FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Sunday, 8 November 2015

Tips : Cara Back up Conversation di Whatsapp

Assalamualaikum


Sebagai seorang usahawan online, perkara biasa kita sering hadir kelas2 online di whatsapp kan.
Jadi, ena nak kongsi cara bagaimana kita boleh simpan ilmu2 dari kelas online di whatsapp ke email kita sendiri.


Untuk pengguna iphone, mudah saje, klik email di group info,klik email chat seperti di pada gambar bawah ni. Kemudian  follow je arahan seterusnya. mudah sangat.





Untuk pengguna  android pula, klik 3 titik di atas kanan ,  pilih MORE kemudian klik EMAIL CHAT. ikut je arahan seterusnya ye. LIhat contoh pada gambar di bawah.










mudah kan?



so tak perlu risau lagi conversation di whatsapp akan hilang macam tu je terutama ilmu-ilmu yang penting. Simpan je kat email, insyaALLAH bila2 masa kita boleh rujuk  balik.



semoga bermanfaat!


Terima kasih kerana sudi membaca Tips : Cara Back up Conversation di Whatsapp.

2 comments:

  1. Tq ena. Picture pon dia emel skali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 wani.ada dear, picture pon send skali ke email

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah