Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Thursday, 5 November 2015

Jom Kenali 4 Jenis Kulit Wajah. Yang Mana Satu Kita Punya?

16:22 0 Comments


Assalamualaikum.

Pengetahuan mengenai jenis kulit wajah sangat penting untuk menentukan pencuci dan set penjagaan wajah yang sesuai dengan kita.

Ok jom kita lihat jenis-jenis kulit:

🔆Kenali Jenis kulit🔆

🍥KULIT KERING
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kulit berasa ketat
▪mungkin disertai garis2 halus.
▪Porinya lebih kecil
▪kulit berasa kasar jika disentuh

💡keperluan utama utk kulit kering adalah pelembap dan penghidrat semula bg mengurangkan kedutan dan penggelupasan

🍥KULIT NORMAL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kelihatan licin, halus dan ton kulit yg sihat.
▪tekstur kulit lbh halus dan porinya tidak ketara

💡keperluan penjagaan utk kulit normal adalah kekalkan keseimbangan lembapan supaya kekal sihat.

🍥KULIT BERMINYAK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Porinya terbuka dan kasar
▪kulit kelihatan berkilat
▪sebum berlebihan menyebabkan pori2 tersumbat dan berjerawat

💡tumpuan nya adalah mengawal penghasilan sebum dan memberaih pori tersumbat dgn kotoran dan minyak berlebihan.

🍥 KULIT KOMBINASI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪ jenis kulit ini agak lazim.
▪nampak normal tp berminyak di T-zon, di kwsan lain adalah normal atau kering.

💡tumpuan utk kulit jenis kombinasi adalah memastikan kulit sihat dan seimbang dgn menghidrat kwsan kering dan mengawal tempat berminyak.

Credit to :Qistina

lepas ni senang la kita nak pilih pencuci muka dan set penjagaan wajah kan

Selesai 2 Online Class Untuk Usahawan Online di Bawah Empayar OPE

15:13 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah 2 malam berturut turut kelas online di support group kami ...

Kelas online yang diadakan adalah

-KELAS ASAS BLOG dan

-KELAS BELAJAR MEMBUAT POSTER MENARIK

Kedua-dua kelas ini sangat amat penting bagi seorang usahawan online.

Alhmdulillah feedback dari peserta sangat memberansangkan.

Yang best kelas ni FREE sahaja dan exclusive buat OPEians...lagipon, kelas online ni flexible..mak2 pon boleh attend kelas tanpa meninggalkan rumah. Sambil breastfeed anak ke, sambil baring2 kat katil ke, kat sofa ke,sambil makan eskrem pon boleh!

Kelas ASAS blog kalau kat luar at least rm150 tau..kelas buat poster lak at least paling murah ena  pernah jumpa rm35 .

Di OPE , free je kami bagi;)

Ingin menjadi usahawan online  dan menjana income dan ingin menyertai kursus serta kelas2 FREE untuk memperkasa skill2 bisnes marketing anda?

Come n join us:

ENA
Your bisnes mentor!
013 357 3153

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

12:11 0 Comments





Assalamualaikum


JOM REBUT WANG TUNAI BERJUMLAH RM310 by Syira lokman.


cara join: KLIK BANNER di atas


Ena salah seorang sponsor giveaway ni tau



Tamat : 25 November 2015
Mula : 3 November 2015


selamat berjaya!

Rakyat Terengganu, Jom Mohon Rumah Mampu Milik Sekarang (sehingga Nov 2015 shj)!

11:57 0 Comments
Assalamualaikum


ada warga terengganu yang belom memiliki rumah sendiri tak?

kalau belom, jom isi permohonan Rumah Mampu Milik Negeri Terengganu.

lihat senarai projek perumahan di SINI.



PERMOHONAN DIBUKA PADA
1 November 2015 (8.00 pagi)
HINGGA
30 November 2015
















Syarat-syarat Kelayakan Permohonan Rumah Kos Rendah / Mampu Milik


  • Warganegara MALAYSIA; keutamaan kepada rakyat Terengganu
  • 18 tahun sehingga 50 tahun sahaja layak memohon
  • Berkahwin; 10 % diperuntukkan kepada golongan bujang
  • Pemohon dan pasangan belum memiliki rumah
  • Pemohon dan pasangan tidak pernah menerima anugerah / bantuan tanah kediaman daripada pihak kerajaan
  • Pendapatan isirumah (pemohon dan pasangan) tidak melebihi RM3000 sebulan
  • Bagi pemohon dan pasangan dari penjawat awam, hanya yang bergred 1 hingga 22 sahaja layak memohon
  • Anggota beruniform bertugas di luar kawasan (luar Terengganu) layak dipertimbangkan
  • Isteri kedua / ketiga / keempat layak dipertimbangkan sekiranya mempunyai pendapatan sendiri
  • Pemohon berumur 50 tahun ke atas boleh dipertimbangkan dengan syarat mempunyai jaminan bayaran daripada ahli keluarga terdekat
  • Kelulusan khas akan dipertimbangkan bagi penduduk yang terlibat dengan bencana alam / kebakaran atau pengambilan balik tanah oleh pihak kerajaan

Cuba jaya je k

mana tahu rezeki kan;)

selamat mendaftar!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.