Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by date for query vitamin c. Sort by relevance Show all posts
Showing posts sorted by date for query vitamin c. Sort by relevance Show all posts

Sunday, 15 September 2019

Tips Sihat Ketika Balik Kampung !

09:56 0 Comments

Tips Sihat Ketika Balik Kampung | Alhamdulillah sampai kampung Ma Abah di Kelate- menyantuni adik beradik  Ma Abah belah Bangi dan sepupu -sepupu serta saudara  mara kami. Nenek & atuk dah lama kembali ke rahmatullah , kekna sendiri tak sempat jumpa.  Allahummaghfirlahum.






Satu soalan yang Kaklong Humaira dan Kak Ngah Safiyya duk tanya selang sejam semalam, “ Mama Papa, bila nak sampai”. Drama Triple Ecah, 2-3 kali jugaklah sebelum sampai ke destinasi hehe


Akhirnya lepas 11jam perjalanan, pukul 12 malam, sampai juga kami di kampung.






2 isu yang biasa orang dewasa dan kanak-kanak alami bila travel/ balik kampung.


1- Sembelit

2- Demam/ selesema


Cara nak atasi isu ini :


1- Minum air secukupnnya . Cara nak tahu kuantiti air yang cukup dengan badan kita ( berat badan terkini bahagi 25). 


2- Jangan skip ambil sayur  setiap kali makan dan kuantiti sayur mesti separuh pinggan! 


Pagi tadi kekna makan nasi dagang. Sayur nya seketul timun sebesar ibu jari je. Alahai memang tak cukup  dan tak seimbang kan lah diet. Sedap tu memang sedap lah😋. So kekna amek #multivitamin untuk topup nutrisi yang ‘lompong’ dalam sel badan.






3- Ambil buah buahan. Beli buah buahan yang tak perlu potong guna pisau kalau travel dan stay di hotel. Contoh limau, epal, jambu, pisang, berries, avocado dan manggis. Kalau stay di homestay boleh lah beli tembikai. 


As for me, selain buah buahan kekna akan ambil #Vitamin C juga. Anak-anak ambil Chewable Vita C.







4- Pakaikan topi pada anak-anak atau payung. Jangan terdedah pada matahari (direct sunlight) terlalu lama ketika berada di luar. Ni untuk elak badan kita mudah dehydrated ( hilang air) seterusnya terjadi sembelit atau demam.


Ok lah, Ma suruh bersiap ni -nak pergi ziarah umah Ayoh Ziz, abang kepada Ma.  Doble  Ecah seronok tak sabar nak jumpa Tok Ayah.



Aeinna Musa

Teruja setiap kali balik kampung💝

Friday, 19 January 2018

Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Aeinna Musa

08:56 2 Comments
Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Aeinna Musa






Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Assalamualaikum. Nak kongsikan set shaklee untuk ibu menyusu serta testimoni dari ena sendiri di akhir perkongsian entry ini ;)

Sejujurnya, saya sangat suka set ini kerana set ini adalah suplimen shaklee terawal yang saya ambil.


Add caption

VITALEA (multivitamin)


membekalkan vitamin dan mineral penting buat si ibu yang mungkin tak dapat nutrien lengkap dari diet harian.

VITA C dan B complex


bekalan vitamin C dan B yang cukup dalam diet harian ibu dapat membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat dan sihat untuk memberi kesihatan menyeluruh buat ibu dan bayi.

_vitamin C_ memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel tumbesaran bayi.

_vitamin B_ complex dapat mengekalkan kesihatan sistem saraf bayi. ia juga penting untuk penghasilan hormon dan sel darah merah bayi.
buat si ibu pulak, ia dapat mengurangkan tekanan sekaligus dapat buat ibu sentiasa berasa tenang.


ESP-energizing soy protein


bayi kita memerlukan sumber protien yang mencukupi dalam proses tumbesaran kerana protien adalah ‘basic building block of the body’.
selain tu, sumber protien yang selamat seperti non-gmo soy sangat membantu dalam penghasilan susu ibu.

OSTEMATRIX (kalsium)


susu ibu dihasilkan 40% daripada kalsium.
dan, kalsium ini sangat penting untuk tulang dan gigi yang sihat buat simanja.

OMEGA GUARD ( minyak ikan)


omega guard yang mengandungi omega-3 fatty acid sangat membantu dalam perkembangan otak dan mata yang sihat buat si manja.
kajian saintifik membuktikan, lebih banyak bekalan omega-3 anda bekalkan kepada bayi anda, lebih hebat dan cepat neurons akan berhubung sekali gus menjadikan anak kita pintar.

ALFALFA complex

alfalfa mengandungi banyak nutrien penting seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E kalsium, zinc and iron.
kesemua nutrien2 ini adalah penting untuk tumbesaran bayi yang sihat.
dan….alfalfa ini adalah rahsia turun temurun untuk menambahkan dan memekatkan susu ibu!


Jemput tonton video perkongsian testimoni Set Menyusu Lengkap Shaklee dari Ena sendiri.






Klik untuk beli sendiri Set Menyusu Shaklee di sini





Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Shaklee Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 11 October 2017

Vitamin C Shaklee- Sustained Release Vita-C Plus™

00:45 0 Comments
Vitamin C Shaklee- Sustained Release Vita-C Plus™

All-Natural Vitamin C


Vitamin C Shaklee Yang Natural dan Semulajadi


Vitamin C Semula Jadi


Kod Produk: 10104 (180 tablet)

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.*


Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.


Tahukah Anda?


Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.




Vita C Plus dari Shaklee, tahan selama 6 bulan


Keistimewaan Shaklee


Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.


Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.


Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.


Nutritional Facts

Saiz Hidangan: 1 tablet (922.00mg)




RamuanAmaun Setiap Tablet
Asid Askorbik 95%553.00 mg
(Menyediakan 525.35mg Vitamin C)
Bioflavonoid Sitrus Kompleks90.00 mg
(Menyediakan 7.50 mg Bioflavonoid Lemon)
(Menyediakan 7.50 mg Bioflavonoid Oren)
(Menyediakan 7.50 mg Bioflavonoid Limau Gedang)
Hesperidin30.00 mg
(Menyediakan 7.50mg Bioflavonoid Oren)

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.


Vita C Plus Shaklee 


Sustained Release Vita-C Plus™

Kod Produk: 10104 (180 tablet / 180 hidangan)

Saranan penggunaan:

Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sehari selepas makan.

credits




Koleksi testimoni Vtamin C Shaklee di SINI

Harga Vitamin C Shaklee di SINI

Beli sendiri Vitamin C Shaklee di SINI

Join sebagai ahli sah dan daftar ahli shaklee untuk menikmati promosi bulanan, cash rebate dan potongan harga produk shaklee sehingga 30% di SINI





Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, 10 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah Dalam Seminggu

01:30 0 Comments


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit | Cara Hilangkan Jerawat Merah dalam Seminggu |  So far Vitamin tu semua sangat bagus. Jerawat saya sangat berkurang sangat sangat dah. Saya sangat sangat 'fall in love' dengan vitamin tu. 

Sebelum ni kulit saya macam tu seperti dalam gambar. Jerawat merah merah dan susah berhenti. Rasa nak nangis tengok kulit macam ni tapi sekarang perlahan perlahan kulit saya dah hilang merah. Jerawat pon malas dah nak timbul dah


Suka sangat sangat dengan vitamin tu






TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)

Ikhtiar dari customer yang mencuba Vitamin C, Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Saturday, 7 October 2017

FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017

12:20 0 Comments


FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017






Teruja sangat dengan promo ni, mudah sangat syaratnya hanya daftarkan 3 ahli baru di bawah kita yang buat belian 100uv setiap orang dan kita layak dapat FREE vitamin C shaklee yang sangat ohsem tu , harga nya RM97.50 tau!

Haishh, dekat RM 100 tuuu, dah la tahan sampai 6 bulan

ok pengsan sebab best sangat promo ;)

Oktober 2017 je tau!



Jadi Ahli di bawah team kekna iaitu Our Precious Empire dan nikmati peluang peluang promosi serta reward hebat bulanan untuk ahli berdaftar sahaja






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Saturday, 23 September 2017

Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee

10:46 0 Comments
Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee


BEKALAN JEMAAH HAJI




Pengalaman Haji pertama Ayahanda pd 1988(umur 28 thn) bri pgajaran bguna agar jemaah haji perlu mjaga kesihatan supaya kesempurnaan ibadah dpt di laksanakn.

Oleh kerna jemaah perlu menempuh pjalanan yg panjang dlm cuaca yg tidak biasa serta keadaan bersesak dgn muslims dr pelbagai negara dan bangsa..tambahan lg yg menasik haji memerlukn tenaga dan kesihatan yg optima.

Jika anda ada sdra mara atau ibu ayah yg dpt jemputan Illahi elok di kongsi bekalan ni atau di bri sbg hadiah..besar pahala dan murah rezeki anda..percayalah.

1. Herbal Cream...utk sapu pd tumit yg pecah dan di jadikn minyak urut bg kaki dan tgn yg lengoh.Jga leh di sapu pd bibir yg kering dan pecah.Sapu di kepala slps cukur btindak sbg ubat kelumumur.

2. Nutriferon..amat penting bg meningkatkn sistem immune..kos rawatan di sana mahal.Vitamin pun mahal.Batuk mereka satu bilik jika tidak di kawal.

3. Performace drink..air tenaga mggantikn elektrolite yg hilang.

4.vit c 500 mg ..jga utk tingkatkn immune dan cegah demam selsema

5. B complex..energy vitamin..anti stress..baik jga utk saraf halus(niacin dlm b complex)

6. Oestematrix..bg yg selalu cramp,lenguh dan kebas..wajib telan 5-6 bj sblm tido..kuatkn tulang dan kurangkn sakit(natural transquilizer)

7. Vita lea..multivitamin multi mineral yg baik utk tampung diet agar cukup kperluan harian (Daily Value)..dpt cergaskn bdn.

Anda leh tambah sendiri bekalan spt basic h dlm botol yg kecil utk luka dan gigitan serangga..cinch tea(extra fast energy)..herb lax dan alfalfa.

Utk makluman anda Dato' Ust Daud Che Ngah bekas pengarah Tabung Haji adalah pengguna setia shaklee lebih 17 thn..dia amik vita lea 4 bj sekali gus..sya bsama beliau share shaklee di kursus haji sejak thn 1999 lg.

Anda sebut nama dia pd ibu bapa bakal tetamu Allah mesti mudah utk sharing!!!

Ingat ye..jika anda mudahkn urusan manusia Allah akn mudahkn urusan Anda..terutama bila nk closing ni😃

Hepy Sharing❤❤❤

-Hj Roslan Ghazali-





Hubungi kami untuk info/order:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Thursday, 21 September 2017

Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia

11:04 2 Comments


Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia









Shaklee Collagen Powder





Kod Produk: 11000 (15 sachets)

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.




Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.




Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.




Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*




Tahukan Anda?


Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit.


Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!


Nutritional Facts



Saiz Hidangan: 5 g (1 Pek)

Hidangan setiap pek: 75 g (15 Pek)


RamuanSetiap 100 gSetiap Hidangan (5g/1Pek)
Tenaga380 kcal (1596 kJ)19 kcal (80 kJ)
Karbohidrat18.0 g0.9 g
Jumlah Gula< 10.0 g< 0.5 g
Protein80.0 g4.0 g
Lemak0.0 g0.0 g
Sodium600 mg30 mg
Vitamin C2000 mg100 mg
Ekstrak biji Tsubaki Camellia Japonica)1000 mg50 mg
Ekstrak Pfaffia1000 mg50 mg
Kolagen Ikan80000 mg4000 mg
Vitamin B620.0 mg1.0 mg
Vitamin B212.0 mg0.6 mg



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Harga Shaklee Collagen Powder di SINI


Beli sendiri Shaklee Collagen Powder di SINI atau untuk hadiahkan Shaklee Collagen Powder pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Tuesday, 19 September 2017

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee

22:47 0 Comments

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee




Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan



Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama


Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.


KeISTIMEWAAN Shaklee


  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

  • Membekalkan 9 asid amino.

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.



Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 28 g (3 sudu besar)

Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap HidanganSetiap 100 g



Tenaga
105 Kcal
369.7 Kcal
Carbohydrate
10 g
35.2 g
Gula
9 g
31.7 g
Protein
14 g
49.3 g
Lemak
1 g
3.5 g
Lemak Tepu
0.2 g
0.7 g
Lemak Trans
0.0 g
0.0 g
Lemak Monotaktepu
0.1 g
0.4 g
Lemak Monotaktepu
0.5 g
1.8 g
Kolesterol
0 mg
0.0 mg
Fosforus
250 mg
880.3 mg
Kalsium
500 mg
1760.6 mg
Sodium
170 mg
598.6 mg
Niasin
10 mg
35.2 mg
Asid Pantotenik
2 mg
7.0 mg
Tiamin
2 mg
7.0 mg
Riboflavin
2 mg
7.0 mg
Zat Besi
3 mg
10.6 mg
Vitamin B6
0.5 mg
1.8 mg






Gambarajah menunjukkan ESP 




Indeks Glisemik (GI) 


Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.


Makanan Protein Soya Segera jenama lain  juga mempunyai tindak balas “turun-naik” sebegini

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah seperti ESP Shaklee membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.*






Saranan penggunaan:

Campurkan 28g atau 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas susu, jus, air atau minuman kegemaran anda.

Pilihan: Tambahkan buah dan kisar.

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



ORDER ESP ANDA DI SINI  atau terus hubungi kami untuk info:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, 6 September 2017

Promosi September 2017 Bulan Cantik

23:05 0 Comments


Promosi September 2017 Bulan Cantik  | Assalamualaikum semua harini kekna nak share promosi hebat bulan September 2017, tema bulan ni bulan cantik.






Kekna percaya kecantikkan sebenar bermula dari dalam .  4 nutrien ini sangat penting untuk kulit cantik berseri dari dalam.



1) Protein untuk membina kulit yang sihat





Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk n fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

2)Pelindung antioksida dengan Vitamin C





Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.5
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

3)Tingkatkan Keanjalan dengan Kolagen


Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedust, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;

  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

4)Kekalkan Kelembapan Kulit dengan GLA




Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:
  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.


Kita sangat bertuah bulan ni kerana kesemua 4 nutrien ni boleh didapati dengan mudah dan efisen dari Set Cantik Radian (The Radiant 4)


Promosi sangat menarik dengan pembelian Set The Radiant 4 ini anda layak untuk mendapat e-voucher bernilai RM 60 di mana voucher ini boleh digunakan untuk pembelian seterusnya.


Lagi berganda jimat jika anda terus mendaftar sebagai ahli shaklee. 



KLIK SINI untuk daftar sebagai ahli sah shaklee dan nikmati penjimatan sehingga 20% dari harga produk



KLIK SINI untuk beli Set Cantik Radian 4 promosi September 2017





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Thursday, 31 August 2017

Promosi Merdeka Ogos 2017

15:27 0 Comments



Promosi Merdeka Ogos 2017 | Assalamualaikum. Ogos bulan kemerdekaan Negara kita. Tambah lagi tahun ni kita menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 60 tahun

Shaklee Malaysia juga tak berkecuali membuat promosi hebat dan menarik bulan ni. Fokus promosi bulan ini adalah Omega Rewards , Keahlian Baru , Set Kesihatan Wanita dan Cooler Bag Vivix yang sangat exclusive




Promosi Merdeka

1) Omega Rewards


Belian 5 botol Omega Guard, layak dapat e-voucher bernilai RM60  dan boleh digunakan untuk next purchase. alid sehingga 


E-voucher valid sehingga 15 September 2017

KLIK SINI untuk  beli sekarang dan dapatkan penjimatan sehingga RM 163.55 !



Keahlian Baru serta promo PWP tumbler dan Vita C dengan harga RM60 sahaja!

2) Keahlian Baru


Jadi ahli shaklee dengan hanya RM69 dan buat belian 100uv dalam satu resit, anda layak untuk grab promo bulan ni iaitu Vitamin C dengan harga RM60 dan Tumbler exclusive new color 



KLIK SINI  dan isi form di menu tab 'Join Now' untuk pre aktif kan membership. insyaALLAh selepas submit form, pihak kami akan menghubungi dan bantu anda untuk buat activation penuh




Set Kesihatan Wanita beserta PWP tumbler Follow Your Heart yang sangat cantik 

3) Set Kesihatan Wanita

Setiap pembelian Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shakele dan Set Cantik Shaklee anda layak untuk grab Follow Your Heart Tumbler semerah makngah tu. Cantik sangat kan


KLIK SINI untuk self-shop Set Cantik Shaklee (Ever Vibrant Set)

KLIK SINI untuk self-shop Set Hamil Shaklee (Prenatal Set)

KLIK SINI untuk self-shop Set Berpantang Shaklee (Postnatal Set)



PWP beg untuk simpan vivix dan sudu exclusive untuk 3 jenis set dia atas.


4) PWP Cooler Bag + Exclusive Vivix Spoon

Cantik sangat cooler bag & spoon exclusive ni. Boleh muat 4 botol vivix dalam satu masa tau

KLIK SINI untuk beli 2 botol Vivix dan dapat FREE MEMBERSHIP dan FREE POSTAGE , jimat lebih RM300

KLIK SINI untuk beli Set Kesihatan Lelaki (Amazing Golden set for him)





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 30 June 2016

Promosi Ramadhan dan Raya Jun 2016

23:59 0 Comments
Promosi Jun 2016

Promosi Ramadhan dan Raya Jun 2016 | Assalamualaikum. teruja nya rasa, bulan ni buat pertama kalinya shaklee tawarkan promosi termurah dan terhebat. Sebabnya, belom pernah lagi semua item promo shaklee offer buy 3 free 1. Biasa nya, buy 6 free 1. Bermakna, offer bulan ni paling murah, untung dan jimat serta wajib grab tau. Terutama meal shakes untuk persediaan bulan ramadhan bagi anak2 yang dan seisi keluarga untuk berpuasa dengan lebih bertenaga. Lecithin pula untuk slim gojes raya ni. Vita Lea for children haruslah untuk anak2 kekal aktif dan sihat sepanjang bulan puasa ni kan. Imagine kalau anak tak sihat, mak pak nya sekali tak dapat buat kerja dengan sempurna dan baik. Silap haribulan, nak mengaji al quran tak sempat,nak solat pon tak tenang. 



Ok, baiklah jom lihat apa promosi bulan ni:


wajib grab sebab sangat murah bulan ni



Promosi BUY 3 FREE 1 Meal Shakes


 Meal Shakes


Beli 1 RM 113.75 (harga runcit biasa)


Beli 3 FREE 1 (RM 341.25)


1 canister mempunyai berat 550 gram

15 Kebaikan meal shakes untuk kanak-kanak :


  1. Kurangkan Ekzema 
  2. Untuk Tumbesaran 
  3. Untuk Perkembangan Minda 
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak 
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu 
  6. Untuk Anak kekal aktif 
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak 
  8. Meningkatkan berat badan anak 
  9. Membantu anak fokus 
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma 
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak 
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1 
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti 
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi 
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu


dan...

Sebagai supliment untuk bantu anak anak, wanita hamil, wanita menyusu , mereka yang bekerja, pelajar dan warga emas yang ingin berpuasa dengan bertenaga



Promosi BUY 3 FREE 1 Lecithin

Lecithin


Beli 1 RM 52.50 (harga runcit biasa)


Beli 4 FREE 1 (RM 157.50)

Expiry date: Feb 2017
1 botol mempunyai 180 kapsul
1 hari consume 6 kapsul

KELEBIHAN LECITHIN


  1. Melindungi hati – Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.
  2. Memecahkan lemak dan kolestrol – Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
  3. Melangsingkan – Jika ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita.
  4. Mencantikkan otot dan kulit – Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  5. Memperbaiki alergi – Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin parah dermatitis.
  6. Menghalang kejadian batu karang ~ Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.
  7. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress ~ Kolina yang dinyatakan tadi akan berfungsi untuk agen saraf kranial yang boleh mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.
  8. Menghalang tekanan darah tinggi – Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat.
  9. Mengatasi masalah prostat lelaki
  10. Meringankan sembelit – melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

                                                            Baca: Semua tentang Lecithin !




Promosi BUY 3 FREE 1 Vita Lea for Children

Vitalea for Children


Beli 1 RM 111 (harga runcit biasa)

Beli 3 FREE 1! (RM 333)


7 kelebihan vita lea for children

1. Mengandungi

  • 18 jenis vitamin dan mineral perlu.
  • 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B.
  • Kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.


2. Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.

3. Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.

4. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.

5. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!

6. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.

7. Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun terutama yang tidak suke makan sayur.


                                Baca: Semua tentang VIta Lea For Children!




Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.