Friday, 10 July 2015

##Cabaran20hari | Memori Raya 90an atau Zaman Kanak-kanak

Assalamualaikum

Seronok nak mengimbau kenangan raay masa kecik2 dlu. ena kanak2 zaman 90 an;)


Duit Raya Syiling


 

Kumpul duit raya yang kesemuanya syiling! berat tau 'handbag' raya i..hehe 

balik rumah pakat kira ramai2 dengan cosin kat tengah2 rumah tok. ish, memori betullah!

masa ni tak berkire pon, kalau dapat 20 sen pon dah rasa nk melompat tinggi.seronok!

Jalan Ramai2 Beraya sekeliling Kampung


 
gambar hiasan 

Dulu takde kes culik/rompak. So ktorang memang selamba badak je berjalan ramai2 g beraya satu kampung. 


Biasanya hari raya ke dua atau ketiga lah..misi collect duit raya ni..makan nya idok,haha



Dua kenangan ni la yang paling ena tak lupa. Sebabnya, sekarang dah takde lagi. tiada lagi kanak2 yang ramai2 jalan raya dari rumah ke rumah. Faktor keselamatan yang tidak benarkan kanak2 zaman sekarang buat camtu.. kanak2 ekarang prefer tegnok gadjet masing2 je di hari raya kan.. dan duit raya pula, kang budak2 dah pandai demanddiberi rm5 pon kata sikit..alahai..dulu ena dapat 10sen, 20 sen je tau!


KLIK SINI untuk baca lagi Cabaran 20 hari puasa/raya ENA
Terima kasih kerana sudi membaca ##Cabaran20hari | Memori Raya 90an atau Zaman Kanak-kanak.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah