Tuesday, 4 August 2015

5 Amalan Ibu Mengandung untuk Elak Anak Jaundice



Assalamualaikum


Ena nak kongikan 5 tips amalan ibu mengandung untuk elak baby lahir nanti mengalami penyakit Jaundice atau orang kita panggil  baby kuning;)


TIPS #1




Makan 3 sudu madu asli tanpa air atau 5 sudu air madu asli 



TIPS #2


Minum 2 cawan susu kambing segar sehari.



TIPS #3



Minum 500 ml pati delima setiap hari


TIPS #4

Sarapan dengan buah Kurma


TIPS #5



Minum air kelapa muda pure setiap hari ketika hampir bersalin






***

semoga bermanfaat;)

jom kita amalkan, sebarkan pada isteri, rakan taulan dan saudara mara yang sedang hamil;)


till then :





Terima kasih kerana sudi membaca 5 Amalan Ibu Mengandung untuk Elak Anak Jaundice.

8 comments:

  1. very good sharing utk preggy mommy..
    fiqah paling byk amalkan kurma,susu kambing & air kelapa tu..madu sekali sekala je.hehe..pati delima je x minum langsung..alhamdulillah iman tak kena jaundice :)

    ReplyDelete
  2. mudah saja tips nya..:)
    kak ipar amalkan pati delima dulu, alhamdulillah baby dia bebas kuning..

    ReplyDelete
  3. alhmdulillah baizu, kene g beli pati delima ni

    ReplyDelete
  4. Thanks Ena. Put tak pernah konsisten amik apa2 preventive. Dah kena baru berubat. Ngee.. Anak 4-4 org ada jaundice tp moderate, semua lain2 cara berubat kecuali yg kecik ni 100% Bf sekerap mungkin. Alhamdulillah, menurun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah...semiga anak2 put cepat besar dgn ceria dan terus sihat hendaknya

      Delete
  5. dah boleh start amal ni, dah nak masuk 7 bulan dah..hhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena 8mo+..

      Semoga selamat semuanya ye nazirah

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah