PROMO OCT- HOT SELLING ESP!

Thursday, 21 September 2017

Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!

Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!

5 Kebenaran Tentang Sosej ini :


1) Mengandungi Bahan-Bahan kimia ‘deadly’ Dangerous seperti :

· - Nitrite

· - Heterocyclic Amines (HCAs)

· - Starch

· - Various types of meat!

· - High Salts

· - High Fructose Syrup

· - High MSG

· - Artificial colouring ( Supaya warna hot dog jadi pinkish!)

· - Perservatives

2) 7000 kajian saintifik telah membuktikan bahawa Sosej yang mengandungi bahan-bahan di atas sangat berkait rapat dengan Kanser!

3) Kanak-kanak yang makan lebih 12 batang Sosej sebulan mempunyai risiko 9 kali lebih tinggi untuk mendapat Leukaemia.

4) Ibu mengandung yang makan Sosej lebih 1 batang Hot dog setiap minggu akan meningkatkan risiko bayi untuk mendapat Barah otak!

5) Sosej meningkatkan risiko Kanser :

· Kanser Usus – 50%

· Kanser Pundi Kencing – 59%

· Kanser Perut – 38%

· Pankreas – 67%

Ini bukan Fakta yang di reka – Tapi adalah Fakta sebenar yang menunjukkan betapa pengguna di manipulasi oleh Food Industries!

Kalau boleh jauhkan ataupun jarang-jarangkan makan tapi lebih elok kalau ‘Haram’ kan ia dari anak-anak kita!


Jom kita sama saam ubah diet dan midnset orang sekarang

kita mula dari rumah kita dulu

insyaAllah kita boleh ubah masyarakat





Kekna ajar anak2, sosej not good, not healthy

Kat rumah pon ktorang TAK PERNAH beli letak dalam peti ais

Start ajar waktu kaklong pandai makan

ada cubaan ahli keluarga lain yang offer sosej kat kaklong tapi syukur tak berjaya ☺️☺️

Alhamdulillah so far doble ecah x suka & x makan sosej

Kaklong Ecah kata kat school ada cikgu bagi tapi kaklong tak makan

Betul ke tidak dia x makan kat school tu tak tahu lah😅 harapnya betul lah.bersangka baikkk

Apa2 pon didikan bermula dari rumah

Kita nak makan & beri anak2 makan 100% makanan sihat & bebas pengawet harini dah hampir hampir mustahil sesangat betul x

Tapi kita boleh CUBA dan BERUSAHA

#sisCuba #broCuba #cubaLahDulu

At least ada niat untuk beri makanan TERBAIK (halalan toyyiban iaitu halal dan selamat ) untuk kesihatan minda ,tubuh badan ,rohani dan jasmani anak2 syurga

Kekna,
Bukan Doktor

Sharing is Caring


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Terima kasih kerana sudi membaca Risiko Kanser Kepada Penggemar Sosej, Awasi Anak Anak Kita!.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah