FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Monday, 24 November 2014

KENAPA ENA BEGITU SERIUS BERNIAGA?

Assalamualaikum.Bismillah..

apa khabar semua.

alhamdulillah hari ni hari isnin..ena sukaaaaa sangat2 hari isnin,sebab tak sabar2 nk kembali BEKERJA setelah 2 hari focus kepada famili ( wiken) yg kedua hari kesukaan ena ialah hari jumaat..yg ketiga adalah hari yg lain2.hihi.

antara aktiviti weekend kami:


Melawat mommy aeisya ( makcik susuan aeisya) di HUKM


Melawat 'baby shaklee' di Bandar Baru Bangi



baiklah...


apa yang ena nak katakan di sini ialah...ena nk share satu artikel yg DAO email pada ena pagi tadi. pagi isnin semangat buka email.hehe

.

mengenai SERUAN BERNIAGA.




-------------------------

http://azizanosman.com/wp-content/uploads/2014/11/kuasa_tindakan.jpg

Alhamdulillah kita semua telah memasuki bulan ke 11 untuk 2014 dan bulan pertama untuk tahun baru Islam. 14 haribulan ini maka genaplah umur saya 40-tahun. Alhamdulillah terlalu banyak nikmat yang diberi olehNya dan malu saya dengan Allah swt kerana Dia Sangat Baik kepada saya.

.


Saya amat bersyukur kerana baru-baru ini kami menyambut tahun baru hijrah minggu lepas, di mana saya kali ini Alhamdulillah dapat berkumpul bersama hampir 4,000 orang peserta ketika program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) di Mines Convention Center bersama membaca doa hujung tahun dan awal tahun serta solat bersama. Nikmat, nikmat! Syukur Alhamdulillah.

.


Selepas tamat program 4-hari IMKK minggu lepas, saya banyak berada di pejabat minggu lepas kerana kami sedang membuat persediaan bajet syarikat serta perancangan organisasi menjelang 2015-2017, ia adalah sebahagian daripada perancangan organisasi dibawah sasaran matlamat Richworks 2021.

.


Ibu saya admitted hari Rabu lepas kerana masalah kuman di paru-paru, tapi Alhamdulillah semakin pulih.

Alhamdulillah Jumaat lepas, saya dapat bertemu hampir 2,000 peserta di Johor Bahru untuk program Klinik Usahawan & Pelaburan Dr Azizan Osman - Mudahnya Berniaga. Dan Ahad pagi hari ini pula, saya berpeluang bersama hampir 2,000 peserta di Berjaya Times Square KL pula untuk program yang sama.

..

Semalam saya berpeluang menghadiri mesyuarat agung tahun pertama Koperasi Permodalan Usahawan Selangor Berhad, ia merupakan sebuah koperasi yang diasaskan oleh saya sendiri lebih setahun yang lalu di dalam usaha saya membantu anak bangsa saya khususnya anak murid saya agar mereka dapat bersama-sama melabur serta mempunyai pegangan saham di dalam pelaburan hartanah terutamanya hartanah lelong yang amat berleluasa sekarang ini.

.


Di setiap sesi perkongsian saya minggu ini, banyak perkara yang saya kongsikan tetapi mainly saya berkongsi tentang cabaran ekonomi & kewangan global yang sedang berlaku serta cabaran lebih dahsyat menjelang 2015 hingga sekurang-kurangnya 2017. Saya telah lama menjangkakan "ecomomic bubble" bakal meletus seantero dunia dengan kadar inflasi yang tidak diumumkan adalah sangat tinggi terutamanya di kawasan bandaraya. Itu bermaksud, kemampuan kuasa membeli mereka yang berada di kawasan bandar akan semakin susut. Maksudnya juga, jika pendapatan anda di bawah RM3,500 sebulan di bandar, anda adalah kategori miskin bandar.

.


Perjuangan saya sejak 6 tahun lepas adalah mengajak anak bangsa saya berniaga melalui perkongsian ilmu dan pengalaman bagaimana Richworks membina organisasi kami serta bagaimana saya terlibat membantu banyak syarikat kecil, sederhana dan besar sejak tahun 2001 di dalam pelbagai industri untuk meningkatkan jualan syarikat mereka. Pengalaman 14 tahun di dalam industri pengiklanan dan pemasaran strategik serta memiliki syarikat agensi pengiklanan berakreditasi banyak memberikan saya "hands-on" experience membina jenama serta peningkatan jualan untuk pelbagai jenis produk dan brand.

.

Tahun 2015, saya melihat keadaan ekonomi yang lebih mencabar terutamanya buat mereka yang berpendapatan tetap serta rendah atau sederhana. Cabaran melangsaikan hutang-hutang di insitusi kewangan serta non-performing loan untuk kereta, kad kredit serta hartanah juga akan meningkat.

.

Polisi kerajaan di dalam melaksanakan GST akan memberikan sedikit bahang di dalam senario ekonomi kepada masyarakat secara umumnya walaupun ianya bagus untuk Malaysia menjadi sebuah negara maju sedikit masa lagi.


.


Polisi PTPTN yang bakal mengetatkan syarat pembayaran semula pula akan memberikan cabaran berat terutamanya kepada 2/3 peminjam yang rata-ratanya anak bangsa saya.

.

Saya selalu sebutkan di dalam kelas-kelas perniagaan saya, jika kita tidak bertindak merubah keadaan ekonomi kita dengan berniaga serta meningkatkan pendapatan kita dengan segera, suka atau tidak, kita akan menghadapi tekanan ekonomi yang mampu memberi kesan kepada banyak perkara. Kesan kepada perhubungan rumahtangga, kesan kepada anak-anak serta peningkatan kadar stress.

.


Duit memang bukan segala-galanya, tetapi duit adalah alat yang bagus jika digunakan dengan baik. Ia dapat memberikan manfaat kepada ramai orang untuk kejayaan dunia dan akhirat.

.

Bila saya kata, jom berniaga, ramai yang kata saya poyo! Anda nak tahu saya poyo atau tidak, anda tunggulah sedikit masa lagi, bila segala kos harga barang meningkat tetapi gaji anda tidak meningkat, bila kadar pinjaman meningkat, bila kos hartanah meningkat lagi, bila sewa rumah meningkat lagi, bila kos isi minyak meningkat lagi, bila kos nak kahwin meningkat lagi..... Masa itu kita tengok siapa poyo.

.


Sesiapa yang pernah hadir ke Klinik Usahawan yang kami adakan pasti tahu, apa yang saya kongsikan tentang ilmu dan pengalaman saya membina perniagaan saya serta bagaimana saya membantu beribu-ribu anak murid saya Alhamdulillah telah banyak membuka minda ramai untuk meningkatkan pendapatan mereka dengan memulakan perniagaan sehingga ramai yang telah membuat beberapa juta ringgit setahun dalam pelbagai bisnes.

.

Bukan semua orang faham apa yang saya cuba kongsikan di sini. Siapa yang faham dan bertindak, Insya Allah akan nampak peluang yang akan wujud di sebalik cabaran ekonomi yang lebih dahsyat nanti.

.

Akhir kata, saya selalu sebutkan perkara ini, jika kita mati esok hari, tidak banyak isu yang kita perlu fikirkan tetapi jika belum sampai masanya, suka atau tidak, kita mesti melakukan persediaan. Nak hidup pun kena bersedia di samping bersedia dengan kematian.

.

Apa sahaja yang saya kongsikan di sini adalah mengikut ilmu dan pengalaman saya berniaga serta menghadapi pelbagai cabaran ekonomi sejak 1995.

.

Jika anda merasakan yang anda ingin lebih memahami dan ingin belajar bagaimana memulakan perniagaan, saya mencadangkan agar anda buat tindakan segera untuk mencari ilmu berniaga.



---------------------------------------

apa yang ena boleh nasihatkan ialah:

berniaga la secara PART TIME/ FULL TIME. dan berniat la untuk full time bisnes suatu hari nanti kerana Nabi kita berniaga secara full time ( its sunnah!)


.


ada benarnya apa yang DAO katakan.. sebenarnya sedikit sebanyak keadaan ekonomi dan  politik di Malaysia sedikit sebanyak mempengaruhi kewangan pribadi dan keluarga setiap rakyat samada yang tinggal di bandar atau kampung!

.

mana ena tahu?

.



kerana saban hari ena menerima pm/email dari penjawat awam/swasta/surirumah/penganggur malah student yang mengadu keadaan kewangan mereka yang mana dah mula effect pada hubungan kekeluargaan. yang mengejutkan ena, ada antara pengadu, berpangkat pegawai kerajaan yang berkelulusan Master dan PHD!


rasa berdosa jika tidak kongsikan dengan anda yang ena dah anggap seperti keluarga sendiri.

.

pendek kata....BERNIAGALAH..yang dah mula, BE KONSISTEN..yg belom, MULA KAN SEKARANG..nak bina kredibility sendiri perlukan masa juga. so, BERTINDAK la secepat yang mungkin.


FAST ACTION FAST RESULT!

kredit to: http://azizanosman.com/kunci-kejayaan-perniagaan-adalah-ilmu-kuasa-tindakan/

--------------------------

anda ingin BERNIAGA tapi tidak tahu BAGAIMANA untuk bermula ?

ena sedia membantu!

jana pendapatan sambilan HANYA  dari rumah.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca KENAPA ENA BEGITU SERIUS BERNIAGA?.

Sunday, 9 November 2014

Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah

Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


Cerita semalam, kami menerima tetamu VVIP dari Bintulu, Sarawak.





Mereka ialah keluarga angkat ena selama 6 tahun ena Bintulu dulu. Sungguh, sayang ena pada mereka sama seperti sayang ena pada keluarga sendiri dan keluarga mertua.




Sempena perkahwinan Edai dan Achik pada 1 November 2014 baru2 ini, kami keluarga di Bangi belanja pengantin baru dan keluarga Bintulu makan malam di restoren special iaitu Restoren Mr Kabab yang bertempat di Putrajaya.



Bergambar bersama tetamu kehormat dari Bintulu, Sarawak

Dari kiri: Edai dan Achik Adik angkat ( Pengantin Baru), Mak angkat, Nina Adik Angkat, Abah Angkat, Abah Mertua, Ma mertua, Tie adik ipar , ena, aeisya dan suami tercinta, kamal.



Yang lucunya tengok la 'dress up' ena dan ma mertua ena..98% SAMA.. hehehe...jubah hitam dan tudung terqoise ( tak reti eje color ni..hihi). Maksudnya apa tu...we ols SEHATI SEJIWA gitu... pls jangan jeles ye..hoho.



Jom layan beberapa gambar menarik di sekitar tempat kejadian.hii



Aeisya di riba oleh Atuk Bintulu


Mama Aeisya tukang amek gambar


Tu diaaa , bersilang2 tangan memasing..sedap sangat kan..



Ni dia tukang amek gambar..tudung kelihatan senget disitu. Akibat tudung bawal dijadikan shawl, senget pon senget lah! hoho




Belanja selfus lagi. with Achik si pengantin baru dan Adik yang speknya lawa sgt, Nina.



Edai, Achik, Mak, Ena dan Aeisya..

Aeisya ni baru belajar nk buat 'peace'  tapi tak reti tu,sudahnya jadi 1 Malaysia..mama pon ikut skali.hihi



Depan restoren Mr Kabab..sesi bersalaman.ma abah bintulu nak balik dahh..sob sob sob..nanges dalam hati je. tak mahu nangesss sebab ena tahu kami akan berjumpa lagi nanti..insyaALLAH tahun depan plak.


OK, dah layan semua gambar kan...Ada sesuatu ena nak share dengan sahabat yang sudi singgah di blog ena ni. 


Abah Angkat dan Ma mertua ena berkongsi bagaimana sendi2 tangan mereka yang dah lama sakit, hilang selepas konsisten mangambil Ostematrik


Kata abah angkat ena sambil tunjukkan sendi tangan beliau dan buat gaya badan segar (gerak2kan bahu) smalam:

'Ena, sendi abah dah takde sakit . abah makan 4 biji ostematrik tu sebelum tidur.. bangun pagi hilang lenguh2 dan segar sangat rasa badan'



Ma mertua ena dengar juga perkongsian dari abah angkat sambil berkata ( sambil tunjukkan ibu jari dan jari telunjuk kanan) ;

'haaa, kita pon sama lah..setiap malam makan ostematrik 2 biji. ena lah yang bagi. dulu 2 jari kanan ni memang susah nak digerakkan terutama waktu bangun pagi. lepas tu kann sekarang dah ok dah 2 jari ni . tak sedar pulak bila hilang yang pasti pagi2 dah takde rasa tersekat2 pada sendi 2 jari ni. hairan juga tapi rasanya sebab ostematrik tu la

lama juga 2 jari ni susah digerakkan. sejak muda lagi'




Mak angkat ena pon share juga pengalaman dia menggunakan shaklee supliment:

'Mak pon makan dua  tu ( sambil tunjuk ke arah botol ostematrik dan Omegaguard) yang ena bawa sekali malam tadi..dah abes dah mak makan, angah la yang belikan' 
---------------------------------


waaahhhhhhhhhhhhh gitu... ena kat tepi tersengih2 macam kerang busuk la apa lagi . haha..sebenarnya hati berbunga2 tau bila orang tersayang dapat rasa kebaikkan product shaklee. Sambil control 'cun' (hihi), ena pon explain la bagaiman ostematrik bertindak melegakan sendi2 Ma dan Abah.

Alhamdulillah...tiada ungkapan yang lebih bermakna melihat kebahagian dan keceriaan di wajah2 yang tersayang selain ALHAMDULILLAH..



 
Inilah rupa Ostematrix Shaklee

120 biji, tahan 1-2 bulan




 

        
Ini pula OmegaGuard Shaklee

90 biji , tahan 2-3 bulan



KLIK DI SINI untuk mendapatkan Omega Guard dengan harga Promosi terhad untuk belian November 2014 sahaja.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah.

Sunday, 2 November 2014

PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014

Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Setiap bulan, shaklee akan mengadakan promosi unutk produk yang berlainan untuk menghargai pelanggan-pelanggan kami.




OMEGA GUARD PROMOTION

BUY 6 GET FREE 1!
BUY 2 GET 5% OFF!



Bulan november  ini ada promosi istimewa untuk peminat2 omega guard dimana ada dua jenis promosi iaitu:-

  1. Beli 6 botol PERCUMA 1botol
  2. Beli 2 botol dapat DISKAUN 5%


Sejak ena join shaklee, tak pernah lagi shaklee buat promosi sebegini, jadi ini dah kira rezeki kita ni. Jangan lepaskan peluang ye.


So apa yang kita dapat bila beli 1 set promo iaitu 6 botol Omega Guard?


Banyakkkk sangat2, meh ena senaraikan satu persatu ye:

  • PERCUMA 1 botol yang berharga  RM 136
  • PERCUMA keahlian dengan shaklee SEUMUR HIDUP
  • PERCUMA memberkit Shaklee yang berharga RM 75 ( semenanjung Malaysia), RM 85 ( Sabah & Sarawak)
  • PERCUMA konsultasi seumur hidup secara ekslusive dari ena
  • PERCUMA support group yang AKTIF dan bimbimngan step-by-step jika anda ingin menjana income sehingga 4 atau 5 angka dengan shaklee

  • Mendapat ' cash rebate' yang akan didepositkan terus ke dalam akaun bank anda
  • JIMAT  sehingga rm XXX

BESTNYAA!! Banyak sangat kelebihan yang dapat. Apa tunggu lagi? orang yang Cerdik adalah orang yang pandai mengambil peluang keemasan dan menikmati penjimatan berganda2 !

HEALTH IS WEALTH!


Anda berminat untuk menjana pendapatan sampingan sehingga 4-5 angka sebulan?

Dapatkan sentuhan mentor-mentor hebat dari group kami sekarang!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014 .

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

    111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

    111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
    Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah