FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Mutiara Kata

"KESIHATAN ITU BAK MAHKOTA DI KEPALA ORANG ORANG YANG SIHAT, TIDAK DAPAT DILIHAT KECUALI OLEH ORANG ORANG YANG SAKIT SAHAJA"

Friday, 4 September 2015

Impak Buruk Blogspot.com Bertukar ke Domain Sendiri (blogspot.my)? Klik untuk Cara Beli Domain TERMURAH



Assalamualaikum


Kecoh sejak 2 hari lepas, blogspot.com dah berubah ke blogspot.my


antara blogger femes yang turut up entry mengenai berita panas ni ialah Hasrul Hasan dalam entry nya 10 Perkara Perlu Tahu Bila Blog Bertukar Domain Sendiri



lagi info mengenai KESAN pertukaran ini dari Tuan Blogger Area




Puan Noor Azlin: 


Mendapat berita dari Tuan BloggerArea, yang kini url utk blogspot sudah ditukarkan ke. My
namabloganda.blogspot.com > namabloganda.blogspot.my

Faq
1. Apa akan jadi pada blog saya?
-Bila pelawat dtg ke url lama, google akan redirect ke ke url blog baru

2. Adakah hanya org malaysia boleh tgk blog saya?
-satu dunia masih boleh tgk blog anda. Domain. My boleh diakses sptmana blogspot.com

3. Apakah masalah y mungkin terjadi!?
Perubahan url melibatkan banyak benda. Walaupun ada Redirect, tetapi anda terasa efeknya pada coding iklan (kena ubah), custom template, menu, links.

Updated 9.07pm
4. Adakah pertukaran url ini akan memberi impak kepada page rank saya?
Ya, page rank, alexa rank akan effected. Yang dulu dikira url lain, yang baru dikira url lain.

Sebab redirect hanya pada subdomain, bukan pada setiap link.

Ini antara sebab per perlunya ada domain sendiri walaupun pada platform blogspot. Kita dok ats tanah org, bila2 masa boleh diubah kunci pintu rumah dari dua gigi ke tiga gigi 😊



****

Ena suka nama blog ada domain sendiri sebab url lebih PENDEK dan tampak KEMAS..berbanding berjela2 kalau tak beli domain kan..hihi ( alasan budak sekolah je macam..hoho)


ok since blog ena dah ada domain sendiri sejak tahun lepas, so ena tak lah risau sangat..tapi ena nak berkongsi CARA BELI DOMAIN TERMURAH ni..


Beli di https://my.godaddy.com/


Dan caranya boleh KLIK SINI ye


ena pon nk beli juga, sebba bulan 10 ni dah expired dah domain ena ni;) harap2 tak lupa la..hihi



Terima kasih kerana sudi membaca Impak Buruk Blogspot.com Bertukar ke Domain Sendiri (blogspot.my)? Klik untuk Cara Beli Domain TERMURAH .

8 comments:

  1. saya mungkin prefer netkl kot. walaupun RM35 tapi berbaloi dengan srvis dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic..sat ena reply di blog sayidah ye

      Delete
    2. servis tu contohnya bila kita email netkl laju je balas. kalau call netkl lagi cepat selesai masalah. kalau set up pun, tak sampai 8 jam pun dah siap :)

      Delete
    3. owh..macam tu ye..tenkiu sayidah

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah