FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Wednesday, 11 November 2015

Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik

Assalamualaikum


Antara tips SEO yang biasa digunakan di kebanyakkan blogger adalah meletakkan URL di akhir setiap entri blog.



Link tajuk entri keluar secara automatik pada setiap post.



Cara traditional atau cara biasa adalah menaip semula tajuk entri dan linkkan secara manual .


Meh ena tunjukkan cara mudah nak letak link tajuk entri di setiap entri secara automatik atau tanpa menaip nya semula.


STEP 1


klik DASHBOARD >> TEMPLATE >> EDIT HTML >>   (klik cursor dalam template html dan tekan keypad 'ctrl' dan 'F' secara serentak) taip/copy je  '<data:post.body/>' kemudian paste di dalam kotak search pada template html .


STEP 2


Copy & Paste kod di bawah selepas word  ....photo floats -->


Terima kasih kerana membaca <a expr:href='data:post.href' expr:title='data:post.title'><data:post.title/></a>.



Follow Step 1 and 2 ye.


Klik PREVIEW TEMPLATE, bila dah puas hati, boleh lah SAVE TEMPLATE ye


kalau jadi, sila lah letak link pada komen dan jemput share untuk manfaat kawan-kawan blogger lain.

dan kalau tak jadi, tinggalkan komen juga . Kita sama-sama buat trouble shoot;)



Selamat mencuba!





Terima kasih kerana sudi membaca Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik.

8 comments:

  1. Kak u suka cara tradisional.. hihihi.. tp nnti nk cuba jugak cara yg ena ajarkn nie..tq ena.. gud sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la kakyu..cara ni lagi mudah tau

      Delete
  2. Replies
    1. tq,,..


      alamak tetiba rasa nk minum bandung laici..hehe

      Delete
  3. Tq ena sharing.. Guna lappy senang nak buat ni.. Guna fon tk dapet laa.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, nanti ada masa boleh edit kat lappy;)

      Delete
  4. wahh daebak baru tahu. tq for the info :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah