Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Sunday, 3 January 2016

SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com

11:15 0 Comments


Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D



Caranya mudah sahaja !



SYARAT WAJIB











1. Buat SATU entri bertajuk --->  SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com
2 . Kemudian , ikut step seterusnya di blog Lyssa ye ----> http://www.lyssasecret.com/




**Boleh tambah ayat korang sendiri mengikut kreativiti masing-masing**


Friday, 1 January 2016

Penyelamat Kita Di Akhirat Kelak

16:00 0 Comments





🌿Takzirah...

Tika seorang muslim itu meninggal dunia, bagi mereka yang suka membaca Al-Quran.. maka Al-Quran itu akan dtg dan duduk di antara jasadnya dan kain kafan. Dan di dalam kubur nanti, ketika Malaikat Mungkar dan Nangkir dtg utk menyoal si mati itu tadi, maka Al-Quran akan datang dan berada di antara ruh yg sedang duduk itu dan malaikat yang akan menyoal.

Lalu berkata para malaikat, "Ketepi kau dari situ, kami datang mahu menyoal ruh ini, jangan kau menghalang pandangan kami". Lalu berkata Al-Quran kepada para malaikat " Manusia ini ketika hayatnya selalu bersamaku, aku akan perlihara dia dari kesusahan kubur".

Al-Quran itu akan berpaling kepada ruh itu tadi, dan berkata kepadanya "Ketika di dunia, kau selalu membacaku, setiap malam dan siang kau mengalun suara dengan ayat² ku, kau mencintaiku tak kenal waktu, maka dengan itu aku jadikan kau kekasihku kini, dan org yang aku cintai akan pula sangat dicintai oleh Allah swt. Bertahanlah dikau jangan kau gentar, aku akan membelamu!"

Lalu Al-Quran kembali memandang malaikat lalu berkata "Jalankan apa yg diperintahkan padamu ke atas ruh ini, akan tetapi aku bersaksi atas pemilik Kaabah dan pencipta teragung bahawa aku akan menyelamatkannya dari segala kesusahan yang mungkin mendatanginya dan akan menemankannya masuk ke dalam Syurga!"

MashaaAllah!! Bacalah Al-Quran walau hanya satu huruf kerna ia adalah teman kita di alam barzakh.

Allahuakbar

Sumber : IKIM


Jadikan tahun 2016 tahun kita membaca Al Quran... jgn tinggalkan... sebaik-baiknya selepas setiap solat fardhu....kalau xdpt, baca tiap2 hari, xdpt juga- baca tiap2 minggu, xdpt juga - bacalah tiap2 bulan....asalkan jgn di tinggalkan langsung....

Wallahu a'lam

ENA NAK URL BLOG!

14:39 42 Comments


Bismillah


Assalamualaikum


Hari jumaat yang barokah ni, ena nak anjurkan satu segmen mudah sangat.


Tujuannya untuk dapatkan sebanyak mungkin URL BLOG..dari senarai tersebut boleh lah kita ramai2 blogwalking sambil berukhuwah dan silaturrahim.insyaAllah.



Mudah sangat2 cara penyertaan:


1) FOLLOW blog ena ni

2) Warwarkan segmen ini di blog anda
(Copy paste banner, buat entry bertajuk ENA NAK URL dan backlink ke entry ini)


3) Tinggalkan URL blog anda di ruang komen



Itu saje..mudah kannn..


DATELINE : 31 JANUARY 2016


Kenapa lama sangat..sebab ena nak kompol URL banyak3..hehe.



Sebagai tanda terima kasih atas sokongan anda, 3 blog terpilih akan menerima reward dari ena.



~HADIAH MISTERI GITUU~


Salam sayang,
ENA❤

Dah Lama Tak Bukak Blog Tup Tup Menang 2 Contest

10:33 0 Comments


Bismillah, Assalamualaikum


Fuhh fuhh fuhhh


Blog berhabuk kan, tiup sikit..hihi


alhamdulillah


bukak-bukak blog, baru dapat tahu ena menang 2 contest.


contest dari Lynk.my dan Segmen by blogger Syira Lokman



#1 : Contest Lynk.my




#2: Menang cash Rm20 ;)




Alhamdulillah, rezeki tahun baru agaknya ni..hihi


insyaALLAH, bulan ni lebih bersemangat nk blogging..yeahh yeahhh...


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.