Monday, 3 August 2015

Tutorial : Cara Delete Blog Blogspot dalam 6 Langkah Mudah


Assalamualaikum


smalam ada sahabat ena bertanya mengenai Cara Delete Blog Blogspot yang dah lama dia buat ( waktu belajar dulu-dulu


insyaALLAH harini ena akan kongsi tutorial untuk DELETE blog lama dalam 6 langkah mudah.

STEP #1




Bukak dashboard blogspot masing2

klik My Blogs

STEP #2



Pilih blog yang anda ingin DELETE

klik pada anak panah seperti dalm kotak merah di atas

STEP #3



Pilih 'settings'


STEP #4



KLik 'others'

STEP #5




klik 'delete blog'

STEP #6



lastly, klik 'delete This Blog'


***********


haa..mudah sangat2 kan.


;)

kongsikan pada sahabat anda. Boleh jadi ada sahabat kita diluar sana yang terkontang kanting mencari solusi untuk delete blog lama mereka;)

ilmu yang bermanfaat adalah ilmu yang di sebarkan;)

Terima kasih kerana sudi membaca Tutorial : Cara Delete Blog Blogspot dalam 6 Langkah Mudah.

8 comments:

  1. Tq ena. Yup,kadang2 kita try2 buat blog dulu, try n error, then rasa nak start new blog dgn nama n design baru kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah jcky..kqlau xtahu cara nk delete blog haru juga hidup..kikiki

      Delete
  2. Hehe.Ada rupanya, semudah 123. Wordpress ada tak? masa create pening xreti guna. hehe

    ReplyDelete
  3. Hehe! Baru je delete blog lama.

    ReplyDelete
  4. Mahfuzah..wordpress ena x reti..hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah