Thursday, 13 August 2015

Tutorial: Cara Test Speed Website


Assalamualaikum

Hari ni ena nak share cara untuk test kelajuan website kita ( website speed test). Test ini akan menunjukkan masa yang di ambil oleh pengunjung blog untuk loading atau excess ke page kita.


Makin CEPAT makin BAGUS!


yela, kalau bertahun baru dapat loading page dah tentu pengunjung akan kuciwa dan terus je TUTUP website/ blog kita....haa kan dah rugi tu terutama blog2/ website bisnes.


Tutorial ni dah banyak kali ena jumpe , terbaru ena nampak Blogger Lyssa up entry mengenai ini..terdetik juga nk kongsi dengan pengunjung ena pula.


Uols yang nak cuba test WEBSITE SPEED masing2, klik je SINI k.


Mine is 5.21s..rujuk pic di atas....ok la tu kan..blog pon tak banyak sangat info lagi...blog yang bagus adalah blog yang informatif dan mempunyai TEST SPEED bawah 20s.


Semoga bermanfaat

Selamat mencuba!

Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial: Cara Test Speed Website.

8 comments:

  1. Dulu2 masa zaman br berblog rajin gak LM buat test ni. Skrg ni x hirau sgt dah. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..LM,jom cek balik ke'laju'an blogg kita;)

      Delete
  2. Terbaik terima kasih berkongsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah..sama2..

      Yg baik.kita pakat kongsikan;)

      Delete
  3. Blog yg ringan memang disukai pengunjung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...kalau berat sgt ada lagu2 bagai mmg ena tutup je terus.hee

      Delete
  4. Ruby pun xbanyak info lagi.. 2.15s..
    Thx k.ena atas perkongsian ilmu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah