Sunday, 24 January 2016

Testimoni Vivix : Diabetes Kronik , Bacaan Gula dari 28 ke 5.7!




Assalamualaikum,


Ni cerita sambungan tau..ingat lagi kisah yang ena kongsikan di SINI. Masa tu paling rendah bacaan gula ibu nya yang mengidap diabetes adalah 6.7.


tapi hari ini.......


Berita gembira di pagi hari
------

Bacaan kencing manis mak saya pagi ni. Alhamdulillah.


Ini adalah antara suplimen yang di amalkan:

Vivix
Omega Guard
Vita C
Ostematrix

Bacaan pernah cecah 28.
11-14 tu biasa.

Mak Hafiz Juniza ❤


Untuk mencuba ikhtiar sembuh dari diabetes, boleh hubungi ena:
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix : Diabetes Kronik , Bacaan Gula dari 28 ke 5.7!.

Saturday, 23 January 2016

Terima Kasih RASHID Sudi Singgah IG Ena ;)

Rasyid.my singga dan like salah satu foto di IG ena ;)



Assalamualaikum

Sekarang demam 'Rashid' sedang menyerang rakyat Malaysia kan. Ena pon tumpang rasa teruja sekali bila Rashid singgah LIKE foto di IG ena.



Kalau siapa yang belom follow IG ena, boleh follow sekarang ye..refer link di side bar blog ni ;) tenkiu!


Mengenai viral Rashid ni , uols yang masih bawah 'tempurung' ( macam kata kat diri sendiri je..sebab ena pon baru je tahu sebenarnya..haha) boleh lihat di SINI ye





Jadilah seperti Rashid;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Terima Kasih RASHID Sudi Singgah IG Ena ;).

Testimoni Vivix : Dulu Terlantar Seperti Mayat Hidup Kini Kembali Ceria dan Bahagia!



Vivix adalah suplimen pilihan tebaik buat ena sekeluarga,

Alhamdulillah!



Kisah PANJANG! Kejayaan – VIVIX
Baca habis untuk testimoni best ini!
-----------------------------------------------



Satu hari saya tergerak hati untuk singgah dan ziarah seorang makcik yang dikhabarkan sakit teruk. Kali terakhir saya jumpa semasa perkahwinan anak beliau, masa tu dia boleh berjalan dengan baik dan dikhabarkan semakin pulih dari masalah Gout.




Saya singgah dan masuk rumahnya. Kelihatan seorang perempuan terbaring mengiring, dibelakangnya ada kipas angin untuk mengeringkan luka dibelakang badan akibat baring terlalu lama. Ya Allah, teruknya makcik ni.



Makcik ini adalah asnaf miskin, terlantar atas sebab menderita sakit buah pinggang kesan daripada terlalu kerap mengambil suntikan dan pain-killer untuk melegakan sakit Gout. Keadaan beliau amat lemah, hanya mampu terbaring, makan bubur dan bersuap, terpaksa didukung untuk ke tandas dan ke mana-mana sahaja. 



Keadaannya semakin teruk disebabkan kesan dialisis yang menyebabkan badan beliau semakin lemah, kurang selera makan, mudah demam dan selsema.



Selepas itu, dalam tempoh 2-3 minggu, saya datang ziarah lagi. Tapi niat untuk hantar Nutriferon untuk anak dan cucu lelakinya yang kerap demam dan selsema. Beliau hanya mampu beli 5 paket dan saya beri beberapa paket tambahan untuk kegunaan beliau. Saya masuk ke rumah dan lihat makcik dah begitu kurus, lemah dan tidak bermaya.




Dalam perbualan kali ini, sambil menitiskan air mata. “Man, tolonglah makcik ini. Carikan ubat untuk sakit makcik ni. Makcik dah tak tahan, sakit sangat. Tolonglah Man.” Jawap saya - InsyaAllah, saya akan ikhtiarkan. Kalau ada nanti saya bagi tahu makcik. Sebelum balik, dipesannya sekali lagi. “Man, tolong makcik pasal ubat tu ya.” InsyaAllah - jawab saya.





Saya terfikir, saya nak bagi makcik sebotol VIVIX. Tapi dengan keadaan kewangan yang begitu, saya tak rasa makcik ni mampu membeli sebotol VIVIX yang berharga RM400+. Akhirnya Allah buka jalan, dan Alhamdulillah saya mampu belikan sebotol VIVIX untuk makcik ni.



Saya hantar VIVIX sebelum Ramadhan, tahun 2015. Masa ni, keadaan makcik sangat lemah. Dia didukung oleh anaknya untuk membolehkan dia bergerak dari satu tempat ke satu tempat. Hatta duduk pun dia tidak mampu. Hanya mampu terbaring. 





Saya beri penerangan pada anak-anaknya tentang VIVIX, ini sebagai ikhtiar. Moga ALLAH permudahkan urusan yang lain. Makan satu sudu setiap hari dan saya berpesan pada makcik, jika doktor tanya cakap makcik sekarang makan buah-buahan je. Makcik setuju dan mengangguk lemah. Saya terpaksa beredar sebab ada urusan lain.




Sejak dari itu, saya tak berkesempatan untuk menghubungi anak-anaknya untuk bertanya khabar. Sepatutnya, saya datang ziarah selepas 2 minggu tetapi, masa tidak mengizinkan. Akhirnya saya sempat datang sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri, tahun 2015. Ada beberapa orang yang menginfakkan duit raya dan saya serahkan kepada beliau. Ketika itu saya lihat makcik sedang duduk di atas kerusi. Saya hanya serahkan duit tanpa borak panjang.




Selepas solat hari raya Aidilfitri, saya singgah untuk bertanya khabar. Alangkah terkejutnya saya bila saya lihat makcik tengah sarapan pagi dan beliau memegang pinggan dan makan sendiri. Keadaannya 100% berbeza dengan apa yang saya jumpa sebelum puasa. 



Beliau bercerita, dia dapat rasakan semakin sihat, bertenaga dan tidak lagi rasa sakit-sakit badan, demam, selsema serta mampu berdiri dan berjalan dengan bantuan anak-anaknya. Perbualan kami tak lama, sekadar 10 minit sahaja. Selepas itu saya pun pulang kerumah.




Atas pelbagai urusan, saya tidak dapat datang beraya bersama keluarga. Habis Syawal, saya balik ke kampung dan mak bercerita. Dia ada berjumpa makcik ni dalam satu majlis di kawasan kampung dan makcik ni cakap pada mak saya. “Alhamdulillah Hajjah. Ubat yang Aman bagi tu mujarab sangat. Sekarang dah mampu keluar rumah, jalan sana-sini dan tidak lagi menahan sakit.”




Sebelum pulang ke Seremban, kami sekeluarga singgah ke rumah makcik. Memang kehidupan makcik sekeluarga berubah setelah memakan sebotol VIVIX. Kesihatannya semakin baik, luka kesan dialisis di leher telah ditukar semula di tangan. Luka juga semakin cepat kering. Doktor bagi tahu, bacaan darah beliau dah cantik, badan bertenaga, makin sihat dan kuat.




Baru-baru ini saya berjumpa anak lelakinya dan dia bercerita yang kesihatan maknya semakin baik .




Inilah kisah VIVIX buat asnaf miskin yang menderita sakit buah pinggang. 



Alhamdulillah, saya bantu mana yang mampu. Kini beliau masih mengambil VIVIX dan ESP. ESP diminum setiap pagi untuk beliau lebih bertenaga dan Alhamdulillah tiada kesan sampingan kepada buah pinggang dan gout.



Asalnya makcik ini kerap mengambil suntikan dan pain-killer kerana masalah gout. Alhamdulillah, dengan asbab sebotol VIVIX, ia membantu bukan sahaja kesihatan tapi kehidupan yang lebih ceria dan bahagia. Kini, makcik mampu tersenyum gembira dan ceria menghitung hari untuk menerima menantu. InsyaAllah.


Dari FB: Hawatif Ali









Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Walaupun tidak mengenali makcik dalam kisah ini tapi ena seolah dapat merasa sedih dan rasa macam tak tertanggung sakitnya... Syukur Allah kurniakan kesembuhan asbab vivix. VIVIX sebagai asbab sahaja.. Apa apa pon, dengan izin Yang Maha Kaya , ALLAH YANG ESA.


Kita manusia berikhtiar saje lah.


Jika ingin mencuba vivix,

Bolehlah hubungi ena di talian


013 357 3153.

InsyaAllah ena juga berpengalaman memberi konsultasi pengambilan vivix untuk pesakit diabetes, jantung, buah pinggang, kanser payudara serta vivix untuk kesuburan dan kecantikkan.

Jangan lupa hubungi ena ye

013 357 3153

Kerana KESIHATAN itu MAHAL harganya😊



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix : Dulu Terlantar Seperti Mayat Hidup Kini Kembali Ceria dan Bahagia!.

Terpilih Top 3 Pemenang Free Buku Bestnya Belajar Bahasa Inggeris

Mesej dari team fb page Bestnya Belajar Bahasa Inggeris kepada ena.

Assalamualaikum semua sahabat blogger ena yang dirahmati Allah.


Alhamdulillah..ni cerita semalam ni. Rezeki Jumaat..tetiba dapat  pm dari fb page Bestnya Belajar Bahasa Inggeris

Pengumuman 3 nama pemenang di wall fb page penganjur ;).

Nampk tak nama iols kt situ.

Ekeke.




Hampur 100 penyertaan..alhmdulillah terpilih top 3.


Alhamdulillah ini kali kedua ena menang give away dari facebook..dari blog dah banyak kali.menang juga..alhmdulillah..



InsyaAllah nanti buku dah sampai ena buat review n letak di blog ena ni ye.



Terima Kasih Fb Page Bestnya Belajar Bahasa Inggeris!


-ENA-



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Terpilih Top 3 Pemenang Free Buku Bestnya Belajar Bahasa Inggeris.

Tuesday, 19 January 2016

MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA






MATI HIDUP SEMULA !!
AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!


Alhamdulillah.. syukur


Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊


Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.


Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

🌷 ESP
🌷 ALFALFA
🌷 GARLIC
🌷 VITAMIN C
🌷 VITAMIN E
🌷 B COMPLEX
🌷 SET NUTRIWHITE
🌷 VITALEA

So sesapa yang ada masalah seperti saya nih, boleh contact me untuk GUIDELINE, CONSULTANT & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT

Fast action, fast result

hubungi kak ena ye
013 357 3153


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA .

Sunday, 17 January 2016

Pengakuan Doktor Berpengalaman 20 Tahun Mengenai Suplimen









Bismillah.


Ena dah lama mengikuti tulisan Dr Zubaidi di blog nya yang banyak sangat info kesihatan. terbaru ena kongsikan kata kata beliau mengenai suplimen kesihatan pada zaman moden ini


Dr Zubaidi Hj Ahmad
January 14 at 1:09pm ·



Dulu saya agak keberatan untuk menasihati pesakit saya untuk mengambil suplemen. Saya tidak berapa kisah sangat tentang pemakanan pesakit saya.



Bila saya ditanya, saya akan jawab dalam skrip yang sama.



"Suplemen ini tak penting. Iklan tentang suplemen ini satu penipuan"
"Orang Msia tidak perlu makan suplemen sebab makanan kita sudah banyak nutrien"
"Suplemen akan menyebabkan air kencing kita jadi mahal, kerana ia tidak diserap ke dalam tubuh, dan dibuang melalui air kencing"



Setelah 20 tahun menjadi doktor perubatan moden, dan melihat bagaimana pesakit kronik tidak pernah sembuh, malah semakin teruk (mengalami komplikasi) setelah 10-15 tahun, saya terbuka hati untuk mengkaji tentang pemakanan dan suplemen.



Sepanjang pengalaman saya, belum jumpa pesakit darah tinggi atau pesakit kencing manis, yang sembuh dari penyakitnya. Kebanyakannya terpaksa mengambil lebih banyak ubat, dan ada yang mengalami komplikasi seperti stroke, ginjal rosak dan sakit jantung.



Begitu juga dengan penyakit seperti MS atau SLE atau rheumatoid arthritis yang terpaksa bergantung kepada steroid sepanjang hidupnya.



Ini kerana saya diajar bahawa penyakit2 ini adalah disebabkan oleh genetik, dan ia TIDAK BOLEH dirawat. Pesakit harus makan ubat seumur hidup.



Rupanya konsep ini salah, kerana "setiap penyakit ada ubatnya". Hanya kita yang belum berjumpa dengan ubat atau cara pengubatan yang serasi.


***************


Alhamdulillah, pengamal perubatan moden kini ramai yang dah mula menyokong ikhtiar pemulihan kesihatan dari suplimen kesihatan. Sebagai bukti di depan mata ena sendiri, dalam team rakan niaga ena sendiri ada yang bergelar 'medical doctor', nurse, ahli farmasi, lawyer, jurutera, guru dan ahli perniagaan juga.



 Sebagai pengamal suplimen semulajadi, ena rasa berbangga dan sungguh bersukacita dalam berkongsi manfaat produk kami yang berupaya (berdasarkan testimoni benar) dalam menyumbang kepada kesembuhan dan kurangkan kompilasi simptom termasuk penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, kegagalan buah pinggang, SLE,






Untuk info/order,
Hubungi :
ENA
0133573153
Your Certified Nutrition Consultant




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengakuan Doktor Berpengalaman 20 Tahun Mengenai Suplimen.

Wednesday, 13 January 2016

Senarai Peserta Segmen 'Ena Nak URL Blog' Part 1

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Senarai Peserta Segmen 'Ena Nak URL Blog' Part 1.

Tuesday, 12 January 2016

Testimoni Vivix : Gula Dalam Darah Dari 28.7 Turun Kepada 6.5!



GULA Dari 28.7 turun 6.5
-------------------------


Masih ingat kisah mak saya yang bacaan kencing manis beliau paling rendah 8.3 dan paling tinggi 28.7 sejak kena kencing manis? Purata biasanya 11-14.


Hari ni mak saya beri khabar gembira. Bacaan 6.5 lepas sarapan nasi lemak dan roti telur goreng.


Rahsianya? Vivix konsisten hingga sekarang. Hampir setahun dah rasanya.

Alhamdulillah. Syukur.

Kesihatan orang tersayang = PRICELESS

Sharing :Hafiz Juniza

Testimonial mak beliau sendiri

Selain Gula ok,


Kulit lebih sihat dan flawless pada usia 53 tahun!


Ok, bab kulit tu memang ena rasa macam tak percaya tau. Serius nampak macam 30 tahun je kan!
auuu..muda 20 tahun tu..jom sama2 amalkan VIVIX..By theory, mereka yang amalkan VIVIX akan mendapat effect muda 25 tahun dari umur sebenar tau.




Menurut anak nya lagi, bukan je gula turun, masalah RESDUNG PON TIADA LAGI!


Dan yang paling best, JERAGAT dan PARUT KECIL pon HILANG,.


wahhhhh best sangat ...macam2 effect positif hanya dengan sebotol vivix..

jom kita hadiahkan VIVIX pada yang tersayang.


nk cuba?

ENA
013 357 3153
Certified Nutrition Consultant
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix : Gula Dalam Darah Dari 28.7 Turun Kepada 6.5!.

Testimoni Vivix : Jeragat Hilang, Kulit Cerah, Badan Pon Kurus!



Testimoni Vivix 

Suka tengok wajah sis ni kan. mulus halus sangat.. Rupanya rahsia dia adalah VIVIX,,..Patot laaa;)


antara kesan yang dialami sis ni selepas pengambilan vivix selama sebulan adalah:

-jeragat makin kurang
-kedutan di bawah  mata hilang
-tiada sembelit
-kulit makin cerah
-berat badan susut 3kg


tu dia 5 in 1 manfaat yang beliau dapat hanya dengan mengambil vivix.

insyaALLAH any info/order boleh la hubungi ena:
ENA
013 357 3153
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix : Jeragat Hilang, Kulit Cerah, Badan Pon Kurus!.

GiveAway 2 by sovitamin.com dan Travelkaja



Bismillah,

teruja nya ena, mana tahu ena salah seorang pemenang yang akan dapat set sudu dan garfu dari korea ni kan.

alhamdulillah..

jom la uols join sekali

cara nak JOIN, klik je gambar di atas;)

have fun uols




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca GiveAway 2 by sovitamin.com dan Travelkaja.

Sunday, 10 January 2016

9 Tanda Kasih Allah Kepada Umat Muhammad






R E N U N G A N



(sebahagian dari kasih ALLAH kepada Umat Muhammad)



UMUR kita terlalu singkat :

Hingga ALLAH kurniakan Lailatul Qadar untuk menambah umur amal.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH pinta berSilatulrahim untuk memanjangkannya.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH kurnia Puasa Enam Syawal seperti berpuasa setahun.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH kurnia Surah Al-Ikhlas seperti membaca sepertiga Al-Quran.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH kurnia solat di Masjidil Haram seperti solat 100 ribu lebih di masjid lain.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH kurnia solat berJemaah 27x lebih dari solat sendirian.



UMUR kita terlalu singkat :

ALLAH kurnia Solat Sunat di rumah 25x lebih dari solat di mata orang.



HIDUP ini terlalu singkat :

ALLAH kurnia Satu Huruf Bacaan Al-Quran dengan 10 pahala.



HIDUP ini terlalu singkat :

ALLAH kurniakan sesiapa yg berAmal Soleh / Bersedekah, meninggalkan ilmu bermanafaat dan tinggalkan anak yg soleh, pahala mengalir ke alam kuburnya.

HIDUP INI TERLALU SINGKAT.. JANGAN SIA-SIAKAN !!!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 9 Tanda Kasih Allah Kepada Umat Muhammad.

Saturday, 9 January 2016

Testimoni Vivix: Alhamdullilah, Saya Diberi Kesempatan SENYUM Kembali!






Assalamualaikum

Bismillah.


Nak kongsi satu testimoni vivix yang agak power. BELLPALSY - Tau tak macam mana? pernah dengar?


Ena ada lah buat kajian sikit pasal penyakit ni . Bell's Palsy adalah sejenis penyakit SARAF yang berlaku akibat kegagalan fungsi saraf pada  muka. Biasanya ia berlaku sebelah muka sahaja.


Lanjut mengenai penyakit Bell Palsy di UTUSAN MALAYSIA


Satu kisah yang baru sangat berlaku..akhir tahun lepas, iaitu sekitar bulan oktober.

-----------

Kisah Faiza Suhada ( sharing dari fb beliau)

alhamdullilah

2 oct 2015

Saya bangun sebelah muka da jatuh

Tak boleh senyum
Mata tak boleh tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Dr sahkan saya diserang bellpalsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muke

Saya di steroid

Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..

Consume:
✅SPECIAL DOSE vivix
Dan consume
1️⃣Omega guard
2⃣Bcomplex
3️⃣Vitamin E
dengan extreme

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali

Share la
Saya izinkan
Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka

Saya dan sahabat ‪#‎bellpalsy‬ sahaja yg tahu apa yg kami rasa..

Actually its more to self confidence / esteem

Tapi serius is MANIS untuk diingati
Dalam calendar kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2...


------------------


MasyaALLAH , meremang baca kisah Sis Faiza. Kejadian yang baru je berlaku.dan alhamdulillah, tahun baru ini (2016) beliau dah kembali ceria dan pulih kembali asbab VIVIX shaklee, insyaALLAH.


insyaALLAh jika anda perlukan guide untuk pengambilan produk shaklee yang betul untuk mengatasi masalah ini, jangan segan segan hubungi ena ye


ENA
013 357 3153




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimoni Vivix: Alhamdullilah, Saya Diberi Kesempatan SENYUM Kembali!.

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz







Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.


Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  




Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)


Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:


Syarat-syarat:


1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)



3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.


Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 


Hadiah yang bakal di menangi


Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA


Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org


Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 


**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.


With Love
Papaglamz


-seikian-










Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz.

Monday, 4 January 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016



Assalamualaikum 


Saya Ena, seorang surirumah yang menjalankan perniagaan atas talian menggunakan medium blog, facebook dan instagram.


Alhmdulillah sebagai surirumah bekerjaya, ena rasa puas hati sebab walaupun sibuk di SOHO setiap hari termasuk hari cuti namun anak2.membesar di depan mata alhmdulillah.


Cabaran memang besar la..maklumlah, nak mengawal anak2 solehah di samping bekerja bukan senang kan..baru ena tahu kenapa bos2 majikan tak bagi bawak anak ke ofis..haha


Impian ena untik 2016 banyakkk sangat tapi yang paling penting adalah meningkatkan amalan bekalan ke akhirat, menjadi isteri solehah dan ibu solehah kepada anak2 syurga  ena.


Impian dalam bisnes pula, nak bantu sekurang kurangnya 10 orang ejen shaklee di bawah naungan Precious Empire menjana income tetap ( konsisten) 4 angka sebulan..insyaAllah insyaAllah



Tolong doakan ena juga ye
Boleh jadi anda yang membaca entry ena ni kuat iman dan makbul doa nya


Jazakumullah khair kathira





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016.

Sunday, 3 January 2016

SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com



Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D



Caranya mudah sahaja !



SYARAT WAJIB











1. Buat SATU entri bertajuk --->  SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com
2 . Kemudian , ikut step seterusnya di blog Lyssa ye ----> http://www.lyssasecret.com/




**Boleh tambah ayat korang sendiri mengikut kreativiti masing-masing**


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com.

Friday, 1 January 2016

Penyelamat Kita Di Akhirat Kelak






🌿Takzirah...

Tika seorang muslim itu meninggal dunia, bagi mereka yang suka membaca Al-Quran.. maka Al-Quran itu akan dtg dan duduk di antara jasadnya dan kain kafan. Dan di dalam kubur nanti, ketika Malaikat Mungkar dan Nangkir dtg utk menyoal si mati itu tadi, maka Al-Quran akan datang dan berada di antara ruh yg sedang duduk itu dan malaikat yang akan menyoal.

Lalu berkata para malaikat, "Ketepi kau dari situ, kami datang mahu menyoal ruh ini, jangan kau menghalang pandangan kami". Lalu berkata Al-Quran kepada para malaikat " Manusia ini ketika hayatnya selalu bersamaku, aku akan perlihara dia dari kesusahan kubur".

Al-Quran itu akan berpaling kepada ruh itu tadi, dan berkata kepadanya "Ketika di dunia, kau selalu membacaku, setiap malam dan siang kau mengalun suara dengan ayat² ku, kau mencintaiku tak kenal waktu, maka dengan itu aku jadikan kau kekasihku kini, dan org yang aku cintai akan pula sangat dicintai oleh Allah swt. Bertahanlah dikau jangan kau gentar, aku akan membelamu!"

Lalu Al-Quran kembali memandang malaikat lalu berkata "Jalankan apa yg diperintahkan padamu ke atas ruh ini, akan tetapi aku bersaksi atas pemilik Kaabah dan pencipta teragung bahawa aku akan menyelamatkannya dari segala kesusahan yang mungkin mendatanginya dan akan menemankannya masuk ke dalam Syurga!"

MashaaAllah!! Bacalah Al-Quran walau hanya satu huruf kerna ia adalah teman kita di alam barzakh.

Allahuakbar

Sumber : IKIM


Jadikan tahun 2016 tahun kita membaca Al Quran... jgn tinggalkan... sebaik-baiknya selepas setiap solat fardhu....kalau xdpt, baca tiap2 hari, xdpt juga- baca tiap2 minggu, xdpt juga - bacalah tiap2 bulan....asalkan jgn di tinggalkan langsung....

Wallahu a'lam
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Penyelamat Kita Di Akhirat Kelak.

ENA NAK URL BLOG!



Bismillah


Assalamualaikum


Hari jumaat yang barokah ni, ena nak anjurkan satu segmen mudah sangat.


Tujuannya untuk dapatkan sebanyak mungkin URL BLOG..dari senarai tersebut boleh lah kita ramai2 blogwalking sambil berukhuwah dan silaturrahim.insyaAllah.



Mudah sangat2 cara penyertaan:


1) FOLLOW blog ena ni

2) Warwarkan segmen ini di blog anda
(Copy paste banner, buat entry bertajuk ENA NAK URL dan backlink ke entry ini)


3) Tinggalkan URL blog anda di ruang komen



Itu saje..mudah kannn..


DATELINE : 31 JANUARY 2016


Kenapa lama sangat..sebab ena nak kompol URL banyak3..hehe.



Sebagai tanda terima kasih atas sokongan anda, 3 blog terpilih akan menerima reward dari ena.



~HADIAH MISTERI GITUU~


Salam sayang,
ENA❤

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca ENA NAK URL BLOG!.

Dah Lama Tak Bukak Blog Tup Tup Menang 2 Contest



Bismillah, Assalamualaikum


Fuhh fuhh fuhhh


Blog berhabuk kan, tiup sikit..hihi


alhamdulillah


bukak-bukak blog, baru dapat tahu ena menang 2 contest.


contest dari Lynk.my dan Segmen by blogger Syira Lokman



#1 : Contest Lynk.my




#2: Menang cash Rm20 ;)




Alhamdulillah, rezeki tahun baru agaknya ni..hihi


insyaALLAH, bulan ni lebih bersemangat nk blogging..yeahh yeahhh...


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Dah Lama Tak Bukak Blog Tup Tup Menang 2 Contest .

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'