Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Wednesday, 29 April 2015

"Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday"

18:53 0 Comments


Assalamualaikum w.b.t.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday sempena birthday my babies bulus Max & Bella yang ke-2 (16 April 2013 ~ 16 April 2015).

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/04/giveaway-max-bella-2nd-birthday.html?m=0
Klik BANNER untuk join (^^,)

Tarikh Mula : 18 April 2015 (12.01am) | Tarikh Tutup : 16 Mei 2015 (11.59pm)


Friday, 24 April 2015

Perfectionist VS Simple Thinking.

19:48 0 Comments

Assalamualaikum | MUhammad SAW





ena nak share satu bacaan motivasi yg ena rasa sungguh bermanfaat.


its all about our mindset


jika fikir mudah..mudah lah ia..



jika kita merumitkan sesuatu maka makin sukar makin rumit jadinya..malah merugikan pula!



::Berfikir diluar kotak::


Kes 1


Ketika NASA memulakan pelancaran angkasawan ke luar angkasa, mereka mendapati bahawa pen tidak akan berfungsi pada graviti sifar (dakwat tidak akan mengalir ke bawah). Untuk mengatasi masalah ini, mereka membelanjakan USD$12 juta.


 Mereka membangunkan sebuah pen yang bekerja di graviti kosong, terbalik, dalam air, di hampir semua permukaan termasuk kristal dan dalam pelbagai suhu dari bawah titik beku kepada lebih daripada 300 darjah Celcius.


Tetapi apa yang Russia lakukan?


Mereka menggunakan sebatang PENSIL!




Kes 2


Kilang kosmetik yang besar di Jepun menghadapi masalah besar kerana terdapat kotak sabun yang kosong, tercicir dimasukkan sabun dalam kerja operasi pembungkusan. Syarikat menerima aduan daripada pelanggan yang telah membeli bekas sabun yang kosong.



Pihak syarikat menganggap serius perkara ini dan pengurusan merekab meminta kakitangan untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan cepat. Jurutera bekerja keras untuk memasang mesin sinar-X dengan resolusi tinggi, monitor diawasi oleh dua orang untuk melihat semua kotak sabun yang berlalu di atas line.



Tapi ketika salah seorang pekerja di sebuah syarikat kecil menghadapi dengan masalah yang sama, dia tidak masuk ke dalam komplikasi X-ray, dll tetapi sebaliknya keluar dengan penyelesaian lain.Dia membeli kipas angin industri yang kuat dan menghalakannya pada line operasi pembungkusan kotak sabun itu.Ini bermakna setiap kotak sabun akan melewati kipas dan kipas itu akan menerbangkan kotak kosong keluar dari barisan!



MORAL:


Selalu mencari penyelesaian mudah. Merancang penyelesaian paling mudah yang menyelesaikan masalah dan jangan menganggap masalah yang besar itu perlu diselesaikan dengan cara yang besar juga!

Keahlian PERCUMA dan Cadangan Pakej Permulaan Bisnes Shaklee

13:30 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera | Selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W



Ramai juga pm berminat untuk mulakan bisnes shaklee ni..so Entry kali ini ena nak kongsikan beberapa CADANGAN pakej sebagai permulaan untuk anda mulakan bisnes anda. Actualy pakej2 ni kami yang cadangkan sendiri, bukan dari Shaklee Malaysia sendiri tau..so jangan nanti ada yang walk in ke branch shaklee kemudian order pakej2 yang ada dalam entry ena ni plak..staf di sana tak tahu menahu ye pakej2 ni..hehe




ada antara pakej2 yang ena cadangkan di bawah ini melayakkan anda mendapat KEAHLIAN PERCUMA dari SHAKLEE.




Kenapa ena cadangkan untuk menggunakan product sambil menjual juga? kenapa TAK BOLEH terus menjual tanpa menggunakan at least satu jenis produk shaklee?




Jawapannya kerana KEKUATAN bisnes shaklee adalah pada produk nya . We are not just do selling but we share the goodness and effectiveness of our high quality product. KLIK DI SINI untuk mengetahui keunikkan dan perbezaan produk shaklee.


***************************
CADANGAN PAKEJ #1




*************************
CADANGAN PAKEJ #2

***************************
CADANGAN PAKEJ #3


***************************
CADANGAN PAKEJ #4

***************************
CADANGAN PAKEJ #5

***************************
 CADANGAN PAKEJ #6
***************************
CADANGAN PAKEJ #7

***************************
CADANGAN PAKEJ #8

***************************
CADANGAN PAKEJ #9

***************************
CADANGAN PAKEJ #10

***************************
CADANGAN PAKEJ #11

***************************
CADANGAN PAKEJ #12




Ini kiranya starter kit untuk kita mulakan bisnes kita sama ada online mahupun offline.





wassap: 013 357 3153
Founder of Precious Empire
The Best Home Based Biz

Thursday, 23 April 2015

Menu Simple Untuk Anak Solehah!

21:22 0 Comments

Assalamualaikum  mommies

Malam ni masak apa?


Ena masak mihun goreng express je..tetibe petang tadi anak solehah aeisya berkali minta nak makan mihun.. hari2 makan nasi bosan la kot.hihi


Jom ena share resepi mudah, sihat dan express ni!


bahan2:

-sedikit mihun direndam dlm air suam
-sebiji tomato segar dipotong dadu kecil
-1 inci carrrot dipotong dadu kecil
-sedikit ayam di potong dadu juga
-2  biji bawang merah
-2 ulas bawang putih
-secubit lada hitam yg telah diblend
-telur
-garam
-gula


caranya:



tumis bawang putih dan merah sehingga naik bau kemudian masukkan ayam, carrot dan tomato sekaligus....goreng hingga masak kemudia masukkan mihun yg telah direndam air suam, masukkan gula dan garam..kacau hingga masak kemudian pecahkan telur dlm mihun yg dah masak..biar dalm 1 minit.


tadaaaa..siap!

aeisya makan sampai bertambah tau..



teh dan papa aeisya pon makan skali tau..mama je tak makan.mama tak lalu sangat malam2 ni..( koya je).jap lagi kita makan nasi..hihihi







mama yang konon2 rajin masak.
hihi

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.