Thursday, 23 April 2015

Tips Panjangkan MASA Dalam Sehari

RAHSIA WAKTU LEBIH PANJANG dalam sehari.



Ini tips ena nk kongsi...sesuai utk mereka yg bekerja dr rumah yg sokmo tak menang tangan atau sesiapa saje yg rasa masanya sehari bukan 24jam tp 4 jam je..hehe.


actualy takdelah waktu dari 24 jam jadi 42jam sehari...tapi perasaan yg kita alami apabila masa seolah2 bergerak pelannn je.



Caranya mudah iaitu SOLAT DI AWAL WAKTU...seawal yg mungkin..menurut buku yg ena baca sebolehnya 10 minit sebelum azan ,kita dah siap2 ambil wudhu' , berpakaian solat dan tunggu masuk waktu di sejadah sambol berzikir / mengaji al quran.



Tapi bg yg tidak berkesempatan memadailah dengan BERGEGAS untuk menunaikam solat sebaik shj azan berkumandang.


Ena dah cuba tau
Dah cuba beberapa hari lately..alhmdulillah memang benar rezeki Allah bagi kita rasa waktu seolah bergerak slow sangat apabila kita tunaikan HAQ ALLAH di awal waktu..contoh harini..zuhor dan Asar ena solat awal waktu iaitu sebaik sahaja selepas azan ...dan selepas azan ena mengaji surah Al-Waqiah. 



Kesyukuran ena harini ialah aeisya kurang merenget dan aeisya tidur lama sangat , dari jam 1 tengah hari hingga jam 6 petang! biasa siang2 aeisya kan dah besar, dia tidur dalam 2-3 je sehari..harini rezeki ena, dia tidur sampai 5 jam! alhmdulillahh..



so, rentetan dari tu ( cewah bukan main macam tulis berita plak..haha) ena mampu update entry blog ( berjaya 3 entry juga lah termasuk entry di MENU- membership and business opportunity! ) dan 'tukar wajah' blog ena ni..banyak juga ena tukar2 di layout dan template blog..siap tukar background lagi..bosan sangat tengok blog dah bersawang lama sangat kan. Untuk pulihkan semangat supaya rajin blogging, ena tukar banyak juga feature dan 'rupa paras' blog ni..hihi





BEFORE: macam bosan je kan ada gambar2 product tersusun gini..hihi



AFTER: buat sendiri je..jenis kurang kretif tapi ok la kan.nampak sikit matang.ekeke




Perasaan tu tak dapat nak gambar..tapi banyak kerja boleh buat..hati jadi tenang, even anak merenget/ bisnes ada sikit2 cabaran dari customer mahupun rakan niaga, tapi hati rasa cool je ..


tah la...ena tak reti juga nk olah banyak2...baik anda cuba sendiri...hihi.
Selamat beramal.



Semoga kita semua di bawah lindungan yg Esa.
Ya allah jadikan diriku, ibu ayah,suamiku zuriat keturunanku, jiran tetangga dan seluruh saudara seislamku orang yang suka dan rutinkan SOLAT DI AWAL WAKTU. Aameen.

till then,




Terima kasih kerana sudi membaca Tips Panjangkan MASA Dalam Sehari.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah