Saturday, 23 September 2017

11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi

11 Tip  Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi








Restock lagi tools bisnes kekna ๐Ÿ˜Š

Eventho bisnes di alam ghaib eh, alam maya, bisnes card sgt penting tau

Kekadang g check up kt klinik kesihatan ke, tengah tunggu Uber ke, tengah tunggu turn nak pos barang customer ke, tengah dalam LRT/KTM ke, kat kenduri kawen sedare mare ke , join seminar /apa kelas2 parenting or bisnes ke

haaa masa tu lah hulur bisnes kad☺️

Profesional gitu kan. Especially bila dorang tanya 'keje apa sekarang?' 'keje katne?'

Apa lagi , ' This is My card' sambil tangan hulurkan biz kad & jangan lupa SENYUM ikhlas sampai langit ke 7 ye๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Berilah bisnes kad dengan penuh rasa TERUJA & BANGGA ,jangan memalu kucing plak neh๐Ÿ˜… wat malu kat kucing je๐Ÿ˜

Walaupun kita belom ada wisma or ofis gah setinggi KLCC, walaupun kita usahawan yg berniaga dari rumah je๐Ÿ˜Š

Tak kisah full time ka part time no time ka . Eh!

Key point nye teruja dan suka serta enjoy dengan kerja kita , orang berniaga ni semangat positive & excited dgn bisnes sendiri sangat penting tau

Bila kita bercakap dengan orang , kita boleh TRANSFER ENERGY tu kat prospek .

Pernah tak kita dengar orang explain produk dia dengan kita2 skali rasa excited TAK MENYABO NAK BELI๐Ÿ˜…

Contohnya cj wow shop tu kat tv tu . Fuhh terer dorang ngempen kennsss๐Ÿ˜๐Ÿ‘ boleh tiru cara dorang mengepochikan diri nya pon adui๐Ÿ˜

Ok kekna share TIP camne nk guna/sebar bisnes kad supaya beri IMPAK pada bisnes dan pada prospek yg terima kad kita

1/ Tempah atau print pada kertas yang berkualiti tinggi dan guna kedua2 belah depan dan belakang kad

2/ Ada Logo perniagaan ,nampak profesional

3/ 'Be oustanding' contoh nya letak gambar kita sendiri sebagai owner atau doodle pon comel๐Ÿ‘yang penting lain dari lain.

4/ Tema color bersesuaian dengan tema syarikat contoh kekna pilih hijau sbb tema color shaklee plus product kami berasaskan sumber semulajadi. Max 3 color kombinasi. Jangan banyak2 sangat combine color tau! Pening ai tengok nanti๐Ÿ˜

5/ Sentiasa bawa bisnes card dalam handbag/purse/wallet/letak dalam dashboard kete , beri sikit pada suami/isteri,mak ayah & mertua simpankan. Nanti boleh dorang tolong distribute skali☺️

6/ Sentiasa beri minima 2 copy biz card pada prospek . (Kalau nk masuk dalam parcel yg diposkan pon sama gak ye,minima 2 copy)

Beritahu prospek supaya berikan satu lagi copy pada kawan atau saudara mara yang perlukan servis/product kita

7/ Bertukar Kad dengan usahawan lain (di event atau kelas2 marketing etc)

8/ Hubungi prospek pada keesokkan harinya , cadangan skrip:

“Hi Farah, saya Aeinna . Semalam kita ada jumpa di Event FB Ads Chapter Return di Shah Alam , jika Farah nak cuba suplimen shaklee untuk kesihatan & kecantikkan, saya boleh bagi diskaun 5% bulan ni sahaja, untuk Farah beserta freegift . Nak cuba ?”๐Ÿ˜ƒ

Walau apa pon jawapan Farah, admit & simpan contact Farah untuk di follow up (keep in touch) berkala ๐Ÿ˜‰

Kalau kekna lah, kekna Terharu kalau uol bagi ayat seperti ini. Nampak kt situ uol tak buang bisnes kad kekna๐Ÿ˜, pastu siap dapat diskaun offer tertutup lagi,rasa exclusive sangat tau! ๐Ÿค—

9/ Kepilkan skali biz card dengan pamplet /flyers product kita dan jangan lupa mention promo serta ada 'urgency' misalnya, PROMO SEPANJANG SEPT 2017 SAHAJA'

10/ Offer sesuatu sekiranya beliau rekemen kita pada seseorang yang perlu kan product/servis kita dan kita berjaya close deal dgn prospek tersebut

11/ Tolong jangan simpan je buat tukun๐Ÿ˜ , bisnes kad untuk DIHABISKAN tau๐Ÿ˜‰

#TAG kawan2 yang bisnes dan #SHARE supaya orang lain pon dapat ilmu skali

Follow & see first fb orang ini ------> Aeinna Musa untuk ilmu2 kesihatan , kecantikkan & bisnes ๐Ÿค—

Baarokallahufiikum



thanx for reading

jumpa di next entry ye



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Terima kasih kerana sudi membaca 11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'