Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Monday, 26 August 2019

Peluang Join Kelas Bisnes Percuma

12:16 0 Comments
Sejak 2013 kekna banyak attend kelas bisnes. Secara online dan offline juga. Ada yang free dan banyak juga berbayar. 

Kalau kira total, kos yang dikeluarkan puluh ribu ringgit dah. Takpe, kekna rela dan redha sebab kekna faham PELABURAN pada ilmu takkan pernah rugi. Tak kira lah melabur masa, tenaga, emosi mahupun wang ringgit.

Dan ilmu2 dari guru-guru kekna ni lah dengan izin Allah membantu kekna jana sales purata 5 angka sebulan sejak 2013, hanya dari rumah. Dari bisnes emas, buku dan sekarang produk kesihatan&kecantikan shaklee semua nya secara online saje.

Sebenarnya dah lama mentor suruh buat ni, beliau minta kekna kongsi kan ilmu-ilmu ni. So harini dalam sejarah (hihi) kekna sahut cabaran, kekna nak share ilmu yang pernah kekna belajar sebelum ni secara PERCUMA saje.

InsyaAllah kelas start bulan 9, 2019.

FREE je ni lekaihh klik join ye. Nanti kalau mood baik, kita kene caj pada yang lambat join naa😝hehe

Ok korang tolong share kan pada kawan-kawan yang berniaga especially yang baru nak mula niaga ye. Kita sama-sama bantu.

Kita bantu orang,
Allah pasti bantu kita 🤲

Join group wassap sebelum kuota penuh. Dah penuh kuota ni, grup kedua dan seterusnya ada caj 😎 

#share




Wednesday, 21 August 2019

Tips Mudah Untuk Melakukan Perubahan

13:27 13 Comments
Tips Mudah Untuk Melakukan Perubahan | Assalamualaikum.





Do this minimum twice per day, our life will totally change!

Ramai yang bergelut dengan diri sendiri bila nak berubah buat sesuatu yang lebih baik. Bergelut dengan perasaan takut dan tak yakin.

Lebih pilu lagi ramai juga yang tak sedar, mereka sendiri yang setkan minda supaya menarik perkara yang mereka tak nak. Sound funny😐 tapi it really happen termasuk lah saya sendiri, seriously.





Ena belajar satu ilmu ni di mana kita boleh latih diri kita untuk menarik only the best things happen dalam life kita. Sound interesting🤩

Bare in mind, ia tak lah berlaku dalam sehari-  its a process. Kita perlu sanggup laburkan komitmen untuk konsisten BUAT.





Mudah sangat caranya adalah buat SELF-AFFIRMATIONS!

1) Ambil satu pen dan kertas

2) Tuliskan apa/siapa kita nak jadi ( contoh pada gambar)

3) Lepas dah siap tulis, bernafas secara  fitrah iaitu tarik nafas dalam-dalam (sambil kembungkan perut) dan hembus pelan-pelan (sambil kempiskan perut)

4) Bernafas secara fitrah meningkatkan fungsi otak dan hati kita lebih tenang, then baru boleh ke next step iaitu BACA list tu  setiap hari especially malam sebelum tidur  dan pagi sebelum subuh (atau selepas solat subuh). Sebaiknya baca depan cermin so setiap kata kata yang kita ucap akan terpantul pada diri sendiri.

5) Ulang setiap hari selama 7 hari. Kalau dah berjaya,extend lagi rutin ni sehingga 21 hari, kemudian 44 hari dan 90 hari.  InsyaAllah bila dah buat selama 90 hari, susah dah nak tinggal dan boleh hafal dah, tak perlu tengok list lagi.





Self- affirmation ni pengukuhan kepada diri sendiri. Ia juga akan aktifkan RAS iaitu recticular activating system dalam otak kita yang  yang berfungsi menyimpan memory yang pernah berlaku dan segala apa yang kita perfengar/pertontonkan (yang kita lihat, baca,fikir, bayangkan).

RAS ni kan dia tak boleh nak beza apa yang kita sebut/bayangkan tu adakah benar2 berlaku atau sebaliknya. Dia pakai tangkap muat semua sama, dia kira REAL hehe. So ini satu kelebihan yang kita tak sedar selama ni, now dah boleh FEEL dan VISUALIZE what ever we want to attract into urr life, consistently .FAKE it until it REAL. 





Ritual ni akan transfom kita to a new person bilamana minda kita slowly akan menarik apa yang kita sebutkan dan later on InsyaAllah InsyaAllah benar benar berlaku dalam kehidupan kita. Have faith!

Ena pon tengah cari semangat dan mohon doa supaya kita sama-sama faot konsisten buat self affirmation ni sampai lah day 90.





#share pada kelurga dan kawan-kawan yang kita sayang

Aeinna Musa
Nak Jadi Orang Paling Bahagia

Tuesday, 20 August 2019

Tips Dapur Untuk Mommy Anak Ramai

10:28 0 Comments
Tips Dapur Untuk Mommy Anak Ramai | Assalamualaikum,

Harini Ena nak kongsi #tipsDapur khas buat mak anak ramai (lebih 2 anak kira ramai lah kan hehe).

Ena faham sangat bila anak ramai, sorang tidur lagi tak tidur. Eh, memang jarang ya amat lah 3-3 anak tidur serentak kan.

So bagi mommy yang nak masuk dapur untuk masak, memang mencabar jugak lah sebab tak boleh  nak focus betul2. Kejap kat dapur kejap ke ruang tamu tengok anak kejap kat bilik menyusu baby.

Bahaya tau.

Bila banyak sangat bende nak buat,kita tak sedar berlaku  kecuaian, contohnya terrrr lupa ada on api masak sesuatu atas dapur. Sudahnya hangus rentung dah ayam goreng kita🤭






Tips nya, dapur mommies wajib ada  multicooker.

Kelebihan menggunakan multicooker:

1) Jimat masa banyak sangat
2)  Selamat dari kebakaran akibat terlupa tutup api 
3) Dapur pon bersih, yeay!!

Ada banyak jenis kat pasaran, pilih je yang sesuai dan ‘mesra poket’ korang. Ena just nak share ena guna beli multicooker brand Cuckoo model white 1010 –beli secara kutu , Rm95 sahaja sebulan😊





Memang sangat membantu kerja-kerja dapur. Menu yang ena pernah masak guna multicooker:

1) Rendang ayam
2) Nasi Ayam
3) Nasi putih
4) Nasi Daging
5) Ayam Bakar
6) Kuah Dalca
7) Kambing  Bakar
8 Sup ayam/daging
9) Panaskan/stim lauk sejuk
10) Baby Solid Food (bubur nasi , chicken bone broth etc)

11)kuih muih pon boleh tau tapi belom pernah buat lagi.😌

Pendek kata hampir semua jenis masakan boleh masak guna multicooker je. Mommies just on pastu tinggal. Kalau dah masak, automatik periuk ni off sendiri😊

#Share supaya sahabat korang supaya kita sama-sama lebih berhati-hati di dapur.

#AeinnaKongsiTips

Wednesday, 14 August 2019

Testimoni Shaklee Youth Skincare

18:24 0 Comments




Testimoni Shaklee Youth Skincare | Assalamualaikum, entry kali ini nak kongsikan testimoni youth skincare seorang yang Ena kenali iaitu nenek kepada anak susuan Ena sendiri (ibu kepada Nadiah Suhaidi).  Beliau berumur sekitar 50an.  Sejak 2017, kulit Ummi Nad start jadi macam gambar di sebelah kiri tu. Kulit Ummi Nad sebelum ni cerah dan tak bermasalah sangat.

Mungkin asbab makan ubat TB, dan kesan pemakaian skincare yang claim semulajadi tapi tak berapa semulajadi, dia jadi macam tu. Pakai skincare tu pula ada lah dalam 30 tahun. Memang setia dan konsisten sungguh Ummi Nad ni.

Birthday Ummi Nad tahun lepas, Nad hadiahkan Youth Skincare yang masa tu baru je dilancarkan.

Memang ambil masa skit bila pakai skincare yang totally semulajadi, bebas 1500 bahan kimia bahaya, dan ambil masa 8 tahun R&D ni.

Along the way tu, banyak juga cabaran. Nad kena beri motivasi pada Ummi Nad supaya terus konsisten dan believe in Youth Skincare. Almaklumlah skincare baru untuk Ummi selepas 30 years kan. 

Alhamdulillah now berbaloi dah semuanya. Molek dah kulit Ummi 🥰 

Slowly, but surely ❤️

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.