Showing posts with label Kurus Selepas Bersalin. Show all posts
Showing posts with label Kurus Selepas Bersalin. Show all posts

Tuesday, 10 August 2021

Pengalaman Kurus dengan Set Menyusu Shaklee

 

Pengalaman Kurus Selepas Bersalin dengan Set Menyusu Shaklee | Aeinna Musa. Bismillahi MasyaAllah. Entry kali ini Ena kongsikan pengalaman ena sebagai ibu yang telah bersalin sebanyak 3 kali, alhamdulillah berjaya kurus semula akhirnya. Namun tidaklah semudah yang disangkan hehe. Berat badan Ena dari 47 kg pernah naik sehingga 75 kg selepas berkahwin. Sangat tak selesa, cepat mengah dan badan cepat penat. Nak solat dan nak buat ibadah pon tak best bila berat badan berlebihan ni. Siapa mengalami je akan faham.


Ramai ibu selepas bersalin seperti ena juga yang mengalami masalah untuk menurunkan semula berat badan. Entry kali ini ena fokuskan kepada ibu menyusu yang nak kuruskan badan. Ada beberapa punca- punca gemuk di kalangan ibu-ibu selepas melahirkan sama ada secara normal atau ceaser. Berikut adalah punca yang berlaku pada ena sendiri dan ena yakin ia adalah faktor yang biasa yang menjadi punca kepada masalah berat badan di kalangan ibu-ibu selepas bersalin dan menyusu badan.


Punca-punca Gemuk Selepas Bersalin


1-Mitos makan untuk 2 orang

Kesilapan yang ena dah lakukan waktu bersalin yang menyebabkan ena sukar turun berat adalah waktu pregnant, tak jaga makan. Konon nya ena  fikir makan untuk 2 orang. Padahal itu hanya perasaan dan mitos sahaja. Ibu hamil perlu fokus  sahaja pada makan makanan yang seimbang dan berkhasiat.  InsyaAllah baby akan dapat kesan dan khasiat dari diet pemakanan ibu. Jadi jangan jadi macam ena sebab dah tersilpa langkah, waktu hamil tidak control makan.


2- Ambil karbohidrat secara berlebihan

Punca gemuk selepas bersalin juga kerana amalan pemakanan kebanyakkan orang asia sendiri iaitu makan nasi atau mee berlebihan. Ada yang mengambil hidangan berat nasi dan mee sebanyak 3 kali sehari dan setiap hidangan sehingga 2-3 pinggan. Amalan ni memakan diri sendiri terutama jika seseorang itu tidak mempunyai gaya hidup yang active contoh nya tidak bersenam. Karbohidrat yang di pecahkan kepada gula yang lebih ringkas dan akhirnya akan ditukarkan kepada tenaga. Tapi in tak berlaku jika badan tak perlukan tenaga. Akhirnya gula ringkas tadi akan disimpan di dalam badan dan membawa kepada penyakit seperti obesitim diabetes dan sebagainya.


3- Metabolisme badan makin menurun apabila meningkat umur

Bagi ibu yang melahirkan anak satu atau dua orang anak, badan masih sihat dan cergas. Berbeza dengan ibu yang melahirkan anak yang ke 3, 4 atau 5 di mana proses penukaran makanan kepada tenaga dah semakin lambat ( metabolisme rendah)


4- Ibu menyusu cepat lapar!

Haa, faktor ni tak dapat nak nafikan. Siapa ada pengalaman menyusukan anak atau pon memang sedang menyusukan anak, tahu lah situasi ni. Ini berlaku kerana menurut satu kajian,  ibu yang menyusu badan membaakr 300-500 kalori untuk menghasilkan susu badan sehari. Jika bayi atau anak jenis kerap menyusu, lagi banyak kalori ibu badan ibu terbakar dan ini yang membuatkan ibu menyusu cepat lapar.


5- Kurang air.

Ramai ibu selepas bersalin yang tak berjaya nak kurus sebab tertipu oleh minda sendiri. Ramai yang tak sedar bahawa otak kita tak boleh menafsirkan rasa dahaga tu. Bila kita dahaga, otak menafsirkan bahawa kita lapar. Kalau lapar pon otak tafsir sebagai lapar juga. Jadi macam mana nak tahu kita sebenar nya betul-betul lapar atau cuma dahaga? Cara nya mudah sahaja iaitu setiap kali lapar, minum segelas atau 2 gelas air kosong. Selepas beberapa ketika jika lapar lagi bermakna kita ebtul-betul lapar tapi jika terus takde rssa lapar selepas tu bermakna badan kita kekurang air atau ' dehydrated' je sebenarnya.

Jemput Baca Punca-punca Ibu Gemuk Selepas Bersalin 


Pengalaman mahal menyertai Geng Detox demi  kurus semula selepas bersalin


Cara ibu menyusu nak kuruskan badan adalah dengan mengetahui punca-punca ibu jadi gemuk dan  mencari jalan untuk mengatasinya. Ena nak kongsikan kepada ibu-ibu di luar sana bagaimana akhirnya ena dapat menurunkan sebanyak 9 kg berat badan selepas melahirkan anak walaupun sedang menyusukan anak.


Ceritanya ena menyertai Misi Kempis Geng Detox selepas beberapa siri cubaan untuk detox dan turunkan berat badan sendiri tak menjadi. Memang beza sangat bila kita berada dalam circle yang mempunyai misi dan visi yang sama dengan kita. Semangat untuk menerukan perjuangan sehingga titik akhir tu sentiasa berkobar-kibar dengan galakkan dari Coach Master Dosh dan sokongan peserta-peserta lain. 


Recognition dan Hadiah

Syukur Alhamdulillah, daripada 224 peserta yang join, ena merupakan finisher dan mendapat hadiah saguhati untuk projek misi kempis dari Geng Detox yang di adakan pada Ramadhan 2021 haritu. Di bawah ni adalah appreciation post oleh Coach detox kami di facebook beliau sendiri.


Alhamdulillah, melalui anjuran Geng Detox - Geng Sihat Anda, program Projek Kurus #misikempis Siri 3 telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya. Objektif program kali ini adalah khusus untuk membantu para peserta menurunkan berat badan secara sihat dan selamat melalui 3 konsep utama: 

1) Kawalan makanan 

2) Rutin senaman 

3) Pengambilan nutrisi. 

 

Tahniah kepada 224 orang peserta yang telah menyertai program ini, dan saya juga mengambil kesempatan untuk memberi pengiktirafan khas kepada para Detox Trainer yang membantu saya mengemudi projek ini. 

Tahniah juga kepada 17 orang para pemenang yang berjaya komited sepanjang program dijalankan: 

ibu menyusu kurus selepas bersalin berpantang
Kurus Selepas Bersalin 3 Orang Anak


1. Azura Abdul - The BIGGEST WEIGHT LOSER (turun 7.9 kg) 
2. Nurul Hidayah - The BIGGEST INCH LOSER (mengecil antara 25 inci seluruh badan) 
3. Bazilah - DETOX INFLUENCERS (konsisten sharing menu & detox program di social media) 
4. Aeinna Musa - Saguhati 
5. Atul Hamid - Saguhati 
6. Hanani - Saguhati 
7. Arbaeiyah - Saguhati 
8. Ghazidi - Saguhati 
9. Nasihah - Saguhati 
10. Nur Susi - Saguhati 
11. Awin - Saguhati 
12. Siti - Saguhati 
13. Rashidah - Saguhati 
14. CikSue- Saguhati 
15. Zara - Saguhati 
16. Nasihah - Saguhati 
17. Nusaibah - Saguhati 


Jika anda sebagai ibu yang telah melahirkan atau sedang menyusu badan dan serius nak turunkan berat badan, jemput dengarkan perkongsian ringkas daripada mereka yang berpengalaman di dalam video ini: LIVE jam 3.30 petang 14 Julai 2021(Rabu). Testimoni-testimoni bergambar para peserta juga akan ditayangkan. 

Tonton  Youtube Live

Tonton Facebook Live:  


Cadangan produk Kurus Ibu Selepas Bersalin


Haa, dah tengok sendiri bagaimana ena dan team berjaya menurunkan berat badan walaupun raami antara kami merupakan ibu yang dah banyak kali bersalin tadi dan juga ibu yang sedang menyusukan anak. Sekarang ena nak kongsikan pula cadangan produk atau set kurus khas buat ibu yang menyusu badan.


Berikut adalah 4 jenis pekej yang terdapat dalam Set Kurus Ibu Menyusu


Set Ibu Menyusu nak kuruskan badan Selepas bersalin
Set Kurus Ibu Menyusu Premium


Set Kurus Selepas Bersalin (Premium)

  1. Vivix
  2. ESP
  3. Omega Guard
  4. Alfalfa Complex
  5. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 769 

  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM236

Harga Retail RM 960


Set Kurus Shaklee ibu selepas bersalin
Set Kurus Ibu Menyusu Optimum

Set Kurus Selepas Bersalin (Optimum)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
  4. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 389

  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM141

Harga Retail RM 485

Set Kurus Shaklee ibu selepas bersalin dan menyusu badan
Set Kurus Ibu Menyusu Popular

Set Kurus Selepas Bersalin (Popular)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 389
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 485





set kurus shaklee bajet untuk iobu menyusu
Set Kurus Ibu Menyusu Basic


Set Kurus Selepas Bersalin (Basic)


Basic A

  1. ESP
  2. Omega Guard
Harga Ahli RM 248
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 307

 

Basic B

  1. ESP
  2. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 185
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 228


Basic C

  1. Omega Guard
  2. Alfalfa Complex

Harga Retail RM 213
Harga Ahli RM 165

  • Jumlah Penjimatan RM 70


Jemput Baca Manfaat setiap produk dalam Set Kurus

Jangan lupa hubungi ena untuk ena guide cara makan set kurus shaklee untuk ibu menyusu yang nak turunkan berat badan.

Kenapa anda perlukan Set Kurus Ibu Menyusu Shaklee ini?

  • Set Kurus ini dah terbukti selamat dan berkesan
  • Sesuai untuk ibu menyusu badan selepas bersalin Ceaser atau Czer
  • Sesuai untuk ibu menyusu badan selepas bersalin normal
  • Tidak memudharatkan bayi yang disusukan
  • Tidak mengurangkan qualiti dan quantiti susu badan malah memeriahkan lagi susu badan.
  • Harga berpatutan dan tahan untuk penggunaan lama (1-2 bulan) 
  • Bayi cepat kenyang. 


Berita Baik!


Ena nak berikan discount sehingga 20% kepada anda dan anda berpeluang menikmati cash rebate bulanan sepanjang hayat!


Claim diskaun!




pengedar shaklee putrajaya bangi dan kajang vitamin aeinna musa Shaklee harga ahli


Nak Set Kurus Ibu Menyusu!


Terima kasih kerana membaca Pengalaman Kurus Selepas Bersalin dengan Set Menyusu Shaklee  | Aeinna Musa. Baarokallahufiikum.






Continue Reading

Wednesday, 4 August 2021

Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa


Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa. Bismillahi MasyaAllah. Assalamualaikum . Pada entry kali ni ena kongsikan pada ibu-ibu semua Set Kurus Shaklee khas buat ibu-ibu selepas bersalin atau melahirkan samada ada secara ceaser/czer atau pon normal. Belom terlambat ena nak ucapkan tahniah pada kalian yang telah dikurniakan zuriat permata dunia akhirat waris kita yang soleh solehah kesemuanya insyaAllah. Syukur selalu.


Kami sediakan 5 jenis set kurus khas buat ibu-ibu yang baru atau sudah lama melahirkan anak. Kesemua set kurus ni di buat berdasarkan bajet dan kalau tanya ena set mana yang paling berkesan tentulah set premium, diikuti set optimum kemudian set popular dan terakhir set basic (paling bajet). 

Setiap produk dalam set memainkan peranan yang tertentu untuk memastikan 

Manfaat Set kurus untuk ibu-ibu baru lepas bersalin:

Jom kita lihat bagaimana setiap produk kami membantu ibu-ibu selepas bersalin kurus semula.


Vivix

Vivix adalah minuman dari campuran botani semula jadi yang mengandungi sumber polifenol yang paling tinggi di dunia. Sifat antioksidan vivix telah dibuktikn dalam kajian makmal, dapat mengaktifkan pertahanan sel badan dan melindungi daripada kerosakan sel. 

Kajian menunjukkan bahawa makanan yang tinggi polifenol membantu menurunkan berat badan. Pada tahun 2011, keputusan daripada satu kajian mendapati polifenol bertindakbalas dengan enzim di dalam usus untuk menyokong proses mennurunkan berat badan terutama nya apabila digabungkan bersama diet  rendah probiotik.

Selalunya obesiti atau kegemukkan dikaitkan dengan lemak berlebihan dalam badan. Kalau nak tahu, kandungan polifenol dalam diet juga membantu meningkatkan lipid metabolisma seterusnya menggalakkan penurunan berat badan yang sihat dan ideal. 



Vivix Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Vivix Shaklee

Manfaat Vivix


  • Membantu meningkatkan tenaga dalam badan
  • Membantu mengawal gula dalam darah
  • Membantu melindungi sel badan
  • Membantu mengawal berat badan
  • Menyokong kesihatan minda
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Menyokong kesihatan jantung
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Melambatkan proses penuaan




Kajian terkini pada tahun 2017 menunjukkan bahawa diet kaya polifenol dalam jangka masa yang panjang menyumbang kepada penurunan berat badan, serta sekaligus dapat memberikan perlindungan dari beberapa penyakit kronik. Jom kita amalkan diet polifenol untuk turunkan berat badan yang ideal dan sihat, dapat bonus badan sihat dan terhindar dari penyakit kronik. 

Vivix ni produk paling premium dalam shaklee kerana ia mampu bertindak dari peringkat DNA sel. DNA sel ni kira macam otak kepada sel, yang memberi arahan dan mengawal aktiviti sel. Jadi buat mereka yang sedang diet untuk kurus dengan sihat, sila lah consider vivix sebagai produk utama untuk membantu anda mencapai berat badan impian!



ESP


Badan tak dapat membakar atau menukarkan lemak kepada tenaga dengan berkesan tanpa karbohidrat atau protein. Mereka yang mengamalkan diet rendah protein berisiko kehilangan jisim otot akibatnya, badan kurus menggelebeh dan tidak cantik serta tidak  bertenaga!


Protein mengaktifkan isyarat (signal) dalam tubuh  yang mengurangkan selera makan dan mengurangkan keinginan makan berlebihan seterunya membuatkan kita rasa kenyang lebih lama . Seacara saintifik, ini berlaku kerana penurunan ghrelin hormon kelaparan dan kenaikan peptida, GLP-1, cholecystokinin dan YY - hormon kenyang. MasyaAllah taabarokallah.


Lebih-lebih lagi pengambilan protein semasa sarapan dapat membantu anda mengurangkan lemak perut. Protein dari sumber makanan didapati berkadar tidak langsung dengan lemak perut. Ini bermakna semakin banyak makanan berprotein yang anda makan, semakin rendah lemak perut anda. Kajian mendapati bahawa makan protein untuk sarapan dapat membantu menurunkan berat badan, terutama pada mereka berat badan yang berlebihan atau obesiti.


ESP atau Energizing Soy Protein adalah protein terbaik berasaskan tumbuhan iaitu soya.



ESP ENERGIZING SOY PROTEIN Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
ESP Shaklee


Manfaat Energizing Soy Protein ESP Shaklee


  • Memberi tenaga berterusan
  • Membantu menurunkan berat badan berlebihan
  • Memberikan rasa kenyang lebih lama
  • Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran
  • Membantu mengatasi gastrik angin
  • Meningkatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu
  • Menguatkan pertumbuhan bayi dalam rahim
  • Mempercepatkan penyembuhan luka
  • Menghaluskan dan mencerahkan kulit 
  • Mencantikkan rambut dan kuku

Alfalfa

Daun Alfalfa sangat berkhasiat dan mempunyai banyak vitamin, mineral, klorofil dan enzim yang diperlukan untuk pencernaan. Alfalfa juga menggalakkan penghasilan susu badan jadi ibu-ibu selepas bersalin jangan risau untuk amalkan alfalfa untuk tujuan menurunkan berat badan. 

Nilai nutriennya yang tinggi menjadikan alfalfa berguna dalam meningkatkan kesihatan tubuh selepas pembedahan atau sakit. Alfalfa juga sangat membantu kesihatan usus di mana mereka yang mengamalkan alfalfa sangat lawas dan tidak mengalami masalah sembelit. Ini membantu proses penurunan berat badan. 

Alfalfa juga bersifat alkali di mana sangat penting untuk meneutralkan badan kita yang sentiasa berasid. Selain itu, Alfalfa membantu membersih dan membuang segala toksin (detok) dalam hati  dan badan. Jika badan ibu-ibu jenis berangin, alfalfa membantu menghilangkan perut kembung dan gas berlebihan dalam badan. Bagus sangat kan!



Alfalfa Complex Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Alfalfa complex Shaklee

Manfaat Alfalfa Complex Shaklee


  1. Membantu mengurangkan berat badan
  2. Membantu membuang angin dalam badan
  3. Mengawal gula dalam darah
  4. Membantu mengurangkan masalah bau badan
  5. Membantu menurunkan kadar kolesterol yang tingii
  6. Menggalakkan penghasilan susu badan bagi ibu menyusu
  7. Mengurangkan simptom menopause
  8. Membantu pengecutan rahim
  9. Membantu mengurangkan gatal-gatal pada kulit
  10. Membantu masalah keputihan dan kegatalan pada faraj

Cinch Tea Mix

Gabungan teh hijau, putih dan merah yang eksklusif, serta taurin, secara semula jadi meningkatkan tenaga anda dan meningkatkan metabolisme badan ibu-ibu yang baru sahaja melahirkan.  Selalu nya ramai  ibu-ibu mengalami perubahan dari segi metabolisme yang makin rendah selepas bersalin mengakibatkan berat badan sukar turun.

Jadi, ena sangat rekemen anda untuk consider ambil Cinch Tea Mix sebagai produk yang membantu anda membakar kalori badan dengan cepat dan berkesan.



Cinch Tea Mix Shaklee Aeinna Musa Pengedar Shaklee Putrajaya
Cinch Tea Mix Shaklee 



Manfaat Cinch Tea Mix Shaklee 


  1. Membantu proses penurunan berat badan
  2. Membantu membakar lemak berlebihan
  3. Mengandungi polifenol yang menghalang sel badan rosak daripada radikal bebas
  4. Membantu proses detok
  5. Membantu membakar kalori dengan lebih cepat ketika bersenam
  6. Membantu memberi tenaga dan kecergasan berpanjangan
  7. Membantu meningkatkan metabolisme
  8. Mengandungi antioksidan yang tinggi


Pilihan Pekej dan Set Kurus Berdasarkan Keperluan dan Bajet




Set Kurus Selepas berpantang shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Premium


Set Kurus Selepas Bersalin (Premium)

  1. Vivix
  2. ESP
  3. Omega Guard
  4. Alfalfa Complex
  5. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 769 
  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM236

Harga Retail RM 960





Set kurus selepas melahirkan shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Optimum



Set Kurus Selepas Bersalin (Optimum)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
  4. Cinch Tea Mix

Harga Ahli RM 389

  • Percuma Keahlian Shaklee
  • Free postage 
  • Jumlah Penjimatan RM141

Harga Retail RM 485




set kurus selepas bersalin shaklee popular dan murah shaklee putrajaya aeinna musa
Set Kurus Selepas Bersalin Popular

Set Kurus Selepas Bersalin (Popular)


  1. ESP
  2. Omega Guard
  3. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 389
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 485




Set Kurus Selepas bersalin Shaklee bajet dan murah aeinna musa shaklee putyrajaya
Set Kurus Selepas Bersalin Basic

Set Kurus Selepas Bersalin (Basic)


Basic A

  1. ESP
  2. Omega Guard
Harga Ahli RM 248
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 307

 

Basic B

  1. ESP
  2. Alfalfa Complex
Harga Ahli RM 185
  • Jumlah Penjimatan RM 70

Harga Retail RM 228


Basic C

  1. Omega Guard
  2. Alfalfa Complex

Harga Retail RM 213
Harga Ahli RM 165

  • Jumlah Penjimatan RM 70


TESTIMONI SET KURUS SELEPAS BERSALIN SHAKLEE



SET KURUS SELEPAS BERSALIN AEINNA MUSA PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA
Aeinna Musa, saya sendiri kurus selepas bersalin dengan Set Kurus Selepas Bersalin Shaklee yang berkesan dan selamat 



Atul Hamid kurus selepas bersalin shaklee. shaklee putrajaya
Atul Hamid Kurus dengan Set Kurus Shaklee yang berkesan untuk golongan ibu



Azura Abdullah PCOS fighter kurus selepas bersalin shaklee. shaklee putrajaya
Azura Abdullah, ahli shaklee di bawah naungan ena sendiri juga kurus dengan Set Kurus Shaklee yang berkesan






Berita Baik!


Ena nak berikan discount sehingga 20% kepada anda dan anda berpeluang menikmati cash rebate bulanan sepanjang hayat!


Claim diskaun!




pengedar shaklee putrajaya bangi dan kajang vitamin aeinna musa Shaklee harga ahli


Nak Set Kurus Selepas Bersalin!


Terima kasih kerana membaca Set Kurus Selepas Bersalin Ceaser/Czer atau Normal | Aeinna Musa. Baarokallahufiikum.



Continue Reading

Thursday, 26 May 2016

Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus !

Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus!


Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus ! Assalamualaikum. Kesan dari program detox Shaklee kepada Puan Fiza dan Puan Aini:


  • Badan rasa steady(serasi) dengan meal plan yang disediakan 
  • Badan rasa lebih Sihat
  • Badan dah kurus!




Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Saturday, 26 September 2015

Pengakuan Kisah Benar - Set Berpantang Terbaik


Assalamualaikum


Ena nak share shaklee effect Puan Khadeejah Hasmad setelah menggunakan Set Berpantang Shaklee.


Dalam Video ini beliau mendapati tempoh berpantang anak kedua berbeza sekali dengan anak pertama di mana anak kedua beliau memilih untuk berpantang dengan set berpantang shaklee.



Sedikit ringkasan dari video ena senaraikan di bawah. Tapi lagi best dengar sendiri pengakuan beliau. jangan lupa klik dan hayati video ni tau!







Pengalaman Puan Khadeejah berpantang dengan Set Berpantang Shaklee:



Menurut beliau, pengalaman berpantang anak pertama sangat teruk dan beliau tidak tahan sehingga merasakan serik untuk beranak lagi. Apa yang membuat beliau rasa sangat pilu ketika berpantang anak pertama ialah SEMBELIT yang sangat-sangat TERUK! Teringat pengalaman ena berpantang anak pertama, sembelit teruk juga. 



Penggunaan pilis dan herba-herba ketika ini tidak langsung membantu memulihkan mood beliau malah beliau rasa lebih moody lagi. Jamu pula, dapat makan sehari sahaja dan mendapati jamu tidak serasi dengan diri beliau.



Tempoh berpantang anak kedua, beliau memilih untuk berpantang dengan set berpantang shaklee. Sebaik sahaja bersalin, beliau terus minum ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) dan mengambil ZINC COMPLEX. 



ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) - untuk pulihkan dan memberi tenaga segera setelah penat melalui proses bersalin



ZINC COMPLEX - untuk bantu memulihkan luka akibat bersalin. Luka bersalin cepat sembuh dan nifas berakhir dalam 2 minggu sahaja, berbanding pantang anak pertama dahulunya nifas selama 60 hari!



Menurut Puan Khadeejah lagi, walaupun tak ikut sangat berpantang ( tidak berpanas-panas), beliau bertenaga dan  langsung tidak mengalami sembelit ketika berpantang! Ini pengalaman yang sangat membahagiakan kerana sewaktu berpantang anak pertama, beliau ngeri menghabiskan masa berjam2 dalam toilet akibat sembelit!



VITA LEA - multivitamin yang membekalkan tenaga kepada ibu berpantang


OSTEMATRIX - melembutkan najis dan mengelakkan sembelit


Badan juga terasa ringan dengan pengambilan ALFALFA COMPLEX - yang berfungsi mengeluarkan angin-angin dalam badan beliau dan membantu beliau mendapat kembali BENTUK BADAN IDAMAN iaitu langsing walaupun tidak berbekung ketika pantang!


*****



Seronok dengar pengakuan, pengalaman dan review dari Puan Khadeejah sendiri setelah mengambil Set Berpantang Shaklee.



Buat ena tak sabar nak merasai pengalaman hebat bersama det berpantang shaklee ni;)



Anda juga sedang tercari-cari Set Berpantang Terbaik?


Jom try Set Berpantang Shaklee!


Hubungi ena untuk order/info


013 357 3153

013 357 3153

013 357 3153



Continue Reading