Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Friday, 2 October 2015

Solat Dhuha 12 Rakaat?

08:30 0 Comments



Assalamualaikum.



Ilmu yang bermanfaat yang ena rasa patot untuk disebarkan. Semoga ia bermanfaat kepada kita semua.



Nak kongsi satu amalan menjemput rezeki iaitu mengamalkan solat sunat Dhuha.



Al-Jumu`ah:11 : - 

Dan apabila mereka mengetahui kedatangan barang-barang dagangan (yang baharu tiba) atau (mendengar) sesuatu hiburan, mereka bersurai (lalu pergi) kepadanya dengan meninggalkan engkau berdiri (di atas mimbar - berkhutbah). Katakanlah (wahai Muhammad:" Pahala - balasan) yang ada di sisi Allah, lebih baik dari hiburan dan barang-barang dagangan itu; dan Allah sebaik-baik pemberi rezeki.



Perkongsian dari kawan positif :

***

Ini mungkin membantu anda untuk buat Duha 12 rakaat.


#1. Kelebihan




Pengalaman saya 12 rakaat Duha memang super power. Memang dapat feel rezeki datang mengejar kita. Takkan dapat rasa kalau tak buat!


Confident dalam buat apa perkara. Dapat ilmu baru dengan pantas dan inshaAllah dapat partner yang tepat.


.

#2 Cara saya buat



- Seawal pagi kira-kira 100 minit selepas masuknya waktu subuh atau 15 minit selepas syuruk atau saat anda lihat matahari pagi sedang menyala masuk ke celah-celah ruang rumah.



Biasa ambil masa dalam 15 minit. Tak lama mana pun. Kalau kita boleh layan wasap sampai 1,2 jam takkan 15 minit untuk tarik rezeki kita tak bole buat. Kan? (Nak buat 2 rakaat tak masalah tapi feel dia tak sama langsung dengan 12 rakaat + awal pagi)



12 rakaat sama macam buat solat tarawih. setiap 2 rakaat 1 salam. Bermakna ada 6 salam.



- Rakaat pertama surah Ad Duha dan rakaat kedua surah Al Asr 


Rakaat ketiga sampai rakaat ke 12 baca surah Al Fiil menurun sampai ke An Nas. Saya buat begini supaya saya tidak lupa bilangan rakaat yang saya buat (saya juga insan yg lalai dalam solat)




Sujud akhir (rakaat ke 12) saya baca Al Wahab 40x (rujukan daripada kitab Hisni Hasin) fadhilatnya Allah akan beri rezeki dari sumber yang tak disangka-sangka.



Habis solat saya istighfar 3x dan baca Al Basit 10x kemudian sapukan pada wajah (juga rujukan kitab Hisni Hasin) dan disambung dengan doa solat Duha.



#3 Doa saya



InshaAllah ini perkongsian saya. Mudah-mudah anda yang membaca dapat amal dan sampaikan. Saya akan doakan anda dalam Duha saya menjadi orang yang penuh keberkatan, kekayaan dan kebaikan.



Share & sebarkan manfaat.

-Kredit-Inchek Zarepp

***


Al-Jumu`ah:10 : - 

Kemudian setelah selesai sembahyang, maka bertebaranlah kamu di muka bumi (untuk menjalankan urusan masing-masing), dan carilah apa yang kamu hajati dari limpah kurnia Allah, serta ingatlah akan Allah banyak-banyak (dalam segala keadaan), supaya kamu berjaya (di dunia dan di akhirat).

Thursday, 1 October 2015

Bulan Promo Apa? Nak Order Ni...

23:11 0 Comments


Assalamualaikum.


Setiap bulan shaklee memang selalu buat promosi produk produk tertentu. Promosi tersebut valid dari 1 hb  hingga tarikh terakhir bulan tersebut ( 28hb/30hb/31hb).




Alhamdulillah , customer ena rata-rata mudah berurusan dan aktif juga membuat belian suplimen kesihatan untuk diri, mak ayah dan family. Mereka kebanyakkan terdiri daripada orang yang CELIK SUPLIMEN iaitu mereka yang sedar akan kepentingan untuk MENCEGAH berbanding MERAWAT.


Salah satu bukti dari customer ena, seperti screenshot whatsapp di atas. Dah tak sabar sabar nak beli vitamin dengan harga TERMURAH iaitu semasa PROMOSI. Bijak kan beliau?


Ena sarankan berbelanjalah ketika ada 'sale' atau promosi kerana harga yang ditawarkan memang LUAR BIASA murah terutama produk produk shaklee.


Ena sedang siapkan entry promosi Oktober 2015 secara details..tunggguuuuu;)



Selamat Hari Lahir Anak Syurgaku Aeisya Humaira

22:41 0 Comments
Assalamualaikum



Harini 1 Oktober 2015 , genapla umur  Aeisya Humaira 3 tahun.



Rasa macam tak percaya humaira dah besar. dah nak jadi kaklong pon;)



Mama dan Papa doakan Aeisya Humaira membesar dengan sihat, berakhlak mulia, cerdik, pintar, solehah , berbahagia serta dideraskan rezeki dunia dan akhirat. Aameen.



Beberapa gamabr aeisya humaira dari kecil hinggalah kini. Malam ni betul-betul mengimbas kenangan dari aeisya kecil.

























I love U Sayang.


Mama memang tak boleh berpisah dengan Aeisya. Rasa setiap masa nak aeisya ada dengan mama. 


tu sebab ke mana saje mama pergi (termasuk urusan bisnes) , mesti mama 'angkut' aeisya skali..hihi



MAMA&PAPA SAYANG AEISYA HUMAIRA ANAK SOLEHAH!


Fuyooo !!! Giveaway by Mama Darwiish

21:54 2 Comments







klik banner untuk join

FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish

Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50

Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015



Syarat-syarat :

1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini


Pemilihan pemenang :

1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email


Follow Blog  :
http://mamadarwiish.blogspot.my/
http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/
http://unclezuan.com/
http://mrspuex.blogspot.my/
http://mekzumbie.blogspot.my/
http://www.hafizhafizol.my/
http://aderakukeysah.blogspot.my/

Follow G+ :  :
Khalid Kyle
Blurrydino


Like Page Penaja :

Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care


Follow Instagram :
@qyrabeautycare


TAG 3 BLOGGER HEBAT:

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.