Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query vitamin e. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query vitamin e. Sort by date Show all posts

Tuesday, 3 June 2014

Testimonial Vita E Complex

16:13 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah | SAW


Memandangkan bulan ini promo Vita E complex, di sini ena 'compile'kan beberapa testimonial berkaitan dengan penggunaan dan keberkesanan Vita E Shaklee.

KLIK pada gambar VITA E di bawah untuk mengetahui lanjut Vita E kami yang ohsem ni;)



http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10112

- Puan Zuriati Baharuddin-  

Selalu ati baca testimoni org ja. Hari ni ati nk share testimoni ati n husband lepas sebulan consume vitamins awesome Shaklee ni. Ati guna set SKIN BOOSTER Shaklee: ESP, vita C,vita E, B complex.

Ternyata kulit lebih moist,cerah & sekata. Mula-mula mmg rasa macam tak percaya langsung. Tapi lepas kena puji ngn husband n BFF n staff office baru la terasa 'Eh,betul la dah makin GEBU, CERAH & SEKATA'. Serius,pagi-pagi ati suka tgk muka sendri kt cermin, pastu main picit2 pipi.hihihiihihihi.

Testimoni husband pulak: Ati bg dia mkn: Vita c ,vita e,alfalfa n b comp. Yang bestnya sekarang dia mmg dah JARANG SELSEMA sbb RESDUNG. Added: Kulit muka dia pun makin licin n bekas-bekas jerawat dulu-dulu makin pudar & hilang. Ati ni weekend housewife,so sekali bila husband dtg on weekend mmg ati suka belek-belek muka dia,ternyata berbeza before & after consume Shaklee.

Bonus: Tumit kaki yg merekah n kasar dah bertukar jadi lembut n licin. Kalau tak percaya sila check sekarang.hihihiihihi






-Puan Azliza-

Salam. Saya nak share sakit pengalaman hubby saya setelah 2 minggu makan vitamin e. Sebelum ni muka hubby sy banyak sangat blackhead dan muka berminyak dan hubby saya ni paling susah nak cuci muka dengan pencuci tapi pagi semalam saya sendiri terkejut bila tangok muka hubby tak de blackhead lagi. Saya tanya dia ada cuci muka ke pagi ni dan dia ckp takde. So ni mesti penangan vitamin e ni. Saya sangat happy bila tengook muka hubby bersih dan berseri... tak sia2la saya bagi hubby makan vitamin e ni.





-Puan Jumaah Ahmad Marzuki-‎

Nak share testimoni ank..
Saya beri ank minum mealshake n vita c hari2..Yg best nya luka kat muka ank sy dlm ms 1 mggu dh sembuh sepenuhnya..

Kat gbr yg tarikh 6 sept 2012 tu sy bersihkn luka guna basic h..pastu sapu vita E shaklee kat tpt luka setiap hari sblm tdur..Mmg cepat luka tu kering..semua nya dengan SHAKLEE





- Puan Azlina Hashim‎-

Anak saya terjatuh masa bermain.
Luka di muka paling banyak.
Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia.

Dalam masa seminggu dah nampak bezanya,
Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E.
Memang Amazing Vita-E ni!!




-Haziq Qaisara-

testi anak sendiri.terbakar dekat muka masa bakar sampah. tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur.meletup tu yg kena dekat muka. samalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. cepatnya kulit dh recover. ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar.

gambar ni lepas sebulan sapu vitamin e.kulit dah hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bagi meal shake,chewable vitamin c
luaran basic H,herbal cream.

kulit dah mengelupas habis baru sapu vitamin e. tapi mealshake dengan chewable still continue







 -Nurul Hidayah-

nak share juga experience mengambil vita E dan vita C. saya mula ambil bulan 2. sebab jennifer lopez pun makan vitamin E. nak cantik macam dia jugak....huhuhuhu.. gambar belah kiri atas tu masa belum ambil vitamin E. muka tak bermaya, yang kiri bawah tu dah start ambil vita E, yang belah kanan gambar terkini tanpa sebarang make up just pakai moisturizer kat muka. than to Iffah Anuar sebab suggest untuk akak ambil vita E shaklee ni




-Nor Ramli-‎


Hilangkan parut dan KELOID


Masalah KELOID (cuba tengok di lengan kiri anda utk contoh keloid bagi yg ada parut 'BCG') terhasil akibat penyembuhan luka yang tidak 'teratur'. Collagen dan juga bahan lain penyembuhan seperti 'dicampakkan ke tapak luka' tapi tidak 'diratakan'. 
Contohnya macam tgk org buat lantai simen..dicampak 1 sodok penuh simen..pastu tukang buat simen ada emergency terus tinggal..maka mengeringlah simen tu
kat situ. Keloid ni 'metafora'nya begitulah. Luka perlu dikawal kadar kelembapannya semasa proses pemulihan.. terlalu 'kering' atau 'basah' akan melambatkan/menyebabkan komplikasi dalam sistem penyembuhan.


Testimoni yg saya kongsi ni adalah kisah benar sahabat saya yang diuji dengan kemalangan yang menyebabkan luka dalam pada tangannya. Alhamdulillah berkat pengambilan berterusan VITA E complex dan juga GLA complex. Inilah hasilnya.



 



-Hani Nadhirah-
Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..
Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh.....



Semoga Bermanfaat . 






Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Tuesday, 26 November 2013

Jadual Pengambilan Vitamin Shaklee

13:29 0 Comments
Bismillah

Assalamualaikum

Cara dan waktu kita mengambil suplimen sangat la penting. Kenapa ya? Sebabnya cara dan waktu pengambilan yang tidak sesuai akan merugikan kita. Rugi duit. Rugi supliment (habis berbotol2 tapi kesan nya tak nampak pon). So, kaedah, tatacara, waktu yang sesuai dan terbaik perlu di titikberatkan untuk mendapat kesan penggunaan/pengambilan sumpliment shaklee yg OPTIMUM!

Cara-cara pengambilan supliment shaklee boleh di lihat di SINI. Entry kali ini saya senaraikan cadangan jadual waktu yang sesuai untuk mengambil supliment.


SELEPAS SARAPAN

Vitamin yang disarankan diambil pada waktu pagi ialah vitamin yang berfungsi untuk membekal tenaga iaitu :
Vitalea
B Kompleks
Vitamin C
ESP / Cinch / Meal Shakes

SELEPAS MAKAN TENGAH HARI 

Kebiasaannya kita akan mengambil makanan berat pada waktu ini iaitu nasi dan lauk-pauk. Jadi pengambilan makanan yang berminyak akan membantu penyerapan vitamin larut lemak iaitu Vitamin A, D, E dan K. Sangat sesuai diambil :
Lecithin
Omega
Vitamin E
GLA (GLA tidak digalakkan diambil bersama vitamin E. Jika ambil kedua-duanya, ambil GLA selepas makan tengah hari dan Vitamin E selepas makan malam atau sebaliknya)


SELEPAS MAKAN MALAM 

Lecithin
Alfalfa 
Zink (Perlu diambil setiap hari hanya jika mengalami masalah keguguran rambut yang serius)


SEBELUM TIDUR

Ostematrix
ESP (Terutama untuk ibu menyusu)
Herblax (2 kali seminggu sahaja)


Tambahan :
1. Nutriferon - seminggu satu sachet sahaja kecuali ketika rasa nak demam atau demam, boleh diambil setiap hari.
2. Vivix - selepas makan

 
PENTING
 
Vitalea tidak boleh diambil Ostematrix atau susu
Vitamin E tidak boleh diambil bersama Alfalfa
Pastikan pengambilan air masak mencukupi - 2 hingga 3 liter


cadangan pengambilan vitamin



Kredit : mamafaiz

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Cara-cara Pengambilan Vitamin Shaklee

12:58 0 Comments

Credit to Hafsah Mardhiah

Bismillah & Assalamualaikum


Biasanya max intake ada tulis di botol vitamin. Tapi dosage boleh disuaikan mengikut keperluan customer.

Jadual yang saya sediakan di sini adalah jadual umum sahaja.


Mostly vitamin tak kisah ambil pada bila-bila waktu asalkan lepas makan dan tak bertembung dengan vitamin tertentu. Kecuali ada certain sahaja yang memang kita suggest ambil waktu2 tertentu.


Untuk vitamin yang sama, cara pengambilan mungkin berbeza bagi setiap kes. 



Di bawah adalah general guide pengambilan Supplement Shaklee. Boleh tukar ikut kesesuaian.




1.                   Sustained Release Vitamin C 500mg - 1 biji after meal, kecuali untuk orang yg sakit teruk, perokok, resdung teruk boleh suggest 2 biji setiap hari. Kalau demam pun boleh amek 2 biji, patah dua supaya cepat diserap oleh badan.
2.                  Chewable Vita-C Plus 100mg - After Meal. Kanak-kanak: 1 biji sehari, Dewasa: 3-5 biji sehari.
3.                  BComplex - 1 biji after meal (After breakfast / lunch sbb vitamin ni memberi tenaga). Kalau tgh under lots of stress, boleh makan 2 biji. 1 biji pagi & 1 biji tghari. Maximum pengambilan 4 biji sehari. Kanak-kanak umur 9 tahun ke atas dah boleh ambil BComplex 1 biji sehari sahaja sebab pelajar sangat-sangat memerlukan BCompleks ni.
4.                  Vitalea - 1 biji after meal. Boleh ambil 2 biji untuk org yg ade masalah HB rendah, atau kurang darah. Tak boleh ambil bersama Vitamin E, GLA, susu/Ostematrix/kalsium pada masa yang sama kerana akan menghalang penyerapan iron.
5.                  Alfalfa - Max intake 10 biji sehari after meal. Untuk ibu menyusu boleh suggest 2-3 biji sahaja setiap hari. Jika susu masih kurang dan untuk boost susu, tambah 1 biji setiap kali selepas pam. Lepas tu tambahkan sikit-sikit. Untuk kegunaan biasa, 2-3 biji sehari dah cukup. Untuk Set Diet boleh ambil 10 biji sehari.
6.                  ESP - Max 3 sudu besar sehari. Boleh bancuh dgn apa2 minuman macam susu / milo / jus. Jangan guna air panas sebab protein rosak dalam high temperature. Untuk ibu mengandung dan menyusu, 1-2 sudu besar sehari dah cukup. Untuk kanak-kanak, setengah atau 1 sudu besar sahaja.
7.                  Ostematrix - 2-4 biji sebelum tidur malam. Ini kerana masa tidur adalah masa paling lama kalsium boleh ada dlm badan. Biasanya, 2 biji sehari dah mencukupi. Tapi kalau orang yang langsung tak minum susu, boleh ambil 4 biji. Bagi yang ada sakit pinggang / belakang yang teruk boleh juga ambil 4 biji untuk hilangkan kesakitan tu.
8.                 Vitamin E - 1 biji after meal. Tak boleh ambil dengan dengan Vitalea, Alfafa, dan GLA pada masa yang sama kerana mengganggu penyerapan Vitamin E.
9.                  Nutriferon - 1-2 sachet seminggu untuk tingkatkan imunisasi. Atau boleh ambil bila perlu sahaja ketika sakit, demam, iaitu 1 sachet pagi dan 1 sachet malam hingga sembuh.
10.              Meal Shakes - Dewasa: 1-2 sudu besar sehari. Kanak-kanak kecil: Setengah sudu teh. Kanak2 lebih besar: 1 sudu teh sehari. Bancuh dlm apa2 minuman sejuk/suam sahaja sebab protein rosak dalam temperature panas.
11.               Performance Drink - Boleh ambil berapa banyak dan bila-bila masa. Ia macam air isotonik 100 Plus. Untuk bulan puasa, boleh ambil 1 sudu besar masa sahur dan 1 sudu besar masa berbuka.
12.              Vivix - 1 sudu teh sebelum tidur / selepas breaskfast
13.              Advance Joint Health Tablet - 2 biji sehari after meal. (1 biji after breaskfast & dinner)
14.              Lecithin - Untuk slimming: 6 biji sehari after meal (3 biji after lunch & dinner. Atau 2 biji after breakfast, lunch & dinner). Untuk kecerdasan otak, rambut yg cantik dll : 1-2 biji sehari. Untuk kanak-kanak 9 tahun ke atas dah boleh ambil 1 biji lecithin utk perkembangan otak. Boleh ambil bersama OmegaGuard juga.
15.               GLA Complex - 1-2 biji sehari. 1 biji setiap selepas meal.
16.              Omega Guard - Ibu hamil / menyusu : 1 biji sehari after meal; Orang biasa atau yang nak slim: 3 biji sehari; Kanak-kanak kecil (1-3 tahun): 1 biji 2-3 kali seminggu; Kanak-kanak yg lebih besar: 1 biji sehari.
17.               Zinc - 1 biji before or after meal.
18.              Collagen Powder - 1 sachet daily sebelum tidur malam
19.              Herb Lax - 2-4 biji, 2-3 kali seminggu sebelum tidur malam.
20.             DTX Complex - 1-2 biji sehari after meal
21.              Garlic - 2 biji sehari after meal.

 JANGAN LUPA MINUM AIR 3L SEHARI


Jadual khas untuk setiap set akan diberikan kepada specific pelanggan.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar





Monday, 9 November 2015

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

11:28 0 Comments
Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.