FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Tuesday, 25 August 2015

Akhirnya Topi Kesayangan Aeisya Kembali Putih!





Assalamualaikum

Alkisah balik dari Perak last wiken, kami singgah makan di  area Sg Ramal Foodcourt..tak makan di foodcourt tu tapi makan di satu kedai mamak yg berdekatan sbb teringin nak makan Satey Willy..tapi tak kesampaian juga sebab satey dah abes!.


So kami order roti boom and roti tissu....tah macam mana aeisya sedikit meragam, dilemparnya topi yang PUTIH MELEPAK tu gedebukkkk masuk dalam kuah roti canai.


waaaa..apa lagi,menjerit la mama!


Mama dah hangin dah tapi berjaya kawal perasaan..memang tak marah aeisya langsung...tarik nafas dalam2 dan hembus...buat 2-3 kali..maklumlah ibu preggy ni sokmo emo kan..hihi


Sampai je umah dah penat...terlupa nak terus basuh topi tu... tengok la rupa topi aeisya...pilu tak agak2.berminyak berkuah kari n dal lagi..pekej!







2 hari lepas tu baru ena mula buat sesuatu pada topi aeisya ni...kotoran dah mula nampak sebati dengan topi tu..dalam hati, sedihnya kalau tak dapat hilangkan segala mak nenek kuah n minyak yg melekat tu..


Topi ni hadiah dari papa aeisya..ada nilai sentimental disitu!



Ena rendam dalam campuran BASIC H CONCENTRATE dan FRESH LAUNDRY ( sabun basuh shaklee) 2 pencuci kegemaran ni memang ada kat rumah ena, antara product dalam Set HEALTHY HOME ..3 hari juga lah rendam



.sebab nak dapat balik color asal yang PUTIH MELEPAK tu..hihi



Tadaaaa..ini lah hasilnya..





Memang kagum jadi putih balik..dah la mama boleh terlupa gi peram 2 hari baru mula nak basuh..haha.



nak cuba Basic H dan Fresh Laundry?



013 357 3153









Terima kasih kerana sudi membaca Akhirnya Topi Kesayangan Aeisya Kembali Putih!.

2 comments:

  1. Wahh, hebatnya.. Putih mcm baru je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...macam tak yakin akan kembali pu5ih sb. Berminyak2 sgt!

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah