Friday, 25 September 2015

Tutorial : Cara Masukkan Video Dari Youtube Ke Entry Blog

Assalamualaikum


Kali ni ena nak share cara masukkan video youtube ke entry blog


Mudah sangat,


Caranya:


Bukak website You Tube



kemudian follow step 1-4 seperti di gambar di bawah: 








Selepas step 4, 


KLIK DASHBOARD/DESIGN >> POST >> NEW POST


Kemudian sambung follow step 5-8 seperti di bawah:









Jangan lupa test jadi ke tak dengan cara klik 'Preview" tau (Step 8)


haa...macam mana? mudah kan?



lepas ni boleh la trauk video kesukaan dalam entry blog kita;)



Kalau jadi, share la link blog anda tu di bahagian komen, kalau tak jadi boleh tanya di ruang komen juga




Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Masukkan Video Dari Youtube Ke Entry Blog.

4 comments:

  1. Akak dulu rajin gak share video dr youtube. Skrg dah malas dah nak copy itu ini :)

    Salam Aidiladha, Aeinna :)

    ReplyDelete
  2. nak lagi senang, kat bahagian entry tu boleh insert video, direct search kat situ je :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.