Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Wednesday, 15 October 2014

Status Halal Produk Shaklee 2014

17:39 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Isu halal merupakan isu yang sensitif di kalangan Muslim diseluruh dunia.  ini kerana kita sebagai umat Islam hanya akan consume product yang betul2 halalan toyyiban dan juga diiktiraf oleh badan yang kita yakini.



Sijil halal rangkaian produk Shaklee 2014


Alhamdulillah, pihak shaklee mengeluarkan produk yang menepati keperluan umat Islam. 

Sijil Halal Shaklee disahkan oleh Islamic Service of America (ISA) dan badan ini pula telah mendapat pengiktirafan dari pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), boleh rujuk Senarai Badan Islam Yang diiiktiraf JAKIM di Portal Rasmi Halal Malaysia ye dan juga di sini Halal Accreditation (ISA) .

JELAS KAN?

Kalau ragu2 STATUS HALAL nya, ena pon tak makan.hihi

So, boleh ambil produk shaklee tanpa was was lagi ye. 

Tuesday, 14 October 2014

Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

16:46 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
Apa khabar?

Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



Shaklee Effect Light Post Sign



Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

-Meal Shakes
-Chewable Vita-C Plus
-Omega Guard

Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

-kurma
-kismis
-madu
-cashew nut


Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


 tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
.....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


Aeisya 1 tahun 8 bulan



Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


  • TIDAK PERNAH SEMBELIT

  • SELERA MAKAN BERTAMBAH

  • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

  • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

  • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

  • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

======
TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
======

Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

  1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
  2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
  3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
  • 1 sachet Nutriferon, 
  • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
  • 1 sudu besar Vivix
Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




im happy, im a shaklee kids now!






LETS JOIN US TODAY!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Akibat Makan Suplimen Shaklee ( Shaklee Effect)

08:15 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena.
Apa khabar?



Ena nak share pengalaman ena sepanjang mengunakan rangkaian product shaklee.

Bukan ena sorang je tau yang guna dan makan suplimen shaklee ni, habis satu family ena ( termasuk atuk dan nenek) dan family mertua ena 'shaklee' kan .hihi

Baiklah, jom kita fahami, apa itu shaklee effect. Definisi yang di ambil dari blog rasmi Shaklee:


The Shaklee Effect™

At Shaklee, we help transform people's lives through small, simple steps that add up to big results—that's what we call The Shaklee Effect. And we do that by making better products that are worth sharing. That add up to improved health and wealth around the world.

And we believe that if each of us does our small part—taking small, simple steps to not only take care of ourselves—but to share what we love about Shaklee with others—then together, we can make a difference for people and the planet.

Real People. Real Results.

========

Shaklee Kesan ™

Di Shaklee, kami membantu mengubah kehidupan orang ramai melalui  langkah kecil dan mudah yang memberi impak keputusan yang besar , dan inilah yang kita panggil Kesan Shaklee. Dan kita menghasilkan produk yang lebih baik serta bernilai untuk dikongsikan. Meningkatkan tahap kesihatan yang lebih baik dan kekayaan di seluruh dunia.

Dan kami percaya bahawa jika setiap daripada kita tidak hanya mengambil langkah-langkah kecil untuk menjaga diri kita sendiri tetapi untuk berkongsi apa yang kita suka tentang Shaklee dengan orang lain maka kita boleh membuat perubahan yang besar kepada seluruh kehidupan di planet .

Real People. Real Results.

=========






Ena akan ulas satu persatu effect shaklee terhadap ahli keluarga ena. Untuk entry ini ena sediakan 3 link yang akan bawa anda menyelami pengalaman transformasi yang berlaku pada diri , suami dan anak ena Aeisya Humaira setelah setahun bershaklee.

#Shaklee Effect pada anak ena, Aeisya Humaira.

#Shaklee Effect pada suami ena, Kamal Fadzli

#Shaklee Effect pada ena





anda juga boleh dapatkan READY STOK rangkaian Product shaklee dengan KLIK pada gambar di bawah: 







Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Monday, 13 October 2014

Kanser Usus Semakin Pulih dengan Energizing Soy Protein (ESP)

08:53 0 Comments

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
apa khabar?









Hari ni ena nak share testimoni yang benar2 terkesan di hati ena..sharing dari salah seorang rakan niaga ena di secret group kami iaitu Puan Dian Soffrena.bagaimana ibu beliau semakin pulih dari kanser usus dengan pengambilan Energizing Soy Protein . jom kita ikut apa kata beliau:




sharing dari Puan Soffrena:

sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, lepas operation kena 8 kali kimoterapi

so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect teruk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.


lepas dah abih cycle kimo saya mula bagi minum ESP utk bekfes dia. pas abih setin saya nampak kesan pd mak. kulit mak makin moist, berat pon dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg), bekas2 bedsore pon hilang. rambut mula tumbuh. kuku dah dah cantik (kalo masa kimo, kuku jadi lebam). kesan jahitan dah mula ok. kurang parut. kira mak dah ok la ni. yg best


saya tgk mak makin berseri & cantik kalo compare masa dia sakit. siapa yg x luluh hati bila tgk mak sakit. ramai sedara mara & kawan2 mak yg x percaya tgk keadaan mak sekarang. saya bg vitamin A & vit C juga.


apa pon saya cuma berusaha & ikhtiar. Allah s.w.t juga yg berkuasa ke atas hambanya. harga or duit bukan soalnya. yg penting mak.












Alhamdulillah teruja sungguh ena baca feedback kesan ESP pada ibu Puan Dian. Benarlah kata beliau, kesihatan dan kegembiraaa ibu yang bermakna manakala duit dan duit bukan soalnya

Bulan October 2014 ini merupaka bulan promosi Energizing Soy Preotein di mana anda berpeluang mendapatkannya dengan harga yang super jimat berbanding harga bukan promo.

Klik  pada gambar untuk mencuba ESP dan pihak kami akan terus hantar ke depan pintu rumah anda;) 


anda juga boleh dapatkan READY STOK Energizing Soy Protein dengan KLIK pada gambar di bawah: 








Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.