Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query testimoni set hamil. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query testimoni set hamil. Sort by date Show all posts

Friday, 19 June 2015

Testimoni Set Puasa Shaklee

17:31 0 Comments


Assalamualaikum

Salam sejahtera semua..salam Jumaat dan salam ramadhan hari kedua;) 

ena terpanggil untuk share koleksi testimoni mereka yang telah merasai shaklee effect atau keberkesanan dari cadangan set shaklee puasa ni.

untuk pengetahuan semua, dalam cadangan ini, terdapat 3 product (ada yang pangil set ni, 3 product ni sebagai  Mighty 3 GEM):

  • PERFORMANCE DRINK
  • ENERGIZING SOY PROTEIN
  • MEAL SHAKES

3 item dalam Set Shaklee Puasa.
 KLIK SINI untuk membaca pengalaman ena berpuasa penuh ketika hamil dan menyusukan anak bersama set power ini.



ok jom kita lihat testimoni dari mereka yang pon mencuba set ini.



*************************

TESTIMONI 1
Anak-anak berpuasa




Assalamualaikum.. Malam ni nak share 1 testimoni sendiri mengenai Performance Drinks.. Alhamdulillah.. Sejak seminggu lebih mengambil PD sebagai minuman wajib keluarga sewaktu berbuka & sahur, anak saya langsung takde ngadu lapar atau dahaga sepanjang berpuasa..

Saya sebagai ibu agak risau juga kerana ini adalah tahun pertama anak bersekolah pagi (agama) & ptg (kebangsaan).. Dgn keadaan cuaca sekarang yg mmg panas.. Budak2 terutamanya yg mula2 akan rasa lesu & letih..

Tp, dengan Performance Drink Shaklee.. Alhamdulillah, tiada lagi rasa lesu @ letih dlm diri anak saya.. Malah die teramat sukakan rasa oren PD Shaklee... TQ shaklee.. Mmg produk terbaikk!!!



***************************
TESTIMONI 2
Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga Melakukan kerja Rumah





PERFORMANCE DRINK..
saya suka performance drink.. membantu saya kekal bertenaga sampai mlm... sekarang saya tengah marathon ganti puasa..performance drink sangat membantu.

walaupun puasa, fully breastfeeding, balik kerja saya tetap kuat untuk masak berbuka, sidai baju, kemas rumah, mandikan anak, siapkan assignment, steril botol susu...memang bertenaga...kawan2 siapa yg cepat penat tu bole try. best sangat..rase oren.. rugi tak cube. nak2 dah nak masuk ramadhan ni.....

**********************
TESTIMONI 3
Lama Dah Tak Berpuasa Sunat





Puan Zakiah mengakui setelah lama tak puasa, biasa bila petang dah 'lembik lutut' ( letih). Tapi kali ini beliau siap boleh naik turun tangga aras 3, bertenaga sekali.

Rahsianya, beliau bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan madu. 


**********************
TESTIMONI 4
Puasa tanpa Rasa Haus







Puan Jamie tengah ganti puasa dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix dan 7 biji kurma.

Kesan yang dirasai beliau pada hari keempat sangat AWESOME jika dibandingkan dengan tahun lepas. Beliau sangat berpuas hati dan rasa kurang haus  serta bertenaga je  bekerja di ofis.

**********************

TESTIMONI 5
Perahan Susu Ibu Ketika Berpuasa Banyak!




Puan Fahidayu breastfeed / menyusukan anak sepenuhnya. Masa ni permintaan susu sangat tinggi kerana anak masih kecil iaitu berumur 1 tahun 

Semasa sahur beliau mengambil Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan susu.


Kesannya, rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun beliau bekerja di luar iaitu menjaga bazar di masjid india dan kawasan bukit bintang!


Alhamdulillah , asbab set shaklee puasa ni, perahan stok susu untuk anaknya juga maintain 10-12oz LEBIH sehari.


**********************

TESTIMONI 6

Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga hingga jam 7 petang!
(Pengakuan dari suaminya;)



Pengakuan dari Firdaus Azizi berkenaan puasa isterinya , kisah tahun lepas di mana isterinya yang sedang menyusukan anak kedua hanya bertahan puasa sehingga jam 4 petang je. Pernah sekali beliau balik kerja dan mendapati isteri terbaring atas lantai di depan pintu!

9 hari tinggal puasa sebab tak larat sangat. So tahun ni kene lah ganti 9 hari tu.

Tahun ni isteri beliau mengamalkan shaklee iaitu bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP) dan Kurma.hari pertama ganti puasa terkejut kerana jam 7 isteri beliau MASIH BERTENAGA walaupun terpaksa melayan anak2 bermain di ketika panas terik!

Beliau  berterima kasih pada shaklee kerana alhmdulillah asbab shaklee, isterinya bertenaga dari sahur hingga berbuka.



**********************

TESTIMONI 7

Ibu Hamil dan Menyusu Berpuasa di Negara yang waktu siangnya lebih panjang!




Puan Balkhis sedang hamil dan menyusukan anak kedua pada masa yang sama. Ramadhan di tempat beliau berpuasa waktu siang lebih panjang iaitu subuh 4 pagi, dan maghrib jam 9.30 malam!

Asbab mengambil set puasa shaklee, Alhamdulillah beliau dapat PUASA PENUH, kurang dehydrated dan masih boleh teruskan penyusuan.


**********************

TESTIMONI 8

 Tiada lagi Penat Ketika Berpuasa




Happy Customer. Katanya dah 3 hari puasanya flat je, nak terawikh pon tak larat tetapi sejak amalkan  Performance Drink semasa sahur, dah tak rasa penat, boleh masak untuk berbuka dan boleh solat terawikh sampai HABIS.

**********************

TESTIMONI 9

 Hamil 7 bulan Berpuasa dengan Bertenaga



Conversation dan suggestion untuk ibu hamil yang ingin berpuasa dengan penuh tenaga sepanjang bulan puasa ----->  dah tentu Mighty 3 Gem menjadi pilihan:

Meal Shakes, Performance Drink, dan Energizing Soy Protein (ESP)


**********************

TESTIMONI 10

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni...





Rakaman video eksklusif  pengakuan ibu ber anak 4 . Anak keempat beliau hamil dengan mengambil set hamil shaklee, puasa pon cergas!

**end of testimoni**


Macam mana?

mereka dah pon mencuba dan TERBUKTI mereka BERTENAGA sekali ketika menjalani ibadah puasa. 



anda pon mahu mencuba?



YA ENA, SAYA NAK CUBA SET SHAKLEE PUASA NI SEKARANG JUGA!






Your Beauty & Health Consultant:


+6 013 357 3153

Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Saturday, 21 May 2016

Cadangan Suplimen Untuk Berpuasa Dengan Bertenaga

16:15 0 Comments




Cadangan Suplimen Untuk Berpuasa Dengan Bertenaga | Assalamualaikum. Tak lama lagi kita akan menyambut Ramadhan al Mubarak, fokus kita adalah untuk menunaikan ibadah puasa denga sempurna tanpa mengabaikan kerja seharan kita. Jadi, ena ingin perkenalkan beberapa cadangan set berpuasa Shaklee yang ena sendiri amalkan dan menikmati qualiti puasa yang bertambah baik, dari segi tenaga. Sebabnya walaupun hamil dan meyusukan bayi di sampiang membuat kerja2 rumah dan bisnes, ena mampu berpuasa penuh sebulan di bulan rmadhan. Bukan apa, tak kira lah kita sebagai ibu, bapa, seorang pekerja mahupon pelajar, jika dapat puasa penuh di bulan Ramadhan insyaALLAH dapat 'collect' pahala semaksimum yang mungkin ( dengan izin Allah). Nak tak macam tu ;) mesti lah nak kan. Terutama ibu ibu yang menyusukan dan hamil, kadang2 tak sempat pon nak ganti puasa.


Apa kata mereka yang dah menggunakan set berpuasa Shaklee?








Ok, bawah ni senarai set cadangan suplimen yang boleh di ambil sepanjang berpuasa. Selamat mencuba ye ^_^

(A). Bajet


🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.



(B). Popular



🚴🏻Performance Drink

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.

🌾Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.



(C). Optimum✅



🍦Meal Shakes

Sumber multivitamin terbaik. Apabila berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. Berperisa French Vanilla.


🚴🏻Performance Drink

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.


🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.

Ena highly recommend set optimum untuk mendapat tenaga yang optimum juga sepanjang berpuasa.

Nak Cuba berpuasa dengan bertenaga bersama Set Puasa Shaklee?



YA ENA, SAYA NAK CUBA SET SHAKLEE PUASA NI SEKARANG JUGA! bagaimana cara nak order?






Your Beauty & Health Consultant:


+6 013 357 3153





DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.