Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Friday, 8 May 2015

Rahsia Kesihatan Calon Permatang Pauh (Wan Azizah)

17:18 0 Comments


Sumber gambar dari web www.malaysiakini.com



Assalamualaikum WTB..apa khabar pengunjung blog yg cantik2 dan ensem belaka.



Petang ni ena nak kongsi RAHSIA Wan Azizah, calon Permatang Pauh kekal sihat. Actualy, dah banyak kali ma mertua ena tertanya, kenapa wan azizah tu nampak sihat sangat aktif berkempen dan menjadi calon beberapa kawasan lagi ( Kajang dan Permatang Pauh). memang lebih 3 kali la ma macam persoalkan.. bagi ma, by umur macam wan azizah tu biasa kebanyakkan orang duduk rehat2 je kat rumah main dengan cucu!




Bukan nk ajak  berpolitik ( malah ena sendiri kurang ambil tahu isu politik negara- tahu artikel ni pon dari seorang kawan yg share.hihi ) tapi ena lebih suka untuk highlight soal PENJAGAAN KESIHATAN..Bayangkan umur beliau 63 tahun....di ulang, 63 TAHUN! bukan 36 tahun tau.. body pon fit je kita dapat lihat kan..



Jom kita tengok apa RAHSIA beliau,








"Pada hari pertama (berkempen) saya demam. Tapi saya makan ubat, supplement, minyak kelapa dara dan minyak ikan yang dalam kapsul serta vitamin C.

"Saya (juga) ada kipas," kata Dr Wan Azizah sambil ketawa kecil.




Owh, minyak ikan kapsul dan Vitamin C rupaya rahsia beliau ni! patotlah tampak LEBIH MUDA dari usia, aktif dan sihat pula tu. Itu feveret suplimen kami sekeluarga juga tu;)



Minyak ikan kapsul yang terbaik dari ladang ialah OMEGA GUARD manakala Vitamin C pula ialah SUSTAIN RELEASED VITA C PLUS . Kenapa ena kata terbaik kerana ena dah KAJI SENDIRI dan merasai keberkesanannya. Klik pada kedua2 link pada nama suplimen untuk mengetahui keunikkan  kedua product berbanding brand lain di pasaran serta apa kata mereka yang dah pon mengamalkannya.




Bagi ena semua orang LAYAK dan BERHAK untuk KEKAL LEBIH SIHAT! caranya kita mesti cegah sebelum datang sebarang penyakit..sebab bila dah datang, nak rawat bukan mudah, libatkan emosi, masa dan wang ringgit yg banyak lagi tu.. so lebih mudah kita CEGAH AWAL2.




As for me, alhmdulillah memang ena dah setahun lebih mengamalkan pengambilan suplimen  yang KONSISTEN dan hasilnya memang mengujakan apabila ena jarang sekali jatuh sakit. alhmdulillah..ena fikir, ena ada tanggungjawab besar nk jaga suami, jaga anak , jaga keluarga, so ena MESTI SIHAT! kalau kita sakit kesian kat depa kan.



stay healthy
stay beauty!


till then ,

Thursday, 7 May 2015

Wednesday, 6 May 2015

10 Tips Menjadi Usahawan Berjaya

08:58 0 Comments


Assalamualaikum WTB || Selawat dan salam pada Nabi Muhammad SAW

semoga pengunjung blog ena da family anda semua di bawah lindungan keberkatan Allah sentiasa.

Di bawah ini ialah 10 TIPS USAHAWAN yang Tn Bukhari kongsikan dalam Kelas Clorox Bisnesnya

Ena kongsikan di sini kerana ena rasa ia sangat2 bermanfaat. 

Kata beliau lagi, sebenarnya masalah kita bukan pada masalah luaran dan teknikal seperti cara buat ayat iklan, cara buat iklan Facebook, cara close sales dan sebagainya.

Semua teknik itu boleh dipelajari.

TAPI...

Semua teknik itu tidak akan berguna kalau 'dalaman' diri kita tak diperbaiki.

Secara tidak sedar kita dah SABOTAJ kejayaan kita atau DOWNGRED potensi diri sendiri.



Tapi... lebih kepada masalah diri sendiri.



1. Secara fitrahnya, kita takut dengan matlamat besar atau perkara baru yang kita tak pernah buat kerana kita mahu selamat.



Matlamat atau idea besar mencabar keselesaan dan 'kelangsungan' hidup.



2. Risiko sentiasa ada. SEDAR akan kewujudan risiko.


Berdamai dan terima kewujudan risiko.

Selagi kita tak boleh terima kewujudan risiko, secara tak sedar, kita cuba lari daripadanya.

Dan... secara tak sedar, kita lari dari kejayaan!



3. Motivasi turun naik. Takkan kita nak mengalah kerana itu.


Pagi makan pun, tengah hari dah lapar. Takkan kita nak kata "malas la nak makan, makan pun nanti lapar balik!"



4. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: nilaikan ilmunya.


Jangan terpedaya dengan:
- hype
- janji manis
- testimoni
- status selebriti
- masuk surat khabar atau TV

Kita pergi kerana ilmu. Nilaikan ilmunya.



5. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: pastikan kena dengan apa yang kita mahu capai.

Jangan kejar ilmu secara buta tuli.

Ya, ilmu itu bagus.

Tapi... ilmu tanpa amal ibarat... (boleh sambung sendiri).

Makan berpada-pada. Jangan sampai kembung atau sakit.

Telan ilmu juga berpada-pada. Jangan sampai lumpuh otak tidak boleh berfikir dan badan tak boleh bertindak.



6. FOKUS: buat satu perkara. Tetapkan apa mahu buat. Tetapkan indikator progres. Buat.




7. FOKUS: pilih satu 'one metric that matters' (OMTM). KLIK DI SINI untuk mengetahui maksud OMTM ni.

Ukur satu metrik ini sahaja. Metrik lain hanyalah sekadar penyumbang kepada metrik OMTM ini.



8. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: pastikan selari dengan OMTM.



Kalau tiada kaitan dengan OMTM, abaikan!



9. Percaya kepada sistem. Pilih satu pelan. Pilih satu OMTM.



Buat!

Percaya kepada perjalanan ini.

Jangan:
- putus asa di tengah jalan
- mabuk dan lalai dengan perkara lain yang menyesatkan



10. TRACK perjalanan dengan indikator progres.


Supaya kita tahu kita di jalan yang betul.

Supaya kita tak patah balik bila dah dekat dengan destinasi hanya kerana kita sendiri tak tahu progres



 ikhlas berkongsi,


Friday, 1 May 2015

REZEKI di Hari Jumaat, 1 mei 2015

15:53 0 Comments





Bismillah.

.
Assalamualaikum dan selamat hari jumaat yg penuh barokah.

.

Harini ena nak jalan kan satu servey dan memohon pendapat dari sahabat alam maya ena iaitu :

.

APA YANG ANDA MAHU DARI SEORANG PENJUAL/PERUNDING PRODUCT KESIHATAN & KECANTIKKAN ?

.

Komen dan MENANGI hadiah topup rm10.60 untuk semua jenis prepaid.

.

Dan jadi peng 'komen' terakhir di ruang entry ini ( atau di instagram dan facebook) dan MENANGI HADIAH EKSKLUSIF dari ena; )...setiap orang boleh bagi pendapat banyak2 kali ye..

.

Tarikh tutup adalah esok malam , 2 mei jam 11.59 mlm.

.

Terima kasih pada yg sudi mengambil bahagian....

.

Ada 2 kategori hadiah ni tau;)

SELAMAT BERJAYA!



**boleh juga tinggalkan komen di FB ena : Aeinna Musa

atau

di instagram ena : kekal_langsing_lepas_pantang


goodluck tau!

ikhlas:


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.