Thursday, 19 June 2014

Tips Bisnes- Bagaimana Nak Mula?

As salam ena.saya nak bisnes ..dah lama fikir.tapi tak tahu nak buat bisnes apa. Makin lama fikir makin buntu.takut pon satu hal.kalau tak berjaya macam mana.

 # # # 

 Bismillah.SAW. Waalaikumussalam.

 Terima kasih pada yg bertanya ( tetiba fefeeling Prof Muhaya ..hihi ) 

 Baiklah, kalau tanya ena..mudah je ena cakap, MULA DENGAN APA YANG ADA DI DEPAN MATA.

Anda dulu di sekolah, scorer untuk subjek tertentu contoh matematik.. nahh, BUAT LA TUISYEN CLASS for matematik. 

Anda suka gajet. Tanya apa saje model2 gajet memang anda boleh jawab. Jadi lah dropshipper jual gajet.

Anda KREATIF dan minat buat brooch comey2 dari butang/robbon/kain ...haa, jual la brooch..kat youtube banyak tutorial buat brooch cantek3 

Anda suka kumpul jam G shock dan sebagainya.setiap hari keje nya bukak mudah.my tengok jam berjam2^_^..apa kata anda jual jam G shock je.! 24 jam boleh tgk jam.tak payah bukak mudah.my;)

Anda suka dan memang pandai buat biskut/kek yg sedap..haa... switch on your oven and start your 1st bake for bisnes. Apa lagi ye.. 

Anda pandai format laptop. Ok , buat offer sape yang nk format laptop, hanya rm20, siap saya bagi freegift lagi. 

Anda pandai bina blog yg cantek dan kretif..buat la kelas asas belajar blog. 

Anda pengguna tegar product shaklee, avon, tupperware, amway atau apa sahaja company yg offer membership dan peluang jana income. Ambil peluang untuk berkongsi kebaikkan yang anda dah rasa kemudian kongsikan dengan orang lain.

Anda suka duk rumah je tapi nak ada Income sendiri..buat la bisnes secara online. Yang rm0 modal pon banyakkkk. Sekarang mudah sgt nak buat bisnes, sambil jaga anak, sambil lipat kain, sambil jemur kain, sambil kemas rumah pon boleh tau.ena sambil masak pon ena bisnes jugak.hehe.jangan tiru yg ni k.bahaya

 # # #

 yang penting, BERMULA. Jika anda betul2 nak ceburi bidang bisnes,Cuba je apa2 bisnes DEPAN MATA.

Tak cuba tak tahu. Kene BERANI! 




 YOU ARE WHAT YOU THINK APA YANG ANDA FIKIR, ITU YANG ANDA AKAN "TARIK"

 Risiko ada di mana2. Even masak kat dapur rumah sendiri pon ada risiko gas abes ..hehe.

 HIGH RISK HIGH RETURN LOW RISK EXPECTED LOW RETURN. 

 Goodluck!

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Terima kasih kerana sudi membaca Tips Bisnes- Bagaimana Nak Mula?.

2 comments:

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.