Tuesday, 8 December 2015

Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website


Assalamualaikum


Ena nak share ilmu baru dan ilmu ni ena kira sangat berbaloi terutama untuk mereka yang menajalankan perniagaan dari rumah iaitu cara print consignment note pos laju dari website.



Apa tujuan nak print consignment note pos laju sendiri?



1) Jika kita menggunakan khidmat pos laju on-demand-pick up (ODP) , iaitu salah satu khidmat yang pos laju tawarkan . Pengalaman ena, jika takde slip CN ni, posmen yang ditugaskan untuk pick up barang tak akan ambil barang kita


2) Menjimatkan masa ketika berada di pos laju, so that tak perlu berlama2 di pos laju ,nak menulis alamat customer di sana makan masa juga kan. Boleh siap2 tulis dari rumah. Terutama jika bawak anak ke pos laju kan, kalut juga kan  nak tulis alamat lagi nak control anak lagi..hihi



Cara-cara nak print consignment note pos laju


1) Buka website POS LAJU

2) Klik 'Track & Trace'

3) Pilih 'Create Consignment Note'





4) Kemudian akan keluar paparan dan ruang untuk tulis alamat pengirim dan penerima

5) Selepas isi borang alamat pengirim dan penerima, klik 'Create Consignment Note'

6) Kemudian PRINT!

7) SIAP!

8) Jangan lupa bagi satu (1) salinan slip ni pada posmen yang datang collect barang tu ye





Consignment note pos laju yang ena print sendiri dari website

Senang je kan.

semoga bermanfaat!

-ENA-


Your Certified Shaklee Product Consultant:
 Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap : http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website.

Friday, 4 December 2015

''Bila Tengok Wife Makan Vitamin C Hari-hari Tengok Makin Cantik Je.."


KREDIT PIC : PAPAGLAMZ




Testimoni PAPAGLAMZ ..


"bila tengok wife makan vitamin C hari-hari tengok makin cantik je.."


Kalini Testimoni dari kaca mata seorang lelaki yang wifenya makan vit shaklee.uoll mana2 yg dlm ni seorang wife.. amalkanlah vitamin shaklee ni... hhihiih.JOOM BACA
----------------------------------



"kali ni Papaglamz nak sharing testimoni Shaklee. Ni testi wife sendiri la. Senang. Depan mata kita nampak. Nak tipu pun buat ape kan? Bukan dapat manfaat. Lagi berdosa ade la kn kn kn kn.. Hehehe..



Papaglamz start kenal Shaklee ni dari kawan. Masa tu wife nak bersalin anak kami yang sulung. Nak tunjuk keROMANTISAN diri la kononnye cari kan Shaklee.



Sebab ramai org cakap terbaek, terelok kau memang da bomb Shaklee ni. So, dapat la Papaglamz beli FULL set berpantang. Full set okay. Nampak tak Papaglamz sayang wife ketat-ketat. Hahaha.




Full set tu ade la ENERGIZING SOY PROTEIN, Vitamin C, B-complex, Vita-lea, Zinc, dan Alfalfa. Lepas je bersalin wife Papaglamz pun makan la kesemua Vitamin yang Papaglamz belikan tu. Ni Papaglamz nak cerita.



First week lepas consume semua tu, tetibe mak bidan yang mengurut wife Papaglamz tu puji yang rahim wife cepatnye mengecut. Yela die bidan kan die tau la macam mana rahim kecut atau pun tak kan? Siap gurau-gurau manje lagi dengan Papaglamz



 "UNTUNG KO FAIZAL RAHIM CEPAT KECUT". 



Ok kat sini Papaglamz terkesima. Kenapakah aku yang beruntung? (Budget-budget otak ni suci murni kan). Hehehehe. Bila dah abes pantang baru Papaglamz faham. 



Ni tips, kalau nak bagi wife tu sihat sepenuhnya anda ayah-ayah sila la berpantang juga selama 100 hari. Faham bagus, tak faham dah. Hahahaha Ok habis bab ni.



Ni pasal penyusuan. Alhamdulillah anak Papaglamz dah berumur 8 bulan masih lagi menysu ibu die. Rezeki die tuhan nak bagi kan. Walaupun wife Papaglamz tu kurus. Boleh bayangkan beratnya cuma 38, dah la tak duduk sama ngan Papaglamz.



 Bila tak duduk sama ni macam-macam la emosi ibu ni. Dengan tak lalu nak makanye la, makan yang tak tetap. Ditambah ngan kerja lagi. Haa kat sini peranan suami tu penting. Bagi support yang terbaik. Papaglamz suruh teruskan makan Shaklee. Dan Alhamdulillah. Die dapat menempuh hidup bersama anak walau jauh di sisi Papaglamz.



Ni lagi Papaglamz nak cerita. Pasal anak pulak. Yela, bila baby minum susu ibu ni, ape yang ibu tu makan for sure la kan baby akan makan sekali. 


Haaa ni nak habaq mai. Selama umur 8 bulan ni Alhamdulillah sehat. Demam sekali je masa tu umur 7 bulan sebab ibu die makan seafood banyak sangat then alah merah-merah sampai demam. Nasib baik time tu tengah cuti sekolah, wife bercuti duduk dengan Papaglamz.


 Mungkin vitamin yang wife Papaglamz makan tu Imtiyaz pun dapat jugak tu yang sistem pertahanan badan die pun kuat.



Haaa ni last, bila tgk wife makan vitamin C hari-hari tengok makin cantik je Papaglamz tengok.



So, Papaglamz pun curi-curi makan jugakz. Sekarang ni Papaglamz makan Vitamin C, Alfalfa dan ESP. Alhamdulillah. Hidung tak la gatal-gatal. Dah jarang. "Performance" dengan wife pun subhanallah Allah sahaja yang tahu. Hehehe.



Jadi, kami sekeluarga masih lagi mengamalkan pengambilan vitamin dari Shaklee ni. Di tambah pula Papaglamz sekarang ni jadi SID, tiap2 bulan la usha-usha vitamin ape yang nak di beli. Sebab murah beb..!!! 


Hahaha. Ok itu sahaja.


HIDUP SIHAT IBADAH CEMERLANG


-sekian-
------------------------------------------------------------


tu sharing testimoni dari kaca mata seorang lelaki yang wifenya makan vit shaklee. haaaaaa mahaii tu.. uoll mana2 yg dlm ni seorang wife.. amalkanlah vitamin shaklee ni... hhihiih.. tq papaglamz for sharing



alhamdulillah

seronok kan bila suami sendiri dapat lihat dan rasa perubahan POSITIF pada kesihatan  isterinya

anda mahu isteri anda cuba set berpantang shaklee?

insyaALLAH ena boleh bantu yang terbaik

Your Health & Beauty Consultant,
-ENA-
013 357 3153


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca ''Bila Tengok Wife Makan Vitamin C Hari-hari Tengok Makin Cantik Je..".

Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser.

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih



Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih.

Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau.



Assalamualaikum pengunjung blog ena semua


semalam ena buat masker, so ena nak share

Bahan masker :


Vita E complex

Cara2:

❤cucuk kapsul vita E dengan jarum , picit keluarkan vita e dan sapu rata pada wajah.
❤masaj wajah dalam urutan membulat menggunakan 2 jari shj ( jari hantu dan jari manis)
❤lepas 10-15minit, cuci menggunakan GENTLE ACTION MEKUP REMOVER ( tanpa air)
❤masaj membulat juga sehingga hilang kesan minyak
❤ kemudian cuci wajah dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER..
❤ lap wajah dengan kain bersih
❤ lastly, sapu SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER...sapuan nipis je..sejukkkk n soft je rasa muka..terus senyummm lebar2..yang dah kawen boleh la minta hubby rasa pipi uols gebu ke gebu..😝..hihi..yang tak kawen lagi jangan suruh boifren / tunang lak ye..suruh la mak uols or kawan pempuan ..hee

.
Kesannya rasa SEGARR , LICINN n GEBUU je kulit muka ni haa..ni effect serta merta...efek jangka panjang kalau siapa yang rajin buat masker ni:


❤kulit lebih cerah
❤hilangkan sunburn
❤kulit lebih halus mulus gebu
❤kulit lebih sihat dan lembap
❤pudarkan parut jerawat
❤menambah keyakinan diri


Untuk kesan yang lebih anjal dan pudarkan jeragat, boleh lah ADD collagen powder..ok esok masker collagen plak.yahuuu


🙋ada yang nak join ena main spa spa kat rumah?
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau. .

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah