Wednesday, 8 July 2015

Rahsia Susu Ibu Banyak dan Pekat

 

Susu Ibu banyak dan pekat menjadi dambaan setiap ibu 

Assalamualaikum

Apa khabar semua mommies?


Harini ena nak share satu tips atau rahsia susu ibu banyak dan pekat. Ini berdasarkan testimoni seorang ibu yang berjuang untuk menyusukan anak beliau sehingga 2 tahun.


Apa yang menarik, beliau siap buat EXPERIMENT lagi. Kadar dan jenis supliment shaklee yang di ambil menjadi 'pemboleh ubah' dalam experiment ini.


Apa yang anda akan baca ini adalah KISAH BENAR.


Jom kita sama2 kita menghayati hasil kajian beliau;)



  
Puan Liza berkongsi experiment menarik mengkaji penghasilan susu Ibu dengan pengambilan suplimen shaklee



Menurut Puan Liza di status fb miliknya, 


"Just nak share eksperimen saya selama sebulan untuk menambah susu badan. Ini apa yang saya buat dan hasilnya:


1. Makan set Shaklee + ALFALFA 6 BIJI sehari.

Akibatnya saya kena pam paling lewat 3 jam sekali. Sebab susu teramatlah banyak dan teramatlah lemak dan kuning. So, kena rajin pam. Kalau malas, kena bengkak susu. Saya busy, tiada masa nak pam time kerja.


2. Makan set Shaklee tapi TAK AMBIL ALFALFA.

Akibatnya susu maintain banyak tapi kurang lemak. Pam setiap 4 jam juga. Menghadapi sedikit KEPUTIHAN.


3. TAK MAKAN SET SHAKLEE langsung.

Akibatnya susu maintan tapi badan amatlah PENAT dan STRESS. Pam setiap 4 jam juga.


4. Makan set Shaklee, Alfalfa, Kalsium, dan Vita E.

Akibatnya BADAN SEGAR, TAK PENAT, SUSU BERTAMBAH BANYAK, PEKAT. Pam setiap 3-4 jam juga.


5. TAK MAKAN SHAKLEE dan JARAKKAN WAKTU MENGEPAM 6 jam sekali.

Akibatnya sekali pam dapat 15 oz. Apabila pam balik back to normal 4 jam sekali, susu dah kurang.


KESIMPULANNYA:

1. Lebih kerap pam, lebih banyak susu (supply vs demand)

2. Supplement berfungsi untuk menjaga KESIHATAN BADAN ibu menyusu supaya kekal bertenaga

3. Alfalfa WAJIB di ambil bersama2 set menyusu shaklee




Di bawah ni pula respon dari beberapa sahabat ena sendiri mengenai statu Puan Liza dan experiment yang dijalankannya.



Respon dari pengamal suplimen untuk menyokong penyusuan susu ibu



Aliatun Husna Bt Salleh
Setuju nad...kalau ambik alfalfa maximum 3-4 jam memang wajib pump..ditambah lagi dgn energizing soy protein...bulan puasa pun alhamdulillah susu meriah..syukur dipertemukan dengan set bf shaklee..


Yana Ramly 
Dah try alfalfa & esp sekali. Penangan dia mmg terpaksa pam. Selalu pam malam jer, tp ada sekali terpaksa pam siang jugak hehe!


Nurul Imma Mansor 
Set menyusu Shaklee memang the best. Rugi ibu menyusu tak ambik set menyusu Shaklee kalau dah tahu KEHEBATANNYA membantu ibu menyusu.


Azila Ishak 
Yaa saya setuju.saya pernah mengalaminya dulu


VIDEO bagaimana beliau mendapat penyelesaian kepada susu ibu cair dan kurang

 

Jika anda seorang ibu / suami yang ingin kan yang terbaik untuk anak anda, beri diri anda PELUANG untuk menonton video pendek ini sehingga HABIS, PASTI anda akan berpuas hati








Susu ibu, bekalan anak saya MAKIN BANYAK!! 
Jom ikuti perkongsian rahsia BESAR saya.


Ringkasan Perkongsian Video:


Farah Wahida seorang ibu bekerjaya iaitu seorang jururawat yang  STRESS dengan kerja dan stok susu anaknya yang semakin sedikit.


Setelah beliau google akhirnya alhamdulillah beliau mendapat PENYELESAIAN iaitu Set Penyusuan Shaklee.


Hanya 2 minggu penggunaan yang KONSISTEN, beliau BERJAYA megumpul stok susu untuk anaknya. Jika dulu 1 sesi pam hanya memperoleh 2oz susu sahaja tapi setelah pengambilan suplimen shaklee khusus untuk menyokong penyusuan si ibu, kini beliau BERJAYA dapat 7-10oz per sesi!


BEST KAN!?


Jom tonton video di atas untuk sama2 merasai KEGEMBIRAAN Puan Farah.


Jika anda ibu yang dalam dilema susu cair atau kurang, AYUH, cepat bertindak demi KESIHATAN dan juga HAK anak kecil kita tu..


fast action, fast result!


Hubungi ena untuk  sebarang pertanyaan berkenaan susu ibu atau untuk tempahan.

Hotline ena dibuka 24 jam ( kalau ena tak tido ena akan reply/respon pertanyaan anda ASAP.)



Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
 013 357 3153
 013 357 3153
 

Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Susu Ibu Banyak dan Pekat.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.