Wednesday, 19 August 2015

Persediaan Menyambut Baby ( Part 1 ) : Operasi Mencuci Baju Kaklong Aeisya


Set pencuci pilihan hati ena ( safe for baby)


***

Assalamualaikum.


Alhamdulillah kami teruja sangat nak menyambut kelahiran adik aeisya.


Now dah masuk 34 weeks..masa untuk menyiapkan barang2 untuk di bawa ke hospital waktu emergency nanti. Sebenarnya since minggu ke 28 lagi nurse suruh siapkan tapi entah apa yang ena kalut/bizikan diri pon ena tak tahu la..hehehe



Actualy, disebabkan aeisya lahir pada minggu ke 40 , so ena tak berapa risau sangat , insyaALLAH adiknya pon lahir lebih kurang tu juga;)



Bermula projek mengorek baju2 lama kaklong aeisya dalam almari baju;)



Rupanya banyak sangat baju newborn aeisya...memang tak perlu beli lagi..yela, baby cepat besar kan, pakai je mana yang ada.





2 bakul baju newborn, barut perut baby dan set tilam ready untuk di cuci;)
Ena memilih pencuci dan pelembut pakaian dari shaklee.. kenapa?


jom kita tengok sama2 apa sebab ena tak pilih pencuci biasa yang dijual di pasaraya2;)



Fresh Laundry Concentrate (sabun basuh serbuk)

Formula Semula Jadi untuk Pakaian yang Lebih Bersih (2.49kg)



 Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi.

Tahukah Anda?


Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan.


Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.


Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas.


Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.


Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee


Selamat

  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Berkesan

Berkepekatan tinggi



  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
  • Mesra Alam

Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan


  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan



Soft Fabric Concentrate (liquid softener)

Melembutkan Pakaian (946ml)


Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan.

Rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.

Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian


Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan


Keunikan Shaklee


Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
  • Berkesan

Amat berkesan menanggalkan minyak

  • Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuhsahaja)
  • Mesra Alam

Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)



  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan





mmmmmmm wangiiiiiii..

waktu jemur ni menusuk nusuk kewangian softener shaklee ke hidung ku..hehe..


dah kering pon, masih wangi lagi tau!




Sesuai untuk mendobi pakaian seisi keluarga, dari baby, mak baby, abah baby, tok baby pon boleh juga tau.. dannn selamat juga untuk mereka yang mengidap asma atau 
 mempunyai kulit allergi kepada pencuci...


best kan!


tak payah nak shopping sabun basuh asing2 lagi..teringat la dulu bersungguh2 beli sabun baby jenama P****** ..masa tu mama rajin membaca..kulit baby kan sensitif, basuh baju baby kene asingkan dari baju mak pak dia dan GUNAKAN PENCUCI YANG SESUAI UNTUK BABY JE...yang tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya .


jangan main2 tau...baby ni kalau tak sesuai kepada sesuatu bende, suaca, suhu, susu formula atau serbuk pencuci, baby akan menunjukkan tanda2 rashes atau ruam yang sesetnagh keadaan sangat teruk.kesian la kat baby tu...so spend sikit la untuk beli serbuk pencuci yang selamat ye uols.


nak cuba SERBUK PENCUCI SHAKLEE juga?



whatsapp ena laju2 k:



013 357 3153
Terima kasih kerana sudi membaca Persediaan Menyambut Baby ( Part 1 ) : Operasi Mencuci Baju Kaklong Aeisya.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.