Friday, 25 September 2015

Tutorial : Cara Masukkan Video Dari Youtube Ke Entry Blog

Assalamualaikum


Kali ni ena nak share cara masukkan video youtube ke entry blog


Mudah sangat,


Caranya:


Bukak website You Tube



kemudian follow step 1-4 seperti di gambar di bawah: 








Selepas step 4, 


KLIK DASHBOARD/DESIGN >> POST >> NEW POST


Kemudian sambung follow step 5-8 seperti di bawah:









Jangan lupa test jadi ke tak dengan cara klik 'Preview" tau (Step 8)


haa...macam mana? mudah kan?



lepas ni boleh la trauk video kesukaan dalam entry blog kita;)



Kalau jadi, share la link blog anda tu di bahagian komen, kalau tak jadi boleh tanya di ruang komen juga




Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Masukkan Video Dari Youtube Ke Entry Blog.

4 comments:

  1. Akak dulu rajin gak share video dr youtube. Skrg dah malas dah nak copy itu ini :)

    Salam Aidiladha, Aeinna :)

    ReplyDelete
  2. nak lagi senang, kat bahagian entry tu boleh insert video, direct search kat situ je :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah