?


Selamat beramal;)

Assalamualaikum.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia La Haula Wala Quwwata Illa Billah.

Friday, 17 October 2014

Misteri Sedekah dan Kisah Ena




Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
Apa khabar hari ini.
Salam jumaat yang  mulia dari ena


Hasil dari blogwalking pagi ni, ena terpanggil nak kongsikan satu KISAH BENAR impak dari bersedekah.



Kizi JasmineJun 28, 2014, 10:32:00 PM
Assalamualaikum. ..The power of Sedekah..saya sangat percaya tu...pada dua bulan lepas iaitu bulan Mei 2014. Saya mendapat musibah..sakit secara tiba tiba.sehingga solat mengunakan isyarat mata.bayangkan! Di saat itu..nyawa memang di hujung kerongkong..ketika sihat sikit .saya gagah diri untuk ke Maybank Solaris Mont Kiara.pada tengah hari Ahad tu..Ada pak cik meminta derma untuk sekolah Tahfiz..sewaktu saya berjln memang penuh kepayahan...sakit tenat...selepas saya menghulur derma dan berdoa di dalam hati. Ya Allah..sembuhkan sakit misteri ku ini..dan aku ingin merasai nikmat solat yg normal semula...Subahanllah.sebaik saya bergerak dari pakcik itu dan dia seperti mendoakan saya..secara tiba tiba sakit seluruh sendi..dada dan perit daging di hiris itu hilang..demi Allah..inilah kisah yang pertama berlaku..dan saya sembuh sakit . Alhamdullillah. .duhai rakan semua..bersedekahlah ketika sakit..sedih..kepapaan.dan apa jua keadaan..pasti ada ganjaran kerana Allah









'Berinfaq lah wahai anak Adam, nescaya Aku akan memberi infaq kepadamu' 
( hadis Qudsi riwayat Bukhari)


Nah, sahabat syurga sekalian, bagaimana? mahukah kita praktikkan sedekah SETIAP HARI selepas ini? Di dalam buku Mini Mudahnya Mejemput Rezeki, ada penulis ilhamkan SISTEM SEDEKAH RM1 selama 40 hari berturut2. 

Dan harini ( 17/10/2014) adalah hari pertama ena sahut cabaran ini.


Buku Mini Mudah Menjemput Rezeki

MENAKJUBKAN!

Baru hari pertama latihan ena. Ena sedekah ( transfer melalui cimb online banking) RM 1 ke akaun si  X pada jam 8:24:05 pagi, dan pada 8:25 pagi ( 55 saat lepas tu) ena dapat wassap dari si X minta no akaun ena kerana beliau ingin membeli barang dagangan ena!

ALLAHUAKBAR!

====
ini kisah ena sendiri. bukan orang lain..tujuan ena ceritakan di sini adalah untuk sama2 mengajak anda semua supaya bersedekah bersedekah bersedekah di kala senang, di kala susah, di kala sakit, di kala gembira, di kala sedih. pendek kata, rutin kan ia pada BILA2 MASA SAHAJA.
====


Pada yang ingin bercakap dengan ena atas apa saja urusan, ena boleh dihubungi di no telefon seperti di bawah:

nak share cerita sedekah anda pon boleh .apa saja;)

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Misteri Sedekah dan Kisah Ena.

Wednesday, 15 October 2014

Status Halal Produk Shaklee 2014

Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Isu halal merupakan isu yang sensitif di kalangan Muslim diseluruh dunia.  ini kerana kita sebagai umat Islam hanya akan consume product yang betul2 halalan toyyiban dan juga diiktiraf oleh badan yang kita yakini.



Sijil halal rangkaian produk Shaklee 2014


Alhamdulillah, pihak shaklee mengeluarkan produk yang menepati keperluan umat Islam. 

Sijil Halal Shaklee disahkan oleh Islamic Service of America (ISA) dan badan ini pula telah mendapat pengiktirafan dari pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), boleh rujuk Senarai Badan Islam Yang diiiktiraf JAKIM di Portal Rasmi Halal Malaysia ye dan juga di sini Halal Accreditation (ISA) .

JELAS KAN?

Kalau ragu2 STATUS HALAL nya, ena pon tak makan.hihi

So, boleh ambil produk shaklee tanpa was was lagi ye. 

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Status Halal Produk Shaklee 2014.

Tuesday, 14 October 2014

Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
Apa khabar?

Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



Shaklee Effect Light Post Sign



Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

-Meal Shakes
-Chewable Vita-C Plus
-Omega Guard

Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

-kurma
-kismis
-madu
-cashew nut


Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


 tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
.....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


Aeisya 1 tahun 8 bulan



Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


  • TIDAK PERNAH SEMBELIT

  • SELERA MAKAN BERTAMBAH

  • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

  • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

  • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

  • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

======
TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
======

Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

  1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
  2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
  3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
  • 1 sachet Nutriferon, 
  • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
  • 1 sudu besar Vivix
Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




im happy, im a shaklee kids now!






LETS JOIN US TODAY!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes.

Akibat Makan Suplimen Shaklee ( Shaklee Effect)

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena.
Apa khabar?



Ena nak share pengalaman ena sepanjang mengunakan rangkaian product shaklee.

Bukan ena sorang je tau yang guna dan makan suplimen shaklee ni, habis satu family ena ( termasuk atuk dan nenek) dan family mertua ena 'shaklee' kan .hihi

Baiklah, jom kita fahami, apa itu shaklee effect. Definisi yang di ambil dari blog rasmi Shaklee:


The Shaklee Effect™

At Shaklee, we help transform people's lives through small, simple steps that add up to big results—that's what we call The Shaklee Effect. And we do that by making better products that are worth sharing. That add up to improved health and wealth around the world.

And we believe that if each of us does our small part—taking small, simple steps to not only take care of ourselves—but to share what we love about Shaklee with others—then together, we can make a difference for people and the planet.

Real People. Real Results.

========

Shaklee Kesan ™

Di Shaklee, kami membantu mengubah kehidupan orang ramai melalui  langkah kecil dan mudah yang memberi impak keputusan yang besar , dan inilah yang kita panggil Kesan Shaklee. Dan kita menghasilkan produk yang lebih baik serta bernilai untuk dikongsikan. Meningkatkan tahap kesihatan yang lebih baik dan kekayaan di seluruh dunia.

Dan kami percaya bahawa jika setiap daripada kita tidak hanya mengambil langkah-langkah kecil untuk menjaga diri kita sendiri tetapi untuk berkongsi apa yang kita suka tentang Shaklee dengan orang lain maka kita boleh membuat perubahan yang besar kepada seluruh kehidupan di planet .

Real People. Real Results.

=========






Ena akan ulas satu persatu effect shaklee terhadap ahli keluarga ena. Untuk entry ini ena sediakan 3 link yang akan bawa anda menyelami pengalaman transformasi yang berlaku pada diri , suami dan anak ena Aeisya Humaira setelah setahun bershaklee.

#Shaklee Effect pada anak ena, Aeisya Humaira.

#Shaklee Effect pada suami ena, Kamal Fadzli

#Shaklee Effect pada ena





anda juga boleh dapatkan READY STOK rangkaian Product shaklee dengan KLIK pada gambar di bawah: 







Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Akibat Makan Suplimen Shaklee ( Shaklee Effect).

Monday, 13 October 2014

Kanser Usus Semakin Pulih dengan Energizing Soy Protein (ESP)


Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
apa khabar?









Hari ni ena nak share testimoni yang benar2 terkesan di hati ena..sharing dari salah seorang rakan niaga ena di secret group kami iaitu Puan Dian Soffrena.bagaimana ibu beliau semakin pulih dari kanser usus dengan pengambilan Energizing Soy Protein . jom kita ikut apa kata beliau:




sharing dari Puan Soffrena:

sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, lepas operation kena 8 kali kimoterapi

so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect teruk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.


lepas dah abih cycle kimo saya mula bagi minum ESP utk bekfes dia. pas abih setin saya nampak kesan pd mak. kulit mak makin moist, berat pon dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg), bekas2 bedsore pon hilang. rambut mula tumbuh. kuku dah dah cantik (kalo masa kimo, kuku jadi lebam). kesan jahitan dah mula ok. kurang parut. kira mak dah ok la ni. yg best


saya tgk mak makin berseri & cantik kalo compare masa dia sakit. siapa yg x luluh hati bila tgk mak sakit. ramai sedara mara & kawan2 mak yg x percaya tgk keadaan mak sekarang. saya bg vitamin A & vit C juga.


apa pon saya cuma berusaha & ikhtiar. Allah s.w.t juga yg berkuasa ke atas hambanya. harga or duit bukan soalnya. yg penting mak.












Alhamdulillah teruja sungguh ena baca feedback kesan ESP pada ibu Puan Dian. Benarlah kata beliau, kesihatan dan kegembiraaa ibu yang bermakna manakala duit dan duit bukan soalnya

Bulan October 2014 ini merupaka bulan promosi Energizing Soy Preotein di mana anda berpeluang mendapatkannya dengan harga yang super jimat berbanding harga bukan promo.

Klik  pada gambar untuk mencuba ESP dan pihak kami akan terus hantar ke depan pintu rumah anda;) 


anda juga boleh dapatkan READY STOK Energizing Soy Protein dengan KLIK pada gambar di bawah: 








Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kanser Usus Semakin Pulih dengan Energizing Soy Protein (ESP).

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah