Wednesday, 24 June 2015

Ketahui 4 Cara Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan


Berat badan merupakan isu sensitif baik wanita mahupun lelaki



Assalamualaikum.


Ada tak kat sini sedang berusaha untuk kurangkan berat badan? dalam bulan Ramadhan yang mulia ini sangat molek kiranya anda teruskan niat anda . Kerana puasa merupakan DIET terbaik untuk turunkan berat badan.



Selain dari mengawal pemakanan harian, suplimen minyak ikan sangat membantu anda MEMPERCEPATKAN proses pembakaran lemak terutama lelemak yang dah lamaaaa bersarang dalam badan tu.


Hati2 tau, lemak bawah kulit tu mudah nk hilangkan..exercise dan kawal makan. tapi lemak di sekeliling organ penting macam mana nak hilangkan?


Jawapannya ialah dengan pengambilan suplimen


Dan suplimen yang ena suggest di sini ialah MINYAK IKAN TULEN iaitu Omega Guard 


Dalam entry ni ena nak kongsikan bagaimana minyak ikan berfungsi dalam menurunkan berat badan kita.



Minyak Ikan Mengurangkan Lemak dan Membina otot. 


Omega 3 dalam minyak ikan membantu membakar lemak, membina otot, meningkatkan tenaga dan juga prestasi badan kita



Satu kajian dimana subjek mengambil kira-kira 2 gram Omega 3 asid lemak (EPA dan DHA) setiap hari selama 6 minggu. Pada akhir kajian mereka hilang lebih daripada 2 lbs lemak badan. Berat badan subjek juga meningkat kira-kira 1 paun ( otot bertambah).


Apa yang menarik ialah mereka tidak bersenam atau ubah diet mereka, tapi hanya mengambil beberapa kapsul minyak ikan dos tinggi  setiap hari.






Ada yang hanya focus pada pembakaran lemak tapi tidak pada pembinaan otot. Bagi ena, tidak guna juga kurus tapi paha, perut dan lengan kelihatan lembik dan menggelebeh! ini adalah tanda2 badan anda kurang otot atau kurang protein. bentuk badan sebegini membuatkan berat badan akan lebih cepat naik semula ( jika anda berhenti ambil ubat kurus/berhenti diet kawal makanan/berhenti bersenam!)





So fokus pada pembinaan otot juga ye jika anda mahu kurus dengan cantik dan kekal lama!


Minyak Ikan Kurangkan Selera Makan Anda. 


Cabaran mengawal selera makan ketika mahu kurus. insyaALLAH minyak ikan boleh membantu!


Minyak ikan membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. Secara tidak langsung, ia membantu kita kurus tanpa berlapar.


Bagaimana ia terjadi?



Minyak ikan membantu mengawal selia pelepasan bahan kimia dalam badan yang dikenali sebagai serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda. Kesan ini juga memberi manfaat antidepresan kepada pengamal minyak ikan secara konsisten.


Selain itu, pengawalan serotonin juga menghentikan ketagihan kepada makanan manis/gula di mana ia sangat2 bagus kerana makanan tinggi gula menambah risiko berat badan dan juga penyakit merbahaya seperti diabetes.


Senaman Kurus anda Lebih Berkesan dengan Pengambilan Minyak Ikan





Makanan tambahan minyak ikan terbukti meningkatkan keberkesanan program senaman anda.


Dalam satu kajian, minyak ikan meningkatkan pengaliran darah ke otot semasa senaman dan membantu meransang enzim yang mengangkut lemak untuk tujuan pembakaran lemak bagi penghasilan tenaga.




Jadi, selain bersenam untuk kurus, ambil lah suplimen minyak ikan yang anda yakini seperti omega guard.



Minyak ikan Membantu mengurangkan Penyimpanan Lemak. 


Minyak ikan boleh mengurangkan risiko makanan yang anda makan akan disimpan sebagai lemak. Ini kerana ia meningkatkan sensitiviti insulin.


Insulin ialah hormon yang dirembeskan oleh pankreas




Sensitiviti insulin bermaksud hanya sedikit insulin yang dirembeskan untuk merendahkan jumlah glukos dalam darah selepas kita mengambil makanan.


Insulin memainkan peranan penting dalam penyimpanan lemak.


Insulin menghalang pemecahan lemak dan meransang  pembentukan lemak2 badan. Insulin memberi isyarat supaya menghentikan pembakaran lemak dan menyerap asid lemak serta glucos.


Semakin  sensitif sel-sel anda terhadap insulin, semakin kurang makanan yang anda makan disimpan sebagai lemak.


Kesimpulan:


Tidak mengambil minyak ikan = insulin meningkat selepas makan= lemak lebih banyak tersimpan daripada terbakar = GEMUK!



Mengambil Minyak Ikan = insulin rendah selepas makan =lemak lebih banyak terbakar = KURUS!



**antara diet yang meningkatkan sensitiviti insulin ialah diet tinggi protein dan rendah carbo.


Semoga perkongsian 4 cara minyak ikan membantu menurunkan berat badan ini memberi manfaat kepada anda yang sedang dalam proses mencapai berat badan idaman demi kesihatan jangka panjang.

Bagaimana?

Masih berkira2 untuk menambah suplimen minyak ikan dalam diet anda?

jangn fikir lama2 lagi, buat kajian dan CEPAT BERTINDAK!

MUDAHNYA NAK KURUS kan?

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan minyak ikan tulen Omega Guard, boleh terus hubungi ena ye.



Your health and Beauty Consultant,


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Terima kasih kerana sudi membaca Ketahui 4 Cara Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan.

3 comments:

  1. Setuju minyak ikan ni slh 1 supliment yg diperlukn bila nk diet, fizikal&mental pun kne kuat.....;-)

    ReplyDelete
  2. Betul tu +cikna..mental tu most important things juga tu..kene bersungguh2 kawal nanafsu makan terutamnya m keep posiitve bahawa kita mampu dan akan berjaya diet

    ReplyDelete
  3. Betul tu +cikna..mental tu most important things juga tu..kene bersungguh2 kawal nanafsu makan terutamnya m keep posiitve bahawa kita mampu dan akan berjaya diet

    ReplyDelete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.