Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query vitamin c. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query vitamin c. Sort by date Show all posts

Tuesday, 26 November 2013

Jadual Pengambilan Vitamin Shaklee

13:29 0 Comments
Bismillah

Assalamualaikum

Cara dan waktu kita mengambil suplimen sangat la penting. Kenapa ya? Sebabnya cara dan waktu pengambilan yang tidak sesuai akan merugikan kita. Rugi duit. Rugi supliment (habis berbotol2 tapi kesan nya tak nampak pon). So, kaedah, tatacara, waktu yang sesuai dan terbaik perlu di titikberatkan untuk mendapat kesan penggunaan/pengambilan sumpliment shaklee yg OPTIMUM!

Cara-cara pengambilan supliment shaklee boleh di lihat di SINI. Entry kali ini saya senaraikan cadangan jadual waktu yang sesuai untuk mengambil supliment.


SELEPAS SARAPAN

Vitamin yang disarankan diambil pada waktu pagi ialah vitamin yang berfungsi untuk membekal tenaga iaitu :
Vitalea
B Kompleks
Vitamin C
ESP / Cinch / Meal Shakes

SELEPAS MAKAN TENGAH HARI 

Kebiasaannya kita akan mengambil makanan berat pada waktu ini iaitu nasi dan lauk-pauk. Jadi pengambilan makanan yang berminyak akan membantu penyerapan vitamin larut lemak iaitu Vitamin A, D, E dan K. Sangat sesuai diambil :
Lecithin
Omega
Vitamin E
GLA (GLA tidak digalakkan diambil bersama vitamin E. Jika ambil kedua-duanya, ambil GLA selepas makan tengah hari dan Vitamin E selepas makan malam atau sebaliknya)


SELEPAS MAKAN MALAM 

Lecithin
Alfalfa 
Zink (Perlu diambil setiap hari hanya jika mengalami masalah keguguran rambut yang serius)


SEBELUM TIDUR

Ostematrix
ESP (Terutama untuk ibu menyusu)
Herblax (2 kali seminggu sahaja)


Tambahan :
1. Nutriferon - seminggu satu sachet sahaja kecuali ketika rasa nak demam atau demam, boleh diambil setiap hari.
2. Vivix - selepas makan

 
PENTING
 
Vitalea tidak boleh diambil Ostematrix atau susu
Vitamin E tidak boleh diambil bersama Alfalfa
Pastikan pengambilan air masak mencukupi - 2 hingga 3 liter


cadangan pengambilan vitamin



Kredit : mamafaiz

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Saturday, 7 October 2017

FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017

12:20 0 Comments


FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017






Teruja sangat dengan promo ni, mudah sangat syaratnya hanya daftarkan 3 ahli baru di bawah kita yang buat belian 100uv setiap orang dan kita layak dapat FREE vitamin C shaklee yang sangat ohsem tu , harga nya RM97.50 tau!

Haishh, dekat RM 100 tuuu, dah la tahan sampai 6 bulan

ok pengsan sebab best sangat promo ;)

Oktober 2017 je tau!



Jadi Ahli di bawah team kekna iaitu Our Precious Empire dan nikmati peluang peluang promosi serta reward hebat bulanan untuk ahli berdaftar sahaja






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Saturday, 30 April 2016

April 2016, Bulan Terakhir Promosi Vivix 5%

23:59 0 Comments






**Sticky Post**

April 2016, Bulan Terakhir Promosi Vivix 5%

Assalamualaikum, Bismillah,

alhamdulillah setiap hari rasa sungguh energetik tambah pulak Promosi Shaklee bulan ni adalah my favourite product which is VIVIX


Ini lah rupa Vivix yang sungguh sedap dan berkhasiat  tu!






BERITA BAIK buat penggemar vivix shaklee . Harga jatuh gaung bulan ni last promosi vivix PEK JIMAT ni ye.


Vivix adalah the best shaklee product, mengandungi antioksidan tinggi yang memberi efek AWET MUDA dan boleh BANTU merencat sel2 kanser. .


Harganya TERLALU murah berbanding nilai serta qualiti nya. Biasa mereka yang beli 1 untuk diri sendiri end up repeat order untuk keramat hidup mereka juga ( ibu ayah) .
Sebab, .


KESIHATAN tu kan MAHAL😊 .

.
VIVIX adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
.
VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan POLIFENOL yang menjadikan VIVIX begitu unik. .
**Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan semula jadi.
.
Keluarga ena sendiri minum vivix ni sebagai suplimen untuk tahap kesihatan yang TIPTOP, insyaAllah.
.
Kebaikan Vivix Shaklee: .

❤️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti penuaan
❤️ Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
❤️Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
❤️Membantu untuk mengecutkankan cyst / fibroid
❤️Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
❤️Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
❤️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
❤️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
❤️Membantu mengurangkan penyakit parkinson
❤️Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
❤️Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
❤️Menggalakan kesihatan secara keseluruhan



.



Apa produk dalam set JIMAT dan BERBALOI ini?

2 botol Vivix



Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Dapatkan set ini dan nikmati FREE MEMBERSHIP yang berharga RM 80 dan DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 300 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE postage)

***** 




PROMOSI VIVIX DICOUNT 5% untuk pembelian 2 botol. KLIK SINI untuk terus membuat pembelian sendiri. dan hubungi kak Ena untuk konsultasi ye.

Jimat lebih RM100 untuk sebotol tau! ish, memang rugi kalau TER MISS grab bulan ni..



CEPAT TAU!


**PROMO VITAMIN C pon masih berjalan ye. BELI 6 DAPAT 7. syok kan dapat FREE 1 botol Vitamin C dan Omega Guard



KLIK SINI untuk testimoni VITAMIN C

KLIK SINI untuk testimoni OMEGA GUARD



Sebarang pertanyaan atau tempahan,






📲 013 357 3153
📲 013 357 3153
📲 013 357 3153





Monday, 9 November 2015

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

11:28 0 Comments
Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!

Saturday, 21 May 2016

9 Tip Kekal Sihat di Musim Panas

23:38 0 Comments




9 Tip Kekal Sihat di Musim Panas | Assalamualaikum, Salam sejahtera. Sekarang musim panas di Malaysia dan dah ada beberapa kes kematian akibat kepanasan (stroke haba) . Sebagai langkah pencegahan, ena share 9 tip Kekal Sihat di Musim Panas di Malaysia


  1. Pakai topi atau payung untuk melindungi kepala dan badan kita dari kepanasan matahari secara direct.
  2. Banyak lakukan aktiviti indoor atau stay dalam rumah sahaja
  3. Tidak duduk dalam kereta bertutup tanpa penghawa dingin
  4. Pakai losyen pelindung suria (seeloknya SPF 30 ke atas)
  5. Kurangkan minum minuman berkafein, alkohol dan bergula. Lagipon, minuman tersebut tak elok untuk kesihatan jangka pendek dan panjang. Seeloknya jangan ambil langsung;)
  6. Pakai pakaian ringan, berwarna terang dan longgar
  7. Minum minuman Isotonik bebas gula seperti Performance Drink untuk menggantikan garam yang hilang akibat peluh
  8. Gunakan kipas atau penghawa dingin untuk sejukkan badan
  9. Banyakkan minum air kosong tanpa mengira tahap aktiviti fizikal



Di sini ena sediakan cadangan set yang menyokong kesihatan yang optimum sepanjang musim panas : 






(A). Bajet



🚴🏻Performance Drink

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.



(B). Optimum ✅



🚴🏻Performance Drink

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.


🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting untuk ketahanan imun terutama ketika cuaca panas.


(C). Premium



🚴🏻Performance Drink

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.


🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting untuk ketahanan imun terutama ketika cuaca panas.


🌼Nutriferon

Merupakan "Immune Booster", produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun. Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi.



selamat mencuba,
hubungi Ena untuk konsultasi atau tempahan


Your Beauty & Health Consultant


+6 013 357 3153












Monday, 31 August 2015

Herbal Blend Pilihan Ibu-ibu dan Bayi Ruam dan Eczema

13:40 0 Comments


Assalamualaikum

.

HERBAL BLEND: cream multipurpose, adalah antara hot item di kalangan customer ena. kami sekeluarga memang guna ni..aeisya untuk eczema nya.memang banyakkkkkk sangat perubahan. to bah aeisya pon dah tegur aeiya dah kurang menggaru2;)

.

terbaru, anak buah ena yang masih dlm tempoh maknya berpantang..ada ruam2 kecil pada wajah dan lengan ..ruam susu+cuaca panas kat malaysia ni kan..sapuan nipisss je kat tempat ruam si comel anda..alhamdulillah comey lotey dah anak buah ku, dah la memang comey doh..hihi

.

TESTIMONI HERBAL BLEND- BAYI RUAM




Baby ada eczema, lepas sapu Herbal Blend,Eenergizing soy protein dan basic H,  kemerahan pada muka dah hilang.


Since saya masih breastfeeding, saya sendiri ambil Energizing Soy Protein, Vitamin C dan Alfalfa sebagai ikhtiar untuk baby sembuh dari ruam


***



Kulit anak mudah alahan. getah tepi lampin pakai buang pon boleh jadi punca kepada ruam kronik anak saya.

Dah bawa pergi klinik, krim yang doctor bagi tak berkesan.

Saya guna Herbal Blend, 2 hari je eczema kering!

chicken pox anak pon 3 hari je kering lepas guna herbal blend.

***





Sangat berbaloi beli Herbal blend..Eczema teruk, combine dengan Basic H


Krim ni sangat best, saya guna untuk anak saya yang ruam, memang marbeles!


ye, berkesan. Baby saya pakai sekali je pagi. hari ke 3 dah takde ruam. Magic Cream!


 Saya letak kat tumit kaki sebab pecah2. Saya consume Zinc Complex juga..tumit dah tak pecah, i like!

Customer saya guna untuk ruam susu abbynya, 2 hari je dah hilang dah;)


***



KOmbinasi Herbal Blend dan Chewable Vitamin C mengurangkan ruam kemerahan di wajah anak.

***


HErbal Blend, Vitamin E, Basic H dan Chewable Vita C mengurangkan eczema di telinga si comel Zahin.

.
 

ena pula, pakai sapu kat baby bump..maklumlah makyong tak mahu STRETCH MARK bertempek2 kat perut lepas bersalin nanti kannn;) so kita CEGAH awal2.. mak2 pon nak gojes mojes juga tau..tak gituuu?

.

so sape yang hamil tu..by 3rd trimester dah boleh sapu herbal blend kat tempat2 yang biasa 'diserang' stretch mark ni..biasa peha dan perut kan..dan juga lengan;)


.

ok jom lihat apa lagi bestnye herbal blend ni:

 



Melembutkan kulit kasar & tumit pecah

Menghilangkan Parut termasuk campak & chicken pox

Menyelesaikan masalah kulit gatal

Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam

Menghilangkan ruam pada bayi

Sebagai losyen kegunaan harian 



BESTNYE..ena, saya nak lah satu;)


bolehh, hubungi ena untuk penghantaran pantas! 


013 357 3153

Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Monday, 29 June 2015

#Cabaran20hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

15:26 7 Comments


Assalamualaikum


Alhamdulillah..hari ini hari ke 12 kita berpuasa ..bermakna hari ke 12 lah kita dah bersahur kan ( bagi yang belom miss sahur lah,..hehe)


Memang ada orang tak suka sahur, alasannya tak mahu/sayang nak ganggu waktu tidur, malas nk bangkit dari tidur. Berbeza dgn ena, ena suka sebab ena fikir ena mesti bertenaga dan kekal cergas walaupun berpuasa di siang hari.. Selain untuk tenaga, ada keberkatan dalam makan sahur sepertimana hadis di atas.. so jangan kita malas2  bangun sahur tau


Setakat harini syukur masih ada rezeki untuk bangun sahur setiap hari. Ni menu sahur ena setiap hari pada tahun ni. ni kira ringkas lah ni..tak boleh lagi ringkas sebab ena makan untuk 3 orang! haha

nasi putih



  • Nasi putih + lauk pauk - yg ni wajib..since ena sedang hamil dan menyusukan anak, sangat penting untuk ena dapatkan energi dari karbohidrat iaitu nasi yang di makan bersama lauk2.

  • Lauk plak tak kisah langsung, kadang2 hanya ikan bilis goreng atau sambal hitam je..asal ada nasi..hehe

  • ena amek 1 senduk nasi je, tak banyak pon;)

 kurma

  •  Kurma - ni juga merupakan pembekal tenaga yang terkenal lagi dan juga merupakan makanan sunnah. Pon dikatakan sangat2 berkhasiat buat ibu2 menyusu dan ibu hamil, iaitu untuk banyakkan susu dan untuk pertumbuhan janin yang baik dalam kandungan ibu.

  • So ena wajibkan diri  ambil kurma 2-3 biji setiap kali sahur;)

 vitamin Hamil



  •  Vitamin Hamil  -fungsi nya untuk membekalkan nutrisi yang cukup kepada si ibu dan baby dalam kandungan. Dr Zubaidi menekankan kepentingan vitamin prenatal (ibu hamil)



  • Vitamin Pilihan ena ketika hamil kali ini ialah vitamin shaklee yang terdiri daripada:

 -multivitamin ( vita lea), protein ( energizing soy protein), kalsium (ostematrix), minyak ikan ( omega guard), vitamin C dan vitamin B.


Suplimen Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

  • Minuman energi yang sihat dan penuh nutrisi khusus untuk bulan puasa ( protein (Energizing Soy Protein), fiber, multivitamin dan multimineral(meal shakes) dan minuman kekal terhidrat sepanjang hari (performance drink) ini ena ambil setiap pagi selepas sahur.


Begitulah menu sahur ena pada setiap hari. ena pastikan ena ambil ke empat-empat menu/nutrisi di atas. Tiada lah lain melainkan untuk lebih bertenaga dan kuat untuk menjalani ibadah puasa di samping keadaan diri yang sememangnya diberikan rukhsoh untuk tidak berpuasa. 



Rukhsoh ( kemudahan) itu kan pilihan, jika tidak memudaratkan, boleh untuk berpuasa seperti biasa. Yang penting kesihatan ibu, anak yg menyusu serta anak dalam kandungan di utamakan dlu sebab tu ena ber ikhtiar untuk kekal sihat dengan makanan tambahan juga.


Ternyata, 


Setelah 12 hari berpuasa, ena tak pernah lagi rasa kering tekak walaupun mengalami batuk2 berkahak sejak hari ke tiga berpuasa. Bibir pon tak kering. ALHAMDULILLAH..


KLIK SINI untuk baca lagi Cabaran 20 hari puasa/raya ENA


jumpe esok untuk topik cabaran  seterusnya
till then,


Thursday, 21 September 2017

Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia

11:04 2 Comments


Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia









Shaklee Collagen Powder





Kod Produk: 11000 (15 sachets)

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.




Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.




Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.




Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*




Tahukan Anda?


Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit.


Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!


Nutritional Facts



Saiz Hidangan: 5 g (1 Pek)

Hidangan setiap pek: 75 g (15 Pek)


RamuanSetiap 100 gSetiap Hidangan (5g/1Pek)
Tenaga380 kcal (1596 kJ)19 kcal (80 kJ)
Karbohidrat18.0 g0.9 g
Jumlah Gula< 10.0 g< 0.5 g
Protein80.0 g4.0 g
Lemak0.0 g0.0 g
Sodium600 mg30 mg
Vitamin C2000 mg100 mg
Ekstrak biji Tsubaki Camellia Japonica)1000 mg50 mg
Ekstrak Pfaffia1000 mg50 mg
Kolagen Ikan80000 mg4000 mg
Vitamin B620.0 mg1.0 mg
Vitamin B212.0 mg0.6 mg



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Harga Shaklee Collagen Powder di SINI


Beli sendiri Shaklee Collagen Powder di SINI atau untuk hadiahkan Shaklee Collagen Powder pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 28 October 2015

Oktober - Bulan Terakhir Promo FREE Multivitamin Vita lea

15:03 0 Comments





Assalamualaikum



Sukacita ena nak maklumkan bahawa promosi untuk mendapatkan FREE VITA LEA, multivitamin pertama di dunia ni akan tinggal 4 hari saja lagi!




27 FUNGSI DAN MANFAAT VITA-LEA® IRON FORMULA SHAKLEE

1. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

2. Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu.

3. Sumber kalsium pembina tulang.

4. Bekalan harian untuk vitamin B.

5. Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan
pembinaan tisu.

6. Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

7. Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata.

8. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.

9. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

10.Meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan.

11.Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan.

12.Membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan.

13.Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan.

14.Memberikan perlindungan kepada badan bagi menentang kerosakan akibat serangan radikal bebas.

15.Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

16.Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara
menyeluruh.

17.Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.

18.Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat.

19.Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.

20.Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.

21.Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.

22.Mencegah penyakit beguk (tirod).

23.Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak).

24.Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.

25.Membantu meningkatkan kecerdasan minda.

26.Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

27.Membantu penyerapan zat dari makanan.


So, macam mana cara untuk dapatkan FREE vitamin ni?




mudah aje,


Anda hanya perlu beli at least 1 product shaklee (product paling murah hanya rm 20+ sahaja) dan DAFTAR SEBAGAI AHLI SAH, maka anda layak  dapat multivitamin yang berumur 100 tahun di dunia ini. Harga multivitamin ni hampir rm100 tau, pengambilan untuk 4 bulan!


jimat sangat kan. berbaloi2 wang kita!





Nak FREE multivitamin?




Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Wednesday, 30 September 2015

Doktor Nasihatkan Saya Buang Rahim...tapi, mujurlah...

11:41 0 Comments




Testimoni Fawiza -

 "Saya pernah dinasihatkan doktor untuk buang rahim kalau keadaan berterusan..."

January 20, 2015 at 9:04am

Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee


Kenapa Shaklee pilihan saya?


1. Period saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
2. Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
3. Saya malas makan buah-buahan.


Kalau anda semua pernah baca post saya kat Facebook sure anda tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009) kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doktor cakap 60% daripada sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yang aktif.


Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik ofis..boss suruh jumpa client pun I taknak..sebab mata I dah bengkak-bengkak..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 I fikirkan. Last-last  I bagtau jugak after 3 days…



Then doctor refer I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dalam hidup saya. 1st doctor bagi I makan pil untuk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu..ada perubahan tapi I tak tahan..rambut gugur,suka marah-marah..yang sedihnya tiada nafsu langsung nak bersama suami.


 Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, tiada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe. Bagi I semua tak kena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha… banyak sangat ambik ubat!


Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali. Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sebab tiada cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU..


Itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi la I sedih...



Namun saya tak bergantung pada ubat-ubat hospital saja..saya mula membaca blog-blog dan cara-cara nak rawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin Shaklee ni…


sebab apa? 


Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain daripada tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya tak tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.



Syukur tak pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana-mana isteri pun akan rasa very down sebab u tak mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.




Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak tak pernah mengeluh walaupun semua kerja rumah dia yang buat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa (ehh…sedih plak)hahahhaha.



Namun, Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…tak pernah-pernah dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke hospital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya di hospital, saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau-kalau simptom lama berulang kembali dan menganggu organ-organ lain.


Alhamdulillahpada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang tak pernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormon aja…syukur sangat2.


Dengan izin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak sekarang saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.


Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dengan rahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin…


-Fawiza -


******


MasyaALLAH, Subhanallah

begitulah kita manusia, sentiasa letakkan Allah ebagai tempat bergantung
dan berikhtiar sedaya mampu untuk pulih dari apa juga penyakit yang Allah turunkan sebagai ujian

Alhamdulillah..



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.