Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Sunday, 7 July 2019

Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik

16:07 4 Comments
Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik | Assalamualaikum. Entry kali ni Ena nak review penapis air dan produk peralatan rumah dari jenama yang viral iaitu Cuckoo.



Kalau nak tahu Cuckoo ni bukan sahaja penapis air dan udara je tau tapi ada banyak lagi peralatan rumah yang mereka keluarkan sesuailah dengan tagline 'Living a Healthy Home With Cuckoo'. Ena sendiri selain penapis air, Ena juga ada periuk multicooker jenama cuckoo iaitu White 1010 Multi Cooker. Sangat banyak membantu memudahkan kerja di dapur Ena walaupun sangat sibuk menguruskan anak dan bisnes. Best!




Promosi pendaftaran dan pemasangan Percuma selama 5 tahun dan jaminan penukaran Filtersetiap 4 bulan, menarik bukan!

Promosi Penapis Air Cuckoo XCEL atau IRIS TOP hanya RM100 sahaja sebulan.


Keistimewaan dan Kelebihan Filter Cuckoo







Promosi FREE Cuckoo Air Q (penapis Udara Mudah Alih yang boleh digunakan dalam kereta ) untuk pemasangan Combo penapis ar dan udara serentak,





Testimoni Pengguna Cuckoo






Kerja Maintenance yang dijalankan oleh pihak cuckoo






Puan Mariah Ejen Cuckoo anda

Puan Mariah sedia berkhidmat dan memberi konsultasi berkaitan pemasangan produk cuckoo di rumah anda.

Hubungi Ejen Cuckoo anda sekarang:






Saturday, 6 July 2019

3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki

15:51 3 Comments









3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki | Assalamualaikum. Hati rasa makin bahagia bila kita memilih untuk bahagia. Kan Allah dah jamin dalam Al Quran, Allah bagi kecukupan pada kita semua hambaNYA.

Hanya kita saje yang ‘affirm’ kita miskin kita susah.  Kekna nak kongsi 3 cara untuk kita hidup bahagia dan jadi magnet rezeki.

1)Pertama, jom kita ubah apa yang kita cakap dan tulis. Hanya semudah kita rephrase semula ayat yang kita nak cakap/tulis, minda di bawah sedar kita  mula menarik kebaikan /kesenangan/rezeki melimpah ruah.

Sakit= dalam proses sihat
Susah =kurang/tak senang
Malas=kurang rajin
Miskin=belom kaya
Tak pandai=belom pandai

2) Kedua, HAPPY setiap masa— enjoy present moment. Jangan hidup di masa lepas atau masa depan. Orang yang stress/depress adalah orang yang ada emosi yang banyak berkait masa lepas dan masa depan. Takut dan risau masa depan. Sedih, dendam dan tak puas hati apa yang berlaku masa lepas. Semua ni emosi yang jadi blockage pada rezeki.
  

Nikmati masa SEKARANG. Eckhart Tolle ada tulis mengenai The Power of Now. Bagaimana beliau bangkit dan jadi milkionaire hanya dengan perasaan gembira  menikmati present moment.

3) Bersyukur dengan apa yang kita ada dan belom ada. Allah tahu masa terbaik untuk kita miliki hajat kita. Daripada kita duk stress fikir banyak benda yang kita belom dapat, bersyukur dengan nikmat nafas, anggota badan yang sempurna, anak sihat, suami baik, ada keluarga, ada ibu ayah etc.

Terlalu banyak yang boleh kita disyukuri, kenapa asyik melihat pada apa yang belom kita ada?

Something to ponder.

Aeinna Musa
Be Excited & Be Happy Always


Thursday, 4 July 2019

Lebih 2000 Pengunjung Melawat Ke Blog aeinnamusa Dalam Sehari !

16:52 14 Comments
 

Lebih 2000 Pengunjung Melawat Ke Blog aeinnamusa Dalam Sehari! | Assalamualaikum. Jadi satu terapi bila hari-hari tengok statistik blog aeinnamusa.com. Purata sehari pageviews di blog Ena sekitar 400-500. 

Semalam mencanak naik sampai 2000 lebih tu. Apa yang berlaku? bila cek semula rupanya ada posting pasal poslaju yang dapat score paling tinggi klik dari carian google. Entry  Cara-cara poslaju barang dan jenis-jenis plastik prabayar poslaju yang Ena tulis tahun 2015 dulu. fuh, lama giler dah tu hehe.

Itulah syoknye ada blog ni, entry dah bertahun pon masih boleh di jumpa lagi sampai laa ni dah tahun 2019 weyy hehe. So korang yang bisnes tak kira lah ada produk atau servis, buat lah pemasaran di blog/website sebab pemasaran sebegini bersifat jangka panjang berbanding pemasaran di media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter dan macam-macam lagi. Bukan la bermakna media sosial tak penting tapi untuk sustainability bisnes jangka panjang, selain media sosial, orang wajib wajib dan wajib buat blog atau website. 


Kalau korang berminat nak iklankan produk atau servis di blog aeinnamusa dot com (total terkini pengunjung blog - lebih 730000 pagenviews), boleh terus hubungi Ena k. Mur mur je caj jangan risau k.







Segmen 9 Juta Special Bloglist

16:19 4 Comments



Segmen 9 Juta Special Bloglist | Assalamualaikum, dah bertahun rasanya Ena tak join segmen / giveaway, sebabnya dah bertahun jugak tak blogwalking ish ish ish hehe.

Nyatakan TIGA first impression orang terhadap Ena; yang biasa Ena dengar:



  1. Friendly
  2. Anak sulong ye? (merujuk pada anak nombor 2 atau ke 3 ku hehe)
  3. Orang Penang ke? (saya asal Ganu Kiter)




Ok korang semua jom ramai ramai support blogger Sayidahnapisah. Caranya mudah saje, klik je banner kat atas ni k.



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.