Tuesday, 18 August 2015

Antara Kesihatan dan Wang Ringgit.



Teringat waktu makan malam tadi, ma ena cerita keadaan kawan ma yang datang semasa aqiqah adik ena last two weeks.


Kata ma, nampak kurus dan sakit je..muka hilang seri dan lemah je..ma pelik...and sempat la bertanya,


'Akak kurang sihat ye'


Kata dia: ' aah tengok ni' sambil tunjuk tangan dan kaki

( ma explain kat ena jari2 kaki dan tangan kelihatan pendek dan sendi2 sakit menurut makcik tu)


Ma tanya ena, sakit apa tu ena..sebab ma tak sempat nak bertanya banyak.


Ma, tu lah arthritis!


Setelah selesai makan, ena google pic arthrisltis m tunjuk kat ma...


Ma kata: haaa betul.la..camni la tangan m kaki makcik tu.


Keadaan tangan dan kaki makcik tu seperti gambar dari google di bawah;







Kekurangan kalsium tu ma..perempuan berisiko tinggi utk dapat penyakit tu..ye la perempuan setiap bulan keluar haid...dan nifas ( selepas bersalin)..kalsium akan keluar sekali dengan darah tu.



Tambah pula lifestyle kita harini, tak minum susu dengan cukup dan lambakkan makanan segera yang MEMBUNUH nutrien2 baik dlm badan kita.



Perempuan yg menopause juga berrisiko tinggi mendapat penyakit sendi dan kerapuhan tulang.



Panjang lebar ena explain kat ma..persis doctor giteewww..hihi



Ma setuju dengan ena dan berhasrat nak KONSISTEN ambilnsuplimen sendi yang ena bekalkan pada ma;)




Pastu ma cakap, owh ye, minyak ikan ma pon dah abes ni na.


Owh ok ma, nanti ena bagi..dah ada stok dah kt SOHO ; )


Alhmdulillah setiap beberapa bulan begitulah rutin ena, supply suplimen untuk KEPERLUAN KESIHATAN kepada ma abah dan mertua supaya mereka KEKAL LEBIH SIHAT.



Wang ringgit boleh dicari, tapi kesihatan MAHAL HARGANYA...priceless!



*****

Ena kongsikan quote hebat dr seorang medical doctor ni,


Dr. Zubaidi Hj Ahmad menulis di wall FB miliknya:


Ketika muda ramai yang mengejar wang yang banyak dikumpulkan tanpa mempedulikan kesihatan, apabila tua ramai yang mengejar kesihatan tanpa memperdulikan wang banyak dihabiskan.


Kata2 Dr Zubaidi ni betul2.menginsafkan...betapa manusia harini tidak kesahkan kesihatan terutama di kala MUDA dan SIHAT.


Padahal, CEGAH itu lebih baik dari MERAWAT!


Terima kasih kerana sudi membaca Antara Kesihatan dan Wang Ringgit..

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER utk baca review percuma '111 Formula Rezeki Melimpah Ruah'