Follow Us @sihatcantik_byena

@aeinnamusa

Showing posts sorted by relevance for query tutorial. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query tutorial. Sort by date Show all posts

Thursday, 5 October 2017

Tutorial: Cara Nak Elak Orang Copy Post/ Entry Kita

10:25 0 Comments


Tutorial: Cara Nak Elak Orang Copy Post/ Entry Kita



Cara Nak Elak Orang Copy Post/ Entry Kita





 Tutorial: Cara Nak Elak Orang Copy Post/ Entry Kita | Assalamualaikum sini kekna share tutorial untuk kita Elak Orang Copy Post/ Entry Kita. Senang sangat:


Klik LAYOUT di dashboard blogger > klik ADD A GADGET > klik HTML/JAVASCRIPT gadget > pastu copy je CODE di bawah dan paste di 'CONTENT' > jangan lupa klik SAVE!





script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'></script> <script type='text/javascript'> if (typeof document.onselectstart!="undefined" ) { document.onselectstart=new Function ("return false" ); } else { document.onmousedown=new Function ("return false" ); document.onmouseup=new Function ("return true" ); } </script>


Tadaa, siap!

uol yang dah cuba, cer komen sikit menjadi tak?





Thursday, 25 June 2015

Tips SEO: Rujukan Ena untuk Ranking Blog Menggunakan SEO !

09:11 0 Comments


Assalamualaikum.



Apa khabar semua.



Pagi ni ena nak kongsi sedikit ilmu blogging. Walaupun ena masih dikira 'baby' dalam dunia blog tetapi ena suka nak berkongsi setiap ilmu baru yang ena dapat. Supaya ena tak lupa..bukankah ilmu yang bermanfaat itu adalah ilmu yang di amalkan dan disebarkan;)



Oh ye sebelum tu, ena ada sediakan step-by-step cara bagaimana untuk membina blog di blogspot. Ia terdiri dari 60 lebih muka surat bergambar dan sesuai untuk orang yang tidak tahu langsung mengenai blog.


Mudah sangat..ena pon belajar online je dan kami sama2 berusaha melebarkan sayap memasarkan produk kami ke medium blog pula..sebelum ni duk main fb je, kadang2 instagram..hehe..



 Tujuan ena buat tutorial ni kerana kesukaran untuk ena mendapatkan tutorial yang LENGKAP untuk orang yang zero knowledge mengenai blog terutama blog untuk online bisnes. Ilmu yang ena dapat ni, ena terjemahkan dalam bentuk tutorial khusus untuk rakan niaga yang baru nk bermula bisnes secara online.



Buat masa sekarang, ena belom uplod lagi tutorial tersebut tetapi ena dah pon berikan secara PERCUMA kepada setiap rakan niaga ena yang bisnes secara online.


ok, back to the point,


SEO


Definisi: 
(Search Engine Optimization)
SEO merupakan teknik yang digunakan untuk menaikkan popularity blog kita dan ia ditentukan dengan cara melihat carta atau ranking pada enjin2 carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya.






Entry ni ringkas sahaja....cuma nak perkenalkan 2 blog yang menjadi rujukan ena untuk ena tingkatkan SEO blog ena ni...ena panggil depan ni Pakar SEO..hihi



Blog Bahasa Melayu, ena suka rujuk blog Tuan Hasrul Hasan dan blog Tuan  Rahmad

Blog Bahasa Inggeris pula ena suka belajar dari blog HelpBlogger


so uols yang juga mahu tingkatkan quality blog masing2, terutama mereka yang membuat bisnes online, boleh la bertandang ke dua blog yang ena suggest atas ni.


till then;


Semoga bermanfaat!



Tuesday, 18 August 2015

Tips: Rujukan Tutorial Buat Blogger

16:15 0 Comments

Assalamualaikum



Entry ni khas untuk ena 'compile' tutorial2 yang berguna untuk blogger terutama mereka yang menggunakan blogspot sebagai medium perkongsian.



Untuk rujukan ena juga ni, maklumlah ena baru je 3 bulan ni SERIUS blogging.. blog dah ada lama...tapi lama nauuu nak sampai seru untuk KOMITED dengan blog. haha.


Dari masa ke semasa, ena akan tambah sendiri juga tutorial2 dari entry blog ena sendiri.


Tutorial dari Sahabat2 Blogger Ena:











Tutorial dari Blog Ena:








Tips dari Blog Ena:




Semoga bermanfaat..ena akan tanbah info dari masa ke masa ye;)

have a nice day ahead

happy blogging!


Monday, 3 August 2015

Tutorial : Cara Hilangkan Klik Pada Setiap Gambar ( No Click Entry Picture)

23:13 0 Comments
Assalamualaikum


Kali ni ena nak share satu tutorial tips penting sangat buat peniaga peniaga online iaitu NO CLICK ENTRY PICTURE.



ena suka buat ni supaya orang lain tak de la suka2 dan mudah2 je nak view n save image dari gambar2 kita kan.



Yela, ena pon selalu ingatkan rakan niaga ena supaya LETAK WATERMARK pada setiap gambar yang dibuat sendiri sebelum uplod di mana2 media sosial.



Water mark pula, letak di tempat yang susah orang nk edit, terutama gambar product yang di snap cantik2 dan pengakuan TESTIMONI dari customer sendiri.


 Barulah prospek tengok pon lebih percaya dan  yakin pada kita sebagai seller..itu juga melambangkan KESUNGGUHAN dan KOMITMEN kita pada bisnes kita ..kalau ena, ena suka beli apa2 dari komited seller.terutama yang sungguh2 buat marketing.suka support depa..yang acuh tak acuh je memang tak menarik minat ena untuk membeli dari mereka;)



 uols macam tu tak?



Bukan apa, bab gambar tu, gambar kita kan ..dah tentu ia EKSKLUSIF untuk kita2 aje..betul ke betul.



ok jom lihat step by step tutorial SIMPLE dan MUDAH ni.


STEP #1




ni ena tunjukkan contoh dari entry yang ena dah PUBLISHED.

macam biasa:


KLIK DASHBOARD --> POSTS --> KLIK MANA2 TAJUK ENTRY YANG KITA NAK EDIT 

STEP #2




Klik pada gambar (1) , dan anda akan lihat word 'link' akan jadi highlight (2)



STEP #3




Klik word 'link' tersebut.


STEP #4



highlight pada word 'link' akan HILANG


STEP #5




klik UPDATE jika entry dah pernah published

atau

klik PUBLISH jika etry belom pernah publish

STEP #6






lastly, siap!!



klik  'view blog' kemudian cubalah KLIK GAMBAR tu..tak dapat kann




ok TIPS TAMBAHAN, sila lah siap2 guna PAPARAN YANG LEBIH BESAR untuk setiap gambar yang disertakan di blog anda. Supaya orang yang singgah ke blog kita akan tertarik. takde lah kene pakai kanta pulak nk baca shairng gambar2 product atau testimoni yang kta sertakan;)



ena suka guna saiz 'X_LARGE'  pada setiap gambar.




Sharing is caring:





share la jika anda rasa bermanfaat!

terima kasih dau keladi,
singgah lah lagi;)

Friday, 21 August 2015

Tutorial: Cara Mudah Buat Jadual Dalam Blog Guna Tableizer

17:01 0 Comments

Assalamualaikum


Nak share lagi tutorial . Kali ni cara masukkan table atau jadual ke dalam entry blog.




Ena pon baru tahu tadi..hehehe...tu pon sebab terkedek2 nqk masukkan table supaya nampak lebih kemas seperti di entry ni...credit to Tn Hasrul Hassan..ilmu yang bermanfaat adalah ilmu yang disebarkan;)


Mudah je rupanya!


STEP #1 : Copy atau tulis dulu info yang nak dimasukkan dalam table di microsoft Excel.





STEP #2 : Copy semua info / maklumat dari excel dan 'paste' dalam kotak di laman website Tableizer


kemudian klik ' Tableize it!'




Lihat contoh di bawah:



STEP #3 : Satu paparan dalam bentuk html akan keluar.


Copy code html ni dan tampal di entry blog. ( sebelah 'compose')





STEP #4 : Tadaaa...begini lah rupa table anda bila dah published!




***

Semoga perkongsian yg sedikit ini memberi manfaat pada anda .


Till then,

Love u all!

Thursday, 13 August 2015

Tutorial: Cara Test Speed Website

05:58 8 Comments

Assalamualaikum

Hari ni ena nak share cara untuk test kelajuan website kita ( website speed test). Test ini akan menunjukkan masa yang di ambil oleh pengunjung blog untuk loading atau excess ke page kita.


Makin CEPAT makin BAGUS!


yela, kalau bertahun baru dapat loading page dah tentu pengunjung akan kuciwa dan terus je TUTUP website/ blog kita....haa kan dah rugi tu terutama blog2/ website bisnes.


Tutorial ni dah banyak kali ena jumpe , terbaru ena nampak Blogger Lyssa up entry mengenai ini..terdetik juga nk kongsi dengan pengunjung ena pula.


Uols yang nak cuba test WEBSITE SPEED masing2, klik je SINI k.


Mine is 5.21s..rujuk pic di atas....ok la tu kan..blog pon tak banyak sangat info lagi...blog yang bagus adalah blog yang informatif dan mempunyai TEST SPEED bawah 20s.


Semoga bermanfaat

Selamat mencuba!

Monday, 3 August 2015

Tutorial : Cara Delete Blog Blogspot dalam 6 Langkah Mudah

11:22 8 Comments

Assalamualaikum


smalam ada sahabat ena bertanya mengenai Cara Delete Blog Blogspot yang dah lama dia buat ( waktu belajar dulu-dulu


insyaALLAH harini ena akan kongsi tutorial untuk DELETE blog lama dalam 6 langkah mudah.

STEP #1




Bukak dashboard blogspot masing2

klik My Blogs

STEP #2



Pilih blog yang anda ingin DELETE

klik pada anak panah seperti dalm kotak merah di atas

STEP #3



Pilih 'settings'


STEP #4



KLik 'others'

STEP #5




klik 'delete blog'

STEP #6



lastly, klik 'delete This Blog'


***********


haa..mudah sangat2 kan.


;)

kongsikan pada sahabat anda. Boleh jadi ada sahabat kita diluar sana yang terkontang kanting mencari solusi untuk delete blog lama mereka;)

ilmu yang bermanfaat adalah ilmu yang di sebarkan;)

Thursday, 7 September 2017

Combo ASB GENIUS dan Tip Pelaburan Hartanah 2017

15:47 0 Comments
Combo ASB GENIUS dan Tip Pelaburan Hartanah 2017 |   PERHATIAN!!!
ILMU NI BERNILAI RM30 JE TAPI BERPELUANG MILIKI SEBUAH MOTORSIKAL YAHAMA EGO AVANTIZ 125 SECARA PERCUMA 😱

(LAST DAY!)

Sungguh ku jeles tahap langit ke 7
Sebabnya dah beli ebook ni tahun lepas dengan rm60

Ulang suara, RM60 tau , 2kali ganda tuu😅

Dh la dapat beberapa keping ebook je masa tu dan nanhado cabutan bertuah GRAND MERDEKA superb best macam sekarang

Ingat nak beli lagi skali tp rupanya once dah beli sampai bila2 kita akan dapat UPDATE FREE dan kekna dapat excess kesemua promo kali ni

Yep yep hoorayy..best best besttt!!

Cumaaaa,
Tak dapet lerr join cabutan bertuah ni sobs sobs

So ni peluang utk uol tau

Dah pandai buat duit banyak2 dari bisnes online kan, haa ini dia ILMU WAJIB uol& team uol mesti ada

Kalau nak tahu cara nak dapat MOTOR FREE, baca sampai habes naa..

Share & tag kawan2 lain jugak

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Cabutan Grand Merdeka 2.0
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖








Untuk mereka yang melanggan Set Combo Ebook kewangan & hartanah atau buku Pendekar Keyboard bermula
(1 Julai 2017 - 7 Sept 2017)

1. Sebuah Motorsikal Yamaha Ego Avantiz 125 untuk Satu pelanggan bertuah.

Cabutan akan dibuat secara live pada 15 September 2017.
.
.
Cabutan Grand Genius 1.0 , 2.0 , 3.0 berlalu sudah dan mereka yang bertuah telah memilikinya . Kini tiba masanya untuk :-
.
.
Cabutan Grand Genius 4.0
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Untuk mereka yang melanggan Set Combo Ebook kewangan & hartanah atau buku Pendekar Keyboard bermula
(1 Julai 2017 - 31 Disember 2017)

1. Sebuah Motorsikal Yamaha NVX 155 untuk 1 pelanggan bertuah

Cabutan Grand 4.0 akan diadakan secara live pada 15 Januari 2018.

(Semua Hadiah adalah sumbangan dari Jentayu Services Sdn Bhd & Key Empires Consultancy)

________________________________________
Berikut adalah detail bagi harga produk yang diterbitkan dalam set combo ini . Penulis-penulis Ebook ini juga bukan nama-nama asing dalam industri hartanah & di media sosial
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1.Ebook 'ASBGenius 2 -LATEST VERSION- (RM35)
Khairul Ezuwan
✒️mendedahkan pelbagai teknik-teknik yang digunakan dalam ASB Financing mengikut kesesuaian setiap individu mengikut potensi mereka sendiri untuk mendapatkan profit yang maksima.

2.9 'Video Digital ASBGenius' (berdurasi 1 jam 20 minit) (RM99)
Khairul Ezuwan
✒️9 Video tutorial ASBGenius yang menggalakkan kefahaman yang lebih jelas dalam pelbagai teknik yang digunakan melalui ASB Financing .

3.Ebook 'Pencen Mewah Dengan Hartanah' (RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️Bagaimana hartanah sebagai Alat untuk mendapatkan pasif income untuk berpencen awal dan selesa. Pelajari langkah dari pengalaman penulis yang berpencen seawal umur 38 tahun Hasil dari membina pelaburan hartanah

4.Ebook 'Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot' (RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️pelaburan shop lot adalah pelaburan yang berisiko tinggi, namun dengan langkah yang betul & tepat, boleh bina keuntungan yang berganda. Ikuti pengalaman penulis dalam memiliki shop lot yang berkualiti untuk pelaburan.

5.Ebook 'Tips Rumah Pertama'
(RM35)
Dr Azizul Azli Ahmad
✒️Rumah pertama adalah asset yang terpenting bagi menentukan pelaburan-pelaburan hartanah yang seterusnya. Jangan tersalah langkah. Belajar dari pengalaman luas penulis yang memiliki 16 hartanah dalam tempoh yang singkat.

6. Ebook 'Buta IT Celik Kewangan'
(RM35)
Meor Zaidee @ Abang Ensem
✒️ilmu kewangan adalah ilmu yang sangat penting dalam melalui kehidupan yang sentiasa berubah. 14 hartanah dimiliki berasaskan dari ilmu kewangan di peringkat awal .

7.Ebook 'Aku Tuan Rumah'
(RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
✒️belajar menguruskan rumah sewa dengan cara yang efektif dan tersusun,

8.Ebook 'Buat Duit Dengan Rumah Tamu'
(RM35)
Syahnaz Akhtar Mat Ali
✒️Buat Rumah Tamu Salah Satu cabang membina cash flow yang besar dalam pelaburan hartanah . Tapi Jangan buat tanpa ilmu. Belajar dari asas melalui Ebook ini hingga anda mampu jadi pemilik rumah tamu yang berkualiti tinggi .

9.Ebook '99 Tips Hartanah Mudah'
(RM35)
Dr Azizul Azli Ahmad
✒️menghuraikan 99 tips mudah dalam pemilikan Hartanah .

10.Ebook 'Bank Tolong Aku'
(RM25)
Mior Hafis Mior Ahmad (Melastik Bintang)
✒️Rujukan dan panduan dalam membuat pembiayaan Hartanah dengan bank

11.BONUS: format Dokumen (Microsoft word)
i) Tenancy Agreement
ii) Sublet Agreement

*Akan datang , Video ASB Genius 2.0

harga sebenar semua item ini sahaja = RM404.00

----------------------------------------------

Sekarang Anda boleh dapatkan semua 11 item ini dengan harga promosi RM30✔Sahaja untuk combo semua item di atas . Tak percaya ?

[WAJIBBB ] Klik link disini untuk langganan mudah sekarang.

http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480
http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480
http://jentayu.aztetic.my/buy/preordercombo/7480

Pembayaran RM30 ✔️ boleh dibuat ke akaun Maybank:

JENTAYU SERVICES: 564397112487

Email address: asbgenius7@gmail.com

Boleh Whatapps bukti bayaran atau sebarang pertanyaan ke:

wasap.my/60177165344 (admin)

wasap.my/60177172868

(Ini adalah EBOOK & VIDEO DIGITAL TAU)




Tuesday, 8 December 2015

Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website

14:05 4 Comments

Assalamualaikum


Ena nak share ilmu baru dan ilmu ni ena kira sangat berbaloi terutama untuk mereka yang menajalankan perniagaan dari rumah iaitu cara print consignment note pos laju dari website.



Apa tujuan nak print consignment note pos laju sendiri?



1) Jika kita menggunakan khidmat pos laju on-demand-pick up (ODP) , iaitu salah satu khidmat yang pos laju tawarkan . Pengalaman ena, jika takde slip CN ni, posmen yang ditugaskan untuk pick up barang tak akan ambil barang kita


2) Menjimatkan masa ketika berada di pos laju, so that tak perlu berlama2 di pos laju ,nak menulis alamat customer di sana makan masa juga kan. Boleh siap2 tulis dari rumah. Terutama jika bawak anak ke pos laju kan, kalut juga kan  nak tulis alamat lagi nak control anak lagi..hihi



Cara-cara nak print consignment note pos laju


1) Buka website POS LAJU

2) Klik 'Track & Trace'

3) Pilih 'Create Consignment Note'





4) Kemudian akan keluar paparan dan ruang untuk tulis alamat pengirim dan penerima

5) Selepas isi borang alamat pengirim dan penerima, klik 'Create Consignment Note'

6) Kemudian PRINT!

7) SIAP!

8) Jangan lupa bagi satu (1) salinan slip ni pada posmen yang datang collect barang tu ye





Consignment note pos laju yang ena print sendiri dari website

Senang je kan.

semoga bermanfaat!

-ENA-


Your Certified Shaklee Product Consultant:
 Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap : http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



Tuesday, 27 October 2015

Tutorial : Cara Letak Page FB Di Blog

18:57 0 Comments
Assalamualaikum

bagi peniaga online , dah tentu nak letak link FB page masing-masing di blog kan. Meh ena tunjukkan caranya. Orang boleh like fb page anda directly tanpa perlu tinggalkan blog anda.

STEP #1

Dapatkan URL fb page anda seperti di bawah:

copy URL seperti di dalam arrow berwara merah

STEP #2



Kemudian paste URL fb pages anda di  SINI (rujuk gambar di bawah)

Setelah selesai set up di sini, klik GET CODE.


Ini Setting fb page ena yang di masukkan ke aeinnamusa.com


STEP #3


Copy kedua-dua link ini dan paste di html/javascript dan klik SAVE!


DASH BOARD/DESIGN >>  LAYOUT >> ADD GADGET >> HTML/JAVA SCRIPT


Copy kedua-dua code dan paste di html/javascript blog anda.

STEP #4


Preview dulu, kalau puas hati , boleh la SAVE ARRANGEMENT!

selamat mencuba!

kalau menjadi atau sebaliknya, tinggalkan komen di bawah ye.


have a nice day ahead!

Tutorial : Disable Right Click

16:32 0 Comments

Assalamualaikum


ena nak ajar cara nak selamatkan hasil kerja kita darpada di copy cat oleh mereka yang tidak bertanggungjawab;)

maksudnya, tak bagi orang copy anything dari blog kita. Ena pon google je cara ni,,dan ena dah try, memang menjadi. credits.

caranya mudah sangat-sangat:


klik DESIGN/DASHBOARD >> LAYOUT >> ADD GADGET >> HTML/JAVA SCRIPT


kemudian, masukkan code di bawah ni di bahagian CONTENT tetingkap html/javascript tu , kemudian klik SAVE.


Copy code kat bawah ni:





<script language="javascript">
<!--

//Disable right mouse click Script
//By RG
//source code,  http://aeinnamusa.com

var message="Terima kasih sudi singgah blog Ena;)do contact me (Aeinna Musa) for info/order 013 357 3153";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>






**tulisan merah atas tu, anda boleh tukar pada ayat sendiri ye

ok, dah berjaya buat tak?

nanti rupanya akan jadi macam gambar bawah ni:


Cara Elak entry blog di copy tanpa izin. Ruang title tu biar kosong je k.


selamat mencuba!

kalau tak berjaya atau berjaya buat, jemput la tinggalkan komen ye;)

Friday, 25 September 2015

Tutorial : Cara Masukkan Video Dari Youtube Ke Entry Blog

13:14 4 Comments
Assalamualaikum


Kali ni ena nak share cara masukkan video youtube ke entry blog


Mudah sangat,


Caranya:


Bukak website You Tube



kemudian follow step 1-4 seperti di gambar di bawah: 








Selepas step 4, 


KLIK DASHBOARD/DESIGN >> POST >> NEW POST


Kemudian sambung follow step 5-8 seperti di bawah:









Jangan lupa test jadi ke tak dengan cara klik 'Preview" tau (Step 8)


haa...macam mana? mudah kan?



lepas ni boleh la trauk video kesukaan dalam entry blog kita;)



Kalau jadi, share la link blog anda tu di bahagian komen, kalau tak jadi boleh tanya di ruang komen juga




Saturday, 22 August 2015

Tutorial: Letak Link Pada Word di Sidebar Blog

18:49 0 Comments




Assalamualaikum



Apa khabar semua pengunjung blog ena yang ena saya sayangi



Nak share ilmu untuk blogger iaitu CARA LETAK LINK PADA PERKATAAN DI SIDE BAR seperti gambar yang di atas ( dalam kotak merah tu..nampak tak uolss:)



ok,

Cara nya ialah KLIK:



DASHBOARD/DESIGN >> LAYOUT >>





>> PILIH HTML/JavaScript






Masukkan code di bawah di bahagian 'CONTENT' ( rujuk gambar di bawah)

<a href="URL LINK">WORDS KORANG</a>


word warna MERAH = link URL

word warna BIRU=Ayat atau perkataan yang kita nak display


**ena disable fungsi 'right klik di blog ena ni...so uols guna 'ctrl C' untuk copy ye**




kemudian, KLIK SAVE...


lepastu boleh drag je kedudukan LINK WORD di LAYOUT ikut suka kita nak letak kat mana;)


InsyaALLAH menjadi.try lah!


Kalau tak jadi , tinggalkan komen di bawah ye.


till then

semoga bermanfaat!

Thursday, 19 June 2014

Tips Bisnes- Bagaimana Nak Mula?

16:51 2 Comments
As salam ena.saya nak bisnes ..dah lama fikir.tapi tak tahu nak buat bisnes apa. Makin lama fikir makin buntu.takut pon satu hal.kalau tak berjaya macam mana.

 # # # 

 Bismillah.SAW. Waalaikumussalam.

 Terima kasih pada yg bertanya ( tetiba fefeeling Prof Muhaya ..hihi ) 

 Baiklah, kalau tanya ena..mudah je ena cakap, MULA DENGAN APA YANG ADA DI DEPAN MATA.

Anda dulu di sekolah, scorer untuk subjek tertentu contoh matematik.. nahh, BUAT LA TUISYEN CLASS for matematik. 

Anda suka gajet. Tanya apa saje model2 gajet memang anda boleh jawab. Jadi lah dropshipper jual gajet.

Anda KREATIF dan minat buat brooch comey2 dari butang/robbon/kain ...haa, jual la brooch..kat youtube banyak tutorial buat brooch cantek3 

Anda suka kumpul jam G shock dan sebagainya.setiap hari keje nya bukak mudah.my tengok jam berjam2^_^..apa kata anda jual jam G shock je.! 24 jam boleh tgk jam.tak payah bukak mudah.my;)

Anda suka dan memang pandai buat biskut/kek yg sedap..haa... switch on your oven and start your 1st bake for bisnes. Apa lagi ye.. 

Anda pandai format laptop. Ok , buat offer sape yang nk format laptop, hanya rm20, siap saya bagi freegift lagi. 

Anda pandai bina blog yg cantek dan kretif..buat la kelas asas belajar blog. 

Anda pengguna tegar product shaklee, avon, tupperware, amway atau apa sahaja company yg offer membership dan peluang jana income. Ambil peluang untuk berkongsi kebaikkan yang anda dah rasa kemudian kongsikan dengan orang lain.

Anda suka duk rumah je tapi nak ada Income sendiri..buat la bisnes secara online. Yang rm0 modal pon banyakkkk. Sekarang mudah sgt nak buat bisnes, sambil jaga anak, sambil lipat kain, sambil jemur kain, sambil kemas rumah pon boleh tau.ena sambil masak pon ena bisnes jugak.hehe.jangan tiru yg ni k.bahaya

 # # #

 yang penting, BERMULA. Jika anda betul2 nak ceburi bidang bisnes,Cuba je apa2 bisnes DEPAN MATA.

Tak cuba tak tahu. Kene BERANI! 




 YOU ARE WHAT YOU THINK APA YANG ANDA FIKIR, ITU YANG ANDA AKAN "TARIK"

 Risiko ada di mana2. Even masak kat dapur rumah sendiri pon ada risiko gas abes ..hehe.

 HIGH RISK HIGH RETURN LOW RISK EXPECTED LOW RETURN. 

 Goodluck!

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.