Follow Us @sihatcantik_byena

Saturday, 23 September 2017

11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi

11 Tip  Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi








Restock lagi tools bisnes kekna ๐Ÿ˜Š

Eventho bisnes di alam ghaib eh, alam maya, bisnes card sgt penting tau

Kekadang g check up kt klinik kesihatan ke, tengah tunggu Uber ke, tengah tunggu turn nak pos barang customer ke, tengah dalam LRT/KTM ke, kat kenduri kawen sedare mare ke , join seminar /apa kelas2 parenting or bisnes ke

haaa masa tu lah hulur bisnes kad☺️

Profesional gitu kan. Especially bila dorang tanya 'keje apa sekarang?' 'keje katne?'

Apa lagi , ' This is My card' sambil tangan hulurkan biz kad & jangan lupa SENYUM ikhlas sampai langit ke 7 ye๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Berilah bisnes kad dengan penuh rasa TERUJA & BANGGA ,jangan memalu kucing plak neh๐Ÿ˜… wat malu kat kucing je๐Ÿ˜

Walaupun kita belom ada wisma or ofis gah setinggi KLCC, walaupun kita usahawan yg berniaga dari rumah je๐Ÿ˜Š

Tak kisah full time ka part time no time ka . Eh!

Key point nye teruja dan suka serta enjoy dengan kerja kita , orang berniaga ni semangat positive & excited dgn bisnes sendiri sangat penting tau

Bila kita bercakap dengan orang , kita boleh TRANSFER ENERGY tu kat prospek .

Pernah tak kita dengar orang explain produk dia dengan kita2 skali rasa excited TAK MENYABO NAK BELI๐Ÿ˜…

Contohnya cj wow shop tu kat tv tu . Fuhh terer dorang ngempen kennsss๐Ÿ˜๐Ÿ‘ boleh tiru cara dorang mengepochikan diri nya pon adui๐Ÿ˜

Ok kekna share TIP camne nk guna/sebar bisnes kad supaya beri IMPAK pada bisnes dan pada prospek yg terima kad kita

1/ Tempah atau print pada kertas yang berkualiti tinggi dan guna kedua2 belah depan dan belakang kad

2/ Ada Logo perniagaan ,nampak profesional

3/ 'Be oustanding' contoh nya letak gambar kita sendiri sebagai owner atau doodle pon comel๐Ÿ‘yang penting lain dari lain.

4/ Tema color bersesuaian dengan tema syarikat contoh kekna pilih hijau sbb tema color shaklee plus product kami berasaskan sumber semulajadi. Max 3 color kombinasi. Jangan banyak2 sangat combine color tau! Pening ai tengok nanti๐Ÿ˜

5/ Sentiasa bawa bisnes card dalam handbag/purse/wallet/letak dalam dashboard kete , beri sikit pada suami/isteri,mak ayah & mertua simpankan. Nanti boleh dorang tolong distribute skali☺️

6/ Sentiasa beri minima 2 copy biz card pada prospek . (Kalau nk masuk dalam parcel yg diposkan pon sama gak ye,minima 2 copy)

Beritahu prospek supaya berikan satu lagi copy pada kawan atau saudara mara yang perlukan servis/product kita

7/ Bertukar Kad dengan usahawan lain (di event atau kelas2 marketing etc)

8/ Hubungi prospek pada keesokkan harinya , cadangan skrip:

“Hi Farah, saya Aeinna . Semalam kita ada jumpa di Event FB Ads Chapter Return di Shah Alam , jika Farah nak cuba suplimen shaklee untuk kesihatan & kecantikkan, saya boleh bagi diskaun 5% bulan ni sahaja, untuk Farah beserta freegift . Nak cuba ?”๐Ÿ˜ƒ

Walau apa pon jawapan Farah, admit & simpan contact Farah untuk di follow up (keep in touch) berkala ๐Ÿ˜‰

Kalau kekna lah, kekna Terharu kalau uol bagi ayat seperti ini. Nampak kt situ uol tak buang bisnes kad kekna๐Ÿ˜, pastu siap dapat diskaun offer tertutup lagi,rasa exclusive sangat tau! ๐Ÿค—

9/ Kepilkan skali biz card dengan pamplet /flyers product kita dan jangan lupa mention promo serta ada 'urgency' misalnya, PROMO SEPANJANG SEPT 2017 SAHAJA'

10/ Offer sesuatu sekiranya beliau rekemen kita pada seseorang yang perlu kan product/servis kita dan kita berjaya close deal dgn prospek tersebut

11/ Tolong jangan simpan je buat tukun๐Ÿ˜ , bisnes kad untuk DIHABISKAN tau๐Ÿ˜‰

#TAG kawan2 yang bisnes dan #SHARE supaya orang lain pon dapat ilmu skali

Follow & see first fb orang ini ------> Aeinna Musa untuk ilmu2 kesihatan , kecantikkan & bisnes ๐Ÿค—

Baarokallahufiikum



thanx for reading

jumpa di next entry ye



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.