Monday, 3 August 2015

Tutorial : Cara Hilangkan Klik Pada Setiap Gambar ( No Click Entry Picture)

Assalamualaikum


Kali ni ena nak share satu tutorial tips penting sangat buat peniaga peniaga online iaitu NO CLICK ENTRY PICTURE.



ena suka buat ni supaya orang lain tak de la suka2 dan mudah2 je nak view n save image dari gambar2 kita kan.



Yela, ena pon selalu ingatkan rakan niaga ena supaya LETAK WATERMARK pada setiap gambar yang dibuat sendiri sebelum uplod di mana2 media sosial.



Water mark pula, letak di tempat yang susah orang nk edit, terutama gambar product yang di snap cantik2 dan pengakuan TESTIMONI dari customer sendiri.


 Barulah prospek tengok pon lebih percaya dan  yakin pada kita sebagai seller..itu juga melambangkan KESUNGGUHAN dan KOMITMEN kita pada bisnes kita ..kalau ena, ena suka beli apa2 dari komited seller.terutama yang sungguh2 buat marketing.suka support depa..yang acuh tak acuh je memang tak menarik minat ena untuk membeli dari mereka;)



 uols macam tu tak?



Bukan apa, bab gambar tu, gambar kita kan ..dah tentu ia EKSKLUSIF untuk kita2 aje..betul ke betul.



ok jom lihat step by step tutorial SIMPLE dan MUDAH ni.


STEP #1




ni ena tunjukkan contoh dari entry yang ena dah PUBLISHED.

macam biasa:


KLIK DASHBOARD --> POSTS --> KLIK MANA2 TAJUK ENTRY YANG KITA NAK EDIT 

STEP #2




Klik pada gambar (1) , dan anda akan lihat word 'link' akan jadi highlight (2)



STEP #3




Klik word 'link' tersebut.


STEP #4



highlight pada word 'link' akan HILANG


STEP #5




klik UPDATE jika entry dah pernah published

atau

klik PUBLISH jika etry belom pernah publish

STEP #6






lastly, siap!!



klik  'view blog' kemudian cubalah KLIK GAMBAR tu..tak dapat kann




ok TIPS TAMBAHAN, sila lah siap2 guna PAPARAN YANG LEBIH BESAR untuk setiap gambar yang disertakan di blog anda. Supaya orang yang singgah ke blog kita akan tertarik. takde lah kene pakai kanta pulak nk baca shairng gambar2 product atau testimoni yang kta sertakan;)



ena suka guna saiz 'X_LARGE'  pada setiap gambar.




Sharing is caring:





share la jika anda rasa bermanfaat!

terima kasih dau keladi,
singgah lah lagi;)
Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Hilangkan Klik Pada Setiap Gambar ( No Click Entry Picture).

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.