Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Thursday, 12 May 2016

Follower Instagram Cecah 20K !

18:16 0 Comments


Follower Instagram Cecah 20K ! | Alhamdulillah tercapai juga target ena untuk capai 20K follower minggu ni. Tengah kejar target bulanan pula. Best tau IG ni , bukan semata mata tempat untuk bersosial dengan kenalan alam maya tapi tempat untuk berkongsi manfaat dan jana pendapatan pada masa yang sama. Baru je lagi ena aktif di instagram ni , sejak dec 2015. Baru sangat kan.


So secara rasminya, update terkini sehingga baris ini ditulis, instagram ena mempunyai :



  • 1741 post
  • 20 000 follower ( IG yang follow kita)
  • 2896 following (IG yang kita follow)



Ada cara nya untuk tambah follower yang organik atau targeted. Bertuahlah team niaga ena sebab ena kongsi ilmu ni secara FREE je. Untuk orang luar ada caj sikit la . Hee. Bagi team niaga ena, alhandulillah perkongsian ilmu niaga offline dan online hampir setiap minggu. 





Owh ye ena pon baru perasan harini yang  image / ikon aplikasi Instagram berubah. Makin cantik warna pon ceria. ( refer screenshot dalam kotak warna merah di bawah)




Uols yang ada instagram jemputla follow ena ye.. link nya ada di bahagian kanan  ( sidebar) blog ena. Salam perkenalan!






Wednesday, 11 May 2016

Set Hamil Shaklee : Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi

12:11 0 Comments
Pastikan bayi mendapat khasiat dan nutrisi terbaik dari peringkat janin lagi

Bismillah,
Assalamualaikum.


Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi | Apa sahaja yang ibu hamil makan akan 'pergi' ke bayi yang dikandung nya juga. Jika elok makanan tu, bagus la untuk perkembangan bayi dan jika sebaliknya, bayi juga akn mendapat kesan buruk secara langsung dari peringkat janin dalam perut atau selepas dilahirkan. Waktu dalam perut, yela kita tak nampak lah kesannya kan. 


Ada kawan Ena berkongsi dua orang anak beliau sangat berbeza dari segi tahap kesihatan akibat perbezaan diet yang diamalkan sepanjang kehamilan. Waktu hamil anak pertama beliau rajin sangat minum susu manakala anak kedua beliau tak lalu langsung minum susu. Akibatnya, apa yang diperhatikan sepanjang tumbesaran anak beliau, anak pertama kerap jatuh-jatuh dan kaki tak kuat manakala ank kedua jarang terjatuh dan kaki lebih kuat. 


See? Nampak tak kepentingan nutrisi waktu hamil dan bagaimana ia mempengaruhi tumbesaran anak selepas dilahirkan. Sebab tu ena sedih sangat bila tengok ada ibu hamil sanggup minum coca cola, makan maggi, fast food dan jajan. Sebab, bukan fizikal bayi je, mental badan IQ pon dipengaruhi oleh nutrisi ketika hamil juga tau!



Alhamdulillah , Set Hamil Shaklee membekalkan nutrisi yang lengkap kepada ibu hamil sepanjang 9 bulan 10 hari . Pengalaman Ena sendiri menggunakan suplimen hamil Shaklee memang rasa sangat berpuas hati kerana sangat bertenaga dan aktif sepanjang hamil pada tahun 2015.


Ena menggunakan set hamil shaklee sepenuhnya sepanjang kehamilan kedua, Baby Safiyya. Waktu ni hamil 8 bulan ;)


Jom Ena perkenalkan satu persatu suplimen dalam set ini:

    Energizing Soy Protein (ESP) - protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel2 baru pada janin


    B complex- Mengandugi folic acid  yang penting untuk perkembangan saraf tulang belakang janin pada 1st trimester. B complex untuk control mood ibu hamil juga.


    Ostematrix - kalsium utk support pembentukkan tulang baby dan tulang serta gigi ibu. Kekurangan kalsium nanti ibu akan jadi lenguh-lenguh dan sakit pinggul/belakang/kaki. Untuk elak sembelit gak ni.


    Vita Lea - multivitamin untuk cukupkan nutrisi keseluruhan dan ada IRON untuk naikkan haemoglobin ibu hamil


    Sustain released Vita C - untuk tingkatkan imuniti ibu  dan bantu penyerapan IRON dari vita lea


    Omega guard - minyak ikan tulen untuk perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu ( elak diabetes semasa hamil). Untuk di ambil bermula trimester kedua kehamilan. 



    Menurut Dr Hamid Arsyat, Doktor Pakar Sakitpuan: 

    Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.


    Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. Ada yang percaya makan lebih makanan dari kacang soya menghasilkan kulit bayi yang cantik ! Mungkin benar?


    Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wamita hamil ! 



    Tonton Video Rahsia Ibu Hamil ini sangat bertenaga!








    Mommies yang berminat untuk memiliki Set Hamil Shaklee yang mendapat sambutan ramai ni boleh la order sendiri menggunakan kad kredit atau kad debit dengan cara KLIK ORDER NOW di bawah, atau terus call/whatsapp/sms Ena pon boleh ye. insyaAllah kedai online ena ni bukak 24 jam ;)







    Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153



    p/s: KLIK untuk grab <<PROMOSI TERKINI>>




    Tuesday, 10 May 2016

    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari ;)

    18:49 0 Comments


    Assalamualaikum


    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari | Alhamdulillah pilihan yang bijak. Set Hamil Shaklee ni lah menjadi pilihan ena juga. Kita guna sendiri dan rasa keberkesanannya alhamdulillah memang ena berani nak cadangkan pada mommies semua.


    Isteri kepada blogger terkenal ni siapa tak kenal kan, Ben Ashaari,(ena cukup kagum dengan blogger ni) memilih untuk kekal bertenaga dan sihat sepanjang hamil.


    Ena pon ada cerita nak story ni, berkaitan set hamil ni gak. InsyaALLAH ena akan kongsikan dengan anda semua ye. 


    KLIK SINI untuk baca pengalaman mommies yang dah guna Set Hamil Shaklee.


    Untuk kisah ena, tunggguuuu;)







    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.