Tuesday, 19 April 2016

Jom Detox Bersama Kak Ena !





Bismillah.

Alhamdulillah hari pertama kak ena #misiDetoxbody
#misidetoxHati

Walaupun sedang menyusu kan anak secara eksklusif , kak ena sahut cabaran detox program anjuran shaklee untuk april-jun 2016 ni dan kami bergerak secara jemaah. Kalau sorang2 harus pancit kat tengah jalan je kak ena ni. Maklum lah, kak ena dan makanan berpisah tiada😂😂. Kalau tak percaya cuba tanyKamal Fadzli Abd Rahmanan. Hihi!

Owh ye, segala info detox program kak ena akan letak dlaam 1 album khas mulai harini di fb ni. Untuk rujukan kak ena dan juga sahabat yang ingin turut sama ke arah KEKAL LEBIH SIHAT.

Program ni bermula 7 hari dulu kemudian akan diteruskan sehingga day 30. 7 hari pertama ni kire tough period juga lah. Harap nya kak ena lepas la 7 hari pertama ni dengan jayanya😅

===========
Untuk MENU hari pertama , suggested menu adalah :

Tema menu : Its All About Fibre

Menunya sayur hijau berdaun dan buah buahan. ( refer album #misiDetoxKakEna ) sat g kak ena uplod full menu k...sayur2 n buah je tau!

☝✔Untuk ibu menyusu macam kak ena, boleh ambil ayam/ikan untuk day 1 ni.

===========
Shaklee suplimen yang perlu diambil untuk bantu detox pada hari pertama :

Pagi;
🍇Vivix 1 sudu kecil
🍇alfalfa complex 5 biji
🍇DTX complex 3 biji

Tengah hari ;
🍇peppermint ginger plus 3 biji

Sebelum tidur;
🍇herb lax 4 biji

***untuk ibu menyusu, boleh ambil Energizing Soy Protein atau cinch Shake , blend dengan buah buah. Blend dengan apple hijau best sangat tau! Cuba lah.

Geng Detox Anda
KAK ENA
+6 013 357 3153
Terima kasih kerana sudi membaca Jom Detox Bersama Kak Ena !.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.