Tuesday, 4 August 2015

5 Amalan Ibu Mengandung untuk Elak Anak Jaundice



Assalamualaikum


Ena nak kongikan 5 tips amalan ibu mengandung untuk elak baby lahir nanti mengalami penyakit Jaundice atau orang kita panggil  baby kuning;)


TIPS #1




Makan 3 sudu madu asli tanpa air atau 5 sudu air madu asli 



TIPS #2


Minum 2 cawan susu kambing segar sehari.



TIPS #3



Minum 500 ml pati delima setiap hari


TIPS #4

Sarapan dengan buah Kurma


TIPS #5



Minum air kelapa muda pure setiap hari ketika hampir bersalin






***

semoga bermanfaat;)

jom kita amalkan, sebarkan pada isteri, rakan taulan dan saudara mara yang sedang hamil;)


till then :





Terima kasih kerana sudi membaca 5 Amalan Ibu Mengandung untuk Elak Anak Jaundice.

8 comments:

  1. very good sharing utk preggy mommy..
    fiqah paling byk amalkan kurma,susu kambing & air kelapa tu..madu sekali sekala je.hehe..pati delima je x minum langsung..alhamdulillah iman tak kena jaundice :)

    ReplyDelete
  2. mudah saja tips nya..:)
    kak ipar amalkan pati delima dulu, alhamdulillah baby dia bebas kuning..

    ReplyDelete
  3. alhmdulillah baizu, kene g beli pati delima ni

    ReplyDelete
  4. Thanks Ena. Put tak pernah konsisten amik apa2 preventive. Dah kena baru berubat. Ngee.. Anak 4-4 org ada jaundice tp moderate, semua lain2 cara berubat kecuali yg kecik ni 100% Bf sekerap mungkin. Alhamdulillah, menurun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah...semiga anak2 put cepat besar dgn ceria dan terus sihat hendaknya

      Delete
  5. dah boleh start amal ni, dah nak masuk 7 bulan dah..hhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena 8mo+..

      Semoga selamat semuanya ye nazirah

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.