PROMO OCT- HOT SELLING ESP!

Tuesday, 30 June 2015

#Cabaran20hari | Menu Wajib Bulan Puasa

Assalamualaikum..

Best entry kali ni nak cerita pasal menu WAJIB kami sempena bulan puasa sempena Cabaran20hari Puasa/Raya

Memang setiap tahun , 3-4 kali kami masak sendiri 3 menu nasi di bawah..masak sendiri tau..tak lalu sangat la beli2 ni..hihi ( koya je).





 Nasi kerabu Ayam Percik


 






 Nasi Lemak Ayam Berempah

 





Nasi Ayam


 

Untuk menu kuih2 yang kami sekeluarga masak sendiri pon ada 3 jenis. yang ni pon ulang2 buat juga sepanjang bulan Ramadhan




Butir Nangka







Sagu santan / 'Sanggupa'


 



Pengat Durian bersama Pulut

  

 

Puding Caramel

 

 

 

 Sardine Roll Goreng

 Dan ini pula menu air kami sekeluarga pada bulan puasa.


Air Tebu


 

 

Air Soya Cincau


 


Ni lah antara menu kegemaran kami ..tapi untuk ena, lepas azan je ena akan minum ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) dulu, dan 3 biji kurma. Lepas solat maghrib baru lah makan nasi dan kuih2 tu semua.



sebabnya, jika terus makan berat ( nasi dan kuih2) nanti ena akan mengalami sengkak/ esak nafas sampai tak boleh tidur.. hehe, begini la nasib ibu hamil sarat kan..btw, syukur alhamdulillah diberi kekuatan untuk berpuasa di bulan Ramadhan.



jumpa di next cabaran20hari!


KLIK SINI untuk baca lagi Cabaran 20 hari puasa/raya ENA

Terima kasih kerana sudi membaca #Cabaran20hari | Menu Wajib Bulan Puasa.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah