Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Saturday, 6 July 2019

3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki

15:51 3 Comments









3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki | Assalamualaikum. Hati rasa makin bahagia bila kita memilih untuk bahagia. Kan Allah dah jamin dalam Al Quran, Allah bagi kecukupan pada kita semua hambaNYA.

Hanya kita saje yang ‘affirm’ kita miskin kita susah.  Kekna nak kongsi 3 cara untuk kita hidup bahagia dan jadi magnet rezeki.

1)Pertama, jom kita ubah apa yang kita cakap dan tulis. Hanya semudah kita rephrase semula ayat yang kita nak cakap/tulis, minda di bawah sedar kita  mula menarik kebaikan /kesenangan/rezeki melimpah ruah.

Sakit= dalam proses sihat
Susah =kurang/tak senang
Malas=kurang rajin
Miskin=belom kaya
Tak pandai=belom pandai

2) Kedua, HAPPY setiap masa— enjoy present moment. Jangan hidup di masa lepas atau masa depan. Orang yang stress/depress adalah orang yang ada emosi yang banyak berkait masa lepas dan masa depan. Takut dan risau masa depan. Sedih, dendam dan tak puas hati apa yang berlaku masa lepas. Semua ni emosi yang jadi blockage pada rezeki.
  

Nikmati masa SEKARANG. Eckhart Tolle ada tulis mengenai The Power of Now. Bagaimana beliau bangkit dan jadi milkionaire hanya dengan perasaan gembira  menikmati present moment.

3) Bersyukur dengan apa yang kita ada dan belom ada. Allah tahu masa terbaik untuk kita miliki hajat kita. Daripada kita duk stress fikir banyak benda yang kita belom dapat, bersyukur dengan nikmat nafas, anggota badan yang sempurna, anak sihat, suami baik, ada keluarga, ada ibu ayah etc.

Terlalu banyak yang boleh kita disyukuri, kenapa asyik melihat pada apa yang belom kita ada?

Something to ponder.

Aeinna Musa
Be Excited & Be Happy Always


Thursday, 4 July 2019

Lebih 2000 Pengunjung Melawat Ke Blog aeinnamusa Dalam Sehari !

16:52 14 Comments
 

Lebih 2000 Pengunjung Melawat Ke Blog aeinnamusa Dalam Sehari! | Assalamualaikum. Jadi satu terapi bila hari-hari tengok statistik blog aeinnamusa.com. Purata sehari pageviews di blog Ena sekitar 400-500. 

Semalam mencanak naik sampai 2000 lebih tu. Apa yang berlaku? bila cek semula rupanya ada posting pasal poslaju yang dapat score paling tinggi klik dari carian google. Entry  Cara-cara poslaju barang dan jenis-jenis plastik prabayar poslaju yang Ena tulis tahun 2015 dulu. fuh, lama giler dah tu hehe.

Itulah syoknye ada blog ni, entry dah bertahun pon masih boleh di jumpa lagi sampai laa ni dah tahun 2019 weyy hehe. So korang yang bisnes tak kira lah ada produk atau servis, buat lah pemasaran di blog/website sebab pemasaran sebegini bersifat jangka panjang berbanding pemasaran di media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter dan macam-macam lagi. Bukan la bermakna media sosial tak penting tapi untuk sustainability bisnes jangka panjang, selain media sosial, orang wajib wajib dan wajib buat blog atau website. 


Kalau korang berminat nak iklankan produk atau servis di blog aeinnamusa dot com (total terkini pengunjung blog - lebih 730000 pagenviews), boleh terus hubungi Ena k. Mur mur je caj jangan risau k.







Segmen 9 Juta Special Bloglist

16:19 4 Comments



Segmen 9 Juta Special Bloglist | Assalamualaikum, dah bertahun rasanya Ena tak join segmen / giveaway, sebabnya dah bertahun jugak tak blogwalking ish ish ish hehe.

Nyatakan TIGA first impression orang terhadap Ena; yang biasa Ena dengar:



  1. Friendly
  2. Anak sulong ye? (merujuk pada anak nombor 2 atau ke 3 ku hehe)
  3. Orang Penang ke? (saya asal Ganu Kiter)




Ok korang semua jom ramai ramai support blogger Sayidahnapisah. Caranya mudah saje, klik je banner kat atas ni k.



Saturday, 29 June 2019

Keria Ball Viral Bandar Baru Bangi

19:01 1 Comments




Resepi Keria Ball Viral Bandar Baru Bangi | Assalamualaikum, Keria Ball The Mini berkongsi resepi keria ball dorang yang sangat lazat. Memang sedap, Dato' Aliff Syukri Abang Terlajak Laris pon bagi review dalam video di bawah ni tau.



Resepi Keria Ball dan Review dari Dato' Aliff Syukri Abang Terlajak Laris






Kalau korang tak berapa rajin nak buat sendiri, Ena cadangkan order sahaja dari Keria Ball The Mini. Harga berpatutan dan berbaloi jimat dan tenaga tak perlu buat sendiri kan, hehe.










5 fakta thekeriaball ini yang selalu disebut orang ramai 😍

(IG : @thekeriaball.bangi)


✔ Keria berbentuk bola (lain dari yang lain)
✔ 90% rasa ubi yg enak
✔ Keras di luar lembut di dalam
✔ Disaluti gula melaka
✔ Sesuai untuk kudapan, jamuan & penyelamat di kala saudara mara tiba


ok ni testimoni atau feedbac mereka yang dah cuba sendiri Keria Ball The Mini






MINIPACK KERIABALL


Kalau nak sediakan kelainan untuk tetamu, boleh  jadikan keriaball sebagai Doorgift / Goodies / Hidangan istimewa buat tetamu yang dihormati.

1 pack ada 5biji keriaball
Minimum order 30packs.




Haa murah sangat kan, apa lagi, jika anda berada berdekatan Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota, Sungai Merab, jalan reko Kajang, Bandar Baru Salak Tinggi, Rawang, Bandar Baru Nilai, Semenyih, Kajang, Puchong, Putrajaya dan sekitar dan ingin mencuba Keria Ball yang lazat ni atau untuk hadiahkan pada seseorang, boleh terus hubungi Stokis Izny, klik saje link di bawah ni ye:













DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.